Hüppa postitusse
Postitatud

Tere, foorumlased!

Vana BMW omamine on nagu krooniline haigus, mida ei saagi päris lõpuni välja ravida. Müüsin oma eelmise "rullika" maha keskkooli lõpus enne sõjaväkke minekut 2007. aastal ja pole sellest ajast saati päriselt rahu saanud. Ikka jälgin aastast aastasse auto24-s ja foorumites pakutavaid autosid ning foorumite lugejate autode sektsioone.

Nüüd siis olen jõudnud oma võimaluste ja ajavarudega sinnamaale, et taaskord üks E30 enda hoole alla võtta. Sestap otsustasingi ka selle foorumi teema algatada. Võib-olla vajab mõne hästi hoitud E30 omanik enda garaaži ruumi või tahab mõnda uut projekti ette võtta, aga pole näiteks müügiteemat või auto24 müügiartiklit veel teinud... Minu näol oleks mudelientusiastist ostja garanteeritud.

Mida ma siis otsin?

1) originaalseisukorras hobiautot, mida soojal ajal ja ilusa ilmaga garaažist välja ajada ning sõidurõõmu nautida (eeldab juba ostes küllaltki head seisukorda);
2) autot, mis vähemasti millegi poolest oleks eriline (on see siis lisavarustus, salong, viimane aastakäik vms);
3) autot, millel on teada pikaajaline omaniku-, hooldus- ja remondiajalugu (kusjuures eriti positiivne oleks foorumiteemaga auto);

4) eelistan keretüübilt kupeesid, cabriosid ja universaale;

5) käigukast võiks olla ikka manuaalne;

6) pre-FL on juba läbikäidud rada, seega pigem ikkagi faceliftijärgne E30.

Mida ma ei otsi?

1) ringrajaautot, kiirendus- või driftimisraja autot;
2) autot, mille kere või mootor on lootusetult läbi;
3) autot, mille salong on halvas seisukorras ja mittekomplektne - see tavaliselt reedab auto kulumist ja eelmiste omanike suhtumist.
4) diiselmootoriga E30t.

NB! Pakkumiste tegijad võiksid olla valmis ka selleks, et ma soovin tõsisema huvi korral minna ka ostueelset kontrolli tegema, et kummagi poole jaoks ebameeldivaid üllatusi ei oleks.

Olen planeerinud auto ostuks ca 4000-5000 eurot. Ostuga ei ole kiire, mul on aega otsida ja turgu vaadata küll. Pakkumisi palun otse siia teemasse või privaatsõnumiga. Tänan!

Tel XXX, juhuks kui lugeja pole eriline grafomaan.

Muudetud , muutis Tanel_P
täiendatud

• Vastuseid 103
  • Vaatamisi 22,5tuh
  • Loodud
  • Viimane vastus

Teemas enim postitanud

Kõige populaarsemad postitused

• Tanel_P, mine esimese asjana nüüd seda 320i vaatama. Muidu juhtub, et keegi teine loeb ka seda teemat, näeb seda arutelu ning ostab sul ninaalt jälle auto ära.

• Ei ole siin aega muneda Tahtsin linkida kaks saksa kuulutust, mis eile õhtul leidsin. Üks neist viisakas 2-ukseline FL, musta värvi, automaat ja 2.0 R6 - aga võta näpust - juba müüdud. 5500 eurot. He

• Kristjan128
    Kristjan128

Tere! Mul on üks e30 316 sedaan. 1985a aut. kast, esimesed el. aknad, täiesti originaal ja rappimata. Mõned täpid pindmist roostet. Kuldset värvi. Viimase TÜV tegin 2010a, mille läbis vigadeta. S

Postitatud pildid

Esiletõstetud vastused

Mine vaata see valge e30 üle, paistab päris hea. 

Ja saaksid kohe ka nokitsema hakata, teise esistange ja väiksemad tsöörid alla panna. 

Valge pole ju tehase originaal, st swapitud standard m50 peale 😂

• 2 nädalat hiljem...
  • Autor

Küsimus laiale ringile - mis te arvate, mis võiks sellise pilli õiglane turuhind olla, eeldusel, et kere, mootor ja salong on heas korras:

Type Code AG51
E Series E30 (5)
Series 3
Type TOUR
Model 325I (EUR)
Steering LL
Doors 5
Engine M20
Displacement 2.50
Power 141
Drive HECK
Transmission MECH
Colour BRILLANTROT (308)
Upholstery (0269)
Prod Date 1990-02-01

Vehicle options
L801A National version Germany/Austria
S209A Differential lock 25%
S215A Power steering, rpm-sensitive
S227A Sport suspension+lowered+ride-height
S354A Green windscreen, green shade band
S428A Warning triangle and first aid kit
S481A Sports seat
S510A Headlight aim control
S530A Air conditioning
S653A Radio Bavaria C Reverse II
S681A Roof antenna
S708A M sports steering wheel leather

Eeldusel, et tegemist on keskmises seisukorras autoga, siis ilmselt on turuhind 4 kohaline number eurodes.

Sa juba nii palju ringi vaadanud, et peaks tekkima mingigi kõhutunne selle auto väärtuses. Keegi teine peale sinu pole seda autot reaalselt kõrval seistes näinud(täitsa võimalik, et ka sina mitte). Touring meeldib, siis igati hea varustusega, võta ära, mis kardad. 

Murphy seadus lööb nagunii kannaga näkku, sest nii kui sa mingi auto peaksid ära ostma, siis ilmub iga järgmine hetk müüki midagi veel ihaldusväärsemat 🤓

@Max. mul juhtus nii. Ajasin taga rullikat 2016 aasta suve alguses, tükk aega polnud midagi peale paari auto ja ainult üks neist ei olnud nn. "roim". Minu silmis ainuke viga oli, et 4 uksega oli. Tegin enda jaoks möönduse, et savi, muidu on auto nii korralik, et elan sedaani üle. Peale ostmist tekkis müüki järsku sarnases konditsioonis kupeesid :D Tänaseks muidugi ei kahetse, sest mul on vedanud kerega meeletult

Teah hobi auto puhul vaatad ju ise palju oled nõus ise välja käima ja kui äri plaanis teha, siis vaatad kas katet oleks(vähemasti minul).

Lisad on ilusad kui nad ka olemas ja toimivad. Touring on rohkem  maitse asi 😄 

Muudetud , muutis m20b20
Väike viga hüppas sisse.

See oleks ilusti järgmisele kokkutulekule sobinud.

Jäid silma ainult veidrad aknatõstukinupud ja veidras kohas olev helisuunamise rullik.

Puitimitatsioon ka maitse asi.

Lagi ikka rippes :) huvitav, polegi sellist check paneli lahendust näind. Tavaliselt ikka eraldi sirmi küljes. See vist ise ehitatud selliseks?

• 2 nädalat hiljem...
  • Autor

Aitäh tähelepanu juhtimast. Ma olen juba paari kaasfoorumlasega selle auto teemal rääkinud. Ma vist ei oska lõpuni seda ära põhjendada, miks see auto mind absluutselt ei kõneta. Võib-olla peamine on see, et minu silmis pole selles autos mitte midagi erilist. Eks neid 316i on ikka liikunud rohkem kui r6 mootoriga korralikke e30neid.

VB See siit samast foorumist, üsna haruldane nähtus juba

Muudetud , muutis renks

Ma küll päris täpselt ei tea, mida antud huviline endale tahab aga tänase päeva seisuga saadaval olevad e30 kerega bmw-d talle seda pakkuda ei suuda. Vb oleks lihtsam korra aastas laenata justnimelt 1,8 mootoriga isend, teha päevane tiir kuskil ja saab jälle rahulikult edasi elada- raha alles ja emotsioon käes. 

Miks just 1,8- sest ka 325 tänapäeva mõistes pole mingi rakett enam aga auto on igal juhul elava loomuga ja väheneb võimalus, et mingi etteennustamatu asjaolude kokkulangevusega see kuhugi kõveraks keeratakse nagu ikka kipub juhtuma kui võimsama mootoriga e30 istumise alla sattub järsku.

• Autor

Minu meelest olen ma üsna täpselt ära kirjeldanud, mida ma tahan. Ma ei saagi hästi aru, mis on sinu postituse mõte - iroonia?

Kui vaadata kaugemale kui Eesti turg, on tänase päevaga saadaval olevaid E30-neid täiesti piisavalt, et nende hulgast valida. Võimalik, et ma teen täna valiku, mis peab mind järgmised 10 aastat rahuldama. Ma ei plaani osta, müüa ja vahetada E30neid nagu sokke.

Ja sinu teksti viimane lõik on täiesti ajuvaba. Sa väidad, et ma võiksin enda auto kuskile kõveraks keerata? Kes teisele auku kaevab...

Lõpetuseks, ma ei saa hästi aru sellest negativismist, mis kohati minu autootsingut saadab. Mul on hea meel nende postituste üle, kus juhitakse tähelepanu mõnele pakkumisel olevale autole. Olen septembrist saati vist oma paarkümmend autot üle vaadanud. Siiani olen kolme peale pidama jäänud, aga kaks läksid nina alt minema ja kolmanda hind läks oksjonil liiga kõrgeks.

Nr 1: https://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=d372bb65b9a9b23b9971428c2a70979c

Nr 2: https://www.auto24.ee/used/2334730

Nr 3: https://vavato.com/en/#!/auctions/5c175efe4e7e3/lots/67

Neist enam n-ö tagasi minna ei taha , kui kord juba silme ees midagi olnud on. :)

Muudetud , muutis Tanel_P

Kirjeldanud oled sa siin ja mujalgi igasuguseid asju. Sinu juttu jälgides jääb mulje, et sa oled 18 aastane- ei süvene eriti mis kirjutatakse ja rapsid siia-sinna ja kohati jääb just mulje, et sa otsid isendit millele saaks näiteks poole aasta pärast rõõmsalt 2k€ otsa keevitada ja turustada väikse vaevaga.

Oma jutu viimasele lõigule selgituseks panen mõned viited:

https://foorum.e30.ee/teema/20614-316-m20b25-87-young-fanatik/?page=4&tab=comments#comment-129263

http://opentrack.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=2059&spid=39214#39214

-neid näiteid elust enesest on veel, kaasaarvatud mul endal.

1 tund tagasi, Tanel_P ütles:

......Kui vaadata kaugemale kui Eesti turg, on tänase päevaga saadaval olevaid E30-neid täiesti piisavalt, et nende hulgast valida......

Siit tekib küsimus, et miks sa siis ei vali? 🤔

Külaline
See teema on edasistele vastustele suletud.

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus