- Vastuseid 106
- Vaatamisi 10,4tuh
- Loodud
- Viimane vastus
Populaarsed päevad
Kõige populaarsemad postitused
-
Autost siis vahepeal niipalju, et olen ta maalri käest kätte saanud. Töid tehti suht suuremahuliselt, nimelt kereplekkidest vahetati välja - parem ja vasak karp täispikkuses, uus tagapõll, uus vasak t
-
hei bemarirahvas, jälle lugu mida jagada! mustangi mees eiras stop märki ja põrutas mulle sisse. Mina kui kohusetundlik piirkiiruse jälgija lähenesin kõnega, et noo vähemalt kaks ilusat autot sai
-
Kuna töötan autopesulas, siis sai teostatud niiöelda “detailing” kapott/tagatuled poleeritud ja terve auto peale kantud vaha
Tervist!
Sai 2016a. 1. aprillis toodud Paidest oma vanaema õe ehk vanatädi käest omale esimene auto, mille tädi ostis endale 1997 a. mu isa käest. Isal oli samuti see esimene auto nagu minulgi
(ostis äsja toodud saksamaalt 1995a. oma sõbra pulmast
) Talle jäi kaugelt silma ning tema sõnul peale proovisõitu teadis ta, et tahab selle ära osta, mida ta ka tegi 45000 EEK'u eest.
Kutt oli oma autost jumala sillas, aga sõbrad tegid pidevalt maha, et - Pff, Sul on ju mosse mootor, kuhu see kõlbama peaks? Ja et - K*rat kus on Su tahhokas, ei sobi ju ilma selleta...
Isa on ka autoga matse teinud, kiilasjääga vastu puud sõitnud (vahetusse läks esimene stange ja kapott läks lappimisse), siis on ta ka suurest kiirusest kurvist kraavi sõitnud, mille seosega juhtus esisillas midagi (hakkas vasakule kiskuma väga õrnalt, mida auto teeb ka siiani).
Igatahes, paras rullnokk oli
peale BMW müüki on ta eluaeg sõitnud luukpäradega kuni siiani. Mainis ka, et tänu pereautodele sai ta trahvidest lahti 
(1997a tehtud pildid)
Ostuloost -
Kui teada sain, et auto seisab vanatädi juures väikse kasepuu all kasutuseta,
helistasin koheselt kiirelt tädile ja hakkasin auto kohta pärima - millele ta vastas, et "oioi selle autoga pole midagi enam teha ja et mootor on täitsa kutu, sellel pole mingit potensiaali, kerega võibolla saab midagi teha". Vastasin et pole hullu, läheb uus mootor ja olen rõõmus.
Niisiis läksingi 27. märtsil 2016 autot vaatama. Pilt väljast oli väga suurepärane, kui välja arvata pleekinud plastikud (uued karbid, põhi oli keevitatud, ülevärvitud oma ala oskaja poolt, uus esiklaas) aga seestpoolt oli veits närusem pilt, istmed, lagi, vaip jne hallitasid seoses suure veelekke tõttu.

Ütlesin tädile, et kui lumi ära sulab, ostan ma auto ära ning tulen talle järgi. Ja lumi oligi paari päeva pärast sulanud.
1. aprill läksime vanaisa ja isaga autole järgi ja hakkasime seda ära viima.
Aa ja, tädi eelmainitud "kutu mootor" töötas tegelikult väga ilusti, ainult karpa vajas natuke timmimist.
Tõime auto köieotsas Paidest - Vändrani ära, kus me ka seda koos vanaisaga tegema hakkasime.
Vändras tegime koheselt kerge pesu ning järgmine päev lõime käed külge.
Midagi eriti põhjalikku me ei jõudnud teha, oli vaja auto lihtsalt korralikult sõitma saada, sest kibelus oli nii suur
.
Tegime ühe põhjakeevituse, värvisin pleekinud plastikud normulliks, mootori ja karpa timmisime nii paika kui vähegi suutsime, kuid ikkagi teeb anomaalijaid, õnneks mitte väga hullusti, puterdab õrnalt vaid tühikäigul sooja mootoriga. Üritasime ka lekkeid korda saada, millega ka endaarust hakkama saime, aga ikkagi on seest nüüdseks läbimärg.
Tegime keemilise pesu, ehk küürisime istmed, vaiba kui ka lae nii puhtaks kui saime, ette sai pandud ka istmekatted, sest pole olnud kuskilt neid istmeid saada mida tarvis on. (kunagi tulevikus kindlasti uued istmed ette. Tagumist uut õnneks vaja pole)
Käigukangi loksu sai veidike vähendatud vanaisa nippide järgi.
(aasta hiljem sai vahetust 4ne käigukast 5se vastu + uus sidur ja käigukangi uued puksid, et oleks täieslikult loksuvaba)
2016 aasta suvi sai veel läbi viidud neljase kastiga ja 2017 aasta suve on nauditud viiese kastiga.
Hetkene autoseis -
Panin pilte küll rohkem kui teksti, aga olen kuulnud väljendit "pilt on rohkem kui 1000 sõna" seega loodan, et ei ole väga hullu.
Teksti sees panete ilmselt tähele, et "vanaisa tegi ja et me tegime". Nii ongi, sest kui auto sain, ei teadnud ma autodest veel väga midagi aind, et bensiin ja diisel, 4 silindrit ja 6 silindrit.
Enamasti ikkagi pani vanaisa oma tarkusi välja, mina kuulasin hoolega ja keerasin mutreid/polte mida ta käskis
.
Tänu temale, tean ma autost juba veidike. Niiet auto on mind natuke harinud.
Iseseisvalt ma veel sõita ei saa, peab keegi vanem kõrval istuma.
Kindlasti uuenduste kohta tahaks siin ka tulevikus märkusi postitada, kuid neid vast väga palju ei tule enne täislubade saamist.
Muudetud , muutis Rahaboss