- Vastuseid 106
- Vaatamisi 10,7tuh
- Loodud
- Viimane vastus
Populaarsed pÀevad
KÔige populaarsemad postitused
-
Autost siis vahepeal niipalju, et olen ta maalri kÀest kÀtte saanud. Töid tehti suht suuremahuliselt, nimelt kereplekkidest vahetati vÀlja - parem ja vasak karp tÀispikkuses, uus tagapÔll, uus vasak t
-
hei bemarirahvas, jÀlle lugu mida jagada! mustangi mees eiras stop mÀrki ja pÔrutas mulle sisse. Mina kui kohusetundlik piirkiiruse jÀlgija lÀhenesin kÔnega, et noo vÀhemalt kaks ilusat autot sai
-
Kuna töötan autopesulas, siis sai teostatud niiöelda âdetailingâ kapott/tagatuled poleeritud ja terve auto peale kantud vaha
Tervist!
Sai 2016a. 1. aprillis toodud Paidest oma vanaema Ă”e ehk vanatĂ€di kĂ€est omale esimene auto, mille tĂ€di ostis endale 1997 a. mu isa kĂ€est. Isal oli samuti see esimene auto nagu minulgiÂ
(ostis Ă€sja toodud saksamaalt 1995a. oma sĂ”bra pulmastÂ
) Talle jÀi kaugelt silma ning tema sÔnul peale proovisÔitu teadis ta, et tahab selle Àra osta, mida ta ka tegi 45000 EEK'u eest.
Kutt oli oma autost jumala sillas, aga sÔbrad tegid pidevalt maha, et - Pff, Sul on ju mosse mootor, kuhu see kÔlbama peaks? Ja et - K*rat kus on Su tahhokas, ei sobi ju ilma selleta...
Isa on ka autoga matse teinud, kiilasjÀÀga vastu puud sÔitnud (vahetusse lÀks esimene stange ja kapott lÀks lappimisse), siis on ta ka suurest kiirusest kurvist kraavi sÔitnud, mille seosega juhtus esisillas midagi (hakkas vasakule kiskuma vÀga Ôrnalt, mida auto teeb ka siiani).
Igatahes, paras rullnokk oliÂ
 peale BMW mĂŒĂŒki on ta eluaeg sĂ”itnud luukpĂ€radega kuni siiani. Mainis ka, et tĂ€nu pereautodele sai ta trahvidest lahti 
(1997a tehtud pildid)
Ostuloost -Â
Kui teada sain, et auto seisab vanatÀdi juures vÀikse kasepuu all kasutuseta,
helistasin koheselt kiirelt tÀdile ja hakkasin auto kohta pÀrima - millele ta vastas, et "oioi selle autoga pole midagi enam teha ja et mootor on tÀitsa kutu, sellel pole mingit potensiaali, kerega vÔibolla saab midagi teha". Vastasin et pole hullu, lÀheb uus mootor ja olen rÔÔmus.
Â
Niisiis lĂ€ksingi 27. mĂ€rtsil 2016 autot vaatama. Pilt vĂ€ljast oli vĂ€ga suurepĂ€rane, kui vĂ€lja arvata pleekinud plastikud (uued karbid, pĂ”hi oli keevitatud, ĂŒlevĂ€rvitud oma ala oskaja poolt, uus esiklaas) aga seestpoolt oli veits nĂ€rusem pilt, istmed, lagi, vaip jne hallitasid seoses suure veelekke tĂ”ttu.

Â
Ătlesin tĂ€dile, et kui lumi Ă€ra sulab, ostan ma auto Ă€ra ning tulen talle jĂ€rgi. Ja lumi oligi paari pĂ€eva pĂ€rast sulanud.
1. aprill lÀksime vanaisa ja isaga autole jÀrgi ja hakkasime seda Àra viima.
Aa ja, tÀdi eelmainitud "kutu mootor" töötas tegelikult vÀga ilusti, ainult karpa vajas natuke timmimist.
Â
TÔime auto köieotsas Paidest - VÀndrani Àra, kus me ka seda koos vanaisaga tegema hakkasime.
Â
VĂ€ndras tegime koheselt kerge pesu ning jĂ€rgmine pĂ€ev lĂ”ime kĂ€ed kĂŒlge.
Â
Midagi eriti pÔhjalikku me ei jÔudnud teha, oli vaja auto lihtsalt korralikult sÔitma saada, sest kibelus oli nii suur
 .
Tegime ĂŒhe pĂ”hjakeevituse, vĂ€rvisin pleekinud plastikud normulliks, mootori ja karpa timmisime nii paika kui vĂ€hegi suutsime, kuid ikkagi teeb anomaalijaid, Ă”nneks mitte vĂ€ga hullusti, puterdab Ă”rnalt vaid tĂŒhikĂ€igul sooja mootoriga. Ăritasime ka lekkeid korda saada, millega ka endaarust hakkama saime, aga ikkagi on seest nĂŒĂŒdseks lĂ€bimĂ€rg.
Tegime keemilise pesu, ehk kĂŒĂŒrisime istmed, vaiba kui ka lae nii puhtaks kui saime, ette sai pandud ka istmekatted, sest pole olnud kuskilt neid istmeid saada mida tarvis on. (kunagi tulevikus kindlasti uued istmed ette. Tagumist uut Ă”nneks vaja pole)
Â
KĂ€igukangi loksu sai veidike vĂ€hendatud vanaisa nippide jĂ€rgi.Â
(aasta hiljem sai vahetust 4ne kÀigukast 5se vastu + uus sidur ja kÀigukangi uued puksid, et oleks tÀieslikult loksuvaba)
2016 aasta suvi sai veel lÀbi viidud neljase kastiga ja 2017 aasta suve on nauditud viiese kastiga.
Â
Â
Hetkene autoseis -Â
Â
Â
Â
Â
Panin pilte kĂŒll rohkem kui teksti, aga olen kuulnud vĂ€ljendit "pilt on rohkem kui 1000 sĂ”na" seega loodan, et ei ole vĂ€ga hullu.
Teksti sees panete ilmselt tÀhele, et "vanaisa tegi ja et me tegime". Nii ongi, sest kui auto sain, ei teadnud ma autodest veel vÀga midagi aind, et bensiin ja diisel, 4 silindrit ja 6 silindrit.
Enamasti ikkagi pani vanaisa oma tarkusi vĂ€lja, mina kuulasin hoolega ja keerasin mutreid/polte mida ta kĂ€skisÂ
.Â
TÀnu temale, tean ma autost juba veidike. Niiet auto on mind natuke harinud.
Iseseisvalt ma veel sÔita ei saa, peab keegi vanem kÔrval istuma.
Kindlasti uuenduste kohta tahaks siin ka tulevikus mÀrkusi postitada, kuid neid vast vÀga palju ei tule enne tÀislubade saamist.
Â
Â
Muudetud , muutis Rahaboss