Hüppa postitusse
Postitatud
comment_119567

Tervist! 

Sai siis taastama hakkata vana pereautot mis meie peres aega teeninud juba umbes 12 aastat .tegu siis 89 aasta touring faceliftiga millel on istmesoendused, el aknad, el katuseluuk püsikas (mis peale mootorivahetust pole veel toimima pandud) .kere üldiselt väga kabe kuna leidub ainult pindmist roostet.sai siis 2,4 d 85kw vahetada m50ne vastu .autol on ka diisli lsd .mootori vahetusega kaasnes üsnapalju probleeme kuna mootor oli kaua seisnid ning rullikas ise ka pea 5 aastat seisnud siis olid andurid ja sillaosad saba andnud.nüüdseks saanud vahetada 2*nukaandur

Vändaandur

Esisilla detailid

Käsipiduritrossid

Esiistmed ja palju muud pudipadi.

Igatahes räägin ka sutsu mootori vahetusest mida kasutasin jne...

E36 ridakuue Käpad

E30 käigukasti tugitala

E36summuti

Kardaani lasin keevitada õigesse mõõtu

,Kollektori püksid keevitasin ka ise et hoiaks ilusti kunde jalgealusest eemale.

Mootoripatjadeks kasutasin e36 lemfördereid sest need head kõrged ja paksud ning tikud tsentrist väljas seega saab mootoriasendit muuta .tegin ka natukene ka enda elu esialgu lihtsamaks kuna ei leidnud õiget pidurivaakumvõimendit siis lasin treida juhipoolsele motopadjale sendise puksi vahele et ei käiks vastu vaakumit (moto istub õigetiba viltu) loodan selle asja õigepea korda saada. Aga üldiselt siiani asi ilusti sujunud ja esimesed sõõrikud tehtud.nüüd veell nipetnäpet ja siis võib minna arki et auto ka ottomootoriga arvele saada.(summuti osas võtan veel midagi ette ,tean et se asi näeb veidi nilbe välja).

IMG_20170702_183645.jpg

IMG_20170628_193700.jpg

IMG_20170622_163412.jpg

IMG_20170618_184427.jpg

IMG_20170607_204749.jpg

• Vastuseid 177
  • Vaatamisi 15,8tuh
  • Loodud
  • Viimane vastus

Teemas enim postitanud

Kõige populaarsemad postitused

• Eks ta ikka sõitmiseks ole loodud ja mõeldud algselt, mitte kaapimiseks.Aga seejuures korras mootoriga turbodiisel on ergas ja jõuline, ei teki absoluutselt tunnet ,et jõuetu või mannetu oleks. väänet

• Seal vunts hiiliski?  Vunts anna poisile nüüd ta ruloo tagasi mis sa jebid! 

Postitatud pildid

Esiletõstetud vastused

comment_119846

Oot misasja? Kas sa said mootorivahetuse ära vormistada ilma eelnevalt heitgaase mõõtmata? Minu meelest tuleb küll esmalt saada positiivne heitgaaside näit ning alles siis saad ametlikult endale teise mootori passi kirjutada. Mitte, et ma selles osas väga suur ekspert oleks - m50 swapi ametlik vormistamine on üks suurimaid e30 müsteeriume :D

Miks sa arvad muidu, et liiga suur HC (liiga palju põlemata bensiiniosakesi teisisõnu) tähendab lisaõhku? Kui kogu bensiin ei põle korralikult ära kas siis ei ole mitte põhjust arvata, et õhku on just liiga vähe? Või sa pidasid silmas, et lambda andur saab liiga palju õhku (mingi augu tõttu summutis). Siis võib HC vast kõrge olla küll (auto arvab, et kuna õhku jäi põlemisel järele, siis on vaja suurendada pealeantavat bensiinikogust). Kui HC on ainult natukene paigast ära, siis ma soovitaks piirituseseguga ülevaatusele minna (20% piiritust ja 80% bensiini) ning unustada kogu teema.

• Autor
comment_119962

Täna sain üv ka tehtud.tegutsesin siis seoses hcga nii... kütusesurve mõõtsin ära see oli korras,siis mõõtsin kompressiooni jäid sinna 15 kanti.siis vaatasin üle süüte see oli ka paigas .siis lõpuks panin 2,0 pihustid peale ja läksin ehkupeale välja .alguses oli pisar juba silmas et ei läinudki paremaks aga ennäääe imet järsku paugust ainult tetud pööretel lõi neil ekraanipeal kõik asjad rohleiseks ja saini hakkama.muidugi suured tänud sellel ülevaatajale kes mul viimased 4 heitgaaside mõõtmist tasuta tegi ja viitsis minuga jamada ning elas minu ehitusele kaasa! Respekt ülevaatajatele kes teevad oma tööd südamega ning on mõistvad.ütles veel et kui peaksin asja reaalselt korda tegema hakkama siis hüppaksin läbi ja ta mõõdab ära ☺

• 2 nädalat hiljem...
  • Autor
comment_120207

nüüd sai sidur õliga kokku ja kiirendades hakkab libisema nimelt siis andis klapikambrikaanetihend saba ja sealt jooksis õli sidurikotta kus ta juba omatöö tegi.tellisin täna siis uue sidurikomplekti (sachs),vändasimmeri,klapikambrikaanetihendi ja käigukasti simmeri.lähipäevil üritan ära vahetada.olen nüüd natuke salongi tavaari ka kokku ajanud (pisemaid plastikuid orig kinnitusi jne) nüüd veel puudu pagaasniku kate mis mult mõni päev/nädal enne metsaalt väljaajamist rotti lasti :( nimelt siis paar nädalat enne seda kui pilli jälle ellu äratasin käis minujuures üks vanem meesterahvas kes seal maad mõõtis või mis iganes tegi ja kui seda touring diisel automaati nägi oli ikka väga elevil seal ja tegi ka hinnapakkumise mis ei olnudki vanarauahind vaid isegi päris soliidne arvestades olukorda aga kuna alles olin selle pagaasniku katte sinna pagassi visanud garaazialt siis teadsin et seal ta olema pidi aga mida 2 nädalat hiljem ei olnud oli se kate.ja ma ei ela kuskil linnas vaid paksus metsas kust ilmselgelt keegi seeneline ei tule et näe ooooo selline kate ,võtamee.... :D tean muidugi ka tema pärisnime ja foorumi kasutajat mida enam vist ei eksisteeri ,nägin ka veel ühte halba kommentaari selle kasutajakohta niiet imestada pole... niiet tal on külalisi oodata :D 

• Autor
comment_120239

taaskord võib olla vabalt kokkusattumus aga nii huvipärast sai helistatud ja küsitud sellist kardinat temakäest ....tal selline täitsa olemas aga üks kronsa kerepoolne kinnitus on puudu. huvitav sellejuures see et ma leidsin ühe akukastist mis sinna ilmselt kukkunud oli.ise ma neid kinnitusi ära keeranud pole :D

comment_120287

Tõesti huvitav kokkusattumus, aga niimoodi lambist süüdistama hakata on täitsa lasteaia tase, kui see minu poolt `´varastatud ´´ruloo sind õnnelikuks teeb, siis võin selle sulle tasuta ka kinkida kui mul sinnakanti asja on ja mul ei olnud rulool mitte kronsa kerepoolne kinnitus katki vaid ruloo kinnituskõrva pealne plastäär ära murdunud. Kui sinu juures seda touringut vaatamas käisin, siis ei maininud sa küll, et keegi selle ära on varastanud.:ipb-sad:Mult nimelt varastati ka 6 aastat tagasi terve auto ära, mille tänane turuhind oleks sinna min. 3-4tonni kanti olnud, mul oli ka teatavaid kahtlusi, aga ma ei hakka siin niisama keelt lehvima, kui konkreetselt ei tea.

Muuseas Tiit, tookord läks sedamoodi, et sai sinuga suur kompu touringu kärukonksu hoidja vastu vahetatud. See oli ka tookord mu punasel td Touringul peal kui rotti pandi, nii et mõnikord on elus paraku miinusärisid ka. Eks seal auto pagasis oli muud head noosi ka veel ja sellest ongi tagantjärgi mõeldes kõige rohkem kahju(pea tutikas BBS tagavararatas ja hulga orig. CD plaate koos boksiga), mingit vähemolulist tavaari oli ka. Aga see selleks.

Eks ma ole siin mõne isikuga rahadega nats kaua jobutand, aga lõpuks ikka ära klaarinud. Vot nii on lood. Head ööd. Ja Õismets saada oma kontaktnr mulle privasse, mul see vist kadund. 

comment_120290

Kas ma ütlesin ühe paha sõna selle vahetuse kohta? Küsimus oli siiski sportistme polstrites mis tänaseks samuti peaaegu 100 raha väärt. Kui sinu valduses olevad asjad mingil põhjusel kaovad/hävinevad või midaiganes siis oled nende asjade eest vastutav ju siiski sina??? Mind teeks ka väga õnnelikuks kui sa mulle selle istme riided ja poroloonid tagasi "kingiks".

• Autor
comment_120291

Ma ei olegi ju süüdistanud aga lihtsalt mõni päev peale seda pani sealt jooksu se sp ka mainisin et otseselt sind süüdistada ei saa .ma isegi ei pannud siia sinu nime ega midagi aga siin laksati millegipärast kohe välja kellest jutt mul ka ausaltöeldes suhteliselt suva sellest kattest juba kuna uus ja parem soolas ..... läks kuhu ta läks ... kui sina pisturki ei lasknud siis vabandust et sind "süüdistasin"

comment_120295

Loodetavasti saad endale sobiva ruloo. Said moto nüüd kenasti käima (pärast seda ülevaatuse teemat)?

OT: Räägin umbisikuliselt. Vahetustehingute osas kehtib EV-s üldine kord, et kui oled kellegagi mingi vahetusdiili kokku leppinud ja teine pool on sulle omapoolse asja ära andnud ning sina ei suuda talle anda endapoolt lubatud asja (a'la läheb puruks, kaob ära jne), siis tuleb kas maksta rahas saadu kinni või saadu tagasi anda. Ei saa jätta asja endale põhjendusega, et: "Sorry, pidin sulle mingi X asja vastu andma, kuid mul kadus see/ läks puruks vms". Sellist põhjendust võib esitada mingi krdima debiilsele tsüklisolevale külajoodikule ja loota, et ta endapoolt antud asja tagasi ei soovi.

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.