Kõik, mis GTA postitas
-
316i kupee '89 - eix22
Mis hinnaga neid pukke soomest saab siis? Mul kuluks ka üks isiklik selline ära, aga siinmaal küsivad juba ligi 100 euri selle eest, veidi liig nagu Kujutan ette kui mõnus on ikka sellist puhast mootorit puhastest juppidest komplekteerida... ja autot ka Selline asi lausa kutsub tegema, mitte pole mingi tüütu nokitsemine. Muidugi, neid tunde mis ettevalmistusele kulub ei tasu mainidagi
-
BMW 318IS '91
Ooda nüüd... kui kuulutustes müüd 1.8iS mootorit siis see auto saab nüüd mõne muu või? Osta iS selleks, et sealt mootor välja rookida pole minumeelest küll suurem asi upgrade.
-
325i '90 - GTA
Minuteada on 64mm. See on ka üks levinud variant mida kasutati/kasutatakse, kas siis ainult liblikas M30B35-lt ja originaal vastavalt suuremaks uuristada või kui kinnituspolte ringi teha ja natuke kollektori auku modida saab terve segusiibri ringi visata. Pluss siis lõdvikute-voolikute majandus ringi teha jne. Praegusel ajal CNC pingid levinud, ei pea ju neid B35 siibreid kokku ajama, saab teha kiirelt ja täpselt sellise tüki mis endal vaja. Usun, et suuremaid siibreid saaks ka ära mahutada (65, 66 vms) aga kuidas nende kasutegur oleks, seda ma öelda ei oska, hetkel lähtusin antud soovitustest. Usun, et mul vähemalt hetkel suuremat vaja polegi. Mulle meeldib see ka, et väliselt pole muutusi märgata, katsun ka edaspidi sellist joont hoida kui miskit modin. Vaikselt areneb, aga jube visalt Oleks pappi jalaga segada siis sõidaks ammu M20 2.8 strokeri ja sportnuka toel, aga hetkel tegelen sellega mis jõukohasem ja lihtsam on.
-
325i '90 - GTA
Ebayst saab, hinnad jäävad vahemikku 20-30 euri paar pluss saatmine Eks originaalid on alati etemad aga neid pole ju saada eriti enam
-
325i '90 - GTA
Väike timmimine käib puhkuse ajal ka Suurema liblikaga ja seest suuremaks treitud segusiiber siis nimelt. 60mm pealt 63,5mm peale. Kahjuks kohe nii hea ei saanud, et esimese korraga tühikäik oleks ilusti paika saanud, Hetkel on 1000 peal ja madalamaks ei saa. Lahenduse saab ilmselt siis, kui sebin pool kuni terve kümnendiku suurema liblika sisse. Katsetusjärgus asi ühesõnaga Minek on igatahes hoopis mõnusam, igal pöördel on tunda kuidas auto on lihtsalt veidi reipam. Pihustid juba on M50 "greentopid" ja miski chip ka sees, kerge hooratas ka ju nii et eks see suurem segusiiber ongi asjade loogiline käik. Seni igatahes oli kuidagi kaheldav kogu see "tuuning", vägisi oli tunne, et paneks või originaalasjad kõik tagasi, et ei tunne vahet eriti. Aga nüüd enam ei tahaks Sain ka ühe paki, kus sees kauaotsitud tumedad suunatuleklaasid. Vuhvlid aga see-eest mõistliku hinnaga, tänud rreimsile vihje eest Muidu olen päris palju sõitnud hoopis vahelduseks, kahe nädala saldosse saab üle 2000km - Saaremaal, Pärnus, Viljandimaal, Tartumaal jne Tripib küll, kütust võiks vähem võtta (keskmine vist mingi 9-9,5) ja mingi vibra hakkab roolis vaikselt tunda andma, tea kas velje kõveraks saanud vms. Ja praami peal õnnestus ühele kuramuse Mazda konksule otsa kõpsata. Tulemuseks väike mõlk numbrimärgis. Aga no viimaste seas sai pardale ja jube kitsaks oli läinud seal, pidi igale poole vahtima ja kuidagi kogemata juhtuski. Hea, et teine seltskond oli normaalse suhtumisega, nende auto viga ei saanud ka õnneks. Väike mainekujundus siis rullikale minu poolt, juhtub Aga hetkel siis kõik
-
Lobamokkade rubriik
Mu oli Alpina pütt kunagi Maa-aluses parklas pani pooled masinad lärmama kui oma auto tasakesi käima pandud sai...
-
320i (4.0i v8) sedaan 90 - buumer323
Nägin eile Kuressaares, väga libe pill ja hääled panid vanalinna kajama Kahju, et sa parklas peatust ei teinud, oleks tahtnud seda imelooma lähemalt kohe kaeda. Oma romusse oli pärast päris kurb tagasi istuda
-
325i '90 - GTA
Lõiganud ei ole, ongi nii lühike miskipärast:D Samas püsib see ots seal peal küll. Aga jah, õmblemata on küll ots jäetud, originaal on viisakam. Õmbleks ise aga nahaga koonerdatud, siis ei ulatu enam kangi peale. Mõtlesin veel, et freesiks käepideme tagumisse otsa mingisuguse soone, kuhu siis see lõigatud naha serv sisse peita, vormistaks asja viisakaks ehk. Ja raamile venitamine oli ka keeruline, käigukangi nahk sobis näituseks ilma igasuguse keberniidita paika. Noh 16e + 5,90e transa, käib kah... Muide, ÜV-l üks märkus siiski oli, miks tulede regull ei tööta? Seletasin siis, et tüüpviga, et need katki ja mul peale selle nupu enam muud polegi, reguleerimine on kruvidest. Samas sportrooli peale ei kergitatud kulmugi.
-
325i '90 - GTA
Oorele siis ei jõudnudki, oligi graafik selline. Aga no worries, mõni teine aasta siis Täna oli siis see päev, kui sai ÜV ukse taha koputama mindud. Lasti läbi küll Ei saanudki see aasta märkusi, puhas leht täitsa. Päris ehku peale ei läinud ka. Enne panin alla talvekummid 14" rehvidega, tuledelt kiskusin kiled maha, reguleerisin käsipiduri, nöökiva signaalinupu sisemusega manipuleerisin seni kuni to igast asendist korralikult ühendust andma hakkas. A no summutiga oli päris päevane mässamine. Nimelt oli sukk puruks ja sinna asemele keevitasin uue tüki, väga ilus keevitus pole aga lörin kadunud. Teiseks sai murdunud klambritele uued konksud keevitada ja selle kuradi b-osa pütile sai ka lõpuks kombeid õpetatud Torud sai siis gaasileegiga kuumaks lastud ja vajaliku koha pealt õiged nurgad sisse painutatud. Kuri kahtlus on, et kuna pütt all valesti ja pinges oli siis sellest ka orig. sukk lõpuks otsad andis. Nüüd on eelmises postis näidatud uute trippidega summuti ka all ja ise olen küll ilgelt rahul et selline asi, mis kuidagi sobida ei tohiks sai ikkagi sobima pandud. Tagantvaates on asi nüüd esteetiline ja põhja all jooksevad torud ilusti ettenähtud kanalis mitte ei hoia banaani kombel kaardu Ainuke asi mis veel häirib, et otsad liiga peened on, keegi võiks õige läbimõõdu öelda ja saaks ehk mingi ratsi teha et ikka 325 moodi välja näeks rohkem Ebay-ga sai ka esimest korda kätt proovitud Ammu oli soov käigukangi nahkkott välja vahetada värskema vastu aga kohalikud sadulsepad mõtlesid ratsa rikkaks saada. Ei saa öelda, et väljamaa kvaliteet ka just mega oleks aga selle raha eest käib küll ja on natuke edevam. Saksmannide valikust muidugi kõige tagasihoidlikum, oleks saanud ilmselt ka popilt hõbedase või ässalt sinise naha soovi korral leida. Seisupiduri oma ei tahtnud algul üldse sobida, tekkis kahtlus kas see üldse selle mudeli variant on. Aga peale ma ta sain ja nüüd autos on kuidagi kujus järgi andnud ja tundub enamvähem juba. Ilma kiledeta siis ka üks pilt, minule meeldib igatahes vahelduseks jälle nii Less is more. Tänud veel Eixile, kellelt sain mõned salongidetailid ja lõpuks ka kauaotsitud poolteljed. Üks neist on häda sunnil ka hetkel juba all, kuna vana hakkas ikka väga rõvedat häält tegema ja kartsin juba veidi, et vana punik mu tee äärde veel jätta võib . "Uued" tuleb siiski mingil ajahetkel komplekteerida minimaalselt uute kaitsekummide ja määrdega, parem oleks ka välimust värskendada ja roosteseid plekkjuppe võimalusel vahetada. A ja nalja ka, eriti lowliferitele. Sellises kõrguses autol on vot mis - mõra karteris! Kuskohast, millal, kuidas - pole aimugi. Kummalisel kombel on ette otsa peale saadud mats löönud mõlgi ja selle ümber mõne mõra. Avastamise hetkel oli ka väike õlikirme ümber aga olen nüüd ~1000km jooksul silma peal hoidnud ja leket nagu polegi enam, ainult aimatav õlirant. Parem oleks kui nii jääks ka
-
316i Wannabe M Coupe (M50B20) '87 - Nurgatagune
Jõudu-jaksu! Ja aja siis Joel ka kippelt kadedaks ja rulli kallale tööle, kaua ta nöögib selle oranzi kõrvalehüppega
-
Kust saaks e30 M3 mõõtmetega suunatulesid?
Ebayst saab ka odavamalt, otsides võib leida ka pakkumisi a'la 20-30e paar ja saatmine 10e tuuri. Muidugi igal ajahetkel ei pruugi saada olla.
-
Mure Jahutusvedeliku õhutamisega M20B25
Õhutamise ajal on salongi soojakraan ikka avatud asendis? Kas elektriline klapp töötab, st. plõksub kui seda kinnisesse asendisse lükkad (süüde sees)? Salongi radikale panid torud õigetpidi külge (paisupaagist tulev pikk soolikas läheb ülemise toru külge, plokist tulev alumise külge)? Mul 325-l oli keegi kunagi need torud valesti ühendanud ja sooja korralikult ei puhunud, vihmase ilmaga olid klaasid niisked pidevalt.
-
Terve auto väriseb/hüppab
"Spets" tööriista saab ka ise kombineerida keermelatist ja sobiva suurusega metallpuksidest. Ja auto all saab ühe nurga kaupa edukalt seda teha ka. Praktikas on siiani lihtsaim olnud gaasipitsiga vana puks kuumaks lasta ja heebli või lühemat sorti sõrgatsiga välja kangutada. Muidugi eeldab kaine mõistusega ümberkäimist lahtise tule ja bensupaagi kombo. Kui vana käes siis keermelati ja metallpuksi abil saab juba uue sisse kruttida. Mul oli ajakulu esimese poolega poolteist tundi ja teisega 45 minti
-
Terve auto väriseb/hüppab
Rattalaager?
-
BMW 318i Convertible 1992 - karlk
Mis tolle velje ET on? Soovitaks koopad ära rullida (sellise velje ja rehvi mahutamiseks kindlasti hädavajalik, värvi saad ka äärtest nagunii pragunema) ja tagavedrudele bump-stopid (klotsid või kummirõngad, katsetamise asi) vahele panna, kui kõrgust ülessepoole korrigeerida ei taha (seda saab kõrgema vedru asemel ka mingise E36 touringu kummist vedrukanduriga, on paksem). Madalamaks laseks hoopis esiotsa, pool keerdu või keerd Ega see edeva välimuse ja igapäevase kasutatavuse mõistliku kompromissi teema on igavene Mul on ka üsna lai velg ja rehvid aga tarbitavuse suurendamise huvides pole autot väga madalaks lihtsalt lasknud. Üks asi on ju see, kui koopaserv rehve lõhub (ja rehvid koobast). Aga teine asi madala auto juures on kiirelt räbalduvad sisemised servad, eriti stretchitud rehvide korral, sellisel juhul on mõne tuhande kilomeetriga rehvipaar jälle läinud.
-
Bena pumba relee
Kui auto käima läks siis ilmselt ikkagi pumba relee. DME oma jupsiks, siis poleks ka sädet?
-
318i Touring (2.4td) '89 - eix22
No ütleme siis nii, et oma ~10 aastase igast garaažide külastamise jooksul olen näinud paljusid maast laeni rämpsu täis tuubitud bokse ja risu täis aiakesi, kus kuskil prahi all on auto ja jalgu murdmata mingi jupi otsimine nõuab akrobaadi osavust ning verekoera vaistu. Ladameestel on ehk kogemusi ühe Raplamaa legendaarse autolammutajaga, kui kellelgi pildi ette lööb siis see oleks üks äärmus näiteks. Lõpuks tuleb välja, et otsitud detaili polegi enam või on kuhugi ammu ära visatud. See mis eesmärgiga keegi mingit toorikut ehitab ja millist kvaliteeti sihib on tema isiklik asi aga paljudel juhtudel jääb kogu üritus juba selle taha, et prügimäge meenutavas töökeskkonnas kaob ka tahe midagi lõpuks saavutada. Tänud kiire tehnoabi eest ka, võtsin kodus vana relee lahti, üsna tume ja kärsanud pilt avanes Varsti olekski 24/7 tulesid sulatanud ja kukalt kratsinud esialgu
-
318i Touring (2.4td) '89 - eix22
Sain ka kogemuse võrra rikkamaks, meka nähtud Rohkem ei oska miskit öelda, kui et mulle tundus kõik täieliku paradiisina aga kui palju vaeva seal taga on ei oska ette kujutadagi. Kui juhtun veel tulema, siis varun aega rohkem, praegu oli lihtsalt suu ammuli ja midagi korralikult vaadata ning miskit tähtsat küsida polnud üldse võimalik, segavaid faktoreid oli lihtsalt liialt palju Eriti meeldis, et kord oli majas Mu enda majandus ja ka paljude teiste autohobi meenutab kaugeltvaates (vahel ka lähidaltvaates) pigem prügimäge, Eixilt tasuks aga õppida kuidas asju hoida ja lahterdada. Igatahes jõudu, et hoog ei raugeks
-
318iS '90 - m20b20
Võtan kindlasti, augustis puhkus ja eks siis saab millalgi Pärnu ka põigata Hiis, sinu klaas läheb tegelikult hoopis rreimsile, vahetuseks nagu
-
325iA Cabrio '90 - rreims
Mul näiteks nuppe peaagu üldse pole aga püsikast tunnen küll reaalselt puudust. Hiljuti mõne masinaga pikemaid otsi teinud millel see standardis ja no krt, küll tuleb kähku see tunne, et miks mu saral ei võiks olla Kui kuskil üle jääb, võib märgukirja saata Autoga tegelemises jõudu igatahes, väga kena näeb välja
-
325iA Cabrio '90 - rreims
Nii palju nuppe ja nahka, lahe vaadata Püsikas toimib ilusti? Kas see on variant kus saab kiirust sammu haaval lisada ja vähendada või kuidas see toimib? Pidi olema vanem ja uuem tüüp ühe sõnaga, kumb see on siis?
-
BMW 318i Convertible 1992 M50B25 - Airi L
Lähitulel on DC ja kaugtulel DR. Kõrguse regulli ja pesu mingist aastast allapoole ei nõuta ka. Ajage Riigiteataja kehtiv redaktsioon kuumaks ja saab selguse majja Parem-vasakpoolse liikluse jaoks on erinevad tuleklaasid küll osadel masinatel, kuna lähituled peavad ju teist teeserva valgustama. Mõnda inglise masinat Eestis keegi ehk näinud ka, millel teibiga mingi osa tuleklaasi kinni kaetud. Rullikal ilmselt on siis luupide sees olevad plekid teise lõikega. Osadel masinatel (mõned Opelid mida tean) käib lülitus tule korpuse tagant kangist. Otseselt tähistuse kohta ei oska kaasa rääkida, kuidas RHD tulesid LHD omadest eristada, mõni ehk hammustab läbi ka.
-
Spidomeetri jama
Kilomeetrilugeja hammastik on viga saanud, võta näidikud lahti ja vaata kus mõne murdunud servaga numbriratta leiad. Kas otsid siis mõne doonorploki, kust see hammastik ära virutada või proovid mõne teise plokiga õnne. Vanasti kui neid näite käsitsi "sobivamaks" keriti siis mõni hammas sai ikka viga vahel ja mingil hetkel ei kerigi näit enam edasi
-
Kes remondiks spidomeetri ploki?
Mis mootor ja aastakäik? Veakirjelduse järgi tundub, et temperatuurianduri juhe on ilmselt kerega massis. Otsi mootoriruumist katkist juhet, või on mõni kimp kogemata kuhugi kinnituspoldi vahele keeratud. Mul oli selline lollus kunagi, et bensu seier oli pidevalt põhjas. Ja mis leidsin - tagumise turvavöö lahti-kinnikruttimise käigus (aknalaua vahetus) olin bensupumba peale mineva kimbu kogemata pooleldi turvavöö kinnituse ja kere vahele litsunud. Idee poolest üsna sarnane, kas pole?
-
325e 2.7i kupee 1987 - oo7
Pigem ütleks, et noore mehe elus on kaks kõige hullemat asja noor naine ja vana auto - mõlemad vajavad pidevalt tähelepanu, näitavad iseloomu ja päris oma tahtmist õnnestub harva peale suruda Pole minu välja mõeldud, kunagi ammu juba kõrva taha pandud.