Kõik, mis GTA postitas
-
325i '90 - GTA
zaddam: Mul on ainult hea meel, et müüsid Kusjuures ekstsentriliste puksidega on külgkalle tiba väiksem - rehvi peaks vähem nüüd sööma ja ma hetkel ei oska sõidutunnetuse järgi ekstsentriliset tugilaagrist või camber platest puudu tunda. Muidugi kui saaks kalded uuesti ära mõõta, saaks täpsemalt rääkida. Pigem võiks tagumiste õõtsade kinnitused reguleeritavad olla karlerik: carway romula peab neist suurepärastest katetest kahjuks suu puhtaks pühkima. Saatsin need juba ahju, isegi mingi pühkimiskaltsuna ei kannatanud seda materjali kasutada
-
BMW 320i kupee '90 - bergo
Ära velgede pärast kurvasta, leiad uued, paremad ja just sellised nagu rääkisid ma loodan
-
325i '90 - GTA
Kulmud panin siis riiulisse praegu Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Sain hoopis Bergolt uued veljed järgmisel aastal rullimiseks Tõi mulle koju kätte ära ka, tänud talle siinkohal! Nimeks neil Aluett Typ 57, strateegilisteks mõõtudeks 16"x9", 4x100, ET15, keskava ei tea aga tsentrirõngad ja ette 3,5mm flantsid sain kõik kaasa. Kahju kohe, et suverehvi hooaeg otsa saanud on, aga tuleb siis kevadeks kenasti läikima lüüa ja ehk ka uue rehviga varustada kui kuskilt midagi näkkab Minumeelest on vähe velgi, mis rullikale sedavõrd hästi sobiks ja olen pikalt kuulutusi jälginud, et midagi sellist lõpuks leida. Hea meel on küll Tõestuseks peab leppima telefoni piltidega. Päris tühja pole ka passinud, tõin Ääsmäe Laurilt 14,5mm tagastabika Kuna välimuse poolest tahtis asi roostest puhastamist ja värvimist, olen seda teinud ka. Liivapritsi kasutamise võimalus idee poolest on aga kuna see sunnik ei tööta eriti hästi, piirdusin vaid lahtise värvi ja roostekollete eemaldamisega, mis peal ikka kinni oli, seda vägisi maha nikerdama ka ei hakanud. Aga siin siis stabikas ise ka, alguses peale puhastamist krunditult: Ja peale teistkordset krunti ja esimest värvi: Üks kiht värvi veel ja ongi valmis auto alla kolima. Enda harimiseks tegelen vahel ka muude tobedustega Kuna isu oli siiski parema kvaliteediga iPodi heli autos kuulda, kui kassetiadapter seda võimaldab, hankisin hästi odavalt sellise maki: : ... millel on palju vigu. Vahepeal töötab ka, aga lootsin, et toimib siiski paremini. Igatahes jootsin cd-mängija väljundile juhtme 3,5mm pistikuga, kuhu saan välise heliallika külge torgata: Idee poolest asi töötab - kui cd mängib ja oma pleier järgi ühendada on cd-mängija heli automaatselt mute peal. Jama seisneb aga selles, et pleieri põrutuskindlus mängib siiski rolli, kuna plaadi hüppamisel katkeb heli hetkeks vaatamata sellele, et heli tegelikult plaadilt ei tule. Igatahes, kui peaks edaspidi kätte sattuma mõni muidu heas korras olev aga moodsaid formaate ja pistikuid mittetundev makk, siis saab selle siiski kasulikule tööle rakendada Sain targemaks küll. Varuosade kogumise teemal, ostsin tagumise silla tarbeks pidurivoolikud ära: Vaja veel rattalaagreid, kogu piduritorude komplekti tagaotsale ja sirget sillatala, siis oleks juba enamvähem miinimumprogramm koos, et tagasilda renoveerima hakata. Aga mälestuseks veel üks pilt auto minevikust Enne äraviskamist jäädvustasin varem selles masinas olnud istmekatted. Ei oska kuidagi kommenteerida. Tänud tähelepanu eest!
-
K:diffri ülekanded ja kiiruste erinevus
Hea on kasutada seda kalkulaatorit (leiad lehe lõpust): http://tqhq.ee/dir.php?id=62 Vastus su küsimusele on ~2550 pööret.
-
BMW 318iS '90 - ottOmar
Esipõlle plastik ja logariotsad telli UM-ist või H2-st, hind pole tappev ja asi on ikkagi uus. Sellise kena põlle külge mingit vana nässakat küll ise panna ei tahaks
-
Coupe 87projekt - arxman
Kokkusattumus vist, et mu eelmine sedaan osteti (~ kuu aega tagasi) ka elupõliste golfimeeste poolt, kes olid nendega isegi rahvarallit lihvinud ja siis soovisid äkki midagi vanakooli ja tagaveolist, ning lubasid samuti talvel garaazis ta kere korda kõpitseda Läks Tartu kanti. Igatahes tundub, et selle autoga alustatakse tegemisi õigest otsast ja saab asja
-
320i (M50B25) '90 - RaidoM
Ah, vaiba pärast nüüd sõidud siis sõitmata ei jää... Viskad jalamatid põrandale ja pole häda keskit. Kõik auto hääled on küll kõvasti ja selgesti salongi kuulda, eriti rehvimüra aga pärast oskadki paremini hinnata, kui palju vaeva insenerid sellesse põrandavaipa pannud on
-
325i '90 - GTA
Njaa, uued veljed annavad sellele kaarikule vast natuke rohkem ilmet jah Kui üleni toonkile, siis ma paneks sellise heledama Pole eriti musta kile mees olnud aga viimastel autodel on see alati põhivarustuses olnud. Kohati on ta hea ja praktiline küll aga noh...
-
2013 kalendri HÄÄLETUS+ Tellimine
Pildid on originaalis 4320x3240, originaalid olemas. Aga jah, kiita pole ei fotokas ega modell aga tahtsin ka oma panuse anda
-
325i '90 - GTA
Retro värk ju, Kamei ABS plastist ja puha a nad sinna laulatatud pole küll jah, nii et võibolla leiavad oma tee riiulisse tagasi tõesti, kus nad mitu kuud vedelesid enne. Mind isiklikult häirib selle toonklaasi ja julma summutiotsa kooslus palju rohkem. Aga kuna tahaks kindlasti rohelist klaasi, siis peab veel ootama selle kile mahakiskumisega.
-
325i '90 - GTA
16" RH-d on müüdud nüüd ja ajutiselt all siis autoga kaasa saadud veljed. Tagant käib vastu Rehvimõõt on ikka suht debiilne, 215/50R15 Aga vahelduseks pika jutu asemele paar sügisest pilti kah. Peale pesu tehtud, tglt nii hästi kahjuks ei läigi ikka
-
316i kupee '89 - eix22
... nagu mul üks tuttav tavatseb öelda sellises seisus masinate valmimise küsimise kohta, siis palju polegi ju teha, ainult kere ja mootor
-
320i (M50B25) '90 - RaidoM
Tallinnas nähtud, ikka päris kobe masin Veljed sobivad kenasti ja mootori paigaldus meeldis ka Juhtmed on üsna korrektselt veetud, tavaliselt ikka kui tuli juba torus siis selliste asjadega enam pead ei vaevata, vedelegu need voolikud, juhtmed ja õhufiltrid siis kuidas iganes. Sain aru, et omanik kavatseb natuke veel viimistleda, siis saab loodetavasti päris heaks Piltidelt vaatan, siis vanad uksepolstrid olid ikka korralikumad välimuselt See värvus või materjal on maitse asi tõesti aga ma mõtlen just seisukorda. Jõudu ja jaksu edaspidiseks igatahes, auto on aus!
-
Mootorivahetusel võtsid kaane ja juhtmed vana mootori küljest? Alla ka piilusid? Jagajakaanel saab klemmid dremeliga haljaks lihvida uuesti aga juhtmed väsivad pika ajal peale ikka päris ära jah.
-
BMW 316i (m20b25) kupee '88 - xhenrix
Eeee.... ma vahetasin tugilaagri koos pukiga hiljuti ja mingis nurgateoorias ma küll kahtlen. Nuudid tuleb enne lahti võtmist ära märkida, et tasakaalustus paika ikka jääks. Kui see tegemata jäi, siis lihtsam vist uus kardaan osta ja vigadest õppida
-
M: Soliidse randiga RH Classic 16x7,5 ET20
Müügiks siis nagu pealkirjas mainitud: RH Classic - velje strateegilised näitajad on 16x7,5 tolli diameetrit ja laiust, auguvahe 4x100, keskava 57,1 ja offset 20. Sobivad rullika alla ilma igasuguse pikema jututa, ka originaalpoltidega. Sobib ka esivedustele millel sama auguvahe (Golf 2-3, Civic, Volvo 440 jne.) Lisaks on velgedel peal 195/45 mõõdus suverehvid, millel kulumismärgi peale jäänud veel ~2mm rehvi mida kasutada. Kogusügavus siis ikka suurem. Sisemine külg kulunud, lasin rehvid veljel ringi keerata. Veljed on möödunud kevadel sirgestatud, lakk eemaldatud ja randid poleeritud. Pilti kah: Müüdud
-
316i Touring 91 - Riho
Tagasilla reguleerimist võimaldavast tuuningust lähemaid pilte ei teinud? Pakuks huvi... Kena masin muidu;) Veljed sobivad ka kenasti ja nagu näha on vaeva ikka olnud päris palju
-
316i kupee '89 - eix22
Peab minema vist põllede sirutamise praktikale Eixi juurde, ma olen ka kaks-kolm üritanud teha aga nii ilusti küll kahjuks ei oska Jõudu ja jaksu igatahes, kena põhjamaade paketi esindaja võib sellest tulevikus saada ikka
-
318iA '90 - MartinVare
Ratas alt ära ja pesuvanni vette, vaata kust lekib ikka. Ventiilid lasid ka uued panna?
-
Võta kütuselatti tulev voolik lahti (vaja ainult lapikut kruvikeerajat) ja pane ots pudelisse. Käia starterit ja vaata kas üldse bensiini tuleb sinna. Üks variant on veel tagaiste üles võtta, siis kaassõitjapoolne plekist luuk ära. Seal all siis pump ongi. Käivitades kuuled kas see pump üldse mingit surinat teeb. PEaks tegema üsna kuuldavalt ikka. Ise koputasin käivitamise ajal pumbale väikse haamriga pihta ja too ärkas veel elule Kuid lõpuks ei aidanud enam see ka. Põhimõte on selles, et kulunud pumba töörattad kiiluvad kinni ja koputamine võib need veel lahti põrutada.
-
318 Touring '92 - Edoman
Kui seier edasi-tagasi viskleb siis enamasti õhk sees Proovi veel õhutada.
-
325i '90 - GTA
Ah, eks enamus auru läheb sinna tehnilise seisukorra parandamise peale, veermiku ja mootori osakond on päris käest lastud. Põnevaid juppe on selle auto küljes ikka väga vähe Aga ma tänan
-
No kui sa tahad siis hüppa, esiteks saan oma autolt anduri külge visata ja vaadata kas siis hakkab toimina Kui aga pistikus siis saab selle hea õnne korral kokku joota küll.
-
Vaata seda anduri juhtmestikku kriitilise pilguga, minul murdus pikapeale eest pistiku juurest vaikselt ära. Korda sain siis jootmise ja termokahaneva rüüsiga, enam pole probleeme olnud. A tulede kõrguse regull toimib? Üldjoontes päris palju sama varustust mis mu hallil sedaanil peal oli, nii esi-tagaspoiler, shadowline, sportpakett, nahkrool ja m-technik vedrustus...
-
325i '90 - GTA
Nii, õõtsapuksid panin siiski juba alla, kuna lootsin leida sellest abi vibratsiooni vastu maanteekiirusel ja pidurdamisel. Juhipoolne hoidiski praktiliselt ainult poole ettenähtud pinnaga, ülejäänu oli lahti rebenenud. Pukside õõtsa otsa pressimiseks oli asendamatu abimees suuremat mõõtu pitskruvi, tänu millele see see töö auto all üldse võimalik oli. Kokku läks operatsioonile koos kokkujooksu sättimisega 1h. Kokkujooks sai paika väga teaduslikul meetodil Kuna sild on värskelt stenditud siis mõõtsin kahe liistu abil kokkujooksu vanade puksidega, peale uute pukside paigaldamist ja panin vahe seejärel samasuguseks. Proovisõidul tundus, et läks asi asja ette. Auto oli maanteel tunduvalt rahulikum, pidurdamisel on vibra pea täielikult kadunud ja ei kisu ka enam ühele poole. Ülemise ekstsentrik-tugilaagri või regullitava camber plate vajadust ei oska hetkel hinnata... tõenäoliselt kuluks nad siiski asja ette ära küll, eks näis. Teine asi millega auto üllatas, oli kurvi keeramise ja rooli kuulamise innukus, just näiteks kiirel reavahetusel. Ma lootsin, et selles masinas on mingi sportlik vaim peidus ikka ja vaikselt kulunud pukse vahetades hakkab see sealt välja ka kooruma Enne tagasilla kapremonti ei ole muidugi mõtet hõisata aga parem ikka kui varem.