Hüppa postitusse

GTA

Foorumlane
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis GTA postitas

1. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Pole mingid tuttavad aga koht ise Paide Laia tänava garaažitöökoda. Tavaliselt olen leidnud sealt eest sellised noored entusiastlikud kutid kes asja jagavad ja on mind abistanud ka kohalikelt odavate varuosade otsimisel, suhtumine on olnud hea. Kuna eelmised vanad on mul rehve ennegi paigaldanud, küll ringi pööranud ja tasakaalustanud jne, siis ei osanud miskit karta. Seekord leidsin eest aga uue töötaja. Ilmselt jääks too inimene oma tööst selle kaebuse peale ilma ka, värskelt alustanud tüübile seda ikka ei tahaks ju. Liiga hästi mäletan veel kui ise rattamehhaanikuna alustasin ja eks oli päevi ja kliente oli igasuguseid Sisuliselt on see lugu küll ebameeldiv aga ma pikka viha ei viitsi pidada ausalt, kahju on pigem moraalne. Võibolla olen ma liiga heatahtlik või siis olen liiga tujust ära, et tekiks üldse mingit tahtmist sinna jaurama ja närve kulutama minna.
  2. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Vastus PS-is
  3. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Viimasest postitusest on juba pea kuu aega möödas, paneks siis lühidalt kirja mis vahepeal tehtud Pidurid komplekteeritud, uued tihendisarjad suportitel ka küljes, nii et sellega peaks OK olema. Tänud erxx-ile, kellelt sain esimese kulumisanduri pistiku, nii et ka selle mudisin ilusti auto külge ja häiretuled nüüd kustus ja andur kenasti vahetatav ka, nagu peabki. Pilt ka, mis ködi näiteks esimese ratta silindris leidus. Pidurid iseesest toimisid aga kui kauaks seda lõbu oleks veel olnud? Kätte sain ka uued rehvid, vanad sai realiseeritud ja päris ilma ikka ei saa: Veljed poleerisin ka ära. Kahjuks on see viimane pilt neist, kus veel kahjustusteta on, kuna rehvipoiss ei osanud neid korralikult pinki panna ja rikkus randid ära. Taastamise rahade peale nõudmisi ei teinud ka, see on pikem lugu kuid jah, teinekord soovitan üle küsida kas inimesel on ka kompetentsi üldse sellist tööd teha Tegelikult on mul üldsegi poleeritud velje tuhin ka üle läinud ning järgmine aasta proovin mingit vähem edevamat ühevärvilist lahendust. Meeleolul ei tohi langeda ju lasta Nii, siis kuna sattus mu mässamise tõttu paberinutsak karterisse ja seda kätte ei saanud, siis võtsin kopsiku üldse alt ära ja poest tõin ka uue filtri, õli ja karteritihendi. Teine üllatus oli, et tegu on viiese bemmi karteriga. Õlivarda augu plommimise lahendused siis kõrvuti: Paremal pool siis minu, igavam lahendus - pooletolline kork. Õlivarda auk sai kenasti keermestatud, o-tihendi ka vahele ja vasakpoolne rats lendas prügikasti. Alt käis ära ka õliradikas, lasin selle suruõhuga vanast õlist tühjaks ja panin mõne uue o-tihendi ka kuhu tundus, et vaja oleks. Seejärel sai ette võetud kaane paigaldus. Eelmises postis mainitud soveldused tegin veel korra üle, kuna ei jäänud pidama Seekord sai siis asja ka, ning kaas uuesti koos. Vahele läks siis victor reinzi orig. mõõdus tihend, uued payeni kaanepoldid said ka külge. Seejärel rihm peale ja täna õhtul siis tegelesin sisselaskekollektoriga, ka see on nüüd paigas ja kapoti all üle tüki aja pisut komplektsem pilt: Et eks ma lapin selle kapotialuse kokku ära ja siis paistab mis edasi saab Ühtteist on veel teha aga aprilliks tahaks liikuma saada. Tulevikku silmas pidades tõin täna Türilt kuulutuse peale reageerides ära ka ühe juppideks läinud 728i E38 küljest ühe suure kobaka jupi: Esialgu sellega veel pead vaevama ei hakka aga tulevikus võiks ju ühe kapremonditud mootori ka ehitada, aitab küll neist hädaremontidest Aa ja homme täitub aasta selle auto ostmisest. 12. märtsi pärastlõunal veeres ta mulle õuele. Siis veel ei aimanudki, et nii palju tööd tuleb teha Eelmise elu meenutamiseks üks pilt müügikuulutusest ka, loodan, et eelmine omanik ei pahanda
  4. Karbid paistavad Mtech1 olema, kõik pole nende pikkade otstega lihtsalt. Rohkem väljast mingit originaali ei suuda küll tuvastada. A kui MT2 tiib peaks olema pagassiga kokku pahteldatud siis see on küll vinge modifikatsioon
  5. GTA vastas P2hkel teemale, kohas Vaba teema
    Peab siis teemat ootama jääma Ja kevade poole kui oma rull koos on, tuleks kaema ka kui võib
  6. Kuidas alu detaile puhastasid? Teine küsimus, kes sul kaanega tegelema hakkab, juhtpukside vahetus ju ikka täppistöö Oleks enda 2.5-sel ka teha lasknud aga kohalikest ei tee seda keegi ja Tallinnas olid hinnad liiga krõbedad ja ooteajad pikad.
  7. GTA vastas P2hkel teemale, kohas Vaba teema
    No kas võib sind õnnitleda siis kauaotsitud pre ostu puhul lõpuks? Oleneb mis seisus vana ketta vedrud ja vedrupesad on, kui need OK, siis ei näe küll miks ei võiks uusi katteid panna. Pidurimeistri töö kvaliteedi üle pole küll nurinat kuulnud, mitmed tuttavad on kasutanud seda teenust.
  8. Hakkab mu vanahalli moodi kiskuma juba väliselt Kaua aega läks paigaldusega siis? Päris kenasti ette saanud tundub Aga auto peaks madalamaks saama, siis hakkab see lisa paremini komplektiga kokku
  9. Neil pole ju pumpa ega midagi, lihtne keeduspiraal pandud ühe külmumiskorgi auku. Ainuke mis tunned on see, et mõni lõdvik läheb soojemaks. Sõitma hakates peaks juba mõne kilomeetri pärast leiget puhuma hakkama
  10. Selle lõikumise ja uue tüki keevitamisega läheks asi ju hullemaks... Lase sirgeks tõmmata, pole eriti hull vigastus. Käepäraste vahendite ja pisikese pahtliga isegi kodus tehtav. Koht ise ka kenasti ligipääsetav seest ja väljast.
  11. See kere on niigi üle keskmise Kui vaadata teema alguses pilte siis oleks mõni ärikas näiteks selle mingi suvalise mootoriga komplekteerinud, veidi käepäraste vahenditega roostet peitnud ja võinuks seda ka ~mingi 1500e hinnaga müüa. Teine mees ostab siis selle suht kalli "korraliku" auto, tunneb rõõmu mõnda aega kuni avastab siiski ka roosteauke, auto hakkab rändkarikana järjest omanikke vahetama ja lõpetab kahe-kolme aasta pärast emeksis. Hetkel aga on aga võimalus kõik nii pedantselt teha kui omal viitsimist ja vahendeid jätkub, pole mingeid vabandusi võtta a'la, et mis ma sõitvat autot ikka lammutan Teine hea asi on ka see, et ei lammutata mingit rariteetset masinat. Valus oleks ju mootoreid vahetada või relakas lüüa näiteks originaalkomplektsuses kollektsioneerimisväärtusega keresse et sellest oma nägemuse järgi midagi ehitada. Hästi säilinud iS näiteks või midagi taolist. Kahju, et mu vana hall sedaan sinu kätte ei jõudnud ikkagi, see oleks ka hädasti taolist kereremonti tahtnud ja mine tea, ehk on ta elupäevad juba lõpetatud
  12. Väga kena uusi juppe vaadata Kus pulbervärvimist teha lasid? Mis hinnad on? Ja millal silla kokku lappad ka? Kevadeks alla juba?
  13. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Otsisin seda plekki siis tavalisest autopoest ka, kuid tulutult, tegin ikkagi ise Roostevabast plekist teine ja usun et ajab asja ära Nädalavahetuseks leidsin ka hea tubase töö: mõned õlled ja kõrvale soveldasin klappe Juhtpuksid on siiski juba üsna piiri peale kulunud ja hea naha saamiseks peaks need vahetama ja kõik ka vastavalt mõõtu lõigata laskma. Kel häid kontakte võib soovitada kuid tõukur ja windorf on siiski minu hinnaskaalast praegu väljas ja ka ooteajad pidid mõne tegelase sõnul ligi kaks kuud olema. Mõni teine homme siis Üks pisiremont oli veel starteri kallal. Kui mingi hetk veel mootor ühes tükis oli, siis ajasin seda starteriga ringi. Kuna oli aega kuulata siis hakkasin otsima kust tuleb see mingi rõve kolin, algul tundus kuskil eespool olema kuid hiljem sain aru, et see tuleb starteri kandist. Esialgu kahtlustasin, et starter ei hambu miskipärast uue hoorattaga (kuigi miks ei peaks). Aga noh, kui starter maas oli siis tuli välja, et otsapuks oli ikka väga otsas omadega, sisuliselt olematu. Uue sain hydroscandist, õlipronks siis, mis peaks määrdevaba olema. Välisläbimõõt ei klappinud kuid lasin selle mõõtu treida ja nüüdseks starter juba kokku laotud ja paika pandud. Eks kui kaas ja rihmad peal saab katsetada mis hääled nüüd on Aga vähemalt aku pealt ainult starterit ringi ajades tegi see täiesti mahedat surinat nagu võikski. Pidurite remont ka jätkub. Tahtsin siiski vaadata mis silindrites toimub ja täiesti õige, et need lahti sai võtta. Praegu võtsin lahti ja ladusin juba kokku ühe tagumise suporti ja kuigi asi iseenesest liikus, siis kolvi taga oli väga räige paks muda ja tööpinnad olid paakunud mustusest päris kinni juba. Ilmselt pole see auto päris päris ammu, kuid üldse saanud mekkida värsket piduriõli, väljalastu oli ka päris tume. Puhastasin tööpinnad poleerpastaga, suruõhuga ning koostasin uue tihendikomplektiga ja hoopis teine asi on nüüd liikumisel, palju kergem ja kena sujuv. Esimesed suportid saavad ka oma jao, nii et tuleb pöialt hoida, et selle auto pidurid ikka pärast toimiksid ka kui nii palju olen lammutanud ja kokku ladunud seda süsteemi Kõik viimased pidurite kulujupid siis pildil kah, loodan et miskit enam juurde vaja pole. Üks niisama pilt segamini kapotialusest kah Selle jagaja augu katte võtsin ka välja kuna tundus üks lekkekoht olema, paksult pasa all. No ja o-tihend oligi täiesti plastikuks läinud, selle oleks võinud küll juba varem vahetada (kui ma suvel otsisin potensiaalseid vaakumlekkeid) kuna see mitte miskit küll ei tihendanud. A nüüd siis ka uus o-tihend paigas Äpardus juhtus ka Panin õli tagasijooksudesse paberist punnid ette, et sodi sinna ei satuks ja ettevaatamatult suruõhupüstoliga vehkides lasin ühe õnnetult karterisse. A sellised asjad ei aja mind enam isegi vihaseks, ainult imestama kui loll ma suudan vahel ikka olla Aga ladna, teeb siis vaikselt edasi, katsub mitte rohkem s***a keerata
  14. Maha treisid et surveastet alla saada? Originaalis 8,8 ja väikse kaanelihviga läheb juba üle 10. Ma pole üldse kursis, mis selle M52 vända käik on.
  15. Lahe värk arenemas Räägi, mida M52 vändal töötlema peab, et M20 ploki ka B20 kepsudega koostöö sujuks?
  16. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Nii on, kui üks-kaks ühikut on vaja siis veel aga näiteks ukse polstri katkiste tüüblite asendamiseks kasutan Lada omi mida ostsin kunagi kena hunniku, viis senti tükk (EEK). Müüja luges veel mitu korda üle, et ma ikka ühtki tasuta ei saaks Eks see suportite värv on pisiasi selle kõrval, et mõni mees värvib trummelpidurid punaseks ja ise on veel uhke ka
  17. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Kaine mõistus (loe: laiskus ja ihnus) ütleb, et pole nagu vaja töötavat asja nokkida, või umbes nii Sest, et vaatasin mis ma vaatasin, kõik tolmukatted on terved, kolvid ka liiguvad... Aga no võibolla peaks tõesti vähemalt kolvid välja võtma, seisukorda hindama ja ühtlasi tihendid ära vahetama... Vaatab, mõtleb. Suvel asja planeerides oli esialgu kavas ainult uus tagumine magistraaltoru ja värske vedelik, pidurdas ja kõik värki ju. Lappama läind see pidurite värk Päris roosat kui päris aus olla, siis ikka ei kaalunud aga pronksikarva või tumedam hõbe oli mõttes küll. Hõbe oleks jälle koos veljega liiga igav olnud ja pronks on jälle natuke liiga riis vanale autole, kuigi ehk kena võiks olla küll. Neutraalne must seega FTW Kui ma UM-ist lähiajal juhtun mööda sõitma siis hüppan läbi. Iseenesest olid mul need plekid kuskil aga ei leia enam ülesse Et peaks hoopis koristama hakkama, ehk leiab veel midagi kasulikku.
  18. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Panen niisama paar pilti vaiksest arengust. Plokikaas käis lihvimises ära, võeti 0,15mm maha ja pind sai ilus. Kanalid said vanast nõest ka kenasti puhtaks, kuigi algul tundus päris ränk ülesanne. Hea abiline oli värvisurm, lätlaste geel millega velgedel muidu lakki maha võtan. Pintseldasin selle kanalitesse, jätsin pooleks tunniks mõjuma ja pärast loputasin mootoripesuvahendi, väikse katla torude puhastamise harjaga (nailon) nühkisin ja loputasin veega. Sedasi kaks korda ja eks peale soveldamist teen veel korra väikse pesu, et mingit soga kuhugi ei jääks Tahma ja s***a oli ikka kõvasti, sisselaskekanalitest irdus seda lausa tükkidena ja klapid ka ilusamad polnud. Klappidelt võeti treipingis liivapaberiga nõgi maha. Sai ka väga kena Liivapritsist sain kätte pidurisuportid ja muu kama, tankimistoru ka. Kõik asjad krunditud ja mõni asi ka juba värvitud. Ette ostsin uued pidurivoolikud ka ära nii et praktiliselt kõik, et pidurid kokku laduda on olemas. Pidurivedelikku veel vaja ja siis kaks väikest klambrit, mis piduritoru ja -vooliku vahele käib tuleb ka fabritseerida Väike edevus lõi sisse ka, mõtlesin hullult mis värvi pidurijuppe siis värvida. Punaseks, roosaks, siniseks, oranžiks No aga tulevad metallikmustad hoopis Järgmise korrani siis
  19. GTA vastas P2hkel teemale, kohas Vaba teema
    Kel kodumaiste restaureerimiste vastu huvi on, siis soovitaks Volgaklubist G/K Sõbra teemasid lugeda. Väga detailne lähenemine ja asjalikud tulemused alati.
  20. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Oleneb kui soodne see hind on... Võiks ju kaaluda, kuigi sellise väikse 0,1-0,2mm lihvimise korral on siiski vist suhteliselt märkamatu mingisugune gaasijaotuse muutus.
  21. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Ma kardan, et järgmine aasta mul enam sellist kohta pole kus teha kahjuks Aga vaikselt on edenenud see tegemine, hallil sedaanil olid mul tagasillapuksid aasta otsa kapi otsas kuna polnud ettekujutust kuidas neid üldse vahetada või mis teha. Nüüd on vähe suuremalt ette võetud aga ega seegi mingi väga põhjalik tegemine ju pole Pidurikettad värvisin siis kuumakindla mustaga üle ja eks paistab kui kaua seal peal püsib Lisaks võtsin nüüd kaane ka maha ja uurisin seda veidi. Klappide tihedust proovides selgus, et ega nad ikka ei pea väga hästi, nii et soveldamine on päris hea mõte mis sellega peale hakata. Lisaks otsisin kontakte kuhu kaas lihvi viia ja ehk lähiajal saab ka selle töö tehtud. Mõni simmer, o-tihend ja klapisäärekad ka kindlasti vahetusse.
  22. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Ega jah, juppe tahaks ikka veel ja veel panna Mõtted on asjalikud. Tsinkvärviga mõtlesin ise ka kettad katta. Oled sa ise seda teinud ka? Ses suhtes, et kui värvi ketaste peale läheb pole vist hullu, paari pidurdusega kulutab selle ju maha? Olen näinud neid uusi tsingitud kettaid, neil on ju algul tööpind ka kõik üle töödeldud ja klots ise kulutab endale sinna raja sisse.
  23. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Tänud Tavaliselt kui mingi probleem on siis guugleldan väljamaa foorumitest juurde Kasti poltidega oli lihtsalt see probleem, et mitte kuidagi ei saanud ligi. Õpetati igal pool, et kasti tala lased lahti, siis vajub tagaots viltu ja siis saab ülemistele poltidele kardaane kombineerides ligi. Kõik õige a mul toetus mootor sellepeale siis plokikaant pidi vastu tulemüüri ja mitte mingi nipiga ei saanud padrunit poltidele peale. Kui lõpuks käpa ära võtsin ja mootor veel paar senti allapoole vajus ja ühe nurgaga sillatala peale toetas, siis alles sain. Lahti tuli täpselt nii, et natuke võtmega ja ülejäänud juba näpuga, et see alumiste väljakruvimine ei mõjutanud ja hakanud ülemisi pooma. All istub kast ju hülssides sees ka, toetub ja ei vaju kuhugile tglt. Mootoripadjad ka alles kevadel uued pandud ja suht jäigad, see ka ei aidanud sugugi kaasa Pooltelje teemal usaldasin samamoodi foorumeid ja muid õpetusi kus selgelt kirjas, et sisemine on lahtivõetav ja välimine pole. Eks mingit moodi käib muidugi ja vastava varustusega töökodades tehakse ka püsikiirusliigendite taastamist, eks neil ole ka tehnika kuidas see plekk asendada või vana kinni valtsida või ühe operatsiooniga keevitada. Ma aga kartsin, et noh, esimene läheb ikka õppematerjaliks kui lammutama hakkad ja siis on juba kindel, et peab uusi otsima kohe. Praegu võitsin aga ehk natuke aega juurde
  24. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Karbi servad on tal orig. kohtadest juba kahjuks ära tõstetud aga mina mingeid vigastusi juurde pole tekitanud. Kütusetorud ja voolikud ka täitsa elus, ainult kapotialused vahetusse ehk, need saavad kuumuse valu lisaks ja pihustilati poolsed otsad on murenenud pisut. Põhja alt eemaldatud torude klambrid olen ka uued pannud. Põhja juures pole seni halbu üllatusi lisaks tulnud, ainult üks paagikinnituse kronsa ümbrus ajas mastiksit eemale ja näitas rebast, sealt eemaldasin mis paistis ja kütsin roostesurma, värvi ja mastiksit lõpuks peale. Aga vot rattakoopas see plastik, mille tagant üllatusi pidi tulema... sealt tuli küll, kaks tükki lausa Tankimistoru on õnneks veel liivapritsis päästetav aga rattakoopas oleva voolikuid katva plekiga pole küll midagi tarka peale hakata enam. No ja siis plastiku kinnituse juurest on ka auk sees, see kõige alumine siis. Ja vot galvaanikaga tegeleks isegi aga pole sellist pealehakkamist seni olnud. Võibolla järgmisel suuremal remondil juba küll Tegelikult neid polte ja jubinaid nii palju seal põhja all polegi, nii et see täiesti mõeldav teema. Aga noh, ega see polegi mingi restaureerimine, lihtsalt mõned pisiasjad mis eelmistel omanikel tegemata jäänud, et aitan autot niiöelda "järje peale" tehnika osas Kasti eemaldamise kohta küsisin isegi jutukas korra aga seda keegi ei maininud, et alumised hiljem võtma peaks. Nii, et higi sai siis vist üleliigselt valatud. Pikki võtmeid kombineerisin küll igasuguseid. Seda üritust nii naljaviluks enam teha ei viitsiks niipea
  25. GTA vastas GTA teemale, kohas Meie endi autod
    Kuna ületasin ühte postitusse lubatud piltide arvulise kvoodi (euroopa liit, jälle sina vä ), siis jätkan siit teise satsiga. * Tagumised õõtsad koostatud uute puksidega (Topran) ja laagritega, külge värskelt värvitud kaitseplekid ka. * Sebisin touringu madaldusvedrud, väidetavalt 500km sõitnud ja näevad välja küll seda nägu Jom, -40mm. Asi selles, et auto ei istunud ilusti ja koormat ka ei kannatanud. Eks siis kevadel on rohkem mänguruumi ja vaatan kuidas erinevad vedrud käituvad, nüüd ju uued puksid ka all ja tegelikult juba auto selle võrra ka pisut kõrgem. * Tagasild all, differ küljes, kardaan all, veovõllid kinnitatud, käigukast all, käsipiduri trossid paigas, piduritorustik paigas, käsipiduri süsteem paigas * Eemaldasin sisselaskekollektori. Igav ei hakka Kusjuures, nagu kõik muud asjad selle mootori juures oli ka kollektor koostatud kasutatud tihendite ja punase hermetsiga. Loodan, et ka sealt saab tühikäigu jälle grammi võrra paremaks. * Uue manseti ja kaitsekummi sai ka siduri töösilinder Nii, ja nüüd siis tegemata tööde nimekirjani Pidurite uuendamine pole päris lõpule jõudnud, liivapritsi viisin hetkel tagumised suportid ja ühe kuumakaitse pleki kronsad mis bensupaagi külge kinnituvad: Kindlasti tuleb ka esimestele suportitele uued voolikud osta, ja olenevalt sellest kuidas tagumiste sats välja kukub, viin ehk ka esimesed liivapritsi. Tegin veel viimaks südame kõvaks ja tellisin pidurite uuendamiseks veel manti Vanad kettad olid kõik miinimumini ja veel natuke kulunud kuid veel ei visanud, esimesed klotsid olid küll läbi. Laisk inimene nagu ma olen, loodan siiski selle pidurite näppimise mõneks ajaks unustada. Vaja oleks veel esimese piduri kulumisanduri kerepoolset pistikut, et kel see mõningase juhtmejupiga mulle kuskilt lõigata oleks, oleksin väga tänulik! Üks niisama pilt ka Ega velgi tuleb ka vahel proovida kui mõistus umbe ja käed sõlme jooksevad Aga jah, raha on otsas, kopp on ees ja kevad juba varsti käes

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.