Hüppa postitusse

Vahtraleht

Foorumlane
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis Vahtraleht postitas

1. Ja tööd jätkub... uus tiivakaar olemas. Vana kaar on auto soetamisest saadik kehvake välja näinud, nüüd vaja ruttu tegemisse viia. Paar pilti ka.
  2. Nii... Jõudsin eile lõpuks muude tegemiste kõrvalt rullikani, õlirõhu anduri vahetus, põhjakate alla tagasi, mis pärast mootori remonti veel nurka jäi. Korralik pesu ja auto läikis nagu "vanasti". Seisnud ikkagi pikka aega ( möödund suvi sõitsin u. 300 km), ülevaatusele ja kõik täiesti korras. Kulgesin uhkes E30 üksinduses väikese Jõgeva linna vahel väheke... vägev, pedagoogist ema tahab nüüd tööl käia sellega paar päeva, ammu ootas kui kindlustuse ja ülv peale teen
  3. Vahtraleht vastas siimp teemale, kohas Vaba teema
    Hind on suhteline mõiste. Uunikumi säilitamist minu arvates ei saagi teha raha nimel, et ostan täna ja 10 aasta pärast müün kallima hinnaga maha. Et see auto säiliks ilma täieiku kasutamiseta näiteks 10 aastat samasuguses konditsioonis, see nõuab väga häid ja huvitavaid säilitamistingimusi, no minu arust pmst võimatu, miskit ikka idaneb, väsib ja "sureb" öhesõnaga säilitatav auto vajab NIIKUINII raha, et säilitada tema sõiduvõime ja omadused vastavalt "sünniajale". Pigem on tõsine hobiautoga tegelemine ja hoidmine kui elukutse. Teed paar sõitu südasuvel (sellisel juhul eesmärgiks ikkagi auto säilitamine), ehitad vastavalt oma soovidele ( no põhisuund ideaalis oleks ikkagi originaalsuse säilitamine) ja tunned auto omamisest lihtsalt rõõmu kui tänaval teised järele vaatavad... üldiselt tegeled oma autoga siis kui sul aega ja tahtmist. Ideaalis kanduks selline hobiauto põlvest põlve, aga jah siinkohal on raske arvata ma loodan, et mitte ainult minul vaid ka paljudel teistel, et kus kurat mina tean kas minu tulevasest lapsest saab ajaloohuviline tehnikafänn, kes oskaks seda hinnata??? Juba Eesti kliima ja teeolud lihtsalt "söövad" auto ära tee mis tahad. Raske on meie tingimustes midagi säilitada, mille toome siia E30 näitel nende sünnimaalt. E30 hinda saab küll arvestada rahas, aga minu arvates on ikkagi väärtuslikum tema linnapilti ilmumine ja veel enam selle auto omamine. Muidugi mõtlen siin ikkagi viisakaid autosid, millele saab järgi vaadata. Aga usun, et "varsti" ongi jäänud kogukond, kes omab säilinud isendeid või korralikult taastatud. Järjest olulisemaks muutub minu arvates e30 müüja seisukoht, kelle ta auto müüb. Kas samasugusele fännile, kes autot hoiab ja autoga edasi tegeleb või "suvalisele" härrale, kes auto lihtsalt aastatega maha kannab. Kindlasti on ka väga lai teema mis tähendab "korralik" E30 ühele või teisele ja sealt tekivad erinevad väärtushinnangud.
  4. Kõik mürravad oma rullikaid kevade saabudes ehitada ja no ei saa siis mina ka härradele alla jääda! Hoogu võtsin selleks remondiks tegelikult juba möödund suvest. Häirima hakkasid väiksed õlitilgad õue peal ja hoonetes kus autot hoidsin ja selgus, et plokikaane tihend annab väheke õli läbi esimesest nurgast kui mootor soe... Paar nädalat tagasi saigi talvekorterist Maasikas käima aetud ja sõbra garaazi tegemisse. Laiali kiskumine käib ju ruttu ja aimasingi, et see õlileket tekitav plokikaane tihend ise on lõppkokkuvõtes ainult väike osa kogu remondist. Vanust autol ju rohkem kui minul ja klapisääretihendid 27 aasta jooksul lihtsalt ära kivistunud. Kui ta juba laiali oli võetud eks teeb sis ära kõik mis vaja! Siinkohal suured tänud kasutajale kristokr! Täna saime auto taas kokku ja mis seal siis vahetatud ja tehtud sai: plokikaane tihend, plokikaane poldid klapisääre tihendid, sisse- ja väljalaske tihendid, klapikambrikaane tihend nookurvõllide otsatihendid plokikaan lihvitud klapid sooveldatud klappide reguleerimine Mootori töö palju ühtlasem, mõnus ja rahulik preface vanakese rida 6ne hääl paitamas kõrvu kevadõhtus, midagi paremat pole rullikafännile tahtagi Üks vanem pilti ka kui laiali lõime ja teine hetk enne plokikaanepoltide kinnitamist.
  5. Ajutine "tuuning"
  6. It is alive! Pikast talveunest äratus toimus mai kuu lõpul. Õlivahetus ja mõned sõidud tehtud. Hakkasin ka lõpuks traktoristiks ja igapäevasteks sõitudeks soetasin diisli. Rullikas siis nüüd 100% hobiauto ja hetkel sama targalt kohas kus ta talveune veetis ehk ilusti varju all peidus. Vahepeal ikka teist liigutama ja väheke funi nautima.
  7. Kus külakeses Jõgevamaal see auto seisab?
  8. Kurjam, on jah hoopiski siiski korvistmetega tegu. Kere säilivus sisemaal on normis, kuid ookeaniäärsetes linnades võib seda soola õhus olla väga palju kui tuuline ilm. Ning hinnapiir on tõesti kusagil 2000 euri siin sõitvatel rullikutel, Kõige suurem müügipõrgu on www.gumtree.com.au.
  9. Tervitused siit Aussimaalt! Rullikaid siin nähtud nähtud sõitmas, aga sain lõpuks ühele seisvale ka pihta ja lähedale. Canberras nimelt sõitsin juhuslikult mööda, ja no ots ringi ja tagasi ja pildistama ja katsuma, uurima Pikalt seisnud juba seal teepervel, kuna "ülevaatus" käib kleepsuna klaasi peale ja see juba 2 aastat kehtetu, kusjuures niimoodi müüakse siin autosid, tänava äärde, silt peale hinnaga ja tel. nr. Päris korralikus seisus paistis muidu, ainult värv tuhmunud, nagu siin aussis päike ikka toimetab kõvasti. Omanikku ei leidnud, käisin ukse taga küll, et mängiks natuke lolli ja uuriks kas müüa, et saaks uksed, luugid lahti, olin parajas backpackeri välimuses ka parajasti oma seljakotiga Ja üliharuldased recaro istmed sees, aga aknad nii sitased, et õieti pildile ei saanud neid. Aga rõõm ja kodune tunne oli küll selle auto juures, mis siis, et rool valel pool. Kere ilusas seisus, sirge ja koopad möllud ka puhtad nagu siin maal kombeks. Roostet tagapõllel leidsin natuke. Aga hüva vana aasta lõppu teile rullikapere siit soojalt saarelt!
  10. Minul hakkas selline anomaalia pihta samuti niiske ilmaga jne... niiskus oli ka paras tegelena, aga temp. andur pani väga segast, külmast peast võtsin anduril juhtme maha siis auto käis õieti, juhe peale ja pöörded hakkasid lappama, katseta!
  11. Võtsin ette pikema reisi ja istun nüüd Canberras Austraalia pealinnas. Kodus oma autot talve/suve unne pannes kartsin, et siin valepoole liikluses ja heaoluriigis rullikaid näen ainult müügikuulutustes, aga joppas ja juba teisel päeval tuksus kiirteel hall kupee prefacelift vastu ja üsnagi viisakas nägi välja... Plaan pikemaks ajaks jääda ja autot on mul ka ilmselt vaja, hea meelega ostaks rullika, aga pruugitud autosid on lihtne osta ja üliraske müüa ja sellist autot tee äärde vedelema jätta... seda ma ei suudaks pealegi piltidel tunduvad siinsed rullikad ikka umbeviisakad. Müügihindasid on igasuguseid ja "backpackerile" jääb rullikas tavaliselt kalliks autoks... Päikest teile kodumaised rullijad, mina vaatan oma autot praegu ainult pildi pealt
  12. Mis huvitavad "karbikatted" salongis on? Plastik v mingi riidelaadne materjal?? Pole neid varem näinud või on siin pre ja faceliftil ka erinevusi? Kere paistab väga viisakas ja rikkumata, on mida hoida. Mitu autot sul kollektsioonis juba on?
  13. Tartu ikka autoga juhtunud, möödunud talvel/kevadel kooli tõttu.
  14. Täna sai auto puhtaks ja pilte tehtud. Ja varane talveuni autol algas.
  15. Ahhoi! Ammu ammu pole märku andnud siin, aga auto alles ja sõidab. Sügis 2011 sai foorumi kaudu väheke paremad suveveljed soetatud, tagasillapuksid vahetatud ja lisasin transportöörlindist kettad puksi kinnituste vahele, et ta paremini kinni pigistada ja nii peaks kauem kestma. Talv 2012 liikusin autoga vähe, sportrool muretsetud, samuti foorumi kaudu. Kevad 2012 veepump andis otsad, vahetatud. Suvi 2012 sõidetud päris hulga km-eid, temp. andur vahetatud kuna külmalt tühikikäik hakkas kõikuma. Augusti lõpul sai natuke keretöödega tegeletud. Arstimist tahtsid mõned tüüpkohad, kaitsmekarbi alune ja mõni pisiauk siin seal, kokkuvõttes kohad mis väljast silma ei hakkagi. Õlitasin uuesti kõik pilud, vahed, talad, poolraamid, karbid õliga ära. Strutbar ka lõppude lõpuks peal. Rattakoopad said uue mastiksi kihi. Piduritrumlid olid hallid ja natuke roostest, kuna velg on musta värvi, sai ka need mustaks värvitud, sobib paremini. Praeguseks salong taas kokku laotud, suurem mustus istmetelt pestud. Plaanis põhja alt ka mastiksit lisada kohtadesse kus mõned kivitäkked, karbiääred. Hetkel vaja vahatada, siit sealt veel lakkuda ja auto jääb seisma, ikka ilusti varju alla. Tulevikuplaane erilisi polegi, püüan säilitada teda sellisena nagu ta on, nipet näpet asju jagub, aga uut autot ei suuda ehitada. Mõned pildid ka suvistest sõitudest ja hiljutisest remondist.
  16. Käsil salongis mõne augu keevitamine, millega soovitate seest üle teha need kohad mis salongimati alla jäävad? Rooste piiramiseks üks keemia juba peale kantud, mis edasi, mingit õli, värvi?? Olemas korrosioonivastane õli Dinitrol ML millega kõik kitsad kohad ära määrin, nt karbid seest jne, kas mati alla tasuks seda panna?
  17. Ma istun sarnase mure otsas endiselt, sama mootor, preface. Hakkas peale selliselt, et külmalt käis umbes minuti ja siis hakkas pöördeid loopima 1000-2000 vahele ja jäigi hüppama, gaasi andes puterdas. Kui ära suri siis lootusetu käima saada, bena hais üleval, ehk tõmbas täis. Mootor käis soojaks ja kadus pöörde kõikumine ära, kuid kiirendades hakkas natuke "hakkima", selline tunne, et kütust sai liigselt peale, bena hais külmalt jube ja kütust hakkas kokkuvõttes rohkem neelama. Vahetasin temp. anduri ära pärast seda kadus pöörete hüppamine ära, mootor käib paremini, aga kõik ikkagi ei toimi päris õieti, kergelt lonkab ja kiirendamisel hakib ikkagi. Kahtlustan küünlajuhtmeid, diagnostis muret ei olnud, lambda korras, tagasivoolu kahtlustasin, see lahtine, küünlad märjad ei ole, bensiinifilter just vahetatud. Õhulugeja?? Aju pekkis?? Bena rõhu regulaator? Milline elek. vigur veel ajule lolli paneb, et segu rikkamat vaja peale anda?
  18. Minu kodukandi auto, aga ammu pole sõidus näinud ja omanikku ei tea, aga viimati vilksas tanklas vist eelmine kevad, mulje jäi isiklikult, et peale ilusa sisu seal midagi erilist ei ole... Kui mõnel kaugema kandi mehel on suurem huvi, võin natuke aidata ja autot vaatama/katsuma minna.
  19. Müüa MAS valuveljed http://album.ee/node/25839013/50243999 http://album.ee/node/25839015/50243999 Laiust 7, ET 20. Asuvad Jõgeval Hind 65.- Info PS või 5291300
  20. Tere jälle üle väga pika aja Kevad ju ilus aeg ja sai vähekene rõõmu pakutud ka enda silmailule: tutikas sumpa viimane pütt kuna vana hääled hakkasid juba närvidele... tagumised pidurid kadusid lambist ära ja kanalisse ronides, et hakkan õhutama, vaatas vastu väga õline trummel ja sai vanad silindrid uute vastu vahetatud. Kuna ei ole eriline kihutaja siis ei tunne suurt isu, et peaks trummeli ketaspiduri vastu vahetama... nagunii see 2.0 suht nagu ta on Lähiajal plaanis selline lihtne asi, et vahatada, auto 1,5 kuud seisnud ja suve saabudes mis muud kui sõita, kui Tartus klubi kokkutulek siis püüaks sellest osa võtta kui just kusagil praktikumil kooli tõttu ei ole. Paar pilti http://album.ee/node/24909801/50243999 http://album.ee/node/24909803/50243999 Ja kunaig netis tuhnides leidsin oma auto pilte kui ta veel oma sünnimaal oli: http://album.ee/node/24764659/50243999 http://album.ee/node/24764661/50243999
  21. Nägin Saverna 13.02.2011 jääraja videot ja sina olidki siis selle rullikaga. Ma olin parklas sinust kaks autot paremal seal rullikate reas- punane 320. Ei paistnud küll, et talv su autot räsinud oleks
  22. Head uut aastat kõigile! Rullikale sai vana aasta sees lsd alla, läks siis type 168 korpus. Sõita on palju parem, aga harjumine võtab aega Suured tänud kasutajatele KUKS- kellelt sain lsd ning kristokr- kes difri vahetuse minu ajapuuduse tõttu peaaegu üksi ära toimetas. Mõnusat talve jätku!
  23. Tere taas kaasliiklejad. Kuna kooli kõrvalt sai väike tööots soetatud, on rullikaga liikumist jagunud. Nädala sees olen põhiliselt Tartus ja nädalavahetustel Võru- ja Valgamaal. Mis muud kui et sõidumõnu on jagunud iga kilomeetriga. Selle aastanumbri sees loodan lsd autole alla saada. Mõni pilt kui auto pärast mitmepäevast tormi lume alt välja sai kaevatud. http://album.ee/node/24255943/50243999 http://album.ee/node/24255945/50243999 http://album.ee/node/24255947/50243999 http://album.ee/node/24255949/50243999 http://album.ee/node/24255951/50243999 Ja muretuid kilomeetreid kõigile bmw fännidele

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.