Hüppa postitusse

Edetabel

Populaarne sisu

Näitan sisu kõrgeima reputatsiooniga 20.05.2016 kõikidest kohtadest

1. tervist Kauaoodatud e30 tuli meile eelmise aasta jaanuaris. Tuttaval oli müügis ülimalt hea hinnaga, ning kes siis sellisest pakkumisest ära ütleks?.(muidugi teha oli ka päris palju, aga ei ole hullu). Mootoriks siis 2.4 liitrine non-turbo diisel ning käigukastiks automaat. Arvatavasti läheb ümber TDS-iks kuid ikkagi automaat-kasti otsa. Ega seal midagi lisadest polegi, katuseluuk vaid ma tõesti ei mäleta praegu mis siin kõik tehtud sai, seega ei oska kirjutada praegu midagi. Seega nüüd hakkan kirjutama vaid sellest, mis edasi tehtud saab jne. Peaks ära märkima, et üleeile tulid ka ilusad veljed lõpuks Tallinnast kohale, neid on näha viimasel kahel pildil. esimesed pildid on need, mis on tehtud suht kohe peale toomist, ning võrdluseks siis praegused pildid
  2. Kuna soetasin endale esimese e30, siis otsustasin ka teema teha sellest. Seega tervist kõigile foorumlastele ja niisama fännidele minu poolt. Auto soetamine: olin soomes praktikal ja kuna pole väga bussi liikluse fänn siis oli vaja soetada mingi liikur et tööl käia. Esimesel päeval sai juba neti avarustes otsitud seda õiget liikurit, olen suuremalt jaolt pigem e34 fänn ja oman ka ühte 524td siis sai kohe neid hakatud otsima odava hinna eest. Aga kohe mitte midagi toredat ei leidnud ja kui oligi tore siis oli see mingite vigadega või pigem liiga kaugel minu asukohast. Kaalusin ka igasuguseid muid asju aga ikka ei leidnud seda õiget. Lõpuks otsustasin siis vaadata neid rullikaid, kui otsima hakkasin siis samamoodi ei leidnud midagi head, Emba kumba kas liiga kallid ja rondid või siis lihtsalt rondid. Aga paari päeva pärast uuesti vaadates leidsin sellise rullika mille ma lihtsalt pidin endale saama. Kuulutuses oli küll üks kaugelt tehtud ja hägune pilt, aga võtsin selle riski ja läksin vaatama. Jõudsin muidugi pimedaga teda vaatama, aga parklas tundus kõik ilus ja tore. Proovisõidul ei häirinud ka midagi muud peale raske rooli ja põhjavajuva siduri. Kere tundus korras taskulambiga vaadates nii pealtpoolt kui altpoolt. Salongile erilist tähelepanu ei pööranud sest need on nagunii kõigil enamjaolt räbalad. Mõeldud tehtud ja endale ma ta saingi. Ma ei saanud magama ka minna sest ärevus oli nii suur näha seda autot juba päeva valges Järgimine päev läksin kohe joostes parklasse uuesti vaatama oma värsket ostu, uskuge või mitte aga ma ei pidanudki pettuma oli küll pindmist roostet natuke ja palju tuhmunud detaile aga need väga ei heidutanud sest kõik oli kiiresti korda tehtav. Autost endast: Töö juures avastasin et on madaldus paigaldatud, hiljem leidsin ka dokumentatsiooni selle kohta 60/40 madaldus, läbivat roostet ma ka ei leidnud mitte kuskilt ja isegi mootor oli üllatavalt kuiv. Kaasa tulid ka originaal bbs 14 tollised valukad. kaasa tuli ka veel igasuguseid soome ülevaatuse pabereid ja ise tehtud hooldus päevik alates auto ostust, tehase korrosiooni tõrje paber ja palju muud. Eestis oleks ülevaatuse läbinud puhtalt aga tänu oma lohakusele pidin korduvale minema, nimelt numbritule pirnid olid puudu Senimaani on auto saanud kiidusõnu nii ülevaatus punktis kus õeldi et pole nii korralikku ja originaalset ammu näinud ja ka paljude muude käest kes on lihtsalt ligi astunud ja autost rääkima hakanud. Edasised plaanid: Kindlasti plaanis midagi toredamat aiste vahele paigaldada, talvel ülevärv teha sest autole on korralikud kriimud tekitatud. ajakohaselt tuunida ehk siis natuke veel madalamaks ja ka mingid asisemad veljed alla kruttida ja ehk veel miskit nipet näpet siit sealt aga pikk jutt s**t jutt lisan ka mingid pildid. Lähiajal teen kindalsti paremad pildid
  3. Kui on all valed vedrud, rattad, rehvid- on koheselt asjad paigast. Kõverad on üldjuhul ikka õõtsad vms sillaosad mitte kere kohe, regullida ei saa tõesti midagi, kui pole regullitavaks tehtud. Lisaks on suure tõenäosusega sellele ixile taha topitud tava e30 puksimajandus, mis viib samuti paigast, seda olen siin teemas vist juba 3x maininud
  4. Vahepeal sai siis auto valmis. Ajasin siis paar päeva tagasi auto garaažist välja lõpuks. Käisin mustamäel kodus söömas 20 minutit ja selle aja jooksul suutis mingi kodanik minu juhikülje kenasti maha sõita Küll mul ikka veab. Alla sai uus differ, 3,4 ülekandega ja viimased liistud külge pandud.
  5. Tere, Kogu lugu sai, siis alguse 2013 aasta suvel, mil tõin koju esimese BMW. Antud isendiks oli e28 525E, aga nagu öeldakse ''kus on, sinna tuleb ka juurde'' ning sai toodud üks 525i lisaks. Antud isend sai ka oma käejärgi korda tehtud ning legaalseks saadud, aga peale ühe suve sõitu tundus, et süda ihkaks rohkem e30. Kunagisest isa pre-fl on vaid head mälestused (M-Tech, kupee,R6 jne.). Aga mul olid kindlad eelistused, et võiks olla kupee, musta värvi ja katuseluugiga isend. Mingi hetke pärast tekkis siia foorumisse müüki üks antud soovidele vastav rullikas, aga ilma mootorita (see mulle mure kohaks polnud kuna eelmainitud 525E oleva M20B27 saaks ideaalselt sinna sobitada). Sai kohe helistatud ning aeg kokkulepitud millal näha saab ning 27. novembri õhtul oli auto ilusti minu hoovis. Rull sai toodud kasutaja Veks käest, kellel samuti pisike teema sellest autost siin foorumis. Lisaks sellele olen auto ajalugu pisut veel uurinud ning 2008-2012 oli antud rullikas siinse kasutaja John325 käes, kellel on vähe pikem teema sellest autost siin foorumis olemas. Usun, et mõned vanemad foorumi kasutajad mäletavad antud rulli kindlasti. Tegu, siis tehasest väljunud 320i'ga. Lisadest katuseluuk, 2x el. aknad, M-Tech II rool, Läti M-Tech II stanged, home-made Hella black'id. Asjad, mis vääriksid mainimist: - Ketastega tagasild - Taastatud LSD differ - Bilstein B8 amordid - Madaldusvedrud - V8'le sobilik pidurisüsteem - Uued piduritorud - Strongflex polüuretaan puksi ring - Pre-FL sedaani must kunstnahast sisu Pika jutu jätkuks mõned pildid ka autost peale toomist: Tegemist jagub, aga sellest räägin juba jooksvalt. Esmane plaan saada sel suvel auto iseseisvalt liikuma. Kui kellegil leidub antud auto tegemistest mingeid pilte võib neid mulle jagada. Sander.
  6. Nina viltu peas või kust ta sul kõver on? Lasnamäe mehaanikakoolis lasin just ühte nina natuke sirutada aga mul oli mootor maas ja müramatid ka eemaldatud
  7. Pühapäeval sai siis pisut toimetatud, sai doonor autot lammutada, mille pealt tuleb rullikale mootor. Eest sai ära võetud: kardaan, radikas, kollektori torud, õhupuhasti jne. ning lisaks sellele, sai lahti ühendatud juhtmestik. Hetkel vaja käigukasti tala nelja poldiga alt ära keerata ning siis on juba mootori maha tõstmis vaev. Rullikale sai vahepeal viisakalt ära veetud esitulede juhtmestik ning ka nina pisut kokku pandud. Hetkel ongi küsimuseks, kas on võimalik saada rullikas käima e28 juhtmestiku ja ajuga või oleks mõistliku otsida kuskilt M20B27 e30 juhtmestik koos ajuga? Esmasel vaatlusel jäid hetkel mõistatuseks need kaks pistikut: Valge ühendub kindalaekas aju kõrval mingi pistikuga, mis vist tuleb ehk süütelukust? (e30'el ei leidnud seda) Must pistik läheb kaitsmekarbile järgi, aga e30 pole kaitsmekarbil sellist kohta. Ise arvan, kui viia õiged juhtmed kokku e30'el, siis vast peaks olema teoreetiliselt võimalik e28 juhtmestikuga auto toimima saada. Mõned pildid veel lisaks (pilte mulle meeldib lisada ) Doonor auto (BBS'd saadaval, kui keegi soovib) : Rullikast ka mõni pilt: Sander.
  8. Olen netist mõningad vanad kuulutused üles leidnud, milline see auto olnud on: http://eng.auto24.ee/used/1074947 http://www.auto24.ee/used/1840483 Nagu aru sain, siis eelmine omanik soovis sellele autole V8't peale panna, aga asi jäi unarusse. Seetõttu V8 pidurisüsteem juba peale ehitatud. Borbet A'st mul endalgi kahju, nendega näeb päris mahe välja, need olid juba enne eelmist omanikku sealt alt kadunud. Muidu on komplektne jah, värskelt värvitud esistange sain kaasa, kulmud, tuledevõred, tuled ja neerud ka olemas.
  9. Mäletan, kui see paar aastat tagasi müügis oli. Siis paistis piltidel väga hea välja Borbetidega ja mõtlesin omas peas, et oleks autoostuga oodanud siis oleks see ideaalne valik olnud. Huvitav, miks ühest korralikust ja sõitvast autost on mootor välja kistud ja siis kere edasi müüdud? Borbetid ka kadunud. Kas auto tuli muidu komplektsena, va mootor?
  10. Et saada m40 tiksust lahti m43 juppidega, tuleb otsida m43 nukkvõll ja rullikutega nookurid. Nukkvõlli otsast tuleb ära treida ketiratta kinnitus kuni sobiks m40 rihmaratta otsa. Mõõt oli vist 37mm, kuhu sobis ka simmer. Nuka sisse lasin teha m14 keerme, et saaks rihmaratta ka tugevalt kinni tõmmata, kuna pole enam stopperit nagu m40 mis ei lase rattal pöörelda. Samuti tuleb valida sobiv polt, ise võtsin kuuskant otsaga, millelt treisin veidi eestostast maha, kuna jagaja rootor pidi ka ära mahtuma. M43 nukal tuli ka veidi maha võtta esimese paku juurest, kuna m40 on seal pind pikem. Samuti nuka tagumine ots kinni keevitada ja augud puurida õlituseks nagu m40 omal on. Nookurite seibe pidi samuti väheke käiaga töötlema, muu sobis. Kokkupannes tuleb jälgida m40 rihmavahetuse eeskirju ja peaks käima suurepäraselt. Varem käis suure tiksu ja pöördeid polnud, siis pärast nuka swapi on väga käre mootor.
See edetabel on seatud Tallinn/GMT+02:00

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Konto

Navigeerimine

Otsing

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.