Hüppa postitusse
Postitatud
comment_121170

Selleks et kõik ausalt ära rääkida tuleb alustada algusest.  

Toredal krooni ajal sai E30-neid omatud hulgi,  siis ei maksnud nad ka suurt midagi,  kôige suurem summa vist oli pea tuhande krooni juures mis sai makstud E30 eest.  

Vahepeal on ka paar "raibet" ja "projekti" olnud aga need on kiirelt juppideks läinud või uue omaniku leidnud.  

Nüüd kui E30 hind on kohati pea kümnekordistunud sattus läbi mingi lolli juhuse minu kätte üks E30 318i .

Valge E30 318i , sedaan 

Roheline sisu

Manuaalsed aknad 

16" valuvelg 

Eestis on auto alates selle aasta algusest ja mina siis eestis teine omanik. 

Tulnud on auto soomest ja ennem seda siis kodumaalt saksast.  Nii palju kui praegu uurida olen saanud siis tundub et olengi antud auto neljas omanik aga see on veel täpsustamisel.  

Autoga kaasas oleva manuali service osa on täidetud suhteliselt piinliku täpsusega ja kirjade järgi vajab varsti õli vahetust , kellal 275 ... 

Kapoti all puhta mootori kôrval BMW kirjadega aku ja pagasnikus isegi komplektne tööriista sahtel.  

Kerel leidub rooste kohti,  läbiv kahjustus on juhipoolsel esimesel karbi otsal mis vajaks keevitust.  

Näha on, et millalgi on autot värvitud sest küljed paistavad värskemad ja kerge tooni erinevus on sees.  

Hetkel on auto komplektsusest puudu esimesed tulede kojamehed ja mootorid mis eelmisel omanikul peaks kuskil alles olema ja kui leiab siis saab need ka külge.  

Suuremad vead siis : 

Juhipoolne esimene karbi nurk 

Juhi iste väsinud,  riie katki,  soendus ei toimi.

Sumbutaja vajab keevitust

Differ undab ôrnalt 

Armatuur pragusid täis

Väiksemaid vigu : 

Erinevad pirnid vajavad vahetust salongis ja môni ka väljapool

Klaasipesu süsteem toimib poolikult

Pindmine rooste

Vin koodi järgi tehtud otsing annab lisade alla atm kasti kuigi auto on manuaal , et kui keegi seda kommenteerida oskab siis aga palun.  

IMG_20170911_172021_927.jpg

Screenshot_2017-09-12-13-52-13.png

Screenshot_2017-09-12-13-52-25.png

Muudetud , muutis ervin

• Vastuseid 114
  • Vaatamisi 12,5tuh
  • Loodud
  • Viimane vastus

Teemas enim postitanud

Kõige populaarsemad postitused

• Kevad koputab uksele 🙂   Sai soetatud "uus" esipõll.  Põlle lisa vajab natukene remonti.  Proovin remondi käigus ära kaotada lisal kõik nähtavad kinnitused, hetkel veel pole kindel

• Ütleme nii ,et vist hakkab looma 🙂

Postitatud pildid

Esiletõstetud vastused

• 2 nädalat hiljem...
  • Autor
comment_126492

Nonii,  sai siin uunikumiga üks 600 kildine ots tehtud ja ma siiski pean tôdema fakti et vana autoga ei tohi garaazist kaugele minna 😁

Jôudsin mina siis Saaremaale ja lendas rehv,  paar kilti ennem seda oli tee ehitus ja märgistamata terav tee serv, et ju ma seal talle haiget tegin.  

Noh tagavara alla ja edasi 😀

Kuressaares ütlesid spetsialistid et rehvi parandada pole pointi ja nii ma siis hakkasin sealt tagasi tulema oma tagavara radiaaliga 😁😂

Ega palju sôita saanud kui autonturtsuma hakkas,  Muhus diagnoosisin veaks sitase kütusefiltri ja pragunenud kütuse vooliku,  kiire mägiaivardus ja teekond jätkus suht okeylt nii 70-80km/h. 😁😁

Eks nüüd tuleb poodi minna üks päev ja uued jupid osta ikka,  rehvi pean ka otsima minema 😀

Vahepeal sai auto omale ette uue embleemi ja välja sai vahetatud ka tagumised kôlarid.  

Vanad olid lahjad ja väiksed ja ragisesid juba ka nii et uus blaupunkt leidis omale koha.  

Esimesed ka plaanis mingi hetk välja vahetada..  Piilusin sinna katte alla, paistavad mingid erilised aretised olema 😁

Ahjaa,  uus antenn sai ka külge millalgi vahepeal :)

IMG_20180614_201706.jpg

IMG_20180614_201750.jpg

IMG_20180614_201806.jpg

Muudetud , muutis ervin

• Autor
comment_126652

Sel ajal kui touringus epo kuivas sai siin esimese otsa heli ära vahetatud ja lisatud ka tweetrid.  

Heli kvaliteet vôrreldes eelnevaga muutus 10 kordselt.  Kuigi ka ennem olid autos aftermarket kôlarid aga eks need olid oma aja juba ära elanud ja uued sai natukene vôimsamad ka 😀

IMG_20180621_131153.jpg

IMG_20180621_160759.jpg

Muudetud , muutis ervin

• 2 nädalat hiljem...
  • Autor
comment_126821

Pikka monoloogi kirjutama ei hakka 😀

Aitähh Toivole kes vahetas ära difri tänu millele kolisid autost välja hundid 😀😁

Ja kuna eile leiti rehvist üks kruvi mille eemaldamine lôpuks ununes siis andis ta endast märku tühja rehvi näol täna ja sai seegi asendatud nööriga 😀

• 2 nädalat hiljem...
  • Autor
comment_126982

Sai täna natukene autot näpitud siit, sealt ja otsustasin ka vedelikud üle kontrollida.  

Jahutusvedeliku sai juurde valatud umbes liiter ja seoses sellega ujus radiaatori august välja pildil olev kummist/plastikust asi. 

Kurat ma natukene ikka autodest tean midagi ja olen üsna kindel et see seal sees olema ei pidanud.  

Küsimus aga tekkis et mis see oll vôiks ja mille kuradi pàrast ta seal radikas oli.  

Asja juures on veel imelik see et kui talvel sai vedelike vahetus tehtud siis see jupstükk nagu välja ei ujunud..  

( tikutops môôduks kôrvale visatud )

IMG_20180708_202520.jpg

• Autor
comment_127003
9 tundi tagasi, longero ütles:

Need Blau kõllid näevad head välja. Nagu pealt lugeda võib, siis OEM makk neid ära ei toida? Kas sobivad originaalavadesse võib peab relakaga lõikama hakkama?

Mul aftermarcet makk ka sees.  

Ei lôiganud midagi, sobisid ilusti originaal aukudesse.  

• 3 nädalat hiljem...
  • Autor
comment_127387

Oli siis üks selline hommik.  

Sai hiljem kaameraga sisse piilutud ja leidsime küünla otsa ja ilmselt ka  klapi tükid , eks laiali kistes saab targemaks aga praegu jääb seisma auto ja eks kui aega saab vaatab edasi mis ja kuidas.  

Screenshot_2018-07-27-18-08-16.png

Muudetud , muutis ervin

• 2 kuud hiljem...
  • Autor
comment_128262

Selle rulliga pole suurt midagi vahepeal toimunud.  

Mingi hetk augustis sai auto ära viidud garaazi seisma ja oma aega ootama ja nüüd sai üks komplektne kaas toodud. Läheb lähiajal kontrolli,  ilmselt surve ja vôibolla ka väike lihv. Siis saab juba soetada kôik vajalikud tihendid ja muud pulgad ja saab ehitama hakata.  

Ajaga on muidugi pahasti,  teised projektid nôuavad oma ja nii nad lôpuks kôik seisavadki..  

IMG_20180806_154848.jpg

• 2 kuud hiljem...
  • Autor
comment_129124

Nii, hakkab sellele rullile siis elukest sisse puhuma.  

Sügisel soetatud kaas osutus prügiks.

Hind oli 50€ , seega kadu pole väga suur. Ja enam pole môtet müüaga ka jaurata, ise olin loll et kohe ei kontrollinud.  Aga see selleks.  Siis sai kiirelt uut otsima hakatud ja täna sai ära toodud korralik kaas mis väidetavalt 10 aastat tagasi tehtud ja sellest ajast saadik riiulis seisnud.  

Igaks juhuks viisin ikkagist madara tänavale kontrolli et ei oleks pärast mingit jama.  

Kaane hind 50€ . 

1_9_42794768.jpg.d68b8d16dd9577a6a6e49163e4e9ab74.jpg

Remondi legend:

Klapisääre tihendid - vahetatud
Klapid - puhastatud, soveldatud, vahed külmalt reguleeritud
Pea - puhastatud, liivapritsitud, pestud; kõver ei ole
Nukkvõll - väga minimaalse kulumisega
Ketiratas - olemas
Nookurid - pragudeta, kulumisjäljed minimaalsed
Klapikambrikaas - puhastatud, liivapritsitud, pesemata, ilma kogrita
Klapikambrikaane tihend - uus, pakendis
Ketikambri kaas - ainult pea oma
Jagaja jalg - liivapritsitud, pestud. 

Spetsialistid arvasid et on väga hea tükk ja teevad kiire kontrolli aga ilmselt midagi teha pole rohkem vaja.  

Kuna pikad pühad tulevad peale siis ma arvan et uuel aastal saab südame korda.  

Siis on kaks auku vaja ära keevitada. 

Ja siis salong korda.

Kuna kaaned on pritsitud siis peaks vist värvi ka selga neile viskama.. 

• 3 nädalat hiljem...
  • Autor
comment_129369

Täna siis sain uue aasta parim kingituse. Tänud @eix22 " UUE " rohelise istme eest :), uuelt istmelt riie maha kistud,  vanalt samamoodi ja lähevad tegemisse.  Uuel istmel kaks vigast kohta mille saab parandatud selle riidega mis vanast kätte saab.  Ônneks tundub et riiet on viisakaks remondiks piisavalt.  

Siis veel istmesoenduse matid sebima ja kui remindist tagasi saab kokku lapata ja salongi lôpuks viisakaks.  

Kaas on endiselt veel kontrollis, pikad pühad ja seal majas ka pikad järjekorrad. Ônneks ei ole väga kiire ja saab tegeleda muude asjadega niikaua.  

IMG_20181231_140232.jpg.80aa8c80330ce427a65c6d2036509ce7.jpg

IMG_20190104_160757.jpg

IMG_20190104_160809.jpg

• 2 kuud hiljem...
  • Autor
comment_130798

Istme riie on vahepeal ära remonditud.  

Ja välismaalt jôudis kohale ka pakk istme soendus mattidega.  Ei ole küll oem tükid aga peaks läbi autos oleva süsteemi need tööle ilusti saama.  

Järgmine nädal saab istme ehk kokku tagasi ja autosse siis saab ka värskemat pildikraami.  

IMG_20190322_142903.jpg.30779616fd2af38efb6b29ee50118eef.jpg

Veel on kokku ostetud kôik vôimalikud mootori ruumi tihendid,  poldid, filtrid ja vedelikud.  Läks natukene alla saja 💶.  

Nüüd ei ole muud kui tuleb oodata millal @Toivoku leiab selle aja et mu kullakese süda kokku laduda. 

Siis ülevaatusele ja sealt edasi ainult muretuid kilomeetreid 😊

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.