Hüppa postitusse

Max.

Foorumikasutaja
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis Max. postitas

1. Korraliku performance jârelturu pumba võtaks Deatschwerksilt. OE asenduseks panin ise paagisisese Magneti Marelli mis on viisakas, vaikne ning odav. Mingi QAP nimega saast lõugas nagu siga juba uuest peast ning suri aastaga ära.
  2. Kui Kymmel ei soovi, siis võin Pärnu enda peale võtta.
  3. Just selle kahtluse tõttu ei raatsindki ma SKF eest pea 2x hinda maksta. Jura toodetakse igal pool, proovin oma õnne "keskklassi" tootega jälle. E39 PWM ventikal mingit eraldiseisvat plokki ei ole, pwm signaal jookseb mootori juhtajust otse ventikasse, millel kogu süsteem integreeritud. +12v toide otse akult, millele lisasin 40-50A kaitsme. Kinnitasin prostalt igast nurgast kaablivitsadega ninaraami pleki külge. (Väga zuumida, siis pildil näha ka) Ühe ava pidin vist juurde puurima. Põhimõtteliselt saaks spets ventika vitsadega läbi radika kärje ka fikseerida kuna vent toetub alumise tala peale.
  4. Vaikus Tagasild ikkagi ok. Surin ja vibratsioon leidis lõpu parema esimese rattalaagri vahetusega. Ei tea kas Meyle varuosa nii saast või siis kasutaja viga. Määre oli juba imelik roostekarva pruun ning metall kuuma saanud(kuldset tooni kuulid). Ise mõtlen, et ehk rummu otsas olevast tolmukattest niiskust sisse saanud. Viimane kord läks vana kate külge kuna uut pakuvad väga vähesed tootjad oma laagri/rummu komplektiga kaasa, mis on imelik. Seekord lasin lahtise rooste sellelt kattelt maha ja panin väikse silikooni riba ka vahele. Uus laager Vaico. Ahjaa, Vaico kaasa pakitud uus 36mm mutter osutus kantidelt 0,5mm suuremaks ning sellega sai vaid kajakaid loopida. Vanade detailide kontaktpinnad korralikult puhtaks ning kokku tagasi. Tegelikult tuleks uued klotsid ka panna. Laagrid, rummud, katted Klotz tahab poolituda.
  5. Piip peaks syytejuhtmelt eemaldatav äkki olema? Siis mahuks see sõõrik sealt läbi. Ajule peaks see signaal olema viimase silindri tulistamisest.
  6. Aasta või kaks kolisenud summuti sai lõpuks jonksu. Koormarihma ja stabikavarda konksud eemaldatud ning tagasi mindud originaalse vitsa süsteemi peale. Vitsa alumist poolt pidin lühemaks tuunima, sest Simonsi pütad kõhnemad kui orikad. Summutiotsad jäid natuke nõmedalt, aga las olla. Tagasillas midagi ulmeliselt undab/suriseb/vibrab, mida on läbi kere tunda ja sõltuvalt kiirusest. Koguaeg diffrit süüdistanud, aga nüüd järsult rooli lapates tundus hoopiski laagri moodi. Samas võiks ka differ nii käituda? Alates hooaja avamisest on järjest kehvemaks läinud. Mingil kiirusel enamvähem talutav, aga natuke aeglasemalt vôi kiiremini, siis hakkab hullult saagima. Igatahes proovin veel defekteerida.
  7. Meie üritus siiski 2 päeva, nii et karikatega camperid saavad õhtu jooksul liituda 😀
  8. Imekombel saidki kõik planeeritud tööd Läti kokkutulekuks tehtud. Seekord kõik originaalosadega: Vanose toru, diffri sisendflantsi simmer koos mutrilukustus plekiga, käigulülitus liigend koos tihvtiga. Lisaks uued tagumised sussid ning E39 PWM kliimavent paigaldatud. Viimaks ometi! Läti reis oli väga kuul. Korraldus meeldis, ilm oli hea, öömaja oodatust palju edevam . Kilomeetreid kogunes üle 400, kütust tankisin 42L ning sellest jäi ülegi. Kütusekuluga igati rahul. Uus vanose toru ei olegi enam black edition. Voolik ise tundub teisest materjalist, on pehmem ja läbipainduvam kui vana. Vahetus õnneks lihtne. Vanose toru 100% lekkevaba see mootor siiski endiselt pole. Natukene kipub kuskilt ikkagi veel kogunema. Ise kahtlustan õlijalga. Aga kuna see nii häiriv ei ole, siis lükkan hilisemasse to-do listi. Diffri simmer, tootjaks endiselt Kaco. Diffri vahetuses varsti meister Käigulüliti liigend Uue külge saamine oli paras näputrenn. Vanal oli seest svammi laadne toode täitsa ära kadunud. Uus osa on mingist teisest materjalist ning palju kergem. Lõpuks saab käike ilma konsooli väänamata lülitada. Minu talvel sepistatud DSSR vajas ka natuke revisionit. Vent ees, palju lõikuma ei pidanudki. Mõnus vaikne on ka. Kert, jep, võtan ühe pildi. Läti kokuka tegevuskava. 333 Sportas Komplekss Õhtune chill hotellis.
  9. Max. vastas P2hkel teema asukohas Vaba teema
    Märgatud Lätis: "üle keskmise" kerega klassik!
  10. Kas õhulugeja arvamust käivitamise hetkel üldse arvestatakse? Siibri asendilüliti on reguleeritav ka. Ei mäletagi, kas selle sai täitsa untsu ka keerata.
  11. Milliseid klemme armatuuri taga puhastasid? Radikas täitsa reaalne - sarnane kogemus viiese peal olnud, kus 30+ aastat vanake oma tööga enam toime ei tulnud. Mootori jahutussärk ülearu roostene ei tundunud kui remonti sai tehtud? Endal enne uue radika panekut lasin veel ploki voolava veega läbi ja oi põrgu kus seda fanta värvi asja välja tuli
  12. Huvitaval kombel oeprof ja H2 ei näita jah enam, mõni aasta tagasi veel sain. Külge ei jõudnudki, siiani kuskil riiulite vahel kadunud Ära unusta ka ripatsit 51111973721 võtta.
  13. Keeruline koordineerida vist arvestades osalejate aktiivsust foorumis.
  14. Hõljuki staatusest neljal rattal tagasi
  15. Noniiii. Meeletu kogus soojusenergiat on mehaaniliseks tööks muundatud ning sõidurõõmu ca 1700km jagu juurde krutitud. Nüüd on uue remonditööde nimekirja deadline 27. mai, mis on lätlaste E30 hooaja avamine. Kõik rullikad oodatud! Hoidsin silma peal mootoriõli lekkel ja tundub, et ikkagi vanose toru ise on kahjuks otsa saanud(tegelt ma väga loodan). Võtsin end kokku ning tellisin täna uue osa ära. Õlilekete kohapealt on ka differ üsna vägevalt oma sisemist ilu välja paisanud. Natuke on seda tuulutusest tulnud, natuke eest ja natuke tagant. Ei saanud kiirusanduri leket ka mitte A-osa o-rõngaga pidama. Pidin ikka silikooniga kerge kihi veel anduri ja diffri kaane vahele määrima. Nüüd sai küll hea. Aga sisendflantsi simmekas tundub ikkagi lekkivat. Samuti tellisin täna uue osa ära. Lasin südame rahuks õli uuesti välja ka, et näha palju siis kaduma on läinud. Algul arvasin, et ämbritega, sest põhjaalune ja differ ise olid ikka märjad mis märjad, aga reaalselt lödistasin vist too hetk rohkem garaazipõrandale kui sealt välja oli jõudnud lekkida. Toimima sai ka tagurdustuled. Normaalne pistik kere poole joodetud. Märg differ Anduri leke eemaldatud, tagurdustuled toimima pandud Kui ma juba seal all olin, siis hakkasin taas oma tagasilla kolksu otsima. No ei tea, kuidas ma varem tähele ei pannud, aga kunde pooltelje välimine ots karjub pensioni järele. See võiks olla vähemalt 1(suur) osa sellest lõplikust kolksusummast. Lõtkud Tulles natuke ette ja üles poole jõudis lõpuks omale kohale ka õlivarras koos tagasivoolu haruga. Ise ma seda ei keevitanud, aga märksõnaks kiirustamine. Kui keevitusele uuesti ligi peaks pääsema, siis tekitaks varda kinnitamiseks ka kronsa. Mis sitasti, see uuesti! Liikudes päris tuppa, siis on pildilt näha tagurduskäigu ebarlikku õlga. Selle käigu lülitamine on nii tülikaks muutunud, et kategoriseerub sinna "vaid omanik oskab" kategooriasse. Isu sai nii täis, et tänasesse ostukorvi lisandus ka see viimane nõrk lüli. Tagurduskäigu õlg ning kompressioonide testimine Hea tavana olen oma mootoritel iga aasta kompressiooni testi teinud. Oligi üks päev tunne liiga hea, kui kakkusin poolid ja küünlad maha ning lükkasin rõhukella "sappa". Peale 6 silindrit polnudki see varasem tunne enam nii hea. Ehitan endale ning kehvemaid tulemusi ei häbene : 1. 9,5 bar 2. 9,0 bar 3. 8,5 bar 4. 9,5 bar 5. 9,0 bar 6. 9,7 bar Ehk alla min. lubatud väärtuse. Positiivsest noodist võiks järeldada, et tundub enam-vähem ühtlaselt kulunud olema ning ühestki silindrist 10mm padrun läbi pole käinud. Ja eriti postiivne olla, siis ütleks, et noh ongi suurem põhjus läikivate tükkidega mootori sisu üle valada 😈. Jahutusventikat mul ka endiselt pole. Viimane diil nurjus ka üsna hiljuti ära. See nädal ilmad ikka väga soojaks läinud, peab tegutsema. Softist sättisin töötemperatuuri 92c peale. Muidu meeldib neile seal 100c ümber tiksuda.
  16. Max. lisas teema asukohas Veljed - Rehvid
    4 velge ilma kapsliteta. Rehv utiil. 300€ Pärnu
  17. Olen minemas. Hetke seisuga peaks meie poolt vist 5 autot kirjas olema.
  18. Sattusin ise ka hasarti. Haynesi manuaalist pookisin välja midagi, mis võiks siia sobida: kütusepumba viga, kütuserõhk, AFM klapp kiilub, vaakumlekked, pihustid, jahutusvee andur, TPS andur valesti sätitud, jagaja rootor mõrane. Tallinnas saaksin rõhukellaga abiks olla.
  19. Natuke mägiaivarit mängida, siis saaks ka kodus testida. Ega muud ei olegi, kui tuleks mingi anum vaakumvooliku vahele aretada kuhu see lekkiv kütus koguneda saaks. edit: ma ise täpselt enam ei mäleta, mis ja kui palju aitas külmkäivituse probleemi ravida, aga õrnalt gaasipedaali vajutades ehk siis segusiibrit avades hakkas kohe lubama ja käivitus kiiremini võrreldes sellega, kui pedaali üldse ei puutunud. Kui sul peaks sama keiss olema, siis see aitab võibolla mingit diagnoosi siit edasi arendada.
  20. Vaakumi poolelt lekkiv kütuserõhu regulaator võib ka igasugu ongelmaid mootori töös tekitada. Pihustite töö äkki ka ajaga kesisemaks jäänud. Seistes süüte andmine aktiveerib sul koheselt kütusepumba? Arvasin, et fl masinatel selline iseärasus puudus. Minu M20 aktiveeris pumba alles väntvõlli pöörete järgi.
  21. Tehase ettenähtud termostaat küljes. Temp kaartide ümbertegemine pole probleem, võiks ka proovida.
  22. 3/3 Muudest muljetest: Pidurid, pidurid, pidurid. Tunnen, et krt kergelt jäävad peale, lükata raske. Jantisin, mis ma jantisin, aga olin piduripedaali vedru külge unustanud sikutada Jäi teine kuidagi mingi nurga taha ja ei pannud üldse tähele, ajasin seal esialgu üldsegi mingit vale vedru taga. Sellega läks siis hästi. Summutiotsad peaks ringi kohandama ning kuidagi selle soolika seal taga jäigemaks saama. Liiga tilla-tölla see lugu seal. Õlijala all mingid õlitilgad. Ei teagi, kas jala tihendist või mingi VANOSe toru/banjo lekkimas. Jälgin veel. BMW värk Diffri tõmbas niiskeks. Peksis välja nii esimesest simmerist kui ka tuulutusest. Kardan, et overfillisin tsipa ning sellepärast ka tuulutusest seda tuleb, aga kas simmer ka sellega seotud või ikkagi lihtsalt küpse, ei tea. Jälgin veel. Õnneks vähemalt kast tundus siiani kuiv olevat. Õlivarda peaks uuel nädalal kätte saama. Hetkel ava pime. Praegune radika kork 140kPa. Kataloogis on M54 vist 200ne punn. Kas peaks vahetamisega kiirustama? Kliimaventilaatori saaga sai ka rahu. Saatsin ühele abivalmile kutile 2 ostetud ventikat testimiseks ning f*** - mõlemad kutud. Praegu mingit vurri polegi, aga tuleb kiirustada kuna varsti ilmad umbsemad. Kõike takka sai mul hüpekatest isu täis ning tõstsin auto eest ca 4cm ja tagant 2cm kõrgemaks, sest mul hakkas rauast lihtsalt kahju. Juba esimesel proovisõidul nokkisin kive karteri ribide vahelt. Peab rehvivalikuga ka midagi ette võtma. 195/45 R15 ei käi sellise kõrgusega kohe mitte. Kuna tagumiste coilide sukad tõestasid end edukalt, siis viskasin ka esimeste coilide keermete kaitseks katted peale. Preventive maintenance Mootori iseloom väga meeldib, raske on rahulikult sõita. Võrreldes vanaisast M20-ga, siis tänu duubel vanosele ja modernsemale sisselaskele on ikka koheselt midagi asfaldile pakkuda. 3,15 ük ja siuke pisike velg on sellele mootorile vb isegi suts aeglane. Mis ei meeldi on tagasild! Nagu poleksi mingit pukside vahetust teinud. Ikka päris räige ebameeldiv lõtk on sees. Just gaas peale/maha ajal. Kõik nagu kinni. Võtsin mõlemast poolteljest kinni ja keerasin paralleelselt nii ühele poole kui teisele poole - no ei tunne käega küll mingit räigelt loksu vms, aga vb nii ei tunnegi mitte midagi. Differ ei tundunud ka käe vahel nii sodi. Küll aga veits ulub võrreldes eelmisega. Kas kardaanis mingi jama või siis poolmädad sillakinnitused...? Soundcheck Suvele vastu
  23. 2/3 Kuna käikude R-1-3-5 lülitamisega oli probleeme, siis tuli DSSR'le veel relakat näidata. DSSR'i tuunimine Kaarega viskasin vanarauda M12-M10 adapterid ning tellisin vastavad M12 piduristutsid 5mm torule. Oleks ma vaid kohe swapi algul teadnud, et sellised asjad olemas on, poleks oma pead adapteritega vaevama hakanudki. Taas sain kiruda odavat piduritoru otsikute pressimise rakist. Aga, et lugu nüüd liiga lihtne ei oleks, rikkusin ma ära ühe peasilindri alumiinium keerme üritades sinna otsa ajada natuke liiga lühikeseks jäänud tagumist piduritoru(ma olin neid otsi ikka päris mitu korda juba teinud ja maha lõiganud). Pidin siis põhja alla jätku tegema, torule pikkust juurde andma, keerme taastama ning valmis ta vist saigi. Lekkivad adapterid minema Filtriks sai elus esimest korda koonukas. Külmakoja võiks ka kunagi hiljem juurde putitada ning nipukamajanduse asemele midagi pädevamat mõelda. Koonjus Esisillatala ja kereplekkide kaitseks mähkisin mingid vanad kuumateibi jäägid pükste ümber. Ja siis algaski esimene proovisõit... Paar kilumeetrit oli tore, kui vaid põhjagaas tundus kuidagi liialt tagasihoidlik. Lõpuks oli hea, et üldse garaazi tagasigi jõudsime. Täielik kütusenälg. Korra suri ikka täiesti välja ja mõtsin, et tore-tore peab nüüd kellegi puksiirima kutsuma. Kontrollisin läbi kütuselati ventiili latis olevat survet - hea, et näpu otsagi märjaks sai. Imekombel tuli kütus jälle piisavalt üles, et vaikse gaasiga kodo ära sõita ja selleks korraks oligi kõik. Regulaator või pump, muid variante polnud. Kohe panin panused pumbale kuna viimane alati räigelt lärmakas olnud ja seda juba uuest peast(vist aasta tagasi kevadel sai vahetatud). Vahepeal tuli kool ja paar päeva hiljem proovisin veel sõita. Deja Vu, paar km sõitu ja siis aamen. Seekord rõhukell küljes. Kord on rõhk täitsa stabiilne, teinekord nõel kargab, kolmas kord kukub surve nullini ja nii võiski korduma jääda. Uus Magneti Marelli pump külge ja tuju kohe hea! Sigavaikne ning rõhk seekord koheselt üleval ja 'rock solid' stabiilne. Toite kadumisel jäi ka rõhku vaikselt hoidma. Vana pumbaga kukkus koheselt nulli. Uus vs vana Nüüd liikus ka põhjagaasiga nii nagu ootasin. Jätkub...
  24. 1/3 Sõidab! Vangerdused Aaaga enne seda...... Gaasipedaal külge. Läksin lihtsama vastupanu teed ning ei hakanud kerele kuuluvaid tükke lõikuma. Tegin lihtsa plekitükist adapteri ja käib küll. Pedaali plastikust kronsa pedaaliga endiga päris paarituda ei tahtnud. Pidi jälle näitama, kes on isa ning relakaga kallale minema. Pedaali kronsa kinnitamine Külge said uued Boschi esimesed lambdad. Natuke kitsas värk on seal kollete all, aga mähkisin juhtmed ja pistikud kindluse mõttes veel eraldi heattape'i sisse. Varuosad Suht valutult leidis oma koha TRW siduri töösilinder. Vooliku toru pidi natuke teise nurga alla masseerima, aga muidu lugu lihtne. Pedaalitunnetus sama, mis eelmise mootoriga. Getrag vs ZF siduri töösilinder Jätkub...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.