Kõik, mis oo7 postitas
-
BMW 324TD Touring 1992 - Kaspar
hahah-haha arvad et siis läheb kiiremaks ? Ei sesuhtes et eks ikka keegi kuskil on piisavalt oma diislit näppinud et see sõidab kõigist mööda, UM-ist saab osta täitsa uue 320d, mis juba minu autole tagatulesi näitab, ilma et midagi tegemagi peaks ! AGA tavaline m21 on siiski malts, ma olen mitu korda ise sõita saanud nendega, ilma et seejuures oleks tegu mingi ökonoomsusimega, see oli ka mu jutu algne mõte Se ongi naljakas, et alati diislimehed räägivad et kuidas keegi kuskil näppis kõvasti ja siis kui kiire see kõik on.. aga keegi kuskil näppis oma bensiini mootorit ja sai sellest mingi 500 või 800 või isegi 1000hp, mis seos sellel on siin MEIE autodega ? Vb olla peaks mõned diislimehed aja maha võtma ja vahelduseks midagi muud näppima.
-
316i kupee (m42b18) '90 - Toomas
Rehvid pigem liiga madalad nende velgede jaoks seetõttu ka rattad liiga väikesed.
-
Uuemate diislite suhtes on äärmiselt õigus, vast BMW puhul esimesed oleks 135kw 3.0D ja sealt edasi, millel on juba tõsiselt hea ökonoomsuse ja kütusekulu suhe. Päris uutest ei maksaks vast rääkidagi (muidugi esineb ka neil vastupidavusprobleeme, aga sama on ka bensiinimootorite kohta kuulda) Lihtsalt need vanad 324-jad on küll kõik maltsad millega mina sõita olen saanud. (jah ilma modifitseerimatta) ja Eix tahad proovida ? julgen väita, et ka tavaline 90kw eta saab su diiselautomaadist vabalt mööda, ilma, et siin midagi stroke-ida oleks vaja !
-
Sellese vanase diislisse pole mul mittekunagi usku olnud, igasugu hädasi on ja pole ta nii eco midagi. Remondiga pärast saab iga säästetud sendi topelt kinni maksta, jah just linnas on tõesti ökonoomsem aga siiski: Mul just viimane paagitäis tuli 8,74L /100le ja terve eelmise suvi oli koguaeg madal 8, kulu. Hetkel 30% linn/ 70% maantee. Auto seejuures palju kiirem (0-100 natuke alla 8s vs ~12s). Lisaks on diislil veel täiesti õudne hääl.
-
325e 2.7i kupee 1987 - oo7
Täna sai siis selle aasta 2. paagitäis otsa.. seega õige aeg kütusekulu arvutuseks, mida üks endast lugupidav vana 2.7L bensuka omanik tegema ka peab Olen seekord uurinud välja, et minu igapäevasel marsruudil on täpselt 30% linnasõitu ja 70% maantee oma. Sinna lisanduvad veel otsa Keila vahel löristamised külma mootoriga sellised paari km otsad... seda siis nädalavahetustel. Igatahes viimase 507km kuluks sellistes tingimustes tuli 8,74L / 100km peale. Seega on kütusekulu jälle normaliseerunud ja talvel kogunenud ämblikuvõrgud ära läinud. Võimsuse ja ökonoomsuse suhe ei teeks häbi ka umbes ~2000+a odavamate markide masinatele, seega mootorituunimisplaane ellu viima ei hakkaks ja kasutan seda autot siiski kui lund ei ole igapäeva sõitudeks, sobib selleks ju ideaalselt, pole kunagi sellega 5-kesi sõitnudki, tavaliselt üksi või max kahekesi, seega võib sellega leppida. Pagasiruumist on ka enam kui küll. Pean tõdema, et kui alguses suutsin hoida oma ecosõidu taktikat tasemel, siis teises pooles sai paugutatud ja tühjaks lastud mitu korda. Tänagi oli üks selline juhus.. lihtsalt ei jäänud muud üle, arvan, et suudaksin sellest autost n-ö tõelist ecosõitu tehes ka EHK väga väga kõrge 7, /100 välja sõita sellisel juhul peaks kindlasti ära lõpetama ka kohalikud väikesed luristamised ja ma ei näe sellel eriti mõtet. Sel suvel on läbisõitu minukohta arvestades aga tulemas kõvasti ja ka linna osakaal väheneb.. Kavatsen autole ka korraliku hoolduse selle kuu lõpupoole ära teha (kõik asjad peale mootori õli on olemas), siis tehti viimati õlivahetust vähemalt sellele eelmine aasta. Venna auto on veel ikka pooleli, seega seda veel ei turgi. Seniks aga head rullimist kõigile
-
Siinkandis oli enne mingi 320 preface kupee, mis siin foorumiski müügis oli ja maksis miskid 500 EUR. Igatahes sellega anti ikka korralikult vinti, ning ma sain ka mõne inimese käest õiendada, et mida ma hull kihutan koguaeg õhtuti. Rulliga pole miskit kurja teinud, ega korraldanud sõidan vaikselt ja korralikult. Kui sul just nüüd valget E34-ja pole siis jh teine lugu
-
Huvitavad pakkumised müügiplatsidel
Päris mõistlik hind, arvestades, et mõni sott odavamalt on pakutud ka sõidukõlbmatut rämpsu..
-
E30le peale M30 2,8 135kw
Mu vend mõõtis mul ka mingi teblaga seda, see ikka täiesti lamp ... Eile just küpsetasin mitu korda minema.. see mingi hetk näitas üldse et 80 on sees, kui autol oli 3. peene
-
Sain korda. Viga oli siis nendes isepaigaldatud luku mootoritest, mille kinnitus läheb selle ülesse mineva varda külge, nimelt olid need 2 kruvi lahti tulnud ja kui nupp peal libises see asjandus mööda varrast ülesse.. seepärast polster küljes asi kinni jäigi.
-
318iS '90 - AndresS
Vabandan natuke rumala küsimuse pärast, eks seda ole ennegi küsitud ja kindlasti ka igalpool netis kirjutatud, aga kuida seed Toyod muidu rajal tunduvad võrreldes ütleme heade/uute tänavarehvidega ? Tänavasõiduks neid ju ei kasuta, kuna kuluvad kiiremini ?
-
Võtsin polstri maha ja uks hakkas kohe tööle... Seest on kõik ilus, kõik originaal väiksed kiled jms alles, puhas jne... klõpsutasin ja uurisin seda mehhanismi, kuskilt miskit kinni ei kiilu, luku mootor käib väga hästi nagu WTF.. Kas siis tõesti ülevalt nupp kiilus kinni või maisaa aru, siis oleks ju pidanud jõudma ise käega ikka üles tõmmata aga jõuga tõmmates ka nupp ei tuld Ei oska nüüd midagi muud teha kui määrin vähe liigendeid vms ja panen kokku tagasi ?
-
Lisade nimekirjas pole. Pealegi pole pagass ega ka bensiiniluuk kesklukuga. Kahtlustan ise ka sama, sest pärast nagu käsitsi töötab kui natuke aega nökerada edasi tagasi. Muidu mootor iseendast töötab niipalju, et lükkab nuppu ülesse poole küll, aga siis kiilub kinni, lukku paneb mootor ise väga hästi.. Blade14 pakkus lukuraami, et tal oli siis sama jama olnud ja siis oli see katki. Samas mul käsitsi hakkab tööle..
-
Saime tagatule korda. Ust aga mitte sellega ongi häda. Täna ei hakkanud lahti kiskuma, sest õues täiega külm ja peetis ilm. Viga siis järgmine: Nimelt ei tule nupp seest tõmmates mitte mingit pidi ülesse ja ust lahti ei saa. Ainult väljast võtmega keerates (tuleb tugevasti keerata), siis saab ukse laht. Kui uks juba lahti on, siis käsitsi edasitagasi jõnksutades hakkab nupp tööle, aga kui puldist uksed kinni panna, siis on jälle sama jama et ust lahti ei saa. Mis võiks viga olla, ehk kellegil sarnane häda olnud ? Millised keskluku mootorid e30netel on, kas need ühtivad ka teiste sama ajastu BMW omadega ?
-
BMW 323i kupee '83 - Kosk
Ega e30 hinnad pole enam ka samad, mis need olid tol ajal, kui sul veel 345 oli. Seda praegu ka enam vanaka papi eest ära ei annaks. Räägi mis tegid sellega üldse pühapäeval ?
-
e30 m20b20 järele aitamine
323i, 325i ja 325e-l on veel lisaks 4x ketaspidurid. Esipidurid on 320i-l juba sama (vähemalt pidurid on ventileeritavad). Sellegipoolest toimiva s.t sõitva auto saab ka lihtsalt mootorit vahetades.. 4x ketas pidurite võimekus on päris muljetavaldav, kuna auto väga kerge.. ükspäev proovisin täitsa
-
Viimase paagi kütusekuluks osutus tänase seisuga 11,4L /100km peale (ostsin selle kütuse millalgi Novembri lõpus). Eks talvel 2x umbes pool tundi kohapeal töötamist + parajalt ka paugutamist nõudis oma. Algul ootasingi umbes 15 sajale kulu, aga siin viimased maanteesõidud tõmbasid seda väheke maha. Järgmine võiks juba kindlasti jälle 8,... /100le olla nagu enne. Täna tekkisid mu autole ka 2 halba häda: 1) Kõrvalistuja ukse lukk ei tulnud kohe lahti, pidin seda nuppu ise käega vähe kõrgemale tõmbama (vajab määrimist vist ) 2) Üks tagatuli millegipärast ei tööta ja laes hakkas vastav tuluke põlema. Võtsin tagatule kaane maha lootuses, et pirn on kutu, aga see tundus korras :roll: Õhtul, kui üks elektrikust sõber töölt tuleb, lähen teda tüütama
-
e30 m20b20 järele aitamine
M20B20 on sellesmõttes mõttetu ehitada, et see on väiksema silindriläbimõõduga m20 (teatavasti 2.5 ja 2.7 on suuremad ja 2.0 ja 2.3 on väiksemad. Erinevus nende töömahtudes omavahel tuleneb väntvõlli tõusust). M20 päris hästi toimiv modifikatsioon on kombinatsioon M20B27 ja M20B25 mootorist. Selline on ka minu ja mu venna autol. ( originaalosadega ja mootorijuhtimisega kuni ~ 135kw ja ~260nm, tõuseb ka surveaste) Võimsust annab juba edasi kasvatada lihtsalt mootorijuhtimise muutmisega, kütuserõhu tõstmisega ja ka kui soovi on kangema nukkvõlli soetamisega. M20B20 mootoril on tegelikult niigi suurte kanalitega kaas, mille tõttu see mootor madalate pöörete peal võrdlemisi malts on. Kaane modifitseerimine ei aita väga midagi. Rahalist poolt vaadates pole sellele mõtet nukkvõlle vms osta. Kui huvi nukkvõllide vastu, siis peaks ühed paremad olema Schrick nukkvõllid. (Nukkvõlli hind on ~300 EUR vist kui õigesti mäletan). Tegelikult on veelparemini toimiv modifikatsioon 3.5L mootori paigaldus, mis tagab juba päris korralikud kiirusomadused, kuid seejuures on tänavasõiduks minusilmis kütusekulu juba liiga suur, ning see sobiks pigem ainult projektiautole. Kui väga palju raha on, siis saab ka ehitada M20 mootorist 2.9, 3.0 või isegi 3.1 L strokeri, igasugu turbosi jne vidiaid veel lisaks, aga see selleks. Pole väga pädev turbo teemal rääkima. Internetis on väga palju informatsiooni M20 mootori modifitseerimise ja kõige kohta. Huvitavaid vidinaid M20 mootorile : http://www.iemotorsport.com/bmw/E30-parts.html
-
BMW 320 Projekt "335" (M30B34-160KW+ ) '89 - Cb4_323
Täna selgus, et kere on vettpidav
-
318i '84 - Andrus
Mis mootor selle auto kapoti all pesitses kusagil 90nendatel või 2000 kandis ?
-
BMW 320 Projekt "335" (M30B34-160KW+ ) '89 - Cb4_323
Seis on sarnane eelmisele, ainult auke pole. Antud kere on siiski tunduvalt mõtekam, kuna teine ju hakkas lausa pooleks minema mingi hetk.
-
Päeva ajal ikkagi sulab ära. Sain vahetuse aja homseks, siis paneb aku peale tagasi ja ajab hääled jälle sisse
-
Täna sain kätte 2 uut suverehvi Barum Bravuris 2, 205/50 R15. Kiirusindeks V=240km/h Ja mida ma näen... Keilas sajab **** lund jälle, no kaua võib Lootsin homme need alla panna ja E30nega lõpuks sõitma hakata nagu näha siis jääb vist ära
-
Huvitavad tehase jupid
Tegelikult on selle kasti n-ö põhiline mõte see, et käigud on tihedad. Nimelt niisama endale mingi 4, diffri alla panekul muutub esimene käik suht mõttetuks, sellel on aga esimene käik pikem, kui tavalisel kastil ja 5. käik, on 1:1 nagu tavalisel kastil 4. See tähendab, et kõik ülejäänud käiguülekanded on tihedalt nende vahel. Esimene käik on 3,76 tavalisel kastil aga 3,83. Tehase poolt oli selle kastiga autol minuteada 3,23 differ. Esimene käik käib allapoole tagurpidi käigu alla. Neid pandi ainult 323i-le ja ka M3-dele. Oma autole see alla panna, siis maanteel sõidaks koguaeg nagu 4 käiguga.. Seega differentsiaal peab olema kiire ülekandega tänavasõiduks.
- Huvitavad tehase jupid
-
318i M42B18 cabrio '92 - tanel645
See vist oli niisama parakate tekitamiseks Muidu ma oleks ise ka kõigepealt arvele võtnud ja siis edasi vaadanud, aga see selleks. Päike paistab õues... jope selga, müts pähe ja katus maha