- Vastuseid 76
- Vaatamisi 13tuh
- Loodud
- Viimane vastus
Populaarsed päevad
Kõige populaarsemad postitused
-
Head uut aastat! Sai purjus peaga veits photoshopiga nalja tehtud
-
Nonii asi jälle veits edasi arenenud. Ükspäev tekkis idee et võiks esiotsale vähe värskema välja nägemise anda See siis üks vanem pilt kust hästi näha kuidas stange paigast ära, põlle nurk alt pain
-
2,3 on ainult juttude järgi käredam, kui 2,5 tegelikkuses seda ei ole. Osad kangesti kiidavad, et läheb kõige paremini pöördesse, ka see on täiesti vale, sest 2.5 on väiksema kolvikäiguga. Külame
Tervist!
Teen ka siis oma esimest autost siia teema. Tegemist on siis e30 kerega universaaliga nagu pealkirjas mainitud. Lugu siis selline, et pikka aega tahtnud juba esimest autot ja just e30 kerega mudelit.
Igaljuhul toodud sai ta siis Pärnumaalt, Häädemeestelt... Tegemist ikka on kuna eelmised omanikud väga laisad olnud ja vanakese käest lasnud.
Niipalju kui olen infi kogunud siis tean, et auto on ka varem siin foorumis heades kätes olnud ja peale seda kaks omanikku olnud ja nüüd siis minu käes. Paistab, et sellega ongi ainult sõidetud viimased aasta aega või rohkemgi, müüja ütles, et tema omas seda kolm kuud ja ei teinud õlivahetustki ja ei teadnud selle kohta midagi rääkida ka. Õlitase oli üle miinimumi õnneks
Positiivne on jällegi see, et kere on päris heas korras, tsipa ikka vajab tegemist, aga pole hullu.
Sisu on ka korras, armatuuri korras ja kena, kõik valgustus põleb ja töötab, sooja puhub ja kõik nupud alles, esimeste istmete tagumiku alune riie veits katki aga see ka kõik mis olen suutnud leida praegu, uksed, aknad töötavad, kesklukk töötab. Käike vahetab ka normaalselt ja üllatuseks oli isegi täitsa talutav muusika kvaliteet, woofrit ilmselt nagunii ei pane, aga mõned elemendid tahaks vahetust ja makk pole ka minu maitse kuigi töötab.
Miinuseks jällegi, et veermik ka läbi ja katti pole all ja passis üldse 318it 83kw.
Igaljuhul esimene plaan on rida6 ilusti käima saada, tühikäigu mootor läbi ilmselt, keegi seda kruvikaga vägistanud ka korralikult, kütust saab liiga palju ja vahepeal puterdab ja poob, suitseb ka mehiselt ja salongi viskas kütusehaisu tugevalt sisse, aga eilse päevaga garaazis sai näpitud ja timmitud ja enam vähem sõitma, aga uut tühikäigu mootorit ikka vaja. Ühtlasi kahtlustan et küünla juhtmed oma aja ära elanud, termostaat läbi, rihmad ja rullikud tuleks päevakorda võtta kähku kuna geneka ja rooli võimu rihm rippusid, imestan et maha ei lennanud selle paarikümne km'ga. Rihmad said ajutiselt fixusest uued, et rõve rihma vilin ära kaoks. Aga no need kõik meie pundi teooriat, tahaks uue nädala alguses diagnosti juurest läbi käia ja vaadata, mis ta arvab enne kui lolli peaga poodi tormab
Igaljuhul arvestatud on sellega, et vana auto vajab hoolt ja teeb kindlaks mis kõike vaja ja ostab ära. Vähimatki plaani seda kunagi maha müüa pole, pigem tahaks lõpuni läikima lüüa.
iga info ja abi on väga oodatud!
Natukene peale auto ostu sai uuritud/puuritud ja otustatud et mõtekam on see mootor asendada. Sai siis kohe vaadatud "uueks" mootoriks m20b25 mille ostuga ei joppanud üldse.
Alguses olin lollim ka ja eks vigadest õpitakse. Igaljuhul kui nukkvõll välja sai kistud siis avastasime huvitava vaatepildi.
Igaljuhul see on nii sitast keevitatud, et kaan lõplikult kõver ja lihvimine ei päästa + nukkvõll omadega läbi.
Tagantjärgi veel avastasin, et jagaja süsteem ei saanud kaasa ostuga.
Iseenesest väntvõll/kepsud/kolvid on heas seisus, alumine osa üldiselt.
Raamsaaled, kepsusaaled ja kolvirõngad lähevad vahetusse.
Igaljuhul tänaseks on leitud uus plokikaan. Kuigi väikse defektiga, nimelt 5 silindri väljalaske klapi ja jahutuskanali vahel on väike mõra, pealt umbes 4-5mm.
Täpselt ei tea kui sügavale veel läheb aga Ehimeti mehed arvasid, et saab ilusti korda. Plokikaan ise tuli töötava mootori pealt ja pole mingit jälge et jahutusvedelikku oleks lekkinud.
Nüüd asi venib jälle veits kuna avastasin et Ehimetil pole survestamis võimalust ja ei saa kontrollida kas on veel pragusi ja kuidas keevitus pidama jääb. Niiet otsustasin kaane toimetada Tallinnasse Janimetti. Kuuldavasti pidi hea koht olema.
Olen kogunud ka päris palju kraami mootori ehituse/vahetuse jaoks, kõik võimalikud tihendid, plokikaane poldid,kolvirõngad, mootori rihm, pinguti ja veepump ja palju muudki kraami mis pildile ei mahtunud. Täpsema listi mis vahetatud kriban siis kui mootor peal
Kui rohkem mingeid üllatusi ei tule ja erinevad asutused ja inimesed ei venita siis suve keskpaigaks tahaks Pärnu tänavatel põhja kraapida sellega
Järgmise korrani!
Muudetud , muutis Animal