Kõik, mis kurikristjan postitas
-
Kütusefilter paisub
Tuleb madalsurve pump ja karburaator panna, siis peaks filtriprobleemid kaduma. Mõnelt vanalt nõukogude liidu autotööstuse pärlilt leiad ehk ka klaaskestaga settepoti, et kütust ja selles sisalduvat veelgi paremini jälgida.
-
Lobamokkade rubriik
Ma ostaks parema meelega e34 kupeed. Soovitavalt 540
-
Müüdud
Mul tekkis juba küsimus, kes mingi päev E30-ga Romeci eest läbi sõitis? Ülemus oli peaaegu arvanud, et mina lasin keset tööpäeva jalga. Põltsamaa on ju nii väike, palju neid rullikaid siin ikka on?
-
325i '88 M-Tech2 - Raitz330
Silmasin seda autot hetkeks, aga ainult hetkeks, sest kadus hetkega... Aga helipakett tundus kaunis kurjakuulutav.
-
320 '89 - ylts
See auto oli suvel minu käes ka, tore, et on kellegi asjaliku kätte jõudnud lõpuks. Mina loobusin ehitusmõttest, sõiduisu oli liialt suur. Esiots tal avariiline ja kõver, lisaks kõik muu halb... Uksed tundusid suht ok seal veel, ja mulle meeldis, et luugita kere - üks mure vähem. Põhja lappimisel on odavat porri tehtud. Edu ehitamisel, tean, et läheb vaja!
-
325e 11/1986 - kuri
Kas keegi viitsib seletada, kuidas esiakna alt servast need mustad õhuvõtuvõred ära tulevad? Mis neid kinni hoiab? Oleks vaja värskendada need ka koos muude mustade asjadega, aga ei julge vägivaldselt läheneda.
-
325e 11/1986 - kuri
Hooajaks valmistumine on täies hoos, võtaks siis nädala ponnistused kokku. Ma tean, et olen s**t fotograaf ning et mul ei ole fotokatki, aga ma vähemalt üritan. Spidomeetri sain tööle, juhhei! Esialgse spido pidin ka ikkagi ära vahetama. "Uue" odonäit klappis enam-vähem sellega, mis võiks olla reaalne, kuna autol on juba Saksas spido vahetatud ja vastav kanne hooldusraamatus. Seega edasised tööd lähevad "uue" näiduga kirja ja edaspidi pean selle järgi ka arvestust. Küünlad ja õhufilter leidsid oma kohad esimestena. Originaaldiferentsiaal tagasi ja uus õli - tehtud! Pöörded kukkusid tugevalt. Sõita on ka kuidagi sujuvam. Käigukasti kallal käisin ka, õli vahetamas. Välja tulnu oli ilus punane, aga kui uus, siis uus. Tõstevõtted veidi redneckilikud, töö juures ei ole kanalit ega tõstukit. Pealekukkumist turvas kolleeg, kes oma G-mersut ka töö juures putitab. Simmer jäi vahetamata veel, kuna ei tahtnud vaevu auto alla mahtudes hakata kardaani ja summutiga nussima ja mul on nagunii ühe teise asja pärast vaja kanali peale minna. Auto on kasimata. Auto puhtaks pestud, oli järg rihmaservise juures. Kulus 6 tundi, aga et tegin seda esmakordselt ning osa ajast kulus mulisemisele ja tööriistade otsimisele, siis tegelikult pole see pooltki nii aeganõudev. Läks uus rihm, rullik, veepump, nukkvõlli otsatihend. Jahutusvedelik muidugi ka. Kui juppe ostsin, jätsin jagaja jupid meelega tellimata, sest tahtsin seisukorra ennem rihma vahetades ära näha ja vahetus on niikuinii vaid 10 minuti töö. Otsustasin uue hankida, järgmise palga aeg tellin ära. Nüüd on jäänud siis veel karteripõhja tihend koos õlivahetusega ning käigukasti otsasimmer. Asjad on olemas, tuleb vaid sobivat päeva oodata, et kanalile saada ja asi ette võtta. Kui tehnilisega vajalik ring peal, siis saab hakata ehk ka ilupoolega tegelema.
-
325e 11/1986 - kuri
Punnid on jah tavalise võtmega keeratavad. Kui kaupa tellisin, siis öeldi ka, et pakub mitut asja ja ronigu ma auto alla silti vaatama enne, kui õli järele tulemas olen. Käigukasti otsa veovõlli simmerit ei taibanud osta, kui asju tellisin, kuigi teadsin, et vaja. Teab keegi selle mõõte, ehk saan kohalikust laagripoest sinna midagi? Või on spetsiifiline?
-
325e 11/1986 - kuri
Muret tekitas suur maanteekulu (10+) ja ebastabiilne tühikäik. Vahetasin tühikäigumootori. Uuel sai voolu muretult kruvist paika reguleerida ja soojalt tühikäik hea. Peale sai ka uus õhufilter ja küünlad, nurrub nagu siidi. Poolsoojalt veidi kõigub, vast ei ole häda, ilmselt siis rikastusreziimis ongi nii. Otsustasin ka originaaldifri tagasi panna, kui sinnamaale jõuan, siis peaks olema 5+. Rihmad jms hooldekaup on kohal, uueks nädalaks peaks tööd jaguma. Karteri tihend ja veovõlli simmer ka vaja vahetada. Kas saan õigesti aru, et punase sildi korral käib käigukasti ATF?
-
325e tühikäigust ja kütusekulust
Teema võib vist lõpetada, lahendused leiab auto teemast.
-
316i 141kw kupee '91 - TenZki
Tagakaanele annab keevitada mingi ratsi, et saaks nt. E34 kaanega alla panna. Jääb küll suht "uku käsitöökoda", aga kasutatav...
-
Ülekandearvu ja kulu kohalt on ilmselt asi selge, LSD vs lahtine differ diskussiooni ei olnud kahjuks plaanis arendada. Keskenduks teisele teemale ka, tühikäik? Ehk on sellelt kohalt mõtteid.
-
Originaaldifrit ei tahaks niisama tagasi panna, kuna see on lahtine ja mulle sobib LSD väga hästi. LSD element 3,64 seest sinna sisse ilmselt ei istu. Linnakulu osas etteheiteid ei ole, 4. käiguga pööre 50 peal umbestäpselt 1500 ja kulu suht kontrolli all. 1. käik on muidugi üliaeglane. Ilmselt pean asja veidi originaalimaks ümber kohandama, kuna tahaks masinat pigem rahulikuks kruiisiks, kui paigaltbürstimiseks.
-
Mul ongi 3,64.
-
Tunnen, et miski häirib mind auto juures. 1. Tühikäik pole soojalt ja poolsoojalt eriti stabiilne. Tühikäigumootori vool 500-510 mA, kui kruvi täiesti kinni. Pöördeid umbes 700, aga ei ole päris ühtlane. Kui kruvi veidi lahti keerata, läheb stabiilseks, aga vool ja pööre tõuseb. See peaks olema vist 460 mA kandis? 2. Kütusekulu on üsna suur. Autol on küll aeglasem peaülekanne ja maanteel on pöördeid 2500, kuid mul on kahtlus, et ta ei peaks siiski jooma maanteel üle 10 sajale. Temp andurid tundusid olema korras, soojeneb hästi, käivitusel (poolsoojalt) on tunda bensiinihõngu summutist. Poolsoojalt (seier veerandis) on ette tulnud kerget jõnksutamist vaikselt kiirendades. Ehk jagab keegi kogemusi/mõtteid. Äkki muretsen liigselt.
-
325e 2.7i kupee 1987 - oo7
Sul on E30 kaant vaja, 34 oma ei sobi.
- O: kiiruseandur (olemas)
-
325e 11/1986 - kuri
Eks tuleb proovida, mis see teeb. Kui ei tee, siis värv teeb... Kuna ilmad on hetkel suht söödavad ja teed kuivad, sai suure isu rahuldamiseks auto välja aetud ning ülevaatusel proovile pandud. Oma rumalusest sain muidugi hüüumärgid kirja tulekustuti ja ohukolmnurga eest ning vale läbisõidu, kuigi ütlesin, et kellade plokk on hetkel asendusjupp ja näitasin pagasiruumist õige ette. "Läks meelest ära", no heakene küll. Oleks pidanud õige ploki ennem ikka peale keerama, aga kurat sellega, järgmisel korral lähen juba vana läbisõiduga. Midagi halba neil öelda ei olnud, auto heas korras, aga vahepeal saan maikuus tsikliga sinna minna, kus on jälle 10 asja valesti, nagu eelmisel aastal. Ma ei tea ühtegi kohalikku tsiklivenda, kelle ratta kallal ei ole ülevaatajatel olnud põhjust virisemiseks. Ära said tellitud rihmakomplekt, veepump, nukkvõlli otsa simmer, filtrid, küünlad. Vist saab järgmisel nädalal hooldusõhtuid tegema hakata. Spidomeetri veaks osutus lõppude lõpuks ikkagi andur. Klappisin täna talvega kokku ostetud kaubast parima võimaliku spidoploki kokku (tervete radadega trükiplaat, korralikud oranzid pirnikatted jne JA jätsin sinna 5000 rpm tahhomeetri! ), uurisin ja puurisin neid juhtmeid ning kui andurid sügisel testri ja plekitükiga kontrollides mõlemad katkestasid, siis täna ei katkestanud kumbki andur, mis mul on. Seega otsin uut, või tuleb tõesti raha maksta ja tellida uhiuus osa.
-
325e 11/1986 - kuri
Vahepeal on tekkinud mõned küsimused teadjameestele. Nimelt on autol esivõre, peeglid ja esiklaasi allservas õhuvõtuavade katted suht kehva väljanägemisega ja halli karva. Kuidas oleks mõistlik taastada võrede normaalne olukord ja sama peeglite kohta? Mingi värv või keemia? Tuttav pakkus võrede jaoks mingisugust vinüülvärvi, mis pidi plastikusse imenduma ja sealt mitte eemalduma. Kas kellelgi on kogemusi niisuguse produktiga? Talv on jõudnud niikaugele, et tuleb hakata autot sõitma sättima. Suur sula loodetavasti ei ole enam kaugel. Lähipäevil soetan ära rihmad, veepumba, määrdeained, filtrid. Tegema peaks ka väikese originaalosade tellimuse.
-
E30-le 2.5 tds?
Mul oli kunagi 525TDS automaat. Täpselt ei oska öelda, mida sellega tehtud oli, kuid minek oli hea. Laaderõhk tõusis kuni 1,7 bar, esimestel käikudel tekkis fuelcut ja kui ilmad soojenesid, hakkas auto tühikäigul imelikult käima ja summuti popsus kahtlaselt. Muu hulgas oli kaant toksitud, noh, toksisin seda siis veidi tagasi. Sain popsumisest lahti, laaderõhu reguleerisin 1,5 peale ja minekus ei kaotanud grammigi, fuelcut rakendus harva ja pigem 1. käiguga. Kuna tegemist oli igapäevaautoga, ei hakkanud peale sellist sättimist mingile edasi tuunimisele raha kulutama, kuid peale asja uurimist ja kellegi teise tehtud eksperimente olen veendunud, et kui peaksin tahtma vanast BMW diislist viimast, siis selleks ei lähe vaja iialgi mehaanilist pumpa, evry mod'i, haamrit pumbakaane löömiseks või jumal teab, kelle softi ECU-sse. Õnneks valik, kas tuunitud M21/51 või M57, on juba igaühe isiklik eelistus Minule sobib tavaline M20.
-
318i - 1991 - Vengerfeldt
Kas selliste süsteemitamistega esiratas mingites asendites koopaserva ei hakka sööma?
-
Lobamokkade rubriik
Kuna mul hetkel peale E30 muud autot ei ole ja ma seda soolaga ei retsi, siis sõidan juba teist päeva töökaaslase Patroliga. Õudneeeee! Vett, vilet ja metsa näinud vana 4x4 ei ole ikka minu rida, aga tuleb ära kannatada vist., ega jalgrattaga parem ei ole tööl käia.
-
Kes, kus ja keda nägi
Eile kulges üks must kupee kaheukseline sedaan Põltsamaal ringi. Olen seda varem ka korduvalt näinud, aga ei oska kellegiga seostada seda autot, kas omanik siin foorumis ka käib?
-
1,8 75kw lihtsaim variant tõmmet tekitada masinale???
Selle mootori äkilisustamine on võimalik, kuid maksab päris palju. Ei tea kas ongi mõtet seda lambist teha, odavalt ei saa nagunii head asja. Lihtsaim on ehk mingi algeline ülelaadimine. Mina pakuks, et kui mootor on heas korras, siis jäta see nii nagu on, või hangi tuunimiseks teine selline kõrvale ja alusta elementaarsest - et see käiks nagu siidi.
-
318i m43 '88 - Blade
Küljekarbi esimene ots on veidi omapärane. Kuidas tiib alt kinnitub, ei kinnitugi?