Kõik, mis GTA postitas
-
325i '90 - GTA
Sillastendis siis käidud ja maanteel sõidab peale seda remonti nüüd auto väga ladusalt, ei kisu kuhugi ja värin roolist ka kadunud. Üks uuendus on siiski ka, nimelt Selm-i sportrool Natuke tuli nokitseda et asja saaks, nimelt oli keegi vahetükki alt koledalt räsinud. Võin ainult oletada, et kas on rool omal ajal ketaslõikuriga sambalt maha lõigatud või on siis autol, kuhu seda pandud, puudunud seib rooliratta alt, mis seal muidu käib ja jobud on pole selle peale tulnud. Igatahes oli võimalus see osa treimisse saata ning need räsimise jäljed nüüdseks ajalugu. Värvisurmaga eemaldasin vahetükilt vana värvi ja värvisin uuesti. Teine mure oli katkine signaalirõngas, mis lisaks veel suunda ka välja ei lükanud. Varuosakoodi uurides saabus selgus, et tegu tavalise bemari tükiga. Tänud kasutajale beemwee, tema käest sain siis asenduse ning Bergole, kes mulle selle detaili koju tõi . Viimaks panin kõik asjad uuesti kokku, signaalinupu juhtme tegin uue ja korralike klemmidega. Tuli välja, et vahetüki ja rooli oli ka keegi valedesse aukudesse kokku kruttinud ning tänu sellele polnud rool nagu päris keskel, kuigi õiges nuudis oli. Ka see asi sai lahenduse ja kokkuvõttes saigi täiesti toimivate funktsioonidega, otsesõidul kenasti keskel istuv ja mugavam rool. Kui keegi oskab vihjata, kust saaks värske ilmega 40mm suurusega kleebitava BMW logo sinna keskele, võib ka häält teha Peamine, miks seda üldse tahtsin on fakt, et tegu on 350mm läbimõõduga eelmise rooli 320mm asemel. Seega on näidikud harjumatult selgelt näha Teiseks on see pisut peenem kui eelmine ja istub mu kätte paremini. Las laps mängib, peaasi, et laps rahul on Originaalmaki müüsin maha ja nüüd on autos hoopis selline: Mulle igatahes meeldib, kõigil ei pea ühesugused Pioneerid olema. Lisadest on olemas kõik mulle eluks vajalik - paneelilt sisse lülitatav AUX, kaabel on taga peidus. Kaks RCA väljundit, reguleeritav taustvalgustus (rohelisest helepunaseni, bmw oranžikas kenasti vahepeal olemas), täiesti korras kassetimehhanism - nii et kassetihoidja istmete vahel pole täiesti kasutu vidin. Retro värk! Bergot pean veel tänama, kuna tuli mulle seda autot kummitava vea otsimiseks ja juppide vahetamiseks appi ning vahetasime ühtteist autode vahel, et näha kas mingit vahet tekib. Mingit vahet ei tekkinud . Vähemalt tean, et peamised seadmed on korras kuid ilmselt peab vist päris diagnostikasse minema lõppude lõpuks. Viga on siis selline, et gaasivajutusel tahab auto korraks välja surra, tühi koht on sees nö. Lisaks jätab õrnalt vahele, suhteliselt suvaliselt ja vaevumärgatavalt aga jätab ikkagi. Kütusekulu on ka ebanormaalne, ~13 sajale keskmiselt (2/3 maanteed lubatud kiirustega). Kontrollitud on: * Vaakumlekked. Leidsin ühe, mille parandasin ja vl. kolle ja pükste tihendite vahelt lasi läbi. Korrastatud nüüdseks, ent tolku maala. Rohkem pole miskit leidnud kuigi eetripudeliga on saanud igale poole vahele sussutada * Kütuserõhk (normis), proovisin ka Bergo rõhuregulaatorit, ei mingit muutust * Pumba tootlikkus oli 30 sekundiga 950ml. (norm 875ml) * Tagasivool pole ummistunud * Küünlad vahetatud (NGK BPR6ES), klapid reguleeritud * Süütepool üle mõõdetud, näitajad normis * Tühikäigumootori näitajad normis, puhastatud, proovisin Bergo oma. * Õhulugejaga sama jutt * Gaasiasendi andur üle mõõdetud, ka aju pistikust. Toimib * Pihusti pistik (C191, see ümmargune sl. kolle all) testriga üle piiksutatud, ka aju pistik * Temp. andur kontrollitud, normis ja signaal jõuab aju pistikusse ka * Lambda andur peaks ka toimima... tester vähemalt näitab muutuvat pinget * Aju vahetust proovitud * DME relee prooviks vahetatud ja selle voolu otsad C191 pistikus ka üle piiksutatud Midagi kindlasti veel aga kõike ei tule enam meeldegi. Et kel on mingit vihjet anda veel, võib julgelt soovitada. Tundub, et ise enam jagu ei saa. Üks viga oli veel, mis ehmatas alguses päris ära. Nimelt sain äkiliselt vahele süstides siduri libisema paaril korral ja pedaal läks ka pehmeks siis. Selle vea aga tundub, et ravis siduri üle õhutamine. Jääb vist mulje, et tegu mingi totaalse panniga, aga tegelikult sõidab päris muhedalt juba Kui võrrelda eelmise aastaga näiteks. Et kui selle mootori müstika joknsu saaks võiks täitsa rahul olla
-
Lobamokkade rubriik
Chulo - ma pakuks puusalt, et sul on Wiechersi -40mm komplekt all. Roheline on nende brändivärv lihtsalt, pole seotud mingi konkreetse omadusega.
-
Liikmete haridustase?
Keskkonnateaduse alal rakenduskõrghariduse esimene aste käes juba mõned aastad. Magistrisse astusin ka, sain poole pealegi kuid elukoha vahetus ja muud asjad segasid plaane nii, et too jääbki vist pooleli Päris ehtsaks bemarivennaks end ei pea, pigem seostub mu vaimne puue kõigi vanakooli sõidukitega
-
BMW 316i M21D24 TD '89 - erxx
Ilus keevitus Jõudu igatahes, tundub, et tegemist tuleb veel palju
-
325i '90 - GTA
E36 latt on all ja kuigi E30 omad sobiksid sinna ka siis kohalikus poes neid kohapeal polnud aga E36 omad olid. Polnud aega tellimisele raisata, kahjuks enam tõstukile järgmisest nädalast ei saa. Tartus võib teinekord trehvata küll, kui satun siis proovin märku anda
-
325i '90 - GTA
Saaga jätkub. Läksin mina siis sillastendi aga tulin sama targalt tagasi, kuna tuvastati et üks välimine šarniir on loksuga ja nii pole ju mõtet seda tööd ette võttagi. Aru ainult ei saa, kuidas ma ise seda kontrollida ei mõistnud ennem Nüüd igatahes sai tehtud väljaminek ja sellised pidused jupid korraga vahetatud, ehk on mõnda aega rahulikum. Oli tore laupäev * Parempoolsed šarniirid * Sisemised-välimised rooliotsad (E36-le) * Esimesed stabikakondid ja üks alumine kronsa hoidja Käisin Tartus ka eile, auto põhimõtteliselt täiesti toimib aga ummikus tiksudes kukkus tühikäik päris madalale (~600) ja sidurdamine on ka üsna tricky. Ilmselt on treitud pind veel pisut kare ja see haagib üsna äkiliselt Teine asi oli vibra roolis kuid loodan ise, et nagu tänase proovisõidu tulemusena tundub, siis uued jupid esisillas lahendasid selle mure Uuel nädalal ründan siis jälle sillastendi et pooleli jäänud üritus siiski positiivselt punkti saaks.
-
M: BMW 316 '89
Müüdud ja otsapidi siin foorumiski juba:
-
325i '90 - GTA
Ma pole kunagi rahul. Samamoodi ei saa ka see auto vist mitte kunagi valmis Aga noh, mööndustega siiski, võib öelda et sõidukorda võiks ju saada Täna siis saingi need õõtsapoldid kinni keeratud kanali peal, siis arstisin veel tasemeandureid, et check paneel asjata ei säraks. Pesuvedeliku omal oli juhe pistiku juurest murdunud ja õli taseme andur tahtis pisut loputust saada, kuigi ma seda ju enne külge panemist pesin aga seekord nüüd hakkas tööle küll Proovisõidud tehtud ja mootor veab päris asjalikult Ei mäleta nagu küll, et pöördemomendi toel linnas nii vilkalt liikuda oleks saanud. Muidugi see lonkamise viga on veel endiselt küljes aga no kui muidu enam aru ei mõista siis pöördun lõpuks diagnostiku poole ka. Teine asi, millest algul pihta ei saanud oli fakt, et rool oli peal viltu ja kergelt kisub ka paremale. Esisillaga pole ju midagi tehtud. No Joeliga rääkides hammustasime asja siiski läbi, tagasild on ju vinge uuenduskuuri saanud, õõts ja tala ning kõik puksid. Eelmine kord käisin stendis aga kõvera sillaga ja auto pandi tuimalt selle järgi otse jooksma Seda muidugi ei öeldud ka, et taga midagi valesti on, selle pidin ise väljatrüki järgi siis avastama Kevad igatahes algas minu jaoks ametlikult
-
325i '90 - GTA
No nii palju ma selle eest nõus maksma poleks, siis juba otsida mõni kasutatud kuulsama nimega ja mingist jäigemast materjalist variant Igatahes auto, kuigi lubatud ajast hiljem, hakkab juba õue poole piiluma. Iseenesest pole ma paari nädalase hilinemisega midagi kaotanud ka, ilmad on olnud nagu nad olnud on. Ükspäev sai siis tõstukilt masin alla ja ajasin ta garaaži koristamise ajaks eest porise õue peale Nagu näha siis on auto üsna kõrge kuid minu silmale täitsa paras. Taga on praktiliselt tutikad JOMi -40mm vedrud, mis mõeldud küll touringule kuid need mis oma täiskomplektiga kaasa sain olid liiga pehmed - kahe inimesega tagaistmel lohises summuti mööda maad. Need on tükkmaad asjalikumad ning ausalt öeldes on silmale vahelduseks täitsa hea vaadata sellist "kikkis mosset" Aga eks elu näitab, kas ajapikku vajub mõni sentimeeter, kas on liiga jäik, kas hoopis liiga pehme või mis värk on. Special pilt veel värvitud tiiva liistust Salong on normaalne bardakk hetkel Pagasiruum üldse komplekteerimata. Aga lühidalt, mis siis viimasel ajal veel tehtud on: summuti klambreid kohendatud - enne rippus see B-osa seal ajutiselt ühe vitsaga, aga et ajutisest igavest ei saaks siis sai teine vits ringi ehitatud ja seegi külge pandud, samuti ka sillatala kummipadi. Kässar reguleeritud, pidurid veel korra õhutatud, ruloo laekinnitused paigaldatud, käiguhoovastikku kohendatud (hakkas napilt vastu kardaani kahisema 2. ja 4. käiguga), tagumised sisemised tiivakoopad igast möginatega üle käidud (keevitussilikoon õmblustele, mastiks, mingid krunt ja värv ka peale pintseldatud). Koopad veel rullitud pisut, tagasihoidlikult, igaks juhuks. Välimised koopaservad olid juba enne seda õnnetud ja nüüd vajasid ka parandusvärviga plötsimist (eelmine kevad tegin ka, punane värv ei näita ju pildil mitte mingeid defekte välja nii et jah). Seestpoolt lasin tiivakaared kerevahaga üle (ML Gravit), selleks laenasin spets püstolit. Ühtlasi siis ka pagassi talad kuhu põrandal olevate korkide eemaldamisel ligi pääseb. Tänud veel Eixile, kellelt vahepeal paki sain kus leidus mitu liistu aknaservadesse kust muidu kolinal vesi sisse jooksis ja muidu kole välja nägi Lisaks sain talt veel ju termostaadi kaane, milleta poleks kapotialust seniajani koos ja stabika kondi kinnituse mille vahetuse teen siis koos mõlema kondi vahetusega korraga, seda pole veel jõudnud. Igal juhul nüüd pean leidma koha kuhu kanalile auto meelitada (õuepealne estakaad on talvel lumehangeks lükatud ja labidaga ma seda küll laiali tassima ei hakka ) ning õõtsapoldid kinni pingutada. Siis veel nipetnäpet koristada ja katsetused alaku. Eks neid muresid veel tekib ja miskipärast ikka kipub auto vahele jätma kergelt aga noo enne kui halliks minna ülemõtlemisest siis peab ikka mõne sõidu ka tegema, mitte ainult kohapeal soojaks laskma käia. Aa ja mõne aja liigun esialgu talverehvidega, lamellid siis. Tänavad on päris õudsad, ootan kuni hullem lagunemine ära lõpeb ja mõnda löökauku keegi ehk isegi lapib. Kruusateedest üldse ei räägi Ausalt öeldes saadaks selle sara nüüd plekkseppade ja maalrite kätte heameelega aga enne tuleb suvi üle elada ja raha koguda
-
325i '90 - GTA
Tänud Kaant võeti 0,15 maha, surveaste peaks olema nüüd 10 tuuri. Arvutasin mingi M20 tarbeks tehtud kalkulaatoriga selle Aga no eks see sädeme puudus ole ka oletus, hetkeks olen leidnud juba kaks potensiaalset viga mis mootori käimist on halvemaks teinud. Esiteks vaakumleke kütuserõhu regulaatori koldepoolse stutseri vahelt. Teiseks vist see krdi söekanistri-paagituulutuse vaakumklapp ei funksi nii nagu peaks, st ei avane mitte siis kui voolu peale saab vaid on koguaeg lahti. Märkasin, et nagu paagi tuulutuse ära ühendasin hakkas pihta see igavene soojalt käivitumise loterii. Hetkel pime ees ja noo toimib, käivitumine on tibatoba Hinnad ehk tõesti tõusnud, tellisin tolle struti 2011 juunis. Aga no nii karm tõus on muidugi uudis... Vaata jom.de lehelt, mis hinnaga seal on. Muidu suutis ladu24 sealsest letihinnast odavamalt sebida ja seda koos transpordiga (jom-i kataloogis oli hinnaks siis 44.95.- pluss transport, kui mälu ei peta). Enne konkreetse hinna küsimist oli lubadus et olgu mis hinnad kataloogis tahes, nemad teevad odavamalt.
-
316i M43B18 '89 - Nurgatagune
Mul on juhipoolsed uksed eelmise omaniku avariist laines kui mäletad, nii et toetan ideed: hangi veel üks ilumõlk ja võime mõlkis ustega sedaanide sektsiooni moodustada
-
316i M43B18 '89 - Nurgatagune
Sul auto nii madal et selle memme peeglist polnud äkki nähagi Saad trahvi ka veel, et autot ebaseaduslikult modifitseerinud oled
-
K:arvelt maas auto tagasi arvele
Pole küll ilus öelda aga odavaim ja lihtsaim on mõnelt teiselt sarnaselt masinalt "mõttelist osa" laenata. Uuesti arvele saamise kohta ei oska midagi öelda aga seda eelmist varianti on küll ja küll nähtud.
-
BMW 316 '90 - Tanelss
Mis see number seal all nurgas juurde annab, tegelt on Alfa hoopis või ? Suunatuleklaase ei taha mulle ärida? Vahetust oranzide vastu nt. Ma vaatan sul esiots tühi kuidagi ja kontrasti vaja
-
BMW 320i kupee '90 - bergo
20.-l nägin Mäekülas maantee peal Käppa viskasin veidi hilja ja olin vist vähe võõra masinaga ka Millise poole voolikus see auk oli?
-
325i '90 - GTA
Ühesõnaga jah, it's alive! Eile käisid külas Joel ja Nurgatagune, jagasid mulle näpunäiteid ja tegid tööd ka . Joel tegi rattakoopasse bensupaagi toru katteplastiku tarbeks uue kinnituse koos suure uue plekitükiga, auk oli ju sisse mädanenud Nurgatagune andis üle oma värvitud tagatiiva plastliistu Nipetnäpet muid tegemisi ka asja juurde ja lõpuks nõuti et pikk maa tuldud ja ilma häält kuulmata tagasi ei minda Veidi probleeme on, ilmselt surveastme suurenemise tõttu ei jaksa süütesüsteem enam tõhusat sädet anda ja kipub vahele jätma. Peaks ehk proovima mõnda teist süütepooli või gramm külmemaid süüteküünlaid (või olemasolevatel sädemevahet väiksemaks panna). Strut on uuena ostetud ladu24.ee kaudu, JOM-i toode ja maksis 40eurot koos ukse taha tarnega.
-
BMW 324D sedaan 1985
Kui muud ei leia siis pane Lada klaasid, 2103/06 halogeenide omad sobivad läbimõõdult 1:1 ja neid on vene varuosade poest eraldi saada ka. Pealt küll kumeramad aga ajavad asja ära.
-
Käigukasti remont
Võib küsida ka Bollverki käest, ehk teeks hinnapakkumise... http://www.1182.ee/margus-bollverk-fie Lasin möödunud aastal ta ettevõttes remontida Lada 5-k kasti, mis enam neljandat sees ei hoidnud ja muidu ka koledaid hääli tegi. Vahetati vedava võlli laagrid, vist ka üks sünkro ja koos tööga maksis too remont 70 eurot.
-
325i '90 - GTA
Mul tegevuse kohalt igav pole aga üksi hakkab igav lihtsalt Ja ega ma kõike ei oska aga teha ka, värvimine käib sinna alla. Nagu selle tiiva pealt ka näha kindlasti oli Hiis: mõnus masin on see koguaeg olnud Aga loodan, et remont tasub ära ja see aparaat mulle sõidurõõmu ka tootma hakkab
-
325i '90 - GTA
No siin ikka tunduvalt edevamaid sedaane aga ma tänan Manomeetri kohta öeldi, et sisu on pronksist ja ette nähtud ikka vedelikule, et pole mingi päris suruõhu jaoks üleni plastikjupstükk. Maksis mingi 7 euri pluss siis kolmik ja kaks kuuseoksa ka sinna otsa. Teeb ehk töö ära, eks näeb
-
325i '90 - GTA
Jee-jee, kapotialune koos Nagu näha siis esmaseks suurema lammutamise põhjuseks olnud tagaratas on ka täitsa õiges asendis alla saanud Enne oli märgatavalt viltu all Tagumise aknalaua värvisin mustaks Hydroscandi osadest koostasin mõõteriista kütuserõhu jälgimiseks. Soojalt on käivitumine ikkagist ju kehvavõitu, ehk on kuhugi survepoolele koer maetud. Segusiiber sai ka remonti. Soojenduse vahelt lekkis kergelt tosooli, nii et UM-ist uust tihend ja kaane lihvisin vesipaberil selliseks, et enam urbseid kohti poleks, kust vedelik plehku panna saaks: Nagu näha siis auto lõpuks suveratastele maandunud ja käib mängimine tagavedrudega, et saaks ta parajale kõrgusele Oleks pidanud ikka coilid alla panema aga ega enam ei hakka sellega pead vaevama ka Pidurid on õhutatud, kõik kaitseplekid (summuti, käigukast, mootoriruumi plastikud jne) on ka külge monteeritud. Mõne teravam silm ehk märkas, et tagatiib on läinud Selle plastikliist on hetkel Tartus Joeli käes värvimises, saab kindlasti üks ilus tükk olema Igatahes, nipetnäpet on veel teha, peamiselt just tagumiste koobaste sisuga seoses ja kütuse tankimistoru ka veel paigaldamata, nii et käivitust pole veel autole teinud. Õige pea igatahes, mõne nädala jooksul saab auto elu sisse, ma loodan
-
Lobamokkade rubriik
Usalda aga kontrolli. Mõõda niidi või rätsepa mõõdulindiga originaal üle igaks petteks, ise lasin poes bmwfansi andmete järgi väänata ja jäi natuke pikk miskipärast... Kuigi ma üritasin küll nii täpselt järgi voltida ja kleepida kui vähegi oskasin. Probleem oli just magistraaltoruga (ca 5cm oleks võinud lühem olla), need mis õõtsade ja sillatala küljes olid, klappisid punktipealt.
-
Probleem soojalt käivitades
Tilkuvad pihustid, survet mitte hoidev kütuseregulaator, surema hakkav kütusepump, villast panevad andurid (jahutusvedeliku temp!), ebatihedad klapid. Mõned märksõnad Isiklikult teeks/laseks teha kütusesurve testi külmalt/soojalt (töötava mootoriga) ja võrdleks neid omavahel. Erinevusi ei tohiks olla. Samuti jälgida kütusesurve muutust kui soe mootor seisma jätta. Kui surve kiirelt alla kukub siis tuleb selle põhjus välja selgitada.
-
Lobamokkade rubriik
A sedaani? Ma olen mudelautosid otsinud küll, tuuringud ja M3 on põhiline, muud nagu pole näinud :/
-
Head muusikat autosse :)
Ma kuulan rohkem raadio kahte, sealt ka sellised kummalised loo valikud