Panin galeriisse pilte ka juurde. Maru vaevaline on see tegemine, kui mõned nädalavahetused kuus on aega teha. Tänase seisuga saan vähemalt öelda, et olen juhipoolse karbiga enamvähem lõpetanud. Kaitsmekarbi tagune ja põhi ka korras nüüd. Kõrvalistujapoolsest karbist leidsin kerge ussi, mis tänu valele originaaltungraua kohale on kereliimi lahti pressinud sisemise ja välimise karbi vahelt ja sealt muidugi roostetab nüüd.
Mida rohkem urgitseda, seda enam asjadest aimu saab ja seda rohkem hakkab närima tunne, et peaks siit-sealt veel lahti puurima-lõikama. Ma tean, et see on haigus ja ma üritan mitte lõksu langeda Muidu ei saagi kunagi valmis.
Mootori poole pealt niipalju, et hetkeseisuga on teises garaažis (nii pulkadeks laiali, kui veel võimalik) üks M30B35, mis ilmselt auto peale läheb. Küll mitte orginaalina. Juba on olemas kergemad ja kõrgemad kolvid, mis peaks M30 plokki sobitama. Kepsud ka kergemad ja 8mm pikemad, et peaks rod ratio kõvasti paremaks saama. Jama hetkel selles, et turritavad plokist ca 0,7mm välja, mis iseenesest annaks surveastme ca 10 kanti, aga võibolla hakkavad kuhugi vastu käima. Kuna hetkel 86mm väntvõll, mille saaks 3,2L 84mm vastu vahetada, mis kolvi normaalsele kõrgusele tagasi tooks. Peab vaatama ja sobitama, mis välja tuleb. Väänet peaks rullika jaoks piisavalt tulema niigi, aga 84mm väntvõlliga võiks paremini pöördesse käia, lisaks uute kolbide+kepsude mass peaaegu kilo vähem kui originaalidel
Juhtmine peaks tulema M50 coil-on-plug süsteemiga, selleks kõik asjad juba erinevatest M50 lammutamistest varuks jätnud. Kollektorit tahtsin välimuse tõttu seda ägedat M30B28 vanatüübi oma panna, aga tuleb välja, et mu uuematüübi B35 kaane pordid liiga suured selle kollektori jaoks. Seega tuleb see vist mingi custom lahendus teha, kuna seda originaali M30B35 oma ei tahaks sinna kapoti alla.
See mootori osa kõik muidugi magus tulevikutegemine, hetkel tahaks kerega ühele poole saada. Hetkel keretöödele kulutatud aeg ca 40h. Emotsiooni ajel sai vahepeal üks E32 750iL ka ostetud, mille mootori kallal ka huvitav nokkida. Segav faktor
Viimane pilt ka albumist. Miks nii kaua jebisin selle karbiga, oli see, et vältida karbisisest roostetamist täna kondentsile värvisin ka seest karbid ära. Välimisel karbil tegin nii, et kõik keevitused jääks küljekarbi mastiksi osale ja et ei peaks pahteldama. Ülemised keevitused lihvisin lihtsalt siledaks ja jäid üsna ilusad. Ainult täitekrunt pärast. Sest nii ulme kui see ka pole, siis hetkeseisuga tundub reaalne see kere nii ära teha, et värvialuseid kohti pahteldama ei pea. Transpordiga on üks lauge mõlk juhiukse alla tekkinud, mille peaks kätte saama, kui kunagi usteni jõuan.