Jaa, ma kunagi paugutasin 1.6 sportnukaga Ladaga öösel alevi vahel ja pärast tulid mingid jõmpsikad uurima kas ma seda bemmi ka nägin mis nii vingeid hääli tegi
Ning kui kõigil plekki hunnikus oleks siis istutataks ikkagi v8-d peale rullikatele, ainult turbode arv oleks küsimuse all. See ajastu taju mõnel on, mõnel mitte - enamusel ei ole. Kel on, see jääb rohkem juurte ligi ja naudib seda. Aga nagu kõik siin teavad siis rullika ja bemari võlu laiemalt on ülim omavahel ristisobivus ja -kasutatavus, sakslastel selle kohta mõiste baukastenprinzip. Palju on selliseld marke, millel oma varasalvest võtta igast sorti r4, r6, v8 mootoreid ja nendega sobitatavaid käigukaste, ülekandeid, sildu, pidureid jm, mis põhimõtteliselt on bolt-on või mõistlike kuludega paigaldatav? Omaette eraldi teema on veel lisavarustuse retrofit, mis on lapsemäng kui vaid õiged detailid suudad välja ajada. Lisaks on neid masinaid juba aastakümneid moditud ning sellekohane know-how laialt kättesaadav.
Ühesõnaga, kas vana auto midagi või kedagi tänapäevast suudab originaalseisus luttida või tänavatempos püsida on iseasi aga kindlalt on need palju lihtsamini moditavad ja loogilisemad ning ka tulevikus selle tõttu ihaldusväärsed. Most fun per buck!
1.6 vs. 2.0 teemal võiksin öelda vaid seda, et kui esimest rullikat ostma läksin siis välimuse põhjal ei arvanud ma sest eriti midagi. Alles siis kui käima pandi, võlus rida kuus mu kõrvad ära, see kõlas nagu midagi millega ma tahaks iga päev aknad lahti sõita ja edasi läks juba lihtsalt. R4 oleks vb sinnapaika jäänud, mis siis et muidugi on too ökom, võibolla ka sama kiire või kiiremgi aga vana auto on ju enda lõbuks puhtalt ja savi need pisiasjad siis