Hüppa postitusse
Postitatud
comment_43581

Nüüd siis ametlikult E30 ridades tagasi. Päris kaua otsisin ja jahtisin FL cabriot. Küll oli võimalus leedust osta, küll külastas mõte saksamaa reisist. Vahepael oleks äärepealt ostnud Kerti (m20b20) cabriot, kuid lõplikult kokkulepele me ei saanud :P (tegelt auto on ju PFL, mis mulle üldse ei meeldi) Talvel ma loobusin, kuna polnud eriti aega otsida.

Seda autot käisin eile vaatasin, täna oli juba minu nimel. Autost siis lähemalt:

Mootor autol on päris hea. Tiksu pole, minek ka hea. Käike vahetab korralikult. Istmesoojendused töötavad, soun system tundub et töötab ka, pole eriti süvenenud sellesse, eks varsti uurin lähemalt. Vahetamist tahab diffri puks, esi kondid.
Plaanid autole siis suured. See suvi vist midagi erilist ei toimu, aga sügisel talvel läheb vist suureks tegemiseks. Hetkel ei hakka kirjeldama mis plaanis, vaatame mis saab. Esimene pilt siis nende velgedega millega autot ostsin. Kohe õhtul kruttisin teised veljed alla ja jäi päris hea minu arust. Auto on madal ka, ring siniseid vedrusi, ja nende velgedega veits riivab tagakoobast.

S210A ANTI-BLOCKIER-SYSTEM ( ABS )
S240A LEDERLENKRAD
S300A ZENTRALVERRIEGELUNG ELEKTRISCH
S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE
S375A STOFFVERDECK ELEKT.MECH.SCHWAR
S380A HARDTOP-VORBEREITUNG
S423A FUSSMATTEN IN VELOURS
S428A WARNDREIECK
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER
S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT
S556A AUSSENTEMPERATURANZEIGE
S660* BMW BAVARIA REVERSE RDS
S675A BMW SOUND SYSTEM
S682A RADIOANTENNE AUTOMATISCH
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG

WP_000337-vi.jpgWP_000339-vi.jpgWP_000340-vi.jpgWP_000342-vi.jpgWP_000344-vi.jpgWP_000350-vi.jpgWP_000351-vi.jpgWP_000347-vi.jpg

Muudetud , muutis Leks

• Vastuseid 264
  • Vaatamisi 29tuh
  • Loodud
  • Viimane vastus

Teemas enim postitanud

Kõige populaarsemad postitused

• Aeg lendab, kogu vaba aja istun garaazis ja tegelen autoga. Tehtud niipalju, et mootori juhtmestik paigas, EWS omal kohal, väljalase tehtud, el ventikas ühendatud, muud asjad põhja all tehtud. Auto kä

• 1 asi millest ma tundsin puudust sõites rullikaga - korralik käetugi. Ammu oli ostetud e36 oma, kuid kätte võtsin ennast alles nüüd. Tänu sellele videole. Natukene tegin omamoodi kaaa,,

• Läksin moega kaasa ja lisasin paar KW juurde  ärge munadega pihta loopige  

Postitatud pildid

Esiletõstetud vastused

• Autor
comment_88780

Muidu sõidan 5-6 tuhat suve perioodil. Ei tea, pole mõelnud selle peale et nad nagisema hakkavad kunagi. Mul e36l peal esimesed stabikad ja esiõõtsa puskid polüretaanist ja poolteist aastat tagasi sai lahti võetud ja määritud. Auto sõidab iga päevaselt ja veel pole nagisema hakkanud.

Muudetud , muutis Leks

• 3 nädalat hiljem...
  • Autor
comment_89524

Vahepeal võtsin roolilatti seibideks uuesti.

Eelmine kord ei olnud mul remkomplekti, seega läks tagasi kokku ja tilkus edasi.

Seekord oli mul rem olemas ja vehtusse läksid kõik tihendid. Eks paistab mis tast saanud on.

Kogu protsessist pilte pole, viimasel pildil tihendid, mis läksid vahetusse.

IMG_2685-vi.jpg

IMG_2686-vi.jpg

• 3 nädalat hiljem...
  • 1 kuu hiljem...
  • Autor
comment_92165

Aeg lendab, kogu vaba aja istun garaazis ja tegelen autoga. Tehtud niipalju, et mootori juhtmestik paigas, EWS omal kohal, väljalase tehtud, el ventikas ühendatud, muud asjad põhja all tehtud. Auto käivitub, ilmselt ka liigub, kuid pole proovinud veel. 

Korralik pähkel on kõiki neid juhtmeid paigutada M40 juhtmeboxis. Aega nõudis see tegemine väga palju. 

Väljalases kasutasin E39 katte, resot, torusi mida tuli korralikut modida, painutada, keevitada jne. Tagapütiks võtsin uus 320 B osa. Hääled on head, vähemalt esialgu tundus.

Sai eemaldatud põhjavaip, mida tahtsin juba 3 aastat tagasi puhtaks pesta. Tellisin uued põhja korgid, vanad olid halvas seisundis ja nende all oli pindimist roostet. Rooste eemaldatud, metall puhastatud ja krunditud, uued korgid ja põhjale panin ka heliisolatsiooni materjali. 

Tööd on veel palju, aga pikk jutt s**t jutt.

IMG_2872-vi.jpg
IMG_2855-vi.jpg
IMG_2857-vi.jpg
IMG_2905-vi.jpg
IMG_2914-vi.jpg
IMG_2865-vi.jpg
IMG_2875-vi.jpg
IMG_2901-vi.jpg
IMG_2845-vi.jpg
comment_92199

3,25/0,81=4,01

Ehk tulemus on sama kui originaal kastiga 4,01 diffriga sõita. Ehk veidi nagu liiga aeglane ülekanne, eriti kuna mainisid, et ei taha mingit kiirendusmasinat teha sellest.

Täpsemalt võib netist mõnest kalkulaatorist vaadata, kuna kiirus oleneb ka ratta suurusest  ;)  näiteks www.tqhq.ee

Muudetud , muutis oo7

• Autor
comment_92204

Karteri kaitse tehtud vist 4 mm materjalist. Ise pole teinud, seega ei tea millest tehtud - sain kunagi ühe touringuga kaasa. Väga vastupidav on. Mitu korda olen seda mööda asfaldit lohistanud sõites ja mõned kriimud ainult peale tulnud. 

Differ on siiski 3.45. Tahan saada maanteel mida vähem pöördeid seda parem. Kast läks alla M50 ZFi oma. Millel 5  1:1

comment_92207

Siis on seis ju veel hullem 3,45/0,81= 4,25

Mida suurem number seda kõrgemal pöörded on. 205/45R16 rehviga teeb see ~3300 @ 90km/h

Selleks, et saada pöörded samale tasemele, kui seda oleks originaal kasti ja 3,45 diffriga (ehk nagu mul), peaksid tarvitama 2,79 diffrit ( varasemad 325e-d)

Teine variant on alla aretada M20 käigukast, aga siis see jääb vildakile rohkem ja vaja aretada uus käiguhoovastik ja kasti tala. Sõber enda autol just alles tegi seda (tal E34 küll)

comment_92218

Ükskõik millise e30 v.a dog leg

Ma jagasin seda selle pärast et sa näeks et praeguse kasti ja diffriga on pöörded sama kõrgel kui enne oleksid 4,25 diffriga sõitnud.

Mu 316 e36 on ka 1:1 ja 3,45 all aga sellel on tunduvalt suuremad rattad.

Mis mõõdus rehvid sul taha alla lähevad?

comment_92228

Tõmbabki korralikult, eks kui ära tüütab siis ma ise paneks 2,93 sinna, see on veidi aeglasem kui mul ja peaks olema ideaalne tänavale pärssimata kiirendust.

Ma enda omale oleks ideaalis 3,64 pannud aga pole saada kuskilt

comment_92230

Tõmbabki korralikult, eks kui ära tüütab siis ma ise paneks 2,93 sinna, see on veidi aeglasem kui mul ja peaks olema ideaalne tänavale pärssimata kiirendust.

Ma enda omale oleks ideaalis 3,64 pannud aga pole saada kuskilt

Alles oli üks müügis mu arust, saada ikka on, aga mitte odavalt :D

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.