Hüppa postitusse

kruusmann

Foorumlane
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis kruusmann postitas

1. Kui ise kuidagi enam hakkama ei saa siis oleks äkki isegi huvitatud. Olen juba uurinud ka mis, kuhu, kuidas. Ideeliselt ei tohiks väga keeruline olla.
  2. Ma ei oska öelda kas bmw-l on selline asi võimalik lisa varustusse saada aga 83a ladal oli selline asi meil küljes ja täitsa tehase elektriline lukk oli. Muidugi see avamine ei käinud puldist vaid armatuuris olevast nupust.
  3. Ülekanne 324td-l niigi juba 3,25, arvan et sellest piisab. Selle auto soetamine ja uue mootori projekt ei ole kunagi olnud seotud ökonoomsusega. Lihtsalt proovin teistest natuke erineda ja ei hakka mingit 3,0l bensukat sinna aretama. Minu teada ei ole Eestis keegi sellist kombinatsiooni veel aretanud. Suure mootoriga ja turbotatud bensukaid küll ja veel.
  4. Selle juhtmestikuga selline kala et sellel mootori juhtplokk on seotud immo ja keskluku ja veel igasugu plokkidega. Soovitatakse ka panna üldse proge aju. See 142kw moto põhimõtteliselt sama, pihustite juhtimine, egr, turbo erinevad.
  5. Täna sai siis koju toodud m57d30 135kw. Ennem kui vana moto maha võtan tahan teise puka peal käima ajada. Pealepaneku jaoks on vaja e38 karteripõhja ja õli võtturit. Käigukas läheb m51 oma kuigi sobib ka m21 oma aga m51 on tugevam, mootori käpad e46 m57 omad, kardaan jääb m21 oma. Mootori juhtmestikuga on praegu suht keeruline, kui keegi teab mida, kuidas, kuhu ühendada siis igasugune info on teretulnud. Suveks loodaks asja käima saada.
  6. Kui üks pilt oleks sobinud siis miks seda hääletusele ei pandud??? Kui pilt ei sobi kalendri kujunduse poolest siis seda oleks ka võinud ju alguses mainida. Suht selline tunne hakkab, et ühe mehe kalender tuleb sellest.
  7. Mis mõttega ma neid pilte siia üldse panen kui neid hääletusele ei lasta. Panin üles 3 pilti millest üks ei sobinud sest oli püstine, Saan aru. Teine kasutaja paneb üles 8 pilti millest 8 läheb hääletusele, Milles point. Polegi mõtet neid pilte teha üles laadida, kui keegi kusagil arvab et need ei sobi ja need jälle sobivad. Marru ajab see asi.
  8. Mis teema sellega on et inimeste nägusid piltidel olla ei või. Piltide lisamisel ei olnud sellest mingit juttu või on mul midagi arusaamatuks jäänud. Üldse paljud pildid mis üles laetud ei osale Hääletusel?
  9. Seda ma siin ennem ka ütlesin, et e30 pole ja e34 on pump paagis. E39-l on juba kaks pumpa, üks mis surub kütet ette ja teine surub paagi ühest osast teise, üle kardaani. E30-l on toru kardaani all. Ei ole e34 m21d24 motoga põhja alla vaadanud. M51 motoga e34 on pump kindlasti olemas. Sellest ka teema et m51 EI VAJA paaki etteande pumpa kuna neil samad kõrgsurve pumbad m21-ga.
  10. No Puhmas ei ole lihtne vend ka. Ta teeb igast asjast mootori kui vaja . Selle paagi pumba jutt jääb mulle arusaamatuks. M21d24 pole mitte mingit el pumpa paagis, isendid millel m51d25 nendel on. M21d24 imeb kõik ise ja tal sama kõrsurve pump mis m51d25-l. See pump on seal paagis lihtsalt kütte ette andmiseks mitte sellepärast et kõrgsurve pump ise ei ime. Imeb küll.
  11. Lisan ka siis omaltpoolt mõne pildi. Naise idee oli siis nö lihtsalt auto pildile veel kerge omapära lisada Ehk sobib
  12. Enda 324td-l ainult taga orig pütt ja ei ütleks et hääl valjem oleks kui koos resokaga, 525tds-l olen eemaldanud kati sellel läks hääl kõvasti valjemaks nagu siin eelnevalt mainitud.
  13. Paigaldasin ka endale teisaldatava konksu siin mõni aeg tagasi, stangel korralikud jäljed kust mida eemaldada vaja.
  14. Kui toonoriks millele m51 paigaldada oleks e30td elektroonilise juhtimisega mootor, siis on asi palju lihtsam. Ei pea vahetama käigukasti ja kardaani. Motoga sama teema mis m50 paigaldamisel, e34 karteripõhi ja e36 käpad, radiaator jääb ka e30 oma. Sisselase e39 pealt, ehk siis uuem, ei tule probleeme vaakum võimendiga. Sumpsi esiosa e36 ja tagaosa e30-ga kokku sobitada. Mootori juhtimine ka lihtne kuna e30-ne el. pedaal sama mis e34. Endal e30td ja kõik see juba järgi uuritud aga siin eelnevalt juba mainitud et kui swap teha siis juba m57. Siis nagu asjal pointi ja endal huvitav lõpp tulemust ka oodata. See m51 ei ole nüüd küll metsiku minekuga võrreldes m21d24-ga, bensukatest rääkimata. Kui teha siis ikka m57.
  15. M40 käigukast läheb otse m50 külge, proovitud, tehtud.
  16. Võiksid kirja panna ka poldivalemi ja keskava. Siis vähe kergem müüa ma arvan. Pildilt näha, et 4x100 see velg ei ole.
  17. Arvan et siduri ketas võib teine olla ja kk võlli laager ka teine mis vända sees.
  18. Põhi mudu mootori külge sobib aga ei istu õlimõõte varras. M21-l on see põhja küljes, m20-l aga plokist. Sai kunagi enda m21-le selline asi külge poogitud.
  19. See on juhtpihusti. Seal põhiline teema selles, et juhtme isolatsioon katki ja juhtmed lähevad lühisesse. Kui see tuli põleb siis ei ole motol korralikku minekut ka. Midagi põlema ega läbi see ei kärsata.
  20. Seda rõhku natuke palju jah, kui võtta arvesse, et originaalis on 0,8-0,9bar.
  21. Teinud nagu mitmeid mitmeid mootoreid ja siiamaani pole probleemi olnud sellest et vanad poldid jäänud. Sõitsin nende vanade poltidega üle kahe aasta miski pärast nüüd tekkis mingi kala, ei tea miks.
  22. Teema suht soiku jäänud aga tänaseks auto jälle sõidab. Nimelt siis vahepeal läks plokikaane tihend, ilmselt sellest et kui moto remonti 2a tagasi sai teha siis jäid plokikaane poldid vanad. Kaan uuesti lihvimisse, klapi juhtpuksid vahetusse, uued tihendid ja kokku tagasi. Nüüd sõidetud juba umbes 100km ja tundub et asi korras. Pean oma sõnu ka nati sööma- selle hiina peaga saigi mingi 2000-3000km ja peale seda oli asi pekkis jälle. Ei käivitunud soojalt ja edasi ka ei läinud enam. Siis sai bmw foorumist kaua otsitud ja sain hea hinnaga täitsa korras pumba. See oli sügisel ja see juba unustatud. Auto muidu enne seda kaane jama sõitnud ilusti, mingeid erilisi jamasid ei ole olnud, kellade plokk hakkab vist saba andma, tahokas ja masekas ei taha korralikult tööd teha. Muret teeb ka esimene kundepoolne püstak. Nimelt olen selle 3a jooksul vahetanud juba 4 rattalaagrit ja juhi poolt mitte ühtegi. Kas saab viga selles olla, et odav varuosa või on laagri võll äkki nati kõver. Silmaga ei saa nagu aru, laagri paigaldamisel ei ole ka probleeme ja sillastendis olid kalded normide piires. Milles saab viga olla? ise kahtlustan ikkagi odavat laagrit. Auto on endale juurde saanud püsikiiruse hoidja, esimesel el. aknad, chipi, uued tuled, kettad ja klotsid. Varsti saab uusi pilte ka.
  23. Enda diisliga käisin ka Jürisoo juures.
  24. Enamus autosid millel mootor elektrooniliselt juhitav on võimalik chippida, eriti kasu annab see turbo mootoritele, vabalthingavatel kõvasti vähem. Kui karterit vahetama hakkad võid loomulikult kõhtu piiluda, keegi ei keela ja halba see ei tee. Plokikaane praod on enamjaolt tingitud liigsest kuumusest põlemiskambris, endal käis just kaan maas ja olid praod sees. Kui kaan lihvimises käis arvati et peetis aga kui kokku panin siis töötab kõik. Need praod enamustel turbodiisel motodel.
  25. Enda diisel töötab praegu 1,2bar-ga (orig. 0,8-0,9). Chip on ka paigaldatud, see andis juurde umbes 0,4bar. Aga paistab et sellest õhust ikkagi vähe, sest musta ikka tuleb mõnuga, suurema turbo lisamisega kindlasti lisada ka cooler. Enne kui hakata üldse sellise tuunimisega tegeleda tuleks moto seisukord üle vaadata kas on üldse mõtet.

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.