Hüppa postitusse

Max.

Foorumikasutaja
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis Max. postitas

1. Sööbik ja pisik vol 1. "kabelipill" Eesmärk: salong veekindlaks. Koroona ikka korralikult purenud. Teeme korda. Tegin pildid paremaks nüüd.
  2. Max. vastas P2hkel teema asukohas Vaba teema
    Nüûd vaatasin veeeel hoolsamalt ja leidsingi. Skeemil piilub kapoti tagant ots nii vähe välja, et mituteist korda kruttisin mööda. 51711919961 - 3020mm
  3. Max. vastas P2hkel teema asukohas Vaba teema
    Ei leia mina kataloogist pikka kapotitihendit (325e, TD). Jagaks keegi koodi?
  4. No ikka päris sama hind ei jää kui nüüd numbreid vaadata. Võrdlus keskmise ja kallima vahel: 1 meile õõts 46e 1 poole meyle sarniirid 15e komplekt 92e vs 30e 1 lemförderi õõts 66e 1 poole lemfi sarniirid 25e komplekt 130e vs 50e Mõlemad pooled tehes tuleb vahe ikka 2-3 kordne. Mina jätaks igal juhul originaal raua ja vahetaks ainilt kuluvaid osi.
  5. Ei tasu seda filtrit võtmega kinni vägistada 😃 Ühe kãega pinge peale ja korras. Järgmine aasta saad rahulikult ühe käega uuesti lahti ka.
  6. Võib olla tõesti sellest. Igakord ei peagi just tuli põlema minema, kui rõhk madalama võitu. Kuna niivõinaa pean karteri välja vahetama, siis oligi juba plaanis lasta uuele konstrui sisse teha.
  7. Ma vist tegin vea jah, et mootori oma avasin. Oleks pidanud lãbi radika nibu. Mootori omast hakkas ka nö vabalthingavana vedelikku tulema, ilma riistu kasutamata. Ja siis ma arvasingi, et on aeg 😀
  8. 2021 hooaeg on avatud Läbisõit alates aprillist on sinna ~4000km lähedale. Talvisest to-do listist ei saanud muidugi pooledki asjad tehtud, aga nii see läheb. Kõige lihtsam ja endale üks kõrgemaid eesmärke oli tegeleda tuledega. Hiinast bi-projektor, mingi xenon plokk ja pirnid. Vana oli selle tööga kuidagi rohkem sina-peal. Tegi vahetükid ja minule jöi kokkuladumise "rõõm". Vedasin ka värske juhtmestiku ning kogu süsteem sai tehtud nii, et ei kaoks võimalus kasutada halogeen pirne. Plokid pistikutega vahel. Muidugi pidi kogu projektis natuke pettuma kuna 2 komplekti xenon pirnidega ma neid normaalselt tööle ei saanud. Küll küpsesid ära või tegid muid vigureid - hiina värk. Xenoni kraam lendas hetkel riiulisse ning sisse läksid vingemad halokad. Ikkagi võin nüüd öelda, et autol on mingid tulede laadsed asjad nüüd ees 😅 Ahjaa, ning väljanägemise poolest nagu originaal tuled - hästi maaskeeritud. Auto seisis poole talveni lageda teava all, kuni jõudsin otsusele ikkagi katuse alla ära viia. Plaanid paika aetud ja auto soojaks aetud, hakkasin siis sidurit lahutama ja oleks pedaali läbi põhja löönud - orjasilinder sai otsa. No selge, sinna õue ta siiski kevadet ootama jäigi. Kevad käes ja esimene remodi töö võis alata 😄 Esimeste enam-vähem ilmadega sai tükk kohapeal ära vahetatud ja enda jaoks avatuks ma selle hooaja lugesin. Next up oli genekas. 90A toorik sai uued harjad, üle treitud harjade liugpinna, laagrid. Ikkagi kahiseb päris kuuldavalt kuid iseenesest toimib ja laiali pole veel pajatanud. Muidugi eeltöö oli mul lohakas ning kohapeal meenus, et E34 peal tulnud mootoril on E34le iseloomulik genekas ja sellele vastav kronsa. Aga M20 kuberner nagu ma olen, võtsin "laost" kohe õige kronsa ja töö jätkus. Järgmine pidur oli rihmapingutus süsteem. Ka see on E34 ja E30 erinev. Väike relakas lahendas mure ja kokku kõik saigi. Ilmad ilusad, korralikud ajad maha sõitmata, läks selle aasta teine audru külastus natuke rohkem maksma kui rajale pääse 😀 Kaanetihend 5-6 silindri vahelt puruks. Tundub lihtne - uus tihend ja poldid ning kokku 😁 Muidu paistsid vähemalt silindrid sellised nagu kunagi kokku ladudes. Olulisi kahjustusi tekkinud ei olnud. Nüüd oli ka aeg realiseerida talvel seotud eesmärk kapoti alune juhtmestik ja muu jama korda sättida. Seda sai ikka omajagu näpitud. Tegelesin ühtlasi ka kergema roosteussi pidurdamisefa ning tegin märkmed keevitust vajavate kohtade üle. Tüüpilised kohad nagu ikka. Silma hakkas asjaolu, et õlitust oleks mingil hetkel nagu väheks jäänud. Nii nookurid kui ka nuka tipud on poorseks muutunud. Hetkel head lahendust ei oskaga välja mõelda ning puudub ka täpsem aja aken, millal see juhtuda võis. Kas rajal või ka tava kruiisiga. Remont "lõpu sirgel". Lihvitud kaas(-0.1), uus tihend, uued poldid, uus suurem radikas(vajalik oli ka uus kandur), uus radikakork(140), uued jahutuslõdvikud(va. plokist salongi minev) ning klambrid, uus bensufilter, uus pealevoolu bensuvoolik( iga hooajaline töö), plokk roostetavast vedelikust puhtaks loputatud, kolle ja kkk värvitud, uus r6 gaasitross, drosslisoojenduse delete, uus mootoririhm, läbipesu õli, tulede mass korrastatud, uued temp andurid(suutsin vanad ära purustada), eemaldatud osa vanast kasutust piduritorust, mitte toimiva sirkulatsioonipumba delete, kõik molli jõudvad kaablid korda seatud, lisatud R6 kaablikimbu hoidik tulemüürile. Lihtne remont selja taga, viimased vedelikud said sisse sulistatud ning esimene käivitus ei olnud enam kaugel, AGA Masin potsatas kuidagi käima, aga koheselt oli mingi silinder tööst väljas. Kompi kell külge ja 6 silinder surus oma 2 atsi heal juhul ära. Oeh seda vaeva. Too õhtu oli küll saba sorgus, aga järgmisel päeval tuli kaas uuesti maha 😀. Kellele huvi pakub, siis rahulikult tehes, eeldusel, et ükski polt ega vigur protsessi ei pidurda, võtab kaane kahekesi tunniga maha. Kahtlusaluseid ei saanud olla väga palju, aga lasin jällegi papsil kiirelt kokku klopsida abinõu survete testimiseks. SL klapp jooksis lahinal läbi ning ega parem ei olnud ka VL klapp. Täiesti enda kapsaaeda visatud viga. Sai jällegi liialt kiirustatud ja probleemi tagajärgedele suurt süvenemist enam ei olnud. Ju see tihenditükk ei suunud otsustada, kust kaudu ta väljuma peaks ja kahjustas mõlemit klappi. Uusi tükke vaja ei olnud, lõigati paika ja sellega oli asi jälle vask. Ülejäänud klapid sooveldasin lihtsalt üle, kuigi ega neil visuaalselt midagi viga polnudki. Ja siis algas see keberniit õhutamisega, aga tehtud ta sai. Nüüd läks sisse 10w60 õli ning ega see aasta too kone enam väga palju pähe ei saagi. Peaks üle vaatama ka piggy seade. Samuti tahaks modifitseerimist õlivann kuna M20 karter ei kannata kiireid ja laugeid vasak kurve. Sain õlikannukest oma spidoplokist juba säramas imetleda. Nimelt eksisteerib ka anomaalia. Ukse või kapoti sulgemine mõjutab mootori tööd. Parimal juhul suretab isegi välja. See võiks seletada ka vahest esinevat olematut tühikäiku. Peaks algatuseks uued massikaablid soetama.
  9. Max. vastas P2hkel teema asukohas Vaba teema
    Spidan ja Löbro peaksid parimad variandid olema.
  10. Sünge.
  11. Ma olen juba eos pessimistlik selle kuiva põhjaaluse suhtes, kui selle kaane installil nyyd just imerohtusid ei kasutata 😀
  12. Ära parem küsi, ajad omanikul karvad turri 😂
  13. Tõepoolest häirib see niidijupp nii palju silma, et raatsite nii ilget pappi istmekaltsu sisse matta, kui teada värk, et paari aastaga selle juba ribadeks lebotate? Riiulisse võiks ju võtta, aga mina küll sisse ei raatsiks õmmelda. 😀 Saan aru, et jah varsti on see iste täitsa katki, aga siiski. Tundub suletud nõiaring selle tekstiiliga olema.
  14. Max. vastas P2hkel teema asukohas Vaba teema
    Mina tellisin äsja siit: https://www.schmiedmann.com/en/product/1968549-new?product=61-13-0-007-446
  15. kuue udukaga rull
  16. Max. lisas teema asukohas Varuosad
    fl 318i Sooviks kahte, ostan ka üksikult. 1 võib olla ka defektne, st oluline ainult korpuse osa.
  17. Väntvõlliandur?
  18. Algul oli see värv natuke vastukarva, aga mida rohkem vaadata, seda ilusam on. Kreemjas toon sulab tõsiselt hästi kroomiga kokku.
  19. Täitsa korralik Maxxecu juba juhib ju seda
  20. Max. vastas Max. teema asukohas Varuosad
    up
  21. Vast B jah. Ise valisin ka millegipärast teadlikult halja versiooni ning võõpasin üle. Muidu oli ka juba võõbatud tükkegi.
  22. Kuna pole hoolealust veel siiani katuse alla suutnud veeretada, siis kujutan nokitsemist siin ette. Sügisel sai üks trennipäev TT raames Audrus tehtud. Väga libe oli ning suurt sõidumõnu ei pakkunud. Enne rajapäeva said mootor ja pidurid uued mahlad. Sõitu proovisin keevisdiffriga. Aga asjad, mis võiks suveks tehtud saada: -Geneka remont. Praegu laadimine igast asendist ~13.5V, võiks rohkem olla. Laager tundub ka rögisevat. -laadimispirn spidoplokis vahetada. -Tagasild ketastele ning uued puksid ja muu sodi + regullitavaks. -Tuled saavad sammu modernsuse poole. Pimedas teeküünaldega sõitmisele lõpp. -Tulede juhtmestik ja muu kapotialune rämps korrastada/eemaldada kui vaja. -Stabikas eest kui tagant vastavalt madaldusele õigesti paika modida. Tagumist sai ka korra külge proovitud, aga kondid ei paista õiged olevat ning jäi täiesti valesti istuma. -Karteri kaitse välja mõelda. -summutivitsad endiselt korrastada. Vahepeal mädanes ka üks püti riputus aas kere küljest ära. Sai kuidagi asendatud. Ei julge rohkem asju listi lisada. Kisub päris utoopiaks muidu ära.
  23. Max. vastas P2hkel teema asukohas Vaba teema
    kui kärssab ja mullitab, siis normilt lühises - sellele viitab ka kaitse. Põhjamaa autde värk vist? Mul endal ka see, aga kunagi pole toimind. Mootorijahutust see ei koti, võid rahumeeli lahti ühendada.
  24. Räägin omast kogemusest, siis nt igast tahket jama pudises laest aeg-ajalt. Kileidee tundub isegi päris hea niipidi. Teema autoril muidugi ehk teistel põhjustel.
  25. Max. vastas P2hkel teema asukohas Vaba teema
    Kui kolvid vanad jäävad, siis panen puusalt, et need esimesed asjad, mis sul juba tolerantsidest väljas. Pole stockina ega 2.8ga kräunutades nookureid kunagi puruks sõitnud. Pigem kõrge pöörde, pehme klapivedru ja pilude regulli teema. B-osad pole kindlasti paremad kui vanad oem tükid. Mu mäletamist mööda sai silwer isegi heavy duty kraamist oma NA 2.8ga jagu(oli see nüüd praak või mitte). Seega võta näpust, mis nüüd kestab või mitte.

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.