Kõik, mis Max. postitas
-
318i kupee '89 - Max
Ju siis tuleb gruppe veel juurde teha. Täpselt nagu elektroonikaseadmetel on see enegiatarbe ja tõhususe protsent.
-
318i kupee '89 - Max
Võtsin realoem-st koodi ning lükkasin näiteks ladu24.ee-sse https://www.ladu24.ee/varuosad/0/,,,,33171135242#gsc.tab=0 Nagu näha on mõne tootja välisläbibmõõt 50mm(tundub üldsegi ebaloogiline), febi bilsteinil 84,5. Sarnaseid andmeid leiab ntks ka alvadist. Tuttav helistas mulle ning ütles, et tema leidis veel seal neid .x mõõte kuskilt.
-
318i kupee '89 - Max
Nii, tuli kohe isu teemat uuendada. Lõpuks sain teada(ma loodan), millest tagasillas kostuv kolks olla võis. Tegemist oli siis näiliselt ära kulunud diffri puksiga. Stoori tundub ju lihtne, et võtad selle kuradi diffri endale pihku, tambid või pressid sealt vana puksi välja ning kordad oma sama tegemist tagurpidi uue puksiga. Eelnevalt tegin niipalju kodutööd, et pukse on olemas nii 50mm, 84mm kui ka 84,x mõõdus. Aga kuna poed mõõdu järgi ei müü, siis läksin oma varuosa koodiga sinna ning arvasin, et mis siin ikka valesti saaks minna. Puks käes, mõõduriistad pihku- haha 86mm- okei omast lollusest ei lähe ma poodi tagasi ega kysi teiste mõõtude järgi, kuna teadsin ,et neil muud kaupa nagunii pole ning teisipäevani oodata oleks ka nüri. Nii siis läks päevane putitamine lahti kell 5. Diffrit üleni ma küll ära ei viitsinud võtta, ega näinud selleks suurt vajadust. Kuuris vedelevate koduste vahenditega on puksi vahetus tegelikult täiesti teostatav. Kuna puks oligi liiga suur ning kvaliteedilt üldsegi suht pask(ovaalne), isu kiiresti korda saada oli suur, siis sai see treipinki visatud ning hakatud välisseina maha laskma. Kuna mahavõtmis ruumi oli väga vähe ning kvaliteedi pärast seda s**t treida oli, siis ühest kohast ta paberist läkski ning esimene mõte oli, et mahavisatud raha. Aga lootust mitte kaotades, sai ikkagi see veel üle natuke viilitud ning siis sisse pressitud igaksjuhuks koos laagriliimiga- jäi vägagi tihedalt. Aga kuna ta sisse läks ja sinna ilusti jäi, siis ei näinud mõtet jälle uut ostma minna. Koduste vahenditega pressimine. Pildid tehtud juba pimedas, sorri, et s**t kvall. Lõpptulemus ju nagu UM-is. Kuna juba varem avastasin, et korraga tuleks ära vahetada ka eemalt paistev lihtne sisemine porikumm poolteljel, siis sai korraga seegi ligi võetud. Lugedes teiste teemasid ning vahest nähes, kuidas neil on õnnestunud mitte sobiv tükk saada, olen mõelnud, et nad on lihtsalt unfortunate people ning minuga seda nagunii kunagi ei juhtu, siis täna sain aru, kui lihtne see tegelikult on. Kell juba 12, olles ise täis motivatsiooni nüüd need viimased asjad kinni keerata ning lõpuks koju sõita purunes äkitsi, avastades, et see kuradi faken porikumm on ka mulle vale antud- parseldatakse ikka igasugust kuradi universaalset s***a. Nimelt võlli ots mille peale ta minema peaks on 55mm, aga ma sain kummi, mille krae on üle 60mm- seega no go. Ja nüüd jäigi asi selle taha seisma- katsun siis lähipäevil selle jama kokku laduda. Vahepeal sai ka keskluguga tegeldud, ning sain oma arvamusele kinnitust, et keskluku mootorid on tõesti juba ustes olemas ning kaabeldus jalge alla veetud, kuid puudub moodul, mis seda juhiks. Moodul(china) iseenesest olemas, peaks asja puldiga käima saama. Samuti vedasin ka korraga juhipoolsele peeglile soojenduse juhtmed ära. Aga sellest ehk lähemalt, kui see ükspäev kõik tehtud saab.
-
Lobamokkade rubriik
Kutid aidake veermiku osas, ehk on kellelgi siin rubriigis igav Nimelt tuleb peale e34 alt pärit m20b25 koos kastiga. Aga mina ei suuda enam aru saada, et mis mille kardaani ma siis panema pean, suure flantsiga kast. Samuti tekkis kysimus hoovastiku kohta, et kas e30 oma sobiks sellele? nii palju peak need vist ikka samasugused olema.
-
320i '87 - SanderP
Vaata, ma postitasin sarnase teema sinna küsimuste-vastuste rubriiki. Ehk saat sealt miskit aimu.
-
320i '87 - SanderP
Huvitav, kas siis e34 karteripõhi ka ei sobi? Tükk aega jõllitasin seda karterit, oleks pidanud ikka varem ära võtma
-
Jõuülekande küsimus m20b25->318
Jaaah, on viiese alt pärit kyll ja suure flantsiga. Siis ka sama flatsiga differt vaja eks? kuida siis suurel ja vaiksel diffril vahet teha, erinevate seeriate alt pärit?
-
Jõuülekande küsimus m20b25->318
Et tuleks m20b25 getrag260 kastiga ning tekkis küsimus jõuülekande osakonna kohta. Mille kardaan, differ, poolteljed? Et millist kardaani kasutatakse? Olen nagu lugenud, et jääbki üle ainult 325 kardaan, aga ma ei taha uskuda, et valik nii kitsaks jääb. Mõni diisli kardaan, või sobib ka lahjema R6 kardaan? Samuti oleks vaja ka uuendada siis pooltelgi ning diffrit?
-
320i sedaan '86 - Silver
Kust kandist pärit? Oleks nagu Pärnus hiljuti näinud miskit punast bemmi.
-
316 '86 - Sören
Internetist ehk abiks "Do you have an oily tailpipe? Mine looked like white smoke but was actually light blue. I ended up with a blown oil separator "CCV". Take your spark plugs out and check for black oil on them."
-
Lobamokkade rubriik
Kas ma olen õigesti aru saanud, et 325 on nii katiga kui ka ilma? Aga kui tuleb e34 pealt see sama 2.5 mootor, kuidas siis katti arvestatakse?
-
Lobamokkade rubriik
Kuidas on erinevused e34 ja e30 juhmtestikega? Et kui on e34 pealt tulnd m20, siis vaja ikkagist e30 juhtmestikku?
-
318i kupee '89 - Max
Vahepeal sai siis tegeldud esimese püstaku kolksuga. Nimelt oli laager valesti pandud, kuna puudu oli seib, mille tulemusel oli laagril amordile kasu 0. Andis neid ikka sarniiri ja rooliotsa koonusest välja saada. Õnneks oli isal olemas vanadest aegadest spets tõmmits. Sai siis korralikult sisse määritud ja isoleeritud. Tegin ka omale üllatuse klassikaline b25.
-
325e kupee '86 - eliise22
ää jama Eliise.
- M: E30 sedaan juppideks
-
Suvine kokkutulek Oore Puhkealal 09.-10.07.2016
Sitaks kõva üritus ikka! Teised jaanid ju
-
Kunagi oligi taevas sinisem, muru rohelisem ning autod roostevabamad., mitte et Eliise auto ussitaks muidugi.
-
Tulevad nankangid alla.
-
Lobamokkade rubriik
kopeen oore teema teksti siia, Kellelgi velgi koos rehviga pole Pärnu kandis rentida? Tagumised suht pastlad ning väike hirm on. Loodan, et saan siiski mingid rehvid veel mõne päevaga taha(205/40 R17 all prgu) Annab kohapealt Pärnust leida neid. Tulemata vast ikka seeprst ei jäta Ehk on ka võimalik kuskilt kaugemalt kuidagi kokkuleppe jõuda.
-
Kellelgi velgi koos rehviga pole Pärnu kandis rentida? Tagumised suht pastlad ning väike hirm on. Loodan, et saan siiski mingid rehvid veel mõne päevaga taha(205/40 R17 all prgu) Annab kohapealt Pärnust leida neid. Tulemata vast ikka seeprst ei jäta
-
On ikka tulemas.
-
318i kupee '89 - Max
mhm, tean. kuna olukord oli kärme ja kohal ka aind 1 siis tegin kriitilisr poole ara. Mõne päikeselise ilmaga vtan ka teise poole ette ning peale seda ka põhjalikuma õhutuse kõikidel piduritel.
-
318i kupee '89 - Max
Kes oleks inimene, kes teostaks tollele masinale 2.0 swapi? m20.
-
318is kupee '89 - m10power
Mis moodi see katuseluugi tihendi vahetus välja nägi? Kust kaup saadud ning palju raha tahetakse? Tänud.
-
318i kupee '89 - Max
õliga jah nii, et kipub ikka kaotsi minema. kuskil hämaras on naha ja tunda seda vingu ja auru õhus. Sinise tulekut on just hästi märgata käivitamisel. Seda olen lugenud jah, et pöörde ei taha nuka kulumisel minna, kuigi ta mul tiksub võimsalt, siis seda poorde mure pole. Iseasi kui särtsakas see pöörde minek on.