Hüppa postitusse
Postitatud
comment_12528

Autoks on 90 aasta sedaaniga mis algupäraselt oli 318, on ta halli värvi. Plaanidest nii palju, et drift ja M60. Heal juhul järg suvel rajale harjutama. Väga palju asju on puudu.

*Tagastange

*Kardaan

*E36 roolilatt

ja veel miljon väiksemat asja

Väikene ajalugu mis on masinaga toimunud.

11.06.2010 oli see päev kui ostsin endale E30 kere, maksis ta 1000.-

Kere küljes oli sillad, klaasid, armatuur, rool ja kere juhtmestik. Esimsesed püstakud pidin tagasi andma kellegi kolmanda isiku omad. Koju veeres ta minul treileri peal.

E30002.jpg

E30004.jpg

E30005.jpg

12.06.2010 sai hakkatud autost eemaldama asju mida sinna pole vaja, laepolster, tuleseina polsterdus, sai kinnitatud esisild korralikult ja roolilatt ja küljest läksid püstakud.

14.06.2010 külastasin audiofookust ning Kalev andis enda Xi vana kapotti mulle sama päev sain veel palju asju, esipõll, stange, ühepoole võre, neerud ning palju pudinaid.

15.06.2010 sain sõbra käest pool korv tüüpi istme, 4p vööd, esimesed tuled, koonusfiltri ning veel igast väiksemat pudi.

16.06.2010 eemaldasin tagumise osa pigimati ülejäänud tuled fööniga teha. Saadud tuled tuli ümber ehitada kuna lähitule reflektor oli omadega pees sai ümber tõstetud lähitule klaas kaugtule reflektorile. Esi otsa sai kokku pandud nii palju kui sai.

karp017.jpg

karp016.jpg

17.06.2010 sai kokku korjatud kogu eemaldatud kraam ja kaalutud, kokku sai 11kg.

29.06.2010 sain kätte polükarbonaadi lehe ja hakkasin tagumisi klaase välja lõikama, tagaklaasi sai välja lõigatud ilusti, üke külje akna sai ka veel sealt kätte.

03.07.2010 paigaldasin tagumise polükarbonaat akna veel vaja korra lahti võtta ja panna vahele mingit hermeetikut või liimi. Külje aken läks omadega metsa kuna oleks pidanud suurema lõikama, tol hetkel olid uksel veel igasugused liistud küljes mis vahepeal eemaldasin ja avastasin, et saab kõige peale panna akna mitte vahele nagu org. klaasid on.

10.07.2010 kaalusin tagumised klaasid ära ning kokku on 13,4kg. Sai veel eemaldatud vahepeal 16,5kg raksust autost. Hetkel seisuga kokku maha võetud raskust on 41kg. Toite juhe sai paigaldatud ning ette sai ehitatud terminali laadne asi kuhu tuleb pluss ja miinus juhe, sealt hea edasi minna kere juhtmestikule ja mootori ruumi. Polükarbonaadist tegin keskkonsooli paneeli kuhu tulevad kaitsmed lülitid mis hiljem läheb musta värvi kui kõik sobib, see on algne varjant

karp020.jpg

karp021.jpg

21.07.2010 täna sai ostetud releed, pistikud, lülitid ja kaitsme pesad. Ühendatud on start nupp, süütelüliti, ventika süsteem ja tulede süsteem. Tuledele ja ventikale on veetud kapoti alla uued juhtmed, vanad on täiesti maha lõigatud. Pagassis on kaitsme pesa ja aku klemmid.

karp019.jpg

01.08.2010 sain fööni ning eemaldasin veel pigimatti tegematta jäi veel parem poolsed uksed, pole veel ära kaalunud palju tuli.

06.08.2010 ostsin esistangele liistud ning süütelukku midategelikult vaja ainult selle pärast, et rool istuks ilusti paigal ja keskel ning kojameeste lüliti kinnitus on selle küljes

Küsimus: Kas E30 õõtsal saab vahetada mõlemaid ¹arniire nii sisemist kui välimist.

• Vastuseid 100
  • Vaatamisi 25,5tuh
  • Loodud
  • Viimane vastus

Teemas enim postitanud

Esiletõstetud vastused

comment_9066

Keegi reaalselt seda M60B40 kaant mõõta ka lasknud on?

Väga kerge on asja hullemaks teha, kui paremaks, päris iga kaanega ei tasu ka Motors24 videoid lahti lüüa.

Isegi Alpina suudab asju viletsamaks portida kui tehase asi (mõõtmisega kontrollitud).

• Autor
comment_9055
Keegi reaalselt seda M60B40 kaant mõõta ka lasknud on?

Väga kerge on asja hullemaks teha, kui paremaks, päris iga kaanega ei tasu ka Motors24 videoid lahti lüüa.

Isegi Alpina suudab asju viletsamaks portida kui tehase asi (mõõtmisega kontrollitud).

On ikka, Sallu v8 kui õigesti mäletan siis väidetavalt tuli ~20 hj juurde või oli kW

• Autor
comment_8915

Nii täna on hea päev sain endale hooratta ja siduri komplekti juba sai uuritud palu maksab survelaager ja muu siduri juurde kuuluv. Ainukene asi mida ma ei tea on kui palju maksab siduriketta tegemine ja kus seda teha, uued katted siis.

IMG_5016.jpg

Tagasilla 5x120 konversioon edeneb kah, homme ostan uued rattalaarid ja siis rummud paika. Kui rummud paigas saab hakkata mõtlema kuidas piduri süsteem lahendada. Jääb üle rullika tuttikad tagumised kettad, et kui keegi on huvitatud andku märku.

• Autor
comment_8885

Tänase päeva tulemus:

Ostsin uued rattalaagrid 31€ paar, tegemist siis suurte laagritega.

tagatsad002.jpg

Ning ühele õõtsale sai juba sisse paigaldatud laager

tagatsad006.jpg

5x120 rumm ootas järjekorras

tagatsad008.jpg

Natukene vaeva ja sees ta oligi :)

tagatsad010.jpg

Nüüd siis kõige tähtsam kuidas pidurid jäävad

tagatsad012.jpg

tagatsad011.jpg

IMG_5031.jpg

Põhimõteliselt sobib, ainukene vahe on selles, et tuleb kasutada e36 kandurit, kuid ei pääse veel nii lihtsalt. Ketta ja rattarummu vahele on vaja saada 2,5mm spacer, siis jääb ketas e36 kanduri suhtes ideaalselt

IMG_5030.jpg

Siin pildil on vahet näha, support on e30 oma. Roostes kandur on e36 oma. Nüüd mõtlen, et kas ma ikka võrdlesin supporteid kah oma vahel.

IMG_5037.jpg

• Autor
comment_8880
sa võiksid pärast korraliku 5x120 conversioni manuaali kirjutada koos vaja minevate osadega.. siis oleks arusaadavam FAQ olemas...

Saab tehtud :) kõigepealt on tarvis see täiesti toimivaks saada ehk siis pidurid jutud toimima

Käisin siis täna Eero Pesuri juures oma tehtud kaasi näitamas, sealt öeldi mulle nii: "Said freesi soojaks, nüüd võid sellega tööd kah tegema hakkata :D" ehk siis sama palju tööd ootab veel ees. Sain ühe katkise 4.0 kaane kaasa kah, siis saab org. kanalite tulemuse teada ning tehtud kanalite tulemuse võrdluseks. See järgmise nädalavahetuse teema.

• Autor
comment_8861
Sinu tagasilla 5x120 lahendusega kaob originaal trummelsüsteemiga käsipidur ära?

hmm jah vot seda mul nagu tulevikus vaja ei lähe ning pole üldse mõelnudgi selle peale. Muidugi ma kodus mõtlesin, et peab ikka kasutama rullika kandurit mitte e36 oma, siis teoreetiliselt peaks olema võimalik ka kasutada org käsipiduri süsteemi kuna ketas saab sama kohapeale kus rullika ketaski. Täna garages saan proovida ja ära mõõta.

comment_8859

Kas mitte E36 tagumised rummud ei ole nö. lühemad kui E30 omad?

Mina ostsin selle põhjusega endale E30 M3 tutikad tagumised rummud,

kuna olin tuttavatelt kuulnud ja netist ka lugenud, et originaal käsipiduri süsteem ei mahu E36 rummuga.

Mul oli muidugi eeldus, et kässar jääks tehaseconfi, kuna auto on niisama linna paugutaja ja salong peab stock välja nägema.

• Autor
comment_8857
Kas mitte E36 tagumised rummud ei ole nö. lühemad kui E30 omad?

Mina ostsin selle põhjusega endale E30 M3 tutikad tagumised rummud,

kuna olin tuttavatelt kuulnud ja netist ka lugenud, et originaal käsipiduri süsteem ei mahu E36 rummuga.

Mul oli muidugi eeldus, et kässar jääks tehaseconfi, kuna auto on niisama linna paugutaja ja salong peab stock välja nägema.

e36 rumm on tõesti lühem u. 1cm ja võib olla küll jah et süsteem ise ei mahugi ära. Õnneks või kahjuks mina enam ei saa seda proovida, kuna käsipidurisüsteemist on ole midagi enam alles ja aega ei ole kah selle jaoks.

Seega tänavale see 5x120 konversioon ei sobi , kui just ei suuda ehitaga hüdrokässari nii hästi, et TÜV mehed aru ei saa sellest :D

comment_8844

Natuke naljakas oleks küll, kui ülevaatus punktis hakatakse käsipiduri toimivust kontrollima ja rattad tõmbaksid rullide peal loha. :D

Aga suure töö oled juba ära teinud ja vist kõige suurem töö on veel ees, ehk siis mootori peale panek, kas selle teed Eero juures ?

• Autor
comment_8830
Natuke naljakas oleks küll, kui ülevaatus punktis hakatakse käsipiduri toimivust kontrollima ja rattad tõmbaksid rullide peal loha. :D

Aga suure töö oled juba ära teinud ja vist kõige suurem töö on veel ees, ehk siis mootori peale panek, kas selle teed Eero juures ?

Mootori peale panek on nohu aga see on vaja kokku kah panna, seda pelgan natukene kuna pole kogumusi. Ma arvan, et Raidiga koos paneme selle kokku. Endal pole kahjuks keevitust muidu saaks enda juures peale kah panna.

Nii progresiivne päev jälle garages möödunud, jõudsin selgusele, et on vaja kasutada kõiki e36 pidurisüsteemi elemente. Alguses lootsin, et pääsen ainult supporti kanduri ja kettaga. Nüüd ma tean, et supportid, klotsid, kandurid ja kettad peavad olema kõik e36. Kandurile tuleb kerge modifikatsioon teha. Sillatala sai uuesti alla pandud, loodan, et ka lõplikult. Tahaks tagasillaga ühele poole saada.

comment_8822

Selle hydr.käsa ja ülevaatuse jutu peale tuli kohe meelde kuidas ise ülevaatusel

käisin ja auto rullide pealt minema lendas, muidugi ma nii nalja pärast ütlesin

et käsipidurit peab KÕVASTI tõmbama, üle 20a. sõitnud auto ju :D

Vanal läks suu kõrvuni kui ütlesin et hydrauliline käsipidur aga sellegipärast

sain ülevaatuselt kenasti läbi.

• Autor
comment_8649

Nii vahepeal natukene ka progressi. Tagapidurid nüüd installitud. Üks pool on täiesti valmis. Teisel pool vaja veel veitsa keevitada ja värvida. Vaja veel osta kettad ja klotsid ning mõned detailid vaja värvida.

tagatsad016.jpg

tagatsad014.jpg

Nüüd ratas ilusti 5 poldiga kinni, kõik toimib ilusti

tagatsad020.jpg

Velg on ET20 ja istub väga hästi, kunagi tuleb muidugi mingi 4cm flantsi kah aga seda siis kui bodykiti tegemine tuleb.

tagatsad021.jpg

Olen mõelnud, et mingi selline võiks kunagi välja näha pill. Laiendeid just pean silmas.

IMG_2040.jpg

• 2 nädalat hiljem...
  • Autor
comment_8180

Nii see nädal on elektrile pühendatud, kere elektri osas just. Valmistatud sai uus paneel kuhu küik lülitid ja kaitsmed kinnituvad. Valmistasin ka 5" tahhoka jaoks uue paneeli ootab veel kinnitamise lahendust ja ühendamist. Massi lüliti sai paika ja ühendatud, vaja veel suured kingad ära joota. Salongist lülitamiseks vaja tross vedada ja kinnitused välja mõelda. Aku läheb paremasse nurka, vaja akukast osta ning kinnitused meistertada. Pilte ei jõudnud teha ehk homme.

• Autor
comment_8126

Jah tagumised uksed lähevad kinni, kuna pole tarvis neid.

Tegin siis pildid kah paneelidest. Vendi avasse läheb arvatavasti 3 näidikut(Õli temp, vee temp ja vb õlirõhk) ning hetkel on puudu veel geneka ergutuse tuli.

IMG_5048.jpg

Ma arvan, et see paneel jääbgi nii.

IMG_5047.jpg

Täna sai jälle IKH´d külastatud, ostsin trossi, rüü ja kinitus vahendeid, et teha massilüliti trossi. Nüüd vaja veel mingit käepidet kust tõmmata. Midagi analoogset

massilyliti_tross_pun.jpg

comment_8068

Jõudu ja Jaksu ehitamisele. Saladuse katte all ütlen, et ehitan sama projekti(m60b40)Automaat e30. Väike vahe, et proovin masina jätta suht originaalse välimuse (ei tule ringraja masin). Esimesel lehel panin tähele seda piduri töösilindri lahendust. Pead ei anna aga mul sinna see ära ei mahtunud mootori kõrvale, originaal aukudesse. Pidi nihutama nii 3-4 cm. Aga ma kasutasin võimuga süsteemi ja viisin esitule taha.

Aga tore näha, et Ehitatakse.

Jätka samas vaimus!!

• Autor
comment_8067
Jõudu ja Jaksu ehitamisele. Saladuse katte all ütlen, et ehitan sama projekti(m60b40)Automaat e30. Väike vahe, et proovin masina jätta suht originaalse välimuse (ei tule ringraja masin). Esimesel lehel panin tähele seda piduri töösilindri lahendust. Pead ei anna aga mul sinna see ära ei mahtunud mootori kõrvale, originaal aukudesse. Pidi nihutama nii 3-4 cm. Aga ma kasutasin võimuga süsteemi ja viisin esitule taha.

Jätka samas vaimus!!

Piduri silindri kohta olen juba kuulnud jah ning ise arvasin kah, et ei pruugi mahtuda ära, juba vaatasin v8 org süsteemi peale kah. Pedalboxile ei hakka hammas peale hetkel

comment_8051

Jätka samas vaimus!!

Ja kus teema on? :)

comment_8041

Küsimus sinu poolt tehtud juhtmestiku kohta.

Manuaal käigukasti oma.

http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f01716/58.jpg

Automaat käigukastiga(nagu mul)

http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f01716/57.jpg

Ja kui sa mõtlesid suurt ümmargust pistiku pesa seal plastik kaane küljes siis sinna yhendad kere poolt tulevad juhtmed. Juhtme otsas olev on dianostiga pistik.

Enda teema tuleb alles siis kui saan mootori tööle, hetkel ei hakka suurt kära tegema, sest ikka mõnusad tunnid lähevad peale tööd. Seega ei ole areng väga kiire. Iga asja paigaldamine võtab rohkelt aega.

• Autor
comment_8037

mul on kah atm kastiga isendi pealt juhtmestik. Tean jah, et sinna läheb kerejuhtmestik, ostsin kerejuhtmestiku pistiku ära 2€ selgitasin välja vajalikud juhtmed. Süüde, starter, andurid, tahhokas. Lõpuks vast peaks saama 5mm flantsid kah kätte. Nüüd otsin veel rullika suure korpusega avatud diffrit ülekandega 3,4 midagi. Mis on rulli suure korpuse tüüp, kas see oli typ 188?

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.