Hüppa postitusse
Postitatud
comment_19894

Tere kaasfoorumlased,

on aeg teha ka enda hiljuti soetatud autost teema, et saaksid ka minu mured lahendatud ning autost jääks alles väike remondipäevik. Lisaks teretulnud kõik soovitused ja ettepanekud.

Ostetud sai ta päikesepaistelisel 23-ndal aprillil Jõhvist. Tegu on 1.6 liitrise M40 mootoriga BMW-ga. Värvuseks Alpinweiss II. Nunnu ja väle :P

Varustuse poolest hiilgav pole, peegleid liigutab elekter, katuseluuk on manuaalne. Vähemalt päike saab tuppa! Aga ka varustuse osas plaanis aega mööda uuendusi teha. Lisaks vajab ta varsti keretöid värvi uuendamise osas, on ka paar roostetäpikest. Plaanis on ta esialgu korda teha ning hiljem näitab ainult aeg, mis temast saab. Küll aga usun, et minu kätte jääb ta pikemaks ajaks.

ALPINWEISS II (218)

ANTHRAZIT STOFF (0274)

270 WIDER TYRES

350 HEAT PROTECTIVE GLASS, GREEN, ALL AROUND

400 SLIDING SUNROOF, MANUAL

428 WARNING TRIANGLE

510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM

556 EXTERIOR TEMPERATURE DISPLAY

652 BMW BAVARIA C II

680 MANUAL AERIAL

801 GERMANY VERSION

Mõned pildid hetkeseisust

33k3slv.jpg

2r3jl9w.jpg

2n0j76x.jpg

Päikest soovides,

Indrek

• Vastuseid 254
  • Vaatamisi 42,2tuh
  • Loodud
  • Viimane vastus

Teemas enim postitanud

Esiletõstetud vastused

• Autor
comment_3651

Täna võtsin siis UMist hulga tüübleid ja lisaks siis udutulede kinnitused ning kui seal sai juba oldud siis sai ka võetud puuduolevad logariotsad ja pidurituulutuskanal

Paljud asjad ei olnud küll kohapeal olemas, aga eks peab siis ootama.

Lisaks muretsesin 15mm flantsid tagumistele velgedele, kui nüüd varsti madalamad rehvid peale saaks oleks vast okei :)

• Autor
comment_3586

Tänasest autol ees nn. US-spec esituled ja ka udutuled :)

Veidi nokitsemist ikka oli, reguleerimisvarrastele sai õnneks teiste tulede pealt terved kinnitused, lisaks töötavad parktuled, mida mul enne praktiliselt ei eksisteerinudki, kel plaanis sama asi võib-olla läbi teha tulevikus, siis teadmiseks, et mõned pistikud ka erinevad neil tuledel.

Üks tagasihoidlik pilt ka tulemusest

070811.jpg

• Autor
comment_3290

Mõned asjad sain nüüd tagantjärgi UMist kätte,

package2.jpg

mõned asjad saatis eix,

package1.jpg

- Siduri stop nupp

- orig. kõlarikatted

- kapotimehhanism trossiga

- pidurituulutuskanal

- logariots

- kojameeste kinnituskohtade katted

- AW II kleeps amordikannule

- roolialuse katte kinnitused

Kahjuks logaritükke ei saa enne külge panna, kui uued rehvid alla saan. Lisaks suuur oli mu üllatus kui ühe tundmatu rippuva juhtme nn. gongi ühendasin ja see ka siis häält tegi, uskusin, et mul ammugi see vidin ei tööta :)

• 2 nädalat hiljem...
  • Autor
comment_2729

Vahepeal sai sünnipäeva tähistatud ja venna poolt tuli midagi BMW teemalist :lol: tagaluugil ammu juba häiris tegelikult see vana embleem.

pildid_003.jpg

Lisaks käisin ja võtsin peaaegu viimased puuduolevad detailid (mõned jubinad on veel... :))

tagakardina orig kinnitused,

pildid_007.jpg

tagumise puksiiraasa kate,

pildid_012.jpg

bensiinitoru kate,

pildid_015.jpg

vasakpoolne logariots,

pildid_016.jpg

uue UMi numbrialuse sain ka :)

hetkel vist kõik, järgmiseks tuleb esisillaga hakata tegelema.

• Autor
comment_2592

Kuna juba ostmisest saadik käis kapott mul väga raskesti lahti ja peale eelmise aasta õnnetust mul see sisuliselt ei töödanudki enam (tuli suure jõuga tõmmata), siis tuli kapotitõste mehhanism ära vahetada otsast lõpuni (lukk+tross+kang) ja nüüd kohe palju parem peab tõdema :) Alguses tundus raske töö kuid veidi nokitsemist ja õigeid võtteid ning saab hakkama küll. Kel vaja näpunäiteid siis võin jagada. Tänud eixile tagantjärgi korraliku varuosa eest

comment_2590

Tross tuleb kapoti luku küljest lahti lihtsalt ja seejärel tõmbad salongi välja.

Kuidas sina muidu tegid?Kunagi ise ka nikerdasin, enne kui asja jooksma sain. Selle vana ja hea jupi peab ka üle käima, kuna ta ei liigu kindlasti enam nii hästi. Kergele kapoti avamisele aitab kaasa korralikult reguleeritud kapott ja korras kapotiamort :)

• Autor
comment_2584

Samamoodi jah, aga aega ikka võtab veidi see vahetus :) Uue mehhanismi loomulikult puhastasin ära enne ja hiljem õlitasin korralikult. Riho sa mõtled neid rullikuid mis kapoti nurkades on? Nendega sai jah juba ammu värvimise ajal tegeletud niiet need toimivad nii nagu peab

• Autor
comment_2583

Kapotiamort tuleb ka tegelikult uus panna ja lisaks veel, äkki teate mis nr. 14 ja 15 on? Inglise keeles Torsion spring, hetkel ei löö ette kas mul seal on sellised asjad ees ja kuhu need üldse käia võiks

Teiseks käib auto eestpoolt vaadates BMW embleemist paremale üks selline 'juhtmelaadne' vidin, ühe poldiga kapoti külge ja teise poldiga raami külge, kuskilt lugesin, et sel mingi seos raadioga kuid äkki see piirab ka ntks kapoti avamisel seda kui kaugele ta liigub?

NTI0Ml9w.png

• 3 nädalat hiljem...
  • Autor
comment_1708

Oleme nüüd tolmu kogunud mõne aja. Vahepeal nokitsesin garaazis ja suutsin kaheks päevaks süüte sisse jätta, mille tulemusel aku ära suri. Aga oli ka aeg, viimane juba päris vanake

1909_017.jpg

;)

Ostsin täna uue, uus asi ikka uus, käivituses oli juba suuresti tuntav vahe. Lõikasin ühest vanast matist kummist aluse ka alla

1909_007.jpg

Pildil ka mu tuuning kapotiamort :P

Kuna üks kõlar andis otsad tõi Eix mulle kahed viisakad Pioneerid, mille tagumistesse aukudesse sokutasin, tulemuseks jällegi hea raadioheli.

Otsisin ka auke kuhu kardinakinnitused kinnitada aga käsi polnud vist nii tundlik, et neid leida ja loobusin tänaseks mässamisest

• 1 kuu hiljem...
  • Autor
comment_31360

Sain lõpuks õiges mõõdus rehvid alla kuna vanadega suutsin ühe tiivaääre katki sõita ja veel natuke nipet-näpet tehtud, tagakardin siis orig. kinnituste külge, mis näeb nüüd viisakam välja. Enne talve siis veel viimased sõidud niikaua kui saab

373824_265403910168238_100000958932175_688184_1231024945_n.jpg

Külaline
See teema on edasistele vastustele suletud.

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.