Hüppa postitusse
Postitatud
comment_131111

Tere foorum. Otsustasin ka lõpuks teema teha. Vana BMW omamis soov juba lapsest saati olnud, kuna onul oli E28, vähe edevam 😎 Oligi soov saada kas e28 või e30. Aga saatus otsustas rullika kasuks. 

Esimese e30ne ostsin ajateenistuse ajal 2016a. Tegemist 318 touringuga. Oli plaan peale väge ehitama hakata. Põhi ja karbid osaliselt juba tehtud eelmise omaniku poolt. Aga kahjuks on ta sest ajast seisnud, vahepeal käima pannud ja sõitnud mõned tiirud. Viimane kord jäi siduri pedaal põhja ja ei saand tiirule minna. Sügisel loodan ta garaasi saada. 1.jpg.4b7a6680506b012bc446e20fce2a7807.jpg

Aga ajateenistus läbi sai, pakuti 320 prekupeed. Käisin vaatmas, igatepidi mäda ja roostes aga tehtav, asjavastu nagu huvi on ja tahtmist ja omaarust kõik näpud pole põidlad ka mul. Mõtlesin et võtan ära ja teen valmis. Vedasin ta siis 2017a talvel garaasi. Jõudumööda ikka keevitasin teda kuni mingi umbes kuu tagasi võtsin aja maha ja vaatasin seda kaine pilguga- liiga palju teha ja käib ülejõu. Ja kuna ma ainult nädalavahetuseti saan garaasis käia, siis ma arvan et ma saaks selle alles 2050 aastaks keevitatud. Mõtlesin, et uurin siis "uut" pre kere, lootused muidugi väga suured polnud. Kui ei leia, siis toon touringu ära ja teen selle korda.

3.jpg.25267cd47b99c46fc3d976e2586a80e2.jpg4.jpg.b28f73b5ea5605b4a47f330fe040cbd1.jpg 2.jpg.482a9a106e27de6ce1d1f54748524bfe.jpg

Kuulutus üleval siin foorumis ja kasutaja @mareknii kirjutas et tal pakkuda üks 323I kere. Käisin vaatamas ja tunduvalt parem, kui minu oma. Ja nii ma reedel endale kolmanda rulli tõin :) 

5.jpg.525cd83e8114eb18d34054a20fe3e757.jpg6.jpg.cacad29373f92cb0857ebde510695bc6.jpg8.jpg.ef45b07d5a06625631c88c91576dd64d.jpg10.jpg.255eb19d71391333caf2b26845e2f7df.jpg9.jpg.ab31f782eac392be538af14ac8ea609f.jpg

Kuna auto oli haljaks lihvitud, siis Marek lasi mingu suva värvi talle selga, et kojuvedamisega rebaseks ei tõmbaks. Hetkel mingeid suuri plaane ei ole teinud, sest nagu näha eelmiste rullidega pole plaanid täide läinud :D Aga eks nii kiirelt kui võimalik tahaks ta korda saada. Idekas oleks, kui saaks hakata talvel kokku lappima juba seda. Aga iga asi omal ajal.

E30ne alal olen suhteliselt võhik. Olen siin palju teemasid lugenud ja üritanud ennast harida. Nii et ärge pange pahaks kui väga lollid küsimused tulevad :) 

Tervitades Martin.

Esiletõstetud vastused

• Autor
comment_155034
4 tundi tagasi, extreme327 ütles:

Miks 5x120 peale üle ei lähe? Saad need 20mm adapterid vahelt visata. 

Me sinuga arutasime ka seda feissis, et see muutmine eeldab jälle veits tööd. Uued kettad, rummud, suppordid, suppordite vahetükid jne. Praegu on mul sildades ja pidurites uued jupid, hästi ei raatsiks neid sealt minema visata. Hetkel vist lihtsam 4x100 velg soetada ja vb tulevikuks mõelda 5x120 peale 🤷‍♂️

@GTA võibolla ma tõesti mõtlen üle ja ei ole neil häda miskit 😀. Eks natuke on veel aega mõelda ja otsustada

• Autor
comment_155039

Tellisin depo tuled. Aga naerusuud panin karpi tagasi riiulile ja lähituled tellisin hellad. Kui käevahel võrrelda neid kahte siis hella ikka siuke tummine tükk, depo plastik korupusega. Ja depo naerusuudelt võtsin ära need reguleerimiskruvi tüübleid vms ja selle töö käigus murdsin ühe kõrva ära. Aga tänapäeval igast super head liimid ja saab tagasi liimida. Valgusvihu kohapealt ei oska hetkel midagi öelda.
Ja seda vist ei ole ka siin öelnud, et  selle esimeses postituses mäda kupee kere müüsin maha eelmine suvi ja sel sügisel leidis ka touring omale uue omaniku. Touring oleks võinud edasi olla aga pidin selle garaasi vabastama kevadel kus ta seisis ja uut varjualust ei leidnud. Väljas seistes oleks ta täitsa hukka läinud.

• 5 kuud hiljem...
  • Autor
  • Populaarne postitus
comment_155225

Vahepeal sain polstrid ka kätte ning sisu sai enamvähem kokku lapitud. Mõlema ukse kroom ribaga liistud olid puudu. Eestis esialgu ei pakkunud mulle keegi. Õnnestus lätist ühe isiku käest saada mõlema ukse liistud. Kohale jõudes tegin paki lahti ja vaatasin, et üks liist palju pikem kui teine. Üks oli kupee oma ja teine sedaani oma. Mul tekkis kohe suur küsimus, et kas see tüüp oli pime ja pakendades ise ei saanud aru, et need erinevad?

Mootor ei tahtnud hästi käia. Viisin sõbra juurde diagnoosi. Süütepoolid läksid uued (vanad mõradega), vanosele uued tihendid, nukkadele uus kett (vana oli veninud) ja sisselaske küljes mingi plastik junn sai uus. Hakkas kohe paremini käima.

Kuna turu peal ei olnud praegu sellist velge mis ma tahaks, siis olude sunnil võtsin jr9 hetkel ligi.

Neljapäeval käisin ARKis ja tegin dokid korda. Ja eile võtsin julguse kokku ja läksin TÜV proovima.

Ja nüüd see siis juhtus. Peale kuut aastat vahelduva eduga ehitust on auto “valmis” ja tänavalegaalne.

IMG_1063.jpeg

• 2 kuud hiljem...
  • Autor
comment_155289

1950km vuratud.

Tavaliselt on nii, et kui auto "valmis" saad, ega siis enam seda garaasis ehitada ja lõpetada ka ei viitsi :) Nii ka kahjuks minul läks. ÜV peal ja ega ma rohkem garaasis temaga midagi ei teinud. Nädalavahetuseti käisin sõitmas ja nautimas. Kaks viga ilmnesid ka sõites: roolivõimu pump ei toimi ja salongi radika vollad olid valetpidi. Radika vollad tõstsin ümber ja sain sooja puhuma. Roolivõimu pumba vahetan kunagi tulevikus ilmselt koos mootoriga ära (sai üks M52B28TU ligi võetud) . Väänasin kiiruga alla ka karteri kaitsme. Kuidagi jõle madalal istub kogu see asi minu arust. Sõidu asendis on karteri kaitse 6cm maast (karteri ja kaitsme vahe jäi umbes 1cm). Ja no suht igal pool käib vastu 😅

Aga ei, muidu sõita on mõnus ikka lõpuks, nägu koguaeg naerul 😁. Palju on rääkima/küsima/pildistama tuldud ja tänava peal visatakse ikka pöialt kah. Mõne nädalavahetuse veel ilmselt sõidan ja siis viin talvituma ära. Eks uuel hooajal tuleb ikka pudi-padi ka lõpuni valmis teha. Mõned klõpsud kah: lotaaapildistab ja Irs.visuals

IMG_5293.JPGIMG_5342.JPGIMG_5310.JPG_MG_2866.JPGIMG_5557.JPGIMG_5390.JPG_MG_3011.JPG

IMG_5766.JPG

Muudetud , muutis martin13

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.