Hüppa postitusse

K:E30 M42B18 mootor - milline hooratas, sidur, kast?

Postitatud
comment_89260

Tere! Jutt lühike ja käib facelift kupeest, millel originaalis M10B18i mootor. Asjad nii kaugel, et mootor juba ammu maha tõstetud ja asemele läheb E30-mudeli iS ehk M42B18. iS tuleb mulle aga ilma hooratta, siduri ja käigukastita. Olen kolanud igasugu välismaa foorumites ja võiks öelda, et olen endiselt veidi segaduses.
Auto eesmärk: talvel garaazis, suvel teedel. Seda nii linnas kui maanteel, kuid tõenäoliselt näeb rohkem linnaliiklust. Sooviks võimalikult normaalset nobeduse-mugavuse suhet. Mingeid kalli otsa performance-jubinaid taga ei aja, sest eesootavaks hooajaks valmistudes pean paljuski lähtuma rahakotisõbralikkusest.
Küsimused:
1. Tean, et M10 käigukast ei istu iS'ile. Kuidas on lood aga M10 hooratta ja siduriga (kas istuksid külge) ning mida vastav tulemus endast sõiduomadustel kujutaks?
2. Kas keegi oskab pakkuda konkreetseid alternatiive/muid mootoreid, millelt leida iS'ile sobiv sidur, käigukast(võimalikult sobiva ülekandega) ning hooratas?
3. Kardaan - M10 kardaan tuleks antud "swap'i" puhul vist samuti välja vahetada?
Igasugune teemaga haakuv "know-how" on kogu täiega teretulnud. Võite rääkida omadest kogemustest või muudest kindlatest faktidest.
4. Kui kellelgi vastavat kraami üleliia on, siis võib mulle ps'i kaudu vaikselt vihjata.

Olen ette väga tänulik :)
Henrik

Muudetud , muutis Henrik

Esiletõstetud vastused

comment_89429

Mitte ainult nö. "ei sobi", vaid meelde on nagu jäänud, et varasematel iS-idel ongi kastid ja kogu möll M40 oma. Alles hiljem tuli M42-spetsiifiline käimakast. Vist on sama kasti paigaldatud ka 518i E34-dele.

Isiklikult otsiks kindlasti võimaluse kuidas paigaldada M20 ühemassiline hooratas ja laseks seda ka kergemaks treida :D

Muudetud , muutis GTA

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus