Kõik, mis Marko S postitas
-
BMW 316i 2D sedaan '88 - Marko S
Nii, piltidega ma veel teid ei kostita, kuid hetkel sõnadest piisab.Ehk siis, uued juhtmed peal, tulemus null.Täpselt sama pull ikka, puterdab ja ei käi korralikult.Kui ükskord auto keretöödest tagasi saan, siis uurin edasi.Hetkel on variant, et hammasrihm võib olla ühe hambaga mööda.Kuna mootoris kõik asjad vahetatud, siis ei oska kuskilt otsast enam midagi välja mõelda. Oktoobris peaks siis kätte saama pisut paremas seisus auto, kui ta sinna läks.Hetkel siis vahetatakse karbid, tagumised tiivakaared, pagasnikus olevad panipaigad ja ilmselt põhas olevaid üllatusi.Eest kaitsmekarbi alune korrastatakse ja ka esiklaasi all olev roostekoht.Värvi osas veel asi lahtine, kuna pole just kõige odavam lõbu.Aga eks ma mõtlen miskise alternatiivi välja. Seniks aga käime jala! Panen "hirmus" pika varustuselisti ka : VIN WBAAB110203466852 Type code AB11 Type 316I (EUR) E series E30 () Series 3 Type LIM Steering LL Doors 2 Engine M40 Displacement 1.60 Power 73 Drive HECK Transmission MECH Colour ZINNOBERROT (138) Upholstery (0274) Prod.date 1988-11-17 S199A AUSSTATTUNG BLEIHALTIGER KRAFTSTOFF without catalytic converter S311 ELEKTRISCHER BEIFAHRERSPIEGEL S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Headlight wipe/wash/Intensive cleaning S820 Nordland-Ausfuehrung S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Additional Export tank filling S860A SEITLICHE BLINKLEUCHTEN VORN Additional turn indicator lamp S925A VERSANDSCHUTZPAKET Transport protection package S958 Interne Kabelbaumauswertung
-
Täna läksid peale uued küünlad, uus ECU andur ja temp. andur ning avastasin, et tühikäigumootor oli "pisut" vigane.Ehk siis peaks olema ta kinnises asendis tühikäigul, kuid ei olnud.Mõtlesin ja uurisin ja avastasin, et seal küljepeal on reguleerkruvi, millega saab siis seda klappi seal sees reguleerida.Sai see paika, käib tuduvalt paremini. :mrgreen: Aga nüüd oleks vaja leida küünlajuhtmed kuskilt.Nimelt igalt poolt pakutakse mulle ilma (detonatsiooniandurita ?) juhtmeid, kuid mul vaja sellist, kus see andur on küljes.Nimelt siis neljanda silindri piibujuhtme küljes on selline asi nagu allolevalt pildilt näha võib.See pistikuga kaabel. On see det. andur või on miskit muud ? Ja kui palju ta mõjutab mootori tööd, sest et puterdab ikka või noh, nagu jätaks vahele.Jube keeruline seletada läbi interneti tema emotsioone. Hetkel sain ka pakkumise keretöödele.Ootan ühte veel ja siis otsustan, mis ja kus ja kui palju.
-
K:M40b16 müstiline käimishäire
Mis mul silma jäänud, et kui auto käima paned ja tuled peale tõmbad, siis tahab kätte ära surra, kuid välja ei sure.Hakkab hirmsasti puterdama.Millest selline asi ?
-
Piduritorude valmistamine
Nüüd ma tean, kust ma endale terve piduritorustiku hangin.
-
Loodame, et Renx leiab mulle kellegi, kes plekit ja keevitustööd teeb.Vahetusse lähevad siis karbid täies tükis, tagumised tiivakaared, ilmselgelt lasen ka teha korralikud tungikohad ja siis pagasnikust tungi koht ja panipaik.Loodame, et saan kellegi, kes ära teeks. Ja täna siis sai tehtud ära tellimus.Peaks paari nädala jooksul kätte saama ka jupid. [size=4]Vasak õõts: 10523 01 - 1tk [/size] [size=4]Parem õõts: 10524 01 - 1tk [/size] [size=4]Õõtsa puksid: 10546 01 - 2tk [/size] [size=4]Kondid: 10575 02 - 2tk [/size] [size=4]Stab. puksid - 13135 01 - 2tk [/size] [size=4]Tag. silla puksid: - 10639 01 - 2tk [/size] [size=4]Tag. õõtsa puksid: - 10644 01 - 4tk [/size] [size=4]Ülemised amordi tugilaagrid: 10669 01 - 2tk [/size] [size=4]Tag. amordid: 27-974-F - 2tk [/size] [size=4]Esim. tugilaagrid: 10573 01 - 2tk [/size] [size=4]Rooliotsad: 10582 01 - 2tk [/size] [size=4]Kisub suuremat sorti remondiks. [/size]
-
BMW 316 (M52B28 Maxxecu ) '90 - MehisK
Mäletan seda autut veel sellest ajast, kui ta Auto24's müügis oli ja saksa numbritega.Siis juba sai vaadatud nii, et tatt tilkus suunurgast. Aga väga ilus ja korralik auto, hoia teda hästi!
-
Oli vist jah must, sinise pistikuga.
-
Jah, kaks miinust pidi andma plussi.
-
BMW 316 (M52B28 Maxxecu ) '90 - MehisK
Ma just vaatasin mõni aeg tagasi EBK foorumisse ja küsisin, kelle punane sedaan? Nüüd ma tean kelle oma.
-
Siis jääb loota, et äkki on kellegil vedelema jäänud mingist projektist ja tahab maha müüa.
-
Huvitav, et H2 valikus veel oli ? See tähendab siis, et enam ei saagi, kuigi võimalust tellimusse on panna ? Ma loodan, et seda kummi veel leiab.Ma TEK'ile ostsin eelmine kord, aga ma ei mäleta, mis tolle hind tookord oli. Klaasi lasin ma eelmine kord vahetada Pärnu maanteel Windrox'is ja tehti hästi.Kuigi jah, olen Scaniatel ja Volvodel vahetanud esiklaase, mis see E30 siis enam on ?
-
Kütusepump on uus, nii väitis mulle eelmine omanik.Kas seda kuidagi kontrollida oleks võimalik, kas on probleem pumbas või milleski muus ?
-
Täna sai siis "väike" hinnapäring tehtud.Kui saab hea hinnaga, siis läheb suuremaks remondiks. Õõtsa puksid: 10546 01 - 2tk Kondid: 10575 02 - 2tk Stab. puksid - 13135 01 - 2tk Diffri puks: 10638 01 - 1tk Tag. silla puksid: - 10639 01 - 2tk Tag. õõtsa puksid: - 10644 01 - 4tk Ülemised amordi tugilaagrid: 10669 01 - 2tk Tag. amordid: 27-974-F - 2tk Esim. tugilaagrid: 10573 01 - 2tk Rooliotsad: 10582 01 - 2tk Õõtsa munakas pikk: 10518 02 - 2tk Õõtsa munakas lühike: 10519 03 - 2tk Vaja oleks veel siis tellida see tankimistorukumm (Um), siis ilmselt kõik rattalaagrid,uued poriplekid ja nipet näpet veel.Esiklaasi vahetuse teen eestis, seal oli 60.- kopikatega vahetus.Ja muidugi terve hunnik salongi juppe.Tuleval nädalal peaks saama ka "uue" salongi tuppa. T: Marko
-
BMW 320i Kupee '90 - Mihkel
Täitsa viisakas näeb välja.Sellist värvi isendeid väga palju ei liigu.Aga siiski oleks ta originaal seisus väärt rohkem.Aga iga ühe oma asi, mis ta oma autoga teeb. Ja falntse oleks kindlasti vaja, kuna veljed istuvad tõesti koledasti koopas.Aga mis muud, jõudu ja jaksu!
-
Ja kuidas ma seda saaksin "kontrollida" ?
-
Mul on samad sümptomid peaaegu.Nimelt külmast läheb käima enamasti ilusti.Teinekord see, et vähemalt 5-10 korda pead käivitama, et läheks.Küünlad, jagajakaas, rootor ja ECU temp andur uued.Tühikäigumootor toimis vöi noh, liikus, kuid pesin profülaktika möttes ta puhtaks.Kui pisiku töötava mootori ajal tagant ära vötad, töusevad pöörde ja käib ilusti, kuid ikka on näha, et jätaks nagu vahele.Pihusti äkki ? Öhulugeja pistiku vötad ära, sureb välja.See eeldab siis seda, et lugeja on korras ? Mida vöiks veel vaadata ? Ahjaa, akukasti all on lambda pistik kuhu on kummilutt otsa tömmatud.Kas ongi see valmidus köigil vöi siis on summutijooks vahetatud ja pole viitsitud lambdat tagasi panna ? Kütusekulu on normaalne, aga jube bensiinilehk on üleval.Ja gaasid köik paigast ära, nii öelda mulle ülevaatusel.Seega, kust peaks alustama ? Vändaandurit tal pole vöi on ? Tänud! Ja sorry Kert, et ma Su teemat kasutan.
-
Kusjuures ma ei tea.Päris häbi värk jah, aga töesti ei tea. Jep, siin tohib.Peaasi, et nähtaval oleks.Väljast on hea jah, aga alt tahaks tegemist.Muidu pole väga viga.Aga teostasin poleerimist nagu ikka, selline relaka stiilis aparaat ja poleerimissvamm oli otsas.Kasutasin Autoglym'i poleerimispastat ja pärast seda Sonaxi mingit vaha.Täpselt marki ei mäleta.
-
Oli sutsukene igav.Mõtlesin, et lakun teda veidikene.Kuna värvipind on nagunii nagu on, siis proovisin omal käel poleerimist.Sai parem, kuid sellise värviga ideaalset on võimatu saada.Aga eks pildid räägivad enda eest. Algus: Vahepeal: Lõpp: Tänaseks kõik!
-
Täpselt need samad kohad jah. Aga kus ma ülevaatust tegin ? Soomes paraku.
-
Natukene uuendust.Täna sai käidud siis väriseva hingega ülevaatust tegemas.Nagu arvata oli, siis läbi ei saanud.Milles mure ? Nimelt mõlemad tagumised karbid(need mis pagasniku külgede peal) augud sees ja vajavad keevitamist.Parema poolse esimese karbi ots pehme, see vajab ka tegemist.Ja siis tagumiste piduritorude kinnitused katki/lahti.Gaasid täiesti paigast ära.Äkki keegi oskab öelda, mida peaks vaatama ? Korralik bensiinilõhn tuleb summutist, mootor käib madalatel pööretel ja väriseb.Ilmselt segu rikas ? Kuid millest siis ? Selle keevitamisega siis seoses, kelle poole võiks pöörduda, et saaks tehtud korralikult, mitte üle tagumiku ? Proovin mõnipäev pilte teha, saab aimu. Seniks aga head väntamist mulle!
-
Täna siis nii palju, et uued supordid küljes.Aga ma ei osanud küsida, et kas tulevad komplektsed või ei.Tulid ilma kelkudeta kahjuks.Mis siin ikka, vanadelt kelgud külge ja olemas.Õhutamiseni ei jõudnud kahjuks.Nüüd saab vast mõni aeg olema teemas vaikus, ootan palgapäeva. Lisada võib veel, et vahetust vajab jagajakaas ja rootor.Kontaktid põlenud.Eeldan, et see võiks mängida mingit rolli mootori ebaühtlases käimises ? Eks siis ole näha.Huvitab mind seegi, mis põhja all toimub.Pole veel kordagi sinna vaadanud.Nii palju oli näha, et stabika puksid on otsas ja need kinnitused on ka õhtal.Tuleb jälle sammud seada poe poole. Seniks aga head seismist talle.
-
Kindlasti millaski.Pakud vahetust ?
-
Kirjutame ka vahelduseks juttu veidikene.Nimelt ära tuues ilmnes probleem, et kojamehed ei toimi.Vaatasime üle kaitsmed, kuid midagi kahtlast ei märganud.Lootsime siis, et ÄKKI ei saja vihma.Mis te arvate, kas sadas ? Koju jõudes sai siis hakatud viga tuvastama.Relee plõksus, kaitsmed terved, järelikult saab viga ainult ühes kohas olla: " Kojamehemootor!" Kitkusin siis laiali ja ennäe.Harjad olematud.Kolmest harjast üks oli enamvähem, teistest oli alles vaid puru ja mootor haises kärsaka järgi.Selge, maha põlenud.Õnneks oli käepärast üks, sai vahetatud ära ja tööle ta hakkaski.Ei teadnudki, et mootoril ka mingi "0" punkt olemas on.Jälle targem! Kuna salongiventilaator tegi ka pulli või noh, ei töödanud, siis vaatasin seda ka.Toimis, kui akult otse voolu peale andsin.Oli õnneks eelmisest rullist alles üks reostaat, panin selle külge ja voilaaa, puhur töötab! Kuid seda rõõmu polnud kauaks.Nüüd enam ei tööta.Ilmselt harjad otsas, kuid veel on suvi ja sellega väga kiiret pole. Mikromootorist ka üks pilt: Vasakul nurgas on Defa plokisoojenduse pistik.Siin maal on üle 90% autodest need küljes.Vähemalt talvel on hea. Täiesti normaalne, et see kantoss lõhki on! Salongist mõni pilt. Ja üleüldine vaatepilt. 14" veljed + rehvid. Sai veel alustatud pidurite värskendamisega, kuna 3 aastat seinud autol ilmselt midagi head oodata ja loota pole.Juhipoolega sai kiirelt hakkama.Natukene nökerdamist ja sain kätte nii ketta, klotsid.Liikuma sain ka kolbi, kuid tundub, et see ei taha hästi lõppeda.Paremale poole vaatan kuskilt miskit asemele, sest kolb on täiesti kinni.Ei aidanud "kurjad" sõnad, ei aidanud haamer ega ka kruustangid.Seega, sellega on jokk! Kuusakoski kaup, saavad õnnelikuks.Vaatan, homme vast peaks teada saama uute suportidite kohta.Kui hind sobiv, siis lähevad tutikad külge.Muret vähem! Vähemalt on "õige" kruviga ketas kinnitatud.Nägin kurja vaeva, et see kurivaim sealt kätte saada! Värskem välimus ja ilmselt saab pidama ka ? Nende klotsidega ilmselt poleks pidurdanud, kuigi 400km pidasid vastu. T: Marko
-
Täna sain siis kätte kojamehe mootori ja tellitud sai kogu ring kettaid ja klotse.Kui jõuan, siis reedel tahaks ära vahetada.Nädalavahetus jälle tööl.
-
Jõudsin ette jah ja tänud! Tasapisi proovin siis teda korrastada.Siin on lihtsalt see, et kõiki asju ei saa kohe kätte kuskilt.Hirmus sebimine.