Kõik, mis arxman postitas
-
O: Mootoriosad (325i sis.kollektor, katkine 885 kaan, M52 väntvõll, kolvid 84mm)
Kui tahaks aga tervet mootorit m20b25, mis oleks siis 885 kaanega ja kollektoriga jne? On seda kellegil pakkuda? Katkise 885 kaane ostust hetkel loobun. Selleks, milleks arvasin, et vaja, on juba tekkinud muud ideed, kuidas vajadusel lahendada. arx
-
O: Mootoriosad (325i sis.kollektor, katkine 885 kaan, M52 väntvõll, kolvid 84mm)
-M52B28 väntvõll - hetkel üks pakkumine Tallinnast, hetkel järgi minemise teema, aga võibolla ka kellegi Lõuna Eesti kandis. -M20 325 I sisselaske kollektor (no ei tohiks ju väga defitsiit olla, aga pole ühtki pakkumist) -M20 885 katkine plokikaas (vaja leiutamiseks, seega metalli hinnaga mõni mõradega) - pole ühtki pakkumist -Korralikud kolvid 84mm 6tk - pole kah veel midagi konkreetset. Kui kohapealt ei leia, siis tuleb vist ebay'd hakata kammima arx
-
Jõudu Peab hakkama oma mootori tarbeks juppe kokku ostma. Otsin siis järgmist: Esialgu siis vaja -M52B28 väntvõll -M20 325 I sisselaske kollektor -M20 885 katkine plokikaas (vaja leiutamiseks, seega metalli hinnaga mõni mõradega) -Korralikud kolvid 84mm 6tk, aga mille kõrgus võiks jääda vahemikku 32mm. Seega m40, m43, m50 vanos, m54b30. Pigem võiks läheneda nii, et kui kellegil midagi sellist on müüa, siis saatke mootori mark ja saan ise veidi eeltööd teha, kas võiksid mulle sobida või mitte. arxman@hotmail.com 5058865 arx
-
Coupe 87projekt - arxman
Vahepeal siis siia kah mõni uuendus. Enamus kiireid update olen pannud oma facebooki lehele, kuna tunnistan ausalt, et kõige vähem vaeva nõudev tegevus Vahepeal siis auto kolinud maale ja maal õhtutundidel garaazis plokikaanega tegelenud. Ajaga on olnud töö kõrvalt vahepeal kitsas ja samuti on viimane vahepeal mõtted projektist eemale viinud, aga nüüd viimasel ajal jälle see seis kah parem. Tuleb lähiajal teha ka "shoping list" mis detaile vaja mootori jaoks koguma hakata. arx
-
Coupe 87projekt - arxman
Tänud! Ega seda raha kulub autodega seotud hobide puhul kindlasti. Küsimus on lihtsalt selles, kuidas oma prioriteete muu elu ja hobide kulutuste vahel jagada. Paljud lähevad iga reede kuskile peole ja peale lünklikku laupäeva avastavad pühapäeval, et kontolt on 50-100 euri kuhugi ära kadunud. Korruta see summa nelja nädalavahetusega ja juba korralik summa hobi jaoks olemas Teine asi on veel need summad jagada pika aja peale laiali. Tuleb lihtsalt plaanida, kuna mida vaja on ja kuna see tellida tuleb. Kolmandaks pole kõik asjad nii kallid kah. Tükk plekki võib vedeleda kuskil räästa all ja kui midagi selle plekitükiga ka teha oskad, siis on sellega nikerdamist kuudeks. Neljandaks on kogu selle hobi teiseks küljeks just vajaminevate osade õige või mõistliku hinnaga leidmine. Aga jah, kellele nüüd tundub, et äkki see autoehitus raha ei võtagi, siis seda ma nüüd küll öelda ei saa arx
-
325e 2.7i kupee 1987 - oo7
Ma just lammutasin enda nn. ETA laiali ja minu siduriketas oli samasugune ja ilma igasugu kahe massilise hoorattata. Sel ajal ei teatud sellest kahest massist suurt vast midagi veel Ma ei saa nagu enda kompotis seal väga kindel olla, et pole aretatud, aga korra vaatasin katalooge ja sellist vedrudeta varianti pakub küll. Aga on ka vedrudega versioone muidugi arx
-
Coupe 87projekt - arxman
Juhipoolne uks on natuke kehvas seisus tõesti, seega mingi hetk võib vaja minna küll, aga pole hetkel prioriteetide eesotsas. Vahepeal siis oli võimalus oma galerii ära uuendada ja kes tahab saab veidi pilte klõpsida: http://t-lab.planet.ee/badbayer/ Ja kuna tänasel päeval elab enamus inimesi Facebookis, siis sai oma koha ka mu projekt: Bad Bayer - BMW E30 Project Mootori osas otsustasin esialgu õppimise mõttes veel M20 juurde jääda, lootuses, et ehk on kooliraha natuke väiksem Selleks tegin selle kohta ka teema Turboclubi: http://foorum.turboclub.ee/viewtopic.php?f=5&t=12794 arx
-
M: Tiivad, paak, pidurikettad+suportid jne
Müüdud: -Paak, koos kütusetoruga -Amordid -Tagavedrud arx
-
O: 885 plokikaas
Pealkiri ütleb vist kõik. Võiks ikkagi olla komplektne. Võib olla ka koos mootoriga, aga sellisel juhul tahaks ikkagi sinna sisse näha. Asukohana võiks ideeliselt sobida ka Tallinn. Tartu 5058865 arxman@hotmail.com arx
-
M: Tiivad, paak, pidurikettad+suportid jne
Tundub, et mu vana müügiteema läks kaduma (võibolla unustasin uuendada.) Kõik müügisolev kola (ka VW ja muu) siin: http://t-lab.planet.ee/partsforsale/index.html BMW osadega hetkel seis seline: 1) Esimesed pidurikettad - 5 eur tk 2) Esimesed pidurisuportid - 10 eur tk 3) Esimesed tiivad, üks B osa ja teine originaal - 15 EUR tk 4) B- Tiibade alumised otsad (ehk kõige mädanev osa, pilt hetkel puudub) - 5 EUR tk 5) Valuvelje poldid, uued, 20tk - 10 eur komplekt 6) BMW radiaator - 15 eur 7) Tagumised trumlitega õõtsad - 5 eur tk 8) Bensiinipaak (kõrvalistuja pool all on mõlk) - 20 eur 9) Tagumised amordid (teine samasugune ja veel õõtsa küljes) - 5 eur tk 10) Tagumised vedrud, 15 eur paar Võib teha ka omapoolseid pakkumisi. Suurem osa asju Tartu kandis 5058865 arxman@hotmail.com arx
-
Coupe 87projekt - arxman
Ei ei... see ei saa olema M3 replika, selles see point just ongi. M3 on laiem hoopis teisest kohast ja tiivad hoopis teise kujuga. Ei tahtnudki ise hakata tegema mingit odavat M'i koopiat, aga ilma midagi ümber tegemata vist 245/35 18 rehvid alla ei oleks ka mahtunud. Hetkel küll suvaline 245/45 pastel veljele tõmmatud, et oleks millegagi proovida. Kuna esmaspäeval vaba päev, siis on mingi väike plaan Kavilda Tehnikaspordiklubi külastada, kes olid nõus turvakaare/-puuri osas näpunäiteid jagama. Enamvähem on mingi ettekujutus sellest tööst olemas ja peamine on see asi lihtsalt käsile võtta, aga kui on ikkagi võimalik kellegi käest pisut ennem tarkust juurde saada, siis tuleb sellest võimalusest kinni haarata. arx
-
Coupe 87projekt - arxman
Selleks, et teema päris ära ei vajuks, paneks paar vanemat pilti: Ma olen kindel, et on vähemalt üks mees (loe; eix22), kes ütleb "Da F*ck nüüd jälle ühe e30'nega tehakse?" Lihtsalt on tema suhtumine originaali niivõrd pedantne, et sellesse tuleb kindlasti austusega suhtuda, aga samas oleks patt jätta seda pisut huumoriga vürtsitamata Idee tuli sealt Rootslaste ja Norrakate poolt, kus austatakse M3 keretüüpi niipalju, et niisama naljalt tavalist kere ise selleks ümber ehitama ei hakata. Kuna aga tahtmine suuremaid/laiemaid rattaid alla mahutada on piisavalt suur, siis tehakse hoopis selliseid trikke. Koobas sai siis seestpoolt umbestäpselt 3-4 cm laiem. Väljast on näha, et see on enam, kui piisav. Hetkel siis veel natuke ratas seespool, kui ta olema saab ja kui tulevad need "chamber" plaadid, siis need muutused peaks koobas samuti kerge vaevaga ära taluma, ilma, et ratas kuskile vastu hakkaks käima. Laias laastus on hetkel sellesse ümberehitusse mu aeg kulunudki. Tänaseks hetkeks on teisel poolel juba samasugune kuju, kuid kumbki pool pole veel lõplikult kinni keevitatud. Seda niipea ei plaanigi teha, kuna nüüd liigun vaikselt tagantpoolt ettepoole. Tuleb tagastange külge leiutada, siis karbid ja lõpuks siis esimeste tiibadeni, mis tuleb samuti tagumistega sobivasse kujusse viia. Alles kui kõik keredetailid on oma ümberehitused läbinud ning tekib selline terviklik pilt, siis saab otsustada, kas kõik ära keevitada, midagi ümber teha või originaaliks tagasi ehitada arx
-
Tagasilla camber ja toe plaadid
arxman @ kinnitab Kui valmis, siis saada muidugi PS, sest koba peale lugesin seda teemat hetkel. arx
-
Coupe 87projekt - arxman
V8 kohta oli see küsimus: Kas V8 3,0 ja 4,0 on ehituselt sama, st plokikaaned on väliselt samad ja kui on olemas 3,0 manuaal, siis kas kast koos siduri ja muuga sobib ka 4,0 otsa? 3,0 on minuteada lihtsam leida ja ei ole ka nii hinnas (selle kuramuse drifti pärast....deem need rehvipõletajad ). Mõte nagu oleks, et ostan ehituseks 3,0, teen kollektorid ja kõik muu vajaliku selle järgi ja kui laiali lendab, siis vahetan ainult raudosa välja ning saan kasutada samu koldeid jne. Siin on seda V8 juttu olnud foorumis küll ja nii nagu olen välja esialgu lugenud. Seda turvakaare asja tean ise kah, et saab passi kirja. Vahe on minuteada selles, et turvakaar peab olema tagapool pead ja turvapuuri kaar peab olema vist pea kohal. Seega ei saa nagu üht hiljem teiseks kah teha, kuna kaar saab alguses valesse kohta. Seega nagu peaks kohe ära otsustama, kumb vajalik on (vajalik on jälle suhteline mõiste, kuna rohkem huvitab see, et tahaks ise ühte puuri teha ). arx
-
Coupe 87projekt - arxman
Liiva/sooda pritsi teemat võib veel mõelda küll, sest asjade õige käik võiks olla selline, et esialgu ehitan selliseks, nagu vaja ja siis ennem värvimist lammutan uuesti laiali. Siis on kõik asjad oma koha leidnud ja ei ole pärast enam mingit ümber tegemist. Muidugi hetkel arvan, et see nii põhjalik puhastus on raha raiskamine, sest ma ei tee teda niivõrd näituse eksponaadiks. Selle tänavale jõudmisega on see lugu, et see piirab liialt fantaasiat. Toredam on ikkagi teha auto selliseks, nagu ise tahan. Hetkel piiravad tänavale jõudmist näiteks turvapuuri/turvakaare ja küljelt väljuva summuti plaan Samuti pole mootori valik just teab mis kerge, kui see esiteks ei pea ilmtingimatta olema BMW valikust. Selle üle olen kah viimasel ajal pead vaevanud, aga otsustanud veel ei ole. Mootori valiku osas võib foorumi rahvas nõu ja ideid anda, mis minu plaanidest võibolla kuskil maailmas teostatud on M20 Turbo - hetkel kõige lihtsam tee, kuna ETA mootor oli autol peal. Jumal teab, mis seisus muidugi V8 (Turbo) - Häälte mõttes pole nagu rida mootorist vastast, aga samas ehituse hinnas võrreldes, vist vastupidi. VAG 1,8 T - hea mootor, mis kannatab palju hobuseid ja on oma 4 silindriga piisavalt kerge. Kui sinna ainult kasti otsa saab 2jz - Unistada ju võib, aga arvatavasti jääb puhtalt hinna tõttu kõrvale Volvo Turbo mootor - ei tea neist hetkel suurt midagi, aga probleemiks võib olla saadavus ja hinnad X - või paneb keegi "I"-le punkti mingi oma pakkumisega ? See eelnev lõik peaks vist nüüd mu tänavale mitte jõudmise jutu suurim põhjus olema ja miks sellega oma pead vist pole mõtet vaevata Iga selle valikus oleva mootori osas on hunnik plusse ja samas ka miinuseid. Aga mul neid hetkel veel piisavalt aega kaaluda. arx
-
Coupe 87projekt - arxman
Panen vahepeal siis paar pildikest sellest, milline seis hetkel on. Mingi aeg tagasi jõudsid kohale coilid Et kere ei oleks lihtsalt pukkidel ja vajadusel saaks teda ka kuhugile liigutada, siis panin ta ühele ratastega raamile, mille kunagi juba Golfi pärast omale muretsesin: Ennem käisin T-Labi platsil mõõdulindiga natuke ringi, et näha, kui kõrgel keskmise auto karbid maast on ja hetkel sai siis raami ja küljekarbi vaheline kõrgus 15cm peale vist pandud. Peale seda oli juba ühteist kola kokku kogutud ja nüüd oli plaan see kõik lihtsalt kuidagi auto külge visata, et näha, kas olen õigel teel või mitte: Detailset galeriid koos jutuga hetkel teha ei saa, kuna elukoha vahetuse tõttu on vastav arvuti kuskil nurgas ja selle teen kunagi ehk kaugemas tulevikus. Seoses selle elukoha teemaga tuleb ka suurem osa sääste sinna alla paigutada, seega lähiajal saab peaasjalikult auto kallal tööd teha, mitte juppe kokku osta Õnneks ongi enamus hetkel vajalikud suuremad asjad kokku ära ostetud. Veljed on siis uued CSL koopiad, 18x8 ja 18x8,5, et34 ja et37 Muret valmistab hetkel asjaolu, et velg tahab minna vägisi vastu esimest coili vedru. Seda probleemi originaal püstakuga pole, kuna see on lihtsalt niipalju peenem. Lahendus esiosa puhul on hetkel +20mm flants, mis hetkel nihutab originaal offseti vähemalt 25 mm väljapoole See aga tähendab igaljuhul tiibade laiemaks tegemist, kuna paljas velg on siis juba tiivaäärest peaaegu üle. Tagaosa puhul nihkus algselt rumm 10mm sissepoole, mis esirattaga sama kaugele jõudmiseks tahab hetkel laias laastus 35mm flantsi ja seejärel samuti tiibade laiemaks ehitamist. Minu jaoks kisub asi seega päris põnevaks Mingeid M'i laiendeid kindlasti ei tule, vaid üritan mitte teadlikule inimesele nähtamatute muudatustega oma eesmärgid saavutada. Viimase lausest ei tohiks kuidagi välja lugeda, et see maru lihtne saab olema, pigem vastupidi. Oma nägemuse järgi tahaks selle auto disaini ainult natuke jõulisemaks muuta, mitte päris radikaalselt ümber ehitada. Esiosa puhul on veel siis vaja leida ka mingi rehv sinna veljele, mille osas olen isegi pakkumistele avatud. Ideepolest on mul vaja hetkel üksikuid rehve, mingis suvalises seisus, et lihtsalt proovida ja katsetada. Veljed lähevad tõenäoliselt hiljem värvimisse, seega õigeid rehve on vaja alles kunagi kauges tulevikus. Esimene peab sisetunde järgi olema mingi 225/35 vms. Tagaosaga pole nagu väga mure, kuna sinna mahutab suhteliselt igas mõõdus rehvi vist ära. Selline see seis hetkel siis on arx
-
No võin kah soovi märgi maha panna, kuigi mul võivad nad hetkel pikaks ajaks vedelema jääda riiulisse Aga kui ka tellimisega veel aega läheb, siis vahet pole. arx
-
BMW 318i '84 - SiimK
No mis tast siis üldse teha? Meil siin on ju kõige lihtsam nimetada oma autot "rat-style'iks" ja pole vaja midagi enam vaadata ja remontida. Kui tiib on nii roostes, et tahab üle 80 sõites ära küljest lennata, siis ütled et see on rat-style ja nii peabki olema. See jutt, et ma nagu "oskan külll, aga no ei viitsi" on ju siis tegelikult mõtetu aja ja raha raiskamine. Teen, viilin, pahteldan ja nühin, aga jumala poogen mis tast välja tuleb, sest mõtetu projekt anyway. Perfektselt tegemine on muidugi omaette level, aga kui ikkagi pahteldad, siis lihvi see pahtel ka siledaks. Jääb natuke lainesse või mõnesse ebaolulisse kohta mõni rant, aga et ikka igaüks peale vaadates kohe auto kõrval nutma ei hakkaks. arx
-
BMW 318i '84 - SiimK
Värvimiseni on siin ikka veel "100 kilomeetrit" Pahtel lainetab nii mis kole. Samas on krundiga nüüd piltidelt kah näha, et lihvimist on veel siin rohkem, kui kopika eest. Üks väga oluline trikk pahteldamise ja lihvimise juures: Kuidas oma lihvimist hinnata? Silmaga? Ei... Pane silmad kinni ja silita lihvitud kohti. Käega saad kohe aru, kas lainetab, on mingid augud või randid või on sile nagu beebi pepu. Kõrvalt vaatajale võib küll suht autopedelik välja näha, kui silmad kinni silitad oma bemmikese tiiba, aga kahjuks hakkavad erinevad pahtlikihid silma petma ja nii ei saa sa midagi aru. Piltide järgi murrad sa omal näpud kõigepealt ära, sest korraliku pinnani on ikka veel tükk tööd. See mis näeb praegu juba kole välja, on värvi all õudukas! arx
-
320i (M50B28 Turbo) '89 - Reimann
Hakkab juba tõesti millegi moodi välja nägema. Tasa ja targu Kas mootor on sul jäigalt vahel või patjade peal? See turbost tulev pikk toru on selles mõttes kahtlane, et kui ta turbo küljes ei liigu, siis mootori liikudes võib väga hullult äkki murdma hakata? Tekib selline pika õngega suure kala püüdmise effekt Muidu tipp topp arx
-
316i kupee '89 - eix22
No aeg on sellise projekti puhul üks asi, aga teiseks peab sul kupli all paar kruvi kah ikka lahti olema, et niimodi iga detailiga mässata. Näiteks ju puhtalt see näide, et põhja alt autot tehes, peab juba värv teada olema. Selleks on vaja suurusjärgus 1a oma tegemisi ette planeerida Kui hiljem hakata siis tahtma teist värvi, siis ei ole enam päris nii, et teen siis näiteks punaseks. Minupoolne respect igatahes. Mis selle auto eesmärk peaks muidu olema? Hakkad taga sõitma kah või ehitad niisama pensioni sambaks? Üks asi ongi ehitada, aga teine asi on säilitada. Olen kah su juures käinud ja mööda kruusa kattega teed on hiljem sellega päris kurb liigelda Teine asi on see, et puhtalt hoiustamine. Heaks säilimiseks peaks olema ikkagi ka garaaz, kus midagi muud peale seisva auto ei ole ja kus temperatuur võiks samuti mingi suhteliselt ühtlane olla. Viimaste puudumisel ei ole ise enam sellist vaeva viitsinud küll kõige sellega näha, sest sõitmine ikka teeb mõnuga kogu töö nulliks. Reaalselt muidugi võimalus teha valmis ja viia näiteks maantee muusemumisse. Krt...ideepoolest polegi viimane mõte ju paha. Usun, et seal oleks teda parem hoida, kui kodus kuuri all. arx
-
320i (M52B28 turbo) - SIIM
Mul vedeleb juba vist umbes 5 aastat samalaadne RAID tükk garaazis ja no lükkan kah koguaeg mingi põhjusega selle paigaldamist edasi Golfile pidin juba vist isegi panema, aga seal oli mingi signaali saamisega mingi kala vms ja siis jätsin jälle katki. Võib-olla nüüd kulub e30 jaoks üldse paremini ära arx
-
Minu probleemiks on hetkel see, et ma ei tea, mida see reguleerima seal täpselt hakkab. Ehk on kellegil mingi hariv link visata? Olen kuulnud, et see on vajalik, aga võiks ennem natuke targem olla, kui tellima tõttan arx
-
Tartu kokkutulek??
Njaa...eks see nende lõbu, kellel autod ikkagi ka liiguvad, mitte pole laiali võetud kere raamil (hetkeline seis) arx
-
316i (m20b25t) '89 - Magnus
Mis koodiga see katkine plokikaan on? arx