Kõik, mis Priitv01 postitas
-
320i 92 kW sedaan ’84 - Priitv01
Mootor koos kastiga ei mahu ju sealt vahel välja ega tagasi sisse. Nina jääb ette. Uuemal mudelitel küll, et kisud nina eest lahti, aga sellel ta ei tule ju. Siis peaks vist jah ainult alt poolt. Aga ta ei mahu mul kanalisse hästi ära. Poltidele lahti keerates pääses küll ligi. Muidugi lehtvõtmega ainult. Kuidas kinni saab, eks seda ole homme näha. Kastil ei näinud ma ühtegi kleepsu ju siis ei olnud seda.
-
Olgu, ma Autodata ja veel mingide kataloogide järgi vaatasin, et 80W90 läheb sisse. Kuigi mu e36 peaks ka minu teada olema ATF. Ega ma kindel polnud, mis e30 parem on, eks vajadusel kannatab veel vahetada ka.
-
Motivatsiooni küll palju autoga tegeleda, aga ajaliselt kahjuks väga kiire olnud ning väga palju polegi jõudnud midagi teha. Kuigi jah eelmine nädal said mootor ja kast lõpuni kokku laotud. Ehk siis tehtud kõik ära, et saaks naad uuesti autosse tõsta. Mootoril oli tõenäoliselt põhiliseks lekke kohaks karteri tihend, mis oli kolmest küljest täiesti otsas, kohati isegi puudulik. Kuid jooksid ka esimesed simmerid. Mootoril jäid ainult vahetamata karterituulutus toru tihendid. Seda ilma sisselaset maha võtmata vist kätte ei saa. Need otseselt ei lekkinud, aga alt oli veidi niiske. Käigukastil jäi see esimene alumine tihend vahetama (vt eelmise postituse viimast pilti). Saada oleks seda olnud, aga tundub, et vahetada raske. Täpselt ei tea aga vaja vist kast laiali võtta. Sest splint sai eest võetud, aga seda kaant sealt eest ei saanud. Kaan on koos laagriga ja tihend selle taga. Sai sinna veidi mootori hermetsi ette pandud, ehk jääb veidi parem. Ja samuti jäi vahetama tagumine otsa tihend, mis oli korralik. Kasti läks ühele poole juba ka uus õli sisse. Just põhjusega, et ehk on seda sealt vähe sees, mul omal kasti keerates jooksis ka veidi õli välja. Aga välja tuli umbes liiter ja sisse läks ~1,2 liitrit. Nii et ei olnud hullu midagi. Õli sai 80W90. Käigukastil läksid vahetuse loomulikult ka hoovastiku padjad ja esimene puks, hetkel tundub asi vähemalt tihe olema. Vahepeal sai ka kollektori külge minevad summuti torud ära vahetatud. Nüüd täna sai auto lükatud ära kanali peale ja tõstetud alla ka käigukast. Ära oli lihtsam võtta kui tagasi panna Nii et homme siis tuleb hakata mootorit tõstma aiste vahele. Eile sai autole just üks veidi suurem kulutus tehtud ja ostetud ikka uued udutuled ära. Sain omastarust täitsa hea pakkumise ja selle eest tasus ära võtta uued. Tulede tootjaks Hella, h3 pirnideks samuti Hella. Raamid ja korpused sain mõni aeg varem @eix22lt, siin kohal tänud talle. Vajasid küll veidi komplekteerimist, hoolt ja parandamist aga ei midagi hullu. Jäid täitsa viisakad. (pildid miskipärast vale pidi) Hetkel ainult plastik stopperid puudu, mis tule korpust raami küljes hoiavad. Ehk leiutab sinna ajutiselt miskit külge. Üks raam läks juba ka auto külge, aga teise jaoks ei leidnud hetkel veel piisavalt sobivaid tüübleid.
-
Huvitavad pakkumised müügiplatsidel
Kapotti pole pealt maha võetud? Seda saab seal igas suunas liigutada, võibolla kehvasti tagasi pandud.
-
Nüüd sai siin väheke jälle autoga tegeletud. Simmerid on peaaegu kõik vahetatud. Ainult veel kasti tagumine simmer vahetamata. Osadel vahetatud rõngastihenditel oli see sisemine kummi osa ikka suht kõvaks ja rabetaks läinud. Ime ka et lekkisid. Kastil avastasin täna, et eest poolt ikka tuleb kuskilt õli, kuigi simmer sai vahetatud. Aga seal on hammasratta võlli otsas mingi splindiga plekk ja sealt vahelt tuleb. Mis ei ole muidugi üldse hea. BMWfansist vaatasin, et seal tihend küll, aga enne seda on seal rulllaager. Mis tuleb ka eest ära korjata selle vahetamiseks. Ei tahaks küll väga vahetamata jätta, aga mul kahtlane tunne, et ei saa seda sealt niisama lihtsalt kätte. http://bmwfans.info/parts-catalog.... Detailid 21-24 On ehk keegi kokku puutunud sellise probleemiga? Kojameeste hoovastikku üritasin ka pesast välja pusida aga kätte ma seda sealt küll ei saanud. Eks mõni päev proovib veel. Edit 7.01.18: Sain kojameeste hoovastiku maha. Võtsin ikka mootori küljest ära, siis mahtus ilusti välja. Aga halb see, et ei teinud nuudi otsa ühtegi märget, muidugi ega seal midagi näha ka poleks olnud. Igaljuhul suht kehv oli hoovastiku mootori külge õiges asendis tagasi panna. Pika pusimisega sai enam vähem paika sätitud. Hoovastiku liikuvad munakud sai ära puhastatud ja õlitatud. Aga probleem võis tõenäoliselt mootori kontaktides olla. Seal sees olev tavotimääre oli suht kõvaks läinud ja ei lasknud kontaktidel selle hammasratta plaadi peal hästi liikuda. Igaljuhul sai vanast määrdest asi võimalikult puhtaks tehtud, uus pandud ja vähemalt praeguse seisuga jäi küll ilusti tööle.
-
Kojmehed
Tervist! Kas kasutaja renxx said kojamehe hoovastiku oma jõududega välja või kasutasid spetsialistide abi? Mis nurga all ta välja tuleb. Mul hetkel sama jama, et oleks vaja kojameeste hoovastik kätte saada tervena (auto peab ka terveks jääma) aga ei mahu kohe kuidagi sealt vähelt välja. Salongi mootor on eest võetud, auto mootor samuti . Ruumi piisavalt, et toimetada, aga vot juhipoolne varras ei tule piisavalt alla, ei tule august välja. Proovisin igati pidi seda seal keerata aga välja ei saanud. Kui ta sinna sisse on saadud, peab ta välja ka tulema. Aga no ei tule. Ainult jah mida ma ei proovinud, et ei võtnud seda kojameeste mootorit küljest. Tuleb ikka see ka maha võtta? Siin mõnest postitusest jääb mulje, et ei ole vaja võtta. Peaks tervena välja tulema. Oskab keegi head nõu anda, mis nurga all kui kuidas kätte saab? Tänades, Priit Edit: Sain hoovastiku oma jõududega maha.
-
Webasto eelsoojendused
Ega meil pole külma ka nii palju kui põhja pool. Las ta veel ootab sul kuskil riiulil oma aega. Ilmad külmemaks peaksid minema (kui muidugi lähevad), on ehk huvilisi rohkem. No nii -15 kraadi vähemalt, et kui autod enam nii hästi soojaks ja aknad puhtaks ei lähe.
-
Tere taas, pole jupp aega enam siia midagi kirjutanud. Aga eks auto seisis ka mõnda aega. Algul õues vihma käes ja kui ikka liiga kahju hakkas, siis tegin garaaži ruumi ja viisin sinna. Väljas niiskust liiga palju ja ei mõjunud salongi detailidele kuigi hästi. Aga nüüd jõulude ajal oli veidi aega ja sai hakatud vaikselt töödega peale. Nimelt siis alustatud mootori rõngastihendite vahetust. Kapott maha ja pealt vaikselt lammutama, et saaks mootori võimalikult komplektselt maha tõsta. Aastavahetuse vabadel päeval saigi mootor maha auto pealt ja samas võtsin maha ka käigukasti, kuna ei pääsenud ilusti ligi käigukangi puksidele. Mis vahetust vajavad. uus vs vana: Nagu arvata oligi, siis vahetust vajavad rohkem asju kui algul plaanitud. Aga sellega ma olin ka täitsa arvestanud, et tõenäoliselt tuleb asju juurde. Loomulikult teeme ka need asjad korda. Vahetust vajavad: Mootori karteritihend (täiesti otsas omadega, tükkideks karteri ja ploki vahel); Väntvõlli tagumise otsa rõngastihend (enam vähem, aga läks ikka vahetusse); Väntvõlli esimese otsa rõngastihend (lekib korralikult, täiesti otsas omadega); Jagaja võlli rõngastihend? (tuli juurde ja vajab ka vahetust, lähipäevil peaks uue tihendi kätte saama); Survelaager (kahiseb veidi, läheb vahetusse. Siduriketas ja korv veel head, neid ei vaheta); Käigukasti rõngastihendid (neid seal 3 tükki, ei olnud plaanitud, aga vajavad vahetust, lähipäevil peaks uued tihendid kätte saama); Käigukangi hoovastiku tagumine padi (polegi kõige hullem, aga uus olemas, läheb vahetusse); Käigukangi hoovastiku esimesed padjad (samuti pole kõige hullemad, aga uued olemas nii, et lähevad vahetusse); Käigukangi hoovastiku varda esimene liigend (ei olnud plaanitud, aga puks seal sees täiesti otsas omadega, uut liigendit ei leidu väga, sai siis ise tehtud uus puks sisse. Hetke seisuga tundub olema väga hea, häda pärast oleks saanud algusaastate e36 liigendi sinna varda otsa sobitada.); Karterituulutuse toru tihendid (vähemalt 1 lekib); Mootori õli ja –filter; Käigukasti õli (seda kindlasti vähe sees); Summuti esimesed torud ja nende vahelised tihendid, seibid (uued olemas, pildid kuskil eespool postituses olemas). Võib-olla lisandub midagi veel, mida hetkel veel ei tea. Mootor, käigukast ja muud väiksemad pudinad said ka veidi puhtamaks nühitud. Kuigi väga head tulemust minul saadaolevate pesemise võimalustega ei saavuta. Lisaks mootori asjadele selgus, et veidi parandust vajab ka mootori ja salongi vaheline sein. Ühe koha pealt veidi ära pehkinud. Sai juba puhtaks käiatud ja roostesurma peale pandud. Eks vast nädala vahetusel tegeleb edasi. Samuti on ühele poole plaanis ka kojameese hoovastik välja võtta ja ära määrida, kui saab muidugi. Esimese astme peal hakib veidi. Teiste peal töötab. Suure vihmaga kojamehi palju kasutades, hakkab ka esimesel astmel toimima. Ilma maha võtmata ei pääse piisavalt palju ligi, et määrida liikuvaid osi. Juba proovitud suvel. Seniks aga kõike head. Kui midagi jälle teha jõuan, siis kirjutan taas.
-
Lobamokkade rubriik
Tervist, mul oleks selline rumal küsimus, et autol vajaks survelaager vahetust. Praegu on autol sees tehase originaal Sachsi oma. Varuosa koodiks on 21511204525. Seda lisati autodele kuni 03.1984. Alates 03.1984 on see survelaager varuosa koodiga 21517521471. Kas võib sobida ka selle uuema survelaager? Piltidelt võrreldes on Sachsi omadel väiksed erinevused. Kuigi mõne muu tootja omadel on välimus ja koodid samad, et sobivad mõlematele variantidele. https://aeromotors.ee/kataloog/search/21511204525/ https://aeromotors.ee/kataloog/search/21517521471/ Vaatasin just Sachsi omasid. Hinna vahe neil korralik. Hea meelega paneks selle odavama variandi Sachsi, aga kas sobib jälle? Tänades, Priit
-
320 1984 coupe
Loomulikult, aja jooksul kõik kulub. Selles ma ei kahtlegi. Mind need olme kriimud, kraapsud ei häiri.
-
O: E30 pre-fl varuosi (pruun küljeklaas, taga stabikas, 15" BBS veljed)
Eixile vastasin PSi. Toivoku: Udutuled tõenäoliselt ostakski uued. Aga mul raame ka vaja. Ilma pole nende uute tuledega midagi teha. Uutel tuledel raame miskipärast kaasas ei ole.
- 320 1984 coupe
-
Vahepeal käisid autoga mõned mõtted peast läbi, nii et sellega seoses täiendasin vajaminevate asjade nimekirja. Lisaks muudele asjadele nimekirjas võib pakkuda ka: * Roolivõimu komplekti (peaks sisaldama kõike vajalikku paigalduseks autole, millel seda originaalis ei ole). Äärmisel juhul võib pakkuda komplekti ka ilma roolilatita. Saan esialgu kasutada e36 latti; Kuna tundub, et asjade saadavusega on tõsiseid raskusi, siis ehk keegi teab, kas kuskil Lõuna-Eestis mõnes autolammutuses võib midagi leiduda e30le? Või teine variant, kas Saksamaal Berliinis või selle lähistel on mingit lammutust või varuosade müüjad, kust hea hinnaga võib leida nii kasutatuid kui ka uusi varuosi. Ehk keegi siit asjaga kursis?
-
Soovitusi udutulesid müüvate lehtede kohta
Pre-flile ka kuskilt saada on hea hinnaga? Aga kindlasti koos raamidega. Sobivad vabalt ka hiinakad. Ilma raamideta oleks küll saada, aga sellest vähe tolku.
-
Tanketoru
Mul enda omal ka tankimisega probleeme. Kuigi mul ta isegi ei plaksuta nii palju, aga pigem on jama selles, et ei suuda nii suurt survet kui tankurist tuleb, korraga vastu võtta. Hakkab välja purskama, mis pole üldse tore. Peab kuidagi pooles vinnas hoidma tankuri päästikut. Aga tuleb omal ka tuulutuse süsteem üle vaadata, võibolla tõesti seal midagi umbes.
-
Ootan pakkumisi!
-
Kindlustus sai autol selle kuu algusega läbi, nii et selleks aastaks on selle auto hooaeg läbi. Viimasel kuul enam praktiliselt ei sõitnutki. Vahel ei olnud ise paar nädalat Eestis ja kui tagasi olin, olid jälle ilmad kehvad. Jahedamate ilmadega on veidi tüütu ka, et autot peab kaua soojendama, et välja ei sureks ja normaalselt sõitma saaks hakata. Auto veel päris talveunne ei lähe. Kunagi teen veel (loodetavasti selle aasta sees) korraks kindlustuse peale ja viin auto garaaži, et hakata mootori probleemidega tegelema (alumise otsa tihendid). Hetkel ei ole veel garaažis ruumi ja endal aega tegeleda sellega. Aga hetkeseisuga selle hooaja läbisõiduks tuli 3140 km.
-
@ivar130 Olen sellest huvitatud, vastasin PSi.
-
Pakub küll, ma peale su eelmist pakkumist küsisin PSis hinda, aga ei saanud sellele vastust. Siin arvasin, et juba läinud või midagi. Niisiis mis hinnaks ja kus asub?
-
M: E30 defektiga rool
Armatuur läks ruumipuuduse tõttu utiliseerimisele. Rool veel alles!!!
-
Ootan pakkumisi esimeses postituses olevatele osadele!
-
Kuu jälle möödas ja vahepeal autoga polegi jõudnud väga muud teha kui ainult kallata ja tallata. Vahel õli ka peale valada. Kokku tuli see kuu siis 870 km, et autot sai ikka veidi liigutatud. Nüüd mõned nädalad tagasi said ära tellitud summuti esimesed torud ja mõned tihendid sinna. Eelmise teisipäeva õhtul pani saatja Tallinnast paki asjadega minu poole teele. Täna sain lõpuks kätte. Ära vahetab need tõenäoliselt siis, kui auto läheb talvepuhkusele ja mootori alumise otsa tihendid lähevad vahetusse. Nagunii ühele poole lahti kiskumine. Enne pole tõenäoliselt omal aega.
-
Lobamokkade rubriik
Dekooder kust ma omale sobiva koodi sain, tahab ka ainult 7 algavat numbrit. Otsisin ja proovisin seal erinevaid variante, aga sellele ei saa. See sul mingi eriline Philipsi makk. Proovi siit küsida, keegi siit mõned aastad tagasi saanud koodi taolisele makile: http://www.digital-kaos.co.uk/forums/showthread.php/491669-BMW-Radio-Code-help See koht vist tahab raha saada: https://www.radiocode.ivgsoft.com/radiocode.php?id=1969
-
Tühikäik 2,7 eta
Kas sul selle tühikäigumootoril sees olev klapp sulgub täielikult? Või kas peaks sulguma täielikult? Mul enda omal (süsteem küll veidi teine) ei sulgu klapp soojana täielikult ja ei saa seepärast pöördeid normi. Ja mis ma elektrilisi tühikäigu mootoreid külge proovisin, ka ei sulgu klapp täielikult.
-
325E`(M20B27)`85 Renxx
Seda spidot võid proovida taastada. Aga omast kogemusest võin öelda, et minul ei õnnestunud. See jooksma läinud patarei oli seal veel palju kurja teinud. Lõpuks ostsin kaks doonor spidot millest sain enda originaali peale peale ühe kokku teha. Mulle enda e30-ga sõites ka tundub, et kõik vaatavad järgi. Kuigi ei ole auto nii edev ja ideaalne veel