Kõik, mis GTA postitas
-
Huvitavad pakkumised müügiplatsidel
Mulle oli see auto ka ikka väga suureks eeskujuks kunagi kui oma rullika alguses sain. Veljed, värv, sirged plekid, igasugune nõmeda klaasplasttuuningu puudumine pluss see ilus sisu. Jõgeval silmasin seda masinat mingi 2 aastat tagasi, siis nägi ta veel täitsa korralik välja...
-
Palju e30-ne vedrudel N/mm on
Spring---------------------Front(lb/in.)-------------Rear(lb/in.) Stock 325i-----------------------106------------------------245 Stock 325is----------------------118------------------------265 Stock 325ix----------------------106------------------------308 Stock M3-------------------------114------------------------314 Stock M3--------------------------140------------------------250 Dinan Sport-----------------------172------------------------300 H&R OE Sport---------------------180------------------------380 H&R Sport-------------------------180------------------------380 H&R Sport (29664)---------------200------------------------285 H&R Race-------------------------315------------------------ 570 H&R Coilovers***----------------340------------------------380 Eibach Pro-Kit--------------------102-------------------------277 Eibach Race----------------------160-------------------------445 IE SIII----------------------------315-------------------------570 Koni Coilovers-------------------342-------------------------407 Cosmo Coilovers----------------450-------------------------560 Tokico----------------------------165-------------------------265 TMS J-Stock**-------------------680------------------------1026 Alpina(est.)---------------------~200-----------------------~350 FK 60/60 cup kit-----------------379--------------------------379 Vogtland Standard***--------115/197-----------------------360 Vogtland CS***---------------137/200-----------------------400 Vogtland--------------------------225--------------------------360 **= Alternate rates available ***= M3 Application
-
BMW 320i kupee '90 - bergo
Mul sama seis, suvekad all, ees 15mm ja taga 20mm flantsi. Taga koopad hõõruvad, nina on vastu maad ja mõtlesin korteriühistule majaesise sahatamise eest arve esitada Bobcat.
- 325i '90 - GTA
-
325i '90 - GTA
Kaardilugejalamp täitsa alles ja toimib ka. Kahjuks muu nimekiri on suht kaduma läinud - tulede regullist on alles vaid lõigutud voolikud ja nupp armatuuris. Hallilt tuleb suurem osa head sellele jah, aga hetkel too mu sõidumasin nr. 1 ikkagi, suvekadki juba all
-
325i '90 - GTA
Korra juba kahepoolestele näpu andnuna, on raske seda viirust kontrolli alla saada. Tekkis võimalus üks lisaks saada ning kuna see kere poolest ka vähe viisakam on, siis tuli juhust kasutada. Mingi prillikivi ta jällegi pole, ning õigupoolest on raske seletadagi, mis seal nii head on. Kuid sellegipoolest luges mulle see, et ta on päris õige 325 ning kui natuke nokitseda, puuduvaid detaile otsida ning vajalikud remondid ära teha, võiks olla päris head sõidutunnet pakkuva autoga. Speclist: Suhteliselt plank ühesõnaga Nagu järeldada võib on tegu 1990-nda aasta punase sedaaniga, sisu on sinine ning kahjuks istmete osas räbaldunud. Läbisõitu hetkeks 225 100km. Eestis on ta registreeritud 2004. aastal. Kohe alguses koostasin suurematest ja väiksematest puudustest nimekirja, mida lahendada vaja. Loomulikult pole see lõplik, ning mida rohkem tööd teha, seda rohkem neid vaikselt avastan: Parem katuserenni liist puudu (OK) Põhjakate, logariotsad katkised (parandasin ise ära, seega OK ja säästsin väheke $$$) Ülekäte läinud kellaploki tuuning (OK) Rihm, pingutusrull (OK) 4 nookurivõli tihendit (OK) Klapikambrikaane tihend (OK) Käiguhoovastiku kulissi simmer Difri veovõlli flantsi simmer Õlid Velje remont (OK) Välimine šarniir (OK, üks õõtsapuks ka sama hooga vahetatud) Mootoripadjad (OK) Suunatule kang (OK, relee viga oli tglt) Parem pidurituulutustoru (OK) Pardatšoki käepide, lukk, katted, rihmad, tuli (OK) Käigukangi nahk (OK) Poleerimine (OK) Tagumised sõidu- ja seisupiduri klotsid (OK) Vasaku kaugtule kinnitus (OK) Roolivõimu torud õlised (OK, klambrite viga)(EDIT: not OK, pidin vahetama ka paagist pealevoolu vooliku ja kõik seibtihendid. Nüüd on alles OK) Radika tühjakslaskmispunn katki, lekib sealt vahelt (OK, uus punn) Üks jahutuslõdvik paigatud (OK) Throttle body silikooniga lapitud Kundepoolne välispeegel mõraga Roolatil auk sees ja kaitsekumm puru (OK, E36 latt) Kolm aknavänta puudu (OK)(Edit: ette paigaldatud elektriaknad) Esipõll kõver (Natuke sirutasin, esialgu OK) Esimene numbrimärk aja ära elanud (OK, kaks uut märki) Tagumine summutipütt räbalateks (OK, ühte tükki keevitatud) Juhipoolsed uksed pisut laines - avarii olnud kunagi. A no ega mõlke on veel Armatuurist puuduvad jupid olen peaaegu kõik saanud ja külge kruttinud (tänud Eixile). "Heli" teeb Reverse RDS makk, mille hankisin SR.org foorumi kaudu ja pidin ka remontida laskma, et töötaks. Tuuningust võiks ära mainida MHW tagatuled, mitte just ilusaima sportrooli, Koni regullitavad tagumised amordid, esitulede kulmud ja BCW Design 25 15x8 veljed, mille korrastamisega ka tegelen. Välise hiilguse saamiseks olen esialgu auto käsitsi poleerinud (Commandant nr.3) ja vahatanud (Liqoi Moly poleervaha), töökaaslane väänas tagumise konksu juurde ka pisut uut plekki ning tegi vajalikud keevitused. Mõni väiksem koht on veel vaja teha kuid üldiselt on põhja alt auto päris kena. Legendi järgi on ta Eestis vaid viimasel kahel talvel sõitnud, ülejäänud aastail siis vaid suvise ilmaga. Aga noh, ega rull ilma roosteta on selline asi, mis liigitub ulme valdkonda. Lisaks on sada muud pisiasja vaja korrastada. Eks raha seab ka piirid, enamus asju ju poest ostetavad aga korraga ei saa. Eesmärgiks on seatud ta puhkuse ajaks (pisut enne jaanipäeva) sõidukonditsiooni sättida ja siis väheke ringi rullida... Mõni pilt ka siis, kehvad nad on aga ega ostust saati olen ainult garaažis toimetanud kah, sõitnud ainult enne sinna ajamist ~3km Nagu piltidelt näha, siis on ka mõni lisa hallilt bemmilt sellele rännanud ja eks neid rändab veelgi Tegevuse puuduse üle ei kurda aga loodetavasti on asi seda väärt.
-
BMW 318i (M52B28) Touring 1991 - P2hkel
E36 roolilatt on kuum kaup, ise kammisin kuulutusi ja SR.org-i ning alles a'la kümnes kuulutus joppas. Kõigil müüdud kuigi kuulutus vb nädal vana ainult Kas tõesti on need nii kehvakesed või tuunivad kõik oma rulle hoolega, ei tea.
-
BMW 316 '85 - Magnus
Golf GT veljed on need, offset on selline, et kindlasti nõuab flantsi, muidu hakkab eest püstakut hõõruma.
-
325 Touring shadowline 1989 - Fantoom
Sain vist esimese doonorosa selle auto pealt, DuPonti kleepsuga pardatšoki laeplastiku. Aga jah, kurb nägi ta välja küll
-
BMW 316 '85 - Magnus
Asi edeneb päris jõudsalt ju, kui salongi kokku saad pane enne ja pärast pildivõrdlus kah
-
320i (m20b25 turbo) 1989 - lepa
Loomkatsega sädeme tugevust pole vaadanud? Üks mees annab starterit, teine hoiab süütepoolilt jagajasse minevat juhet mootori ligidal (nt. tõsteaasa juures), nii et säde üle hüppaks. Peab olema korralik pikk ja sinine, igast nirud väiksed punased sädemekökatsid ei ole päris see. Endal oli näiteks juhus, kus süütepooli peale minevad juhtmed olid lahtised natuke. Enne katset võid pihustite pistiku ka lahti võtta, ei ujuta silindreid üle. Selline juhus on mul ka olnud, kus rootori kinnitusplaat (nukaratta otsas) oli mingi aja vist lahtiselt sõitnud ja tihvti augu ovaalseks söönud. Jällegi, mingil hetkel viskas selle valesse asendisse ja paukus ja mürtsus mis kole.
-
BMW 320i kupee '90 - bergo
A velgedega millal pilte saab?
-
BMW 316it (design edition) '93 - Renx320
Ma olin musta CR-V kõrvalistuja, kõigest Praeguste kütusehindadega on arukam pealinna vahet rongiga sõita Polegi vaja diiselautot osta ega midagi.
-
Aidake tuvastada rooli sobivus...
SR.org-is ei saanud abi, ehk siin on parem õnn Nuudiaugu läbimõõt on ~1,7cm, signaalil pole mitte rõngas nagu nägema harjunud olen, vaid vedru pinge all olev vaskne vardakene, mis siis ilmselt roolisambal oleva rõnga peal libisema peaks. BMW logol ei maksa end kammitseda lasta - E30-le on see ikka totaalne vastand, võibolla nuut isegi sobiks aga keskosa tagumine külg ei sobi mitte, ehk läheb juba enne igale poole vastu kui nuudini asi jõuaks. Võrrelda olnud Lada roolil oli aga nuudi samm harvem ja nuudid ise jämedamad. Ehk E21 või vanema tüübi E28? Kuigi ka need on minuteada "signaalirõngaga", mitte selle pulgaga.
-
BMW 316it (design edition) '93 - Renx320
Pühapäeval nägin nõmme vahel lausa kaks korda seda rulli Puhkus silmadele kohe, päris viisakas näeb välja
-
320i (M20B25) Shadowline '88 - GTA
Passati nokk on maitse asi jah, mulle ta vastukarva pole ja paigaldada saab teda normaalselt ilma plekikruvisid kasutamata. Ning kui katki läheb, siis lähen võtan poest uue, kui originaaltükk katki läheb tilgub süda verd, kuna neid on raskem leida ja kallimad on kah. Esimene eelistus oleks muidugi iS-i lisa Numbri panin kruvidega kapitaalselt kinni kui see mul Türi ühika juures korra ära pätsati. Mul tookord veel hullusti ei läinudki, teistel vahetati numbreid omavahel ära ja ühel masinal löödi klaas ka sisse. Ja noh, viisakas olemus on suhteline asi... eks ta ole täpselt sama nagu kõik teisedki 25 aastat vanad autod - veatuid tükke on vähe alles jäänud, mõlke-kriime-roostet on masendavalt palju aga noh, sellest ei tohi pead norgu lasta, võimalusel tuleb ikka siit-sealt korrastada ja puuduvaid detaile otsida jne. Ja auto seest-väljast regulaarne koristamine ei tohiks nagu kellelgi üle jõu käia, esmamulje kujuneb ju sellest ikkagi. Vot ostast pole vaadanud jah, aga sinna leti alla piilusin vist eelmisel kuul. Krooni ajal oli 150 krooni tükk ja nüüd on 12 euri Lisaks selle tagumise märgi kuju ei ole originaali matkiv, jääb väiksem ega ole õige kumerusega.
-
Tagaluku võtsingi täiesti pilbasteks, see kört mis seal sees oli tahtis ikka kõva leotust enne kui irduma hakkas. Doonoritelt pidin võtma selle nikeldatud välisosa ja lukuotsa katted. Puurisin kärnid lahti ja tagasipanekul kasutasin hoopiski keermeliimi, mis sinna vahele panin, hoolikalt välitides et liim kuhugi valesse kohta vahele satuks. Päris tihe peenmehhaaniline üritus oli Igatahes, eile sain kätte M50B25 pihustid (tänud KUKS-ile ! ) ... ja täna sõitsin teel Paidesse tagasi lumevaalu ühe poole põllelisast katki. 6-7 eurot ja saab uue tüki asemele. Pole hullu, elab üle Paar eilset pilti kah juurde: Üksvahe võtsin kätte ja parandasin BMW znakkide välimust ka vähe. Vaja läks helesinist ja valget kleepsu ja natuke osavate käte ringi meeldetuletamist. Ikka parem kui kulunud ilmega asjad ja Sepa turu vuhvlite eest käsi 12 euri maksma ei tõuse.
-
Mõnda aega nüüd jälle ringi rullitud. Külmkäivitus on eeskujulik, alati esimese katsega, ka kõige külmemate ilmadega. Selleks, et klaasid puhtad seisaks eemaldasin ventika ja panin radika ette vähe pappi Soojalt käivitus võib aga teinekord jällegi pikemat starteri hoidmist tahta. Varsti katsetan kuidas ta vähe õigemate pihustitega käib, loodan leida M50B25 omad sinna. Ja käigukast võib külma ilmaga mingit vääga kummalist laulu laulda, teinekord on aga ilusti vaikne. Suured tänud mehele, kellelt sain aitähi eest plastikust mootoriruumi põhjakatte. Oli teine vähe räsida saanud, kuid alu-pleki ja needitangidega kohendasin ta selliseks, et on täiesti funktsionaalne ja sain ka ilusti alla pandud. Logariotsad ka sinna külge kinnitatud ja kõik nagu peab. Lukkudega tegelesin mingi aeg - seis nüüd selline, et pagasiluugi lukk on kolmest kokku lapatud, brake cleaneri ja suruõhuga pestud, hästi kergelt lukuõliga määritud ja toimib kui kellavärk. Kunde lukk toimib rahuldavalt, kuigi sai samad toimingud tehtud. Ja juhi lukk pudenes kahjuks sootuks ära. Tagaküljel kogu uut hoovastikku vaja, deadlock asendiga. Trummel ja muugid on korras nii et lukk iseenesest keerab, kunagi saab ehk korda. Peale näppimist hakkas juhipoolne tagumine kesklukk ka ootamatult tööle, tundub mingi seos olevat juhi ukse sees oleva hoovastiku asendiga - kummaline küll aga nii on. Eigolt sain Touringu karbikatted (aitäh! lõpuks mul ka vedas ) ja nendele võtsin Forsist mõned uued klambrid-tüüblid. Paigaldusel katsun nad kuidagi nii panna siiski, et karpidesse auke ei puuri. Uurisin, kuidas autoteenindused tänapäeval selliseid asju teevad ja Amservist nuiasin omale natuke spetsiaalset kere ehisdetailidele mõeldud Würthi kahepoolset teipi. Eks näis... Mis veel - makk andis otsad, mu ajastukohasest Blaupunktist enam asja ei saa Kahju küll. Mingi ürgse Sony kassetika sain sinna aitähi eest, käib kah. Helimees pole ma kunagi olnud. Ükspäev pesin autot ka, pigileotus, kuivatamine ja möllud. Auto läks ikka hoopis teist karva, kui ma enam mäletasingi
-
probleem 325i,ga
Aju "chipitud"? Prooviks originaalkivi või mõnda teist aju, sobib ka 320i oma. Kus lambda saanud on siis? Sel aastakäigul peaks ikka olema.
-
BMW 316 '85 - Magnus
Jõudu jaksu masinaga! Vaata siia ka: http://foorum.e30.ee/topic/1885-aa-vidinaid Tagastange kummiliist oli näiteks seal garaažis küll olemas, ehk saad veel midagi vajalikku kui neil alles on
-
BMW 316 '90 - IffE30
Eix: Selline asi ei pane mindki enam ammu imestama. Varuosadeks müümine on ju positiivne - aitad huvilistel soodsamalt autosid liikvel hoida, huvipakkuvamad detailid hoitakse ringluses jne... aga Vene autode puhul on kahjuks ikka veel näha seda, et korralikumad masinad lastakse veel enne põllul ja romurallil ribadeks ja hobiehitajale jääb üle vaid mingit roostest puretud vrakki üles keevitada
-
BMW 316 '90 - IffE30
Mul küll hea meel näha, et mõni kergema avariiga masin korda ka tehakse, mitte kohe osadeks ei tehta:) Jõudu!
-
Niisiis, eilse õhtuse seisuga on mootorivahetus lõpetatud. Käima läks ilusti ja kõrvalhelideta, kõik toimib ja täielikust idüllist on puudu ainult 325i pihustid, kuna originaalid olid seismisega kinni jäänud. Hetkel siis m20b20 pihustitega Uuenduskuuri sai ka kardaan, käigukast, käiguhoovastik. Nimekiri siis, alustades tagapoolt: * kardaani vahepukk (Febi) * kardaani leevendi (Lemförder) * käigukasti hoovastik treitud pronkspuksidele * käigukangi jõuõlg muudetud (shortshifter) * käigukasti otsasimmer * käigukasti õli, Valvoline GL-4, 1200ml * kasutatud siduriketas, paksemate katetega ja korralikemate leevendusvedrudega (Eix22) * mootori otsasimmerid, kõik muud simmerid kah (Elring) * karterikaane tihend * pihustite o-rõngad * kasutatud korralikud Ignotecki küünlajuhtmed * jagaja kaane kontaktid dremeliga puhtaks käiatud * kasutatud õhulugeja, M20B25 originaal * vl. kollektori tihendid (Febi) * kasutatud korralik, pehme kummiga throttle body (Eix22 ) * karterituulutuse voolik (Febi) * sl. kollektor pestud, puhastatud * uus rihm (Conti), rullik ja veepump (GMB) * OMV 10w-40 poolsünt ja uued filtrid * 1 uus mootoripadi, kuna suutsin mootori mahatõstmisel ühe puruks kobistada (Febi) * jaa uus jahutusvedelik loomulikult Suur oli mu rõõm kui asi käima läks ja probleemideta õhutatud ka sai. Veel suurem rõõm kui sõites oli koheselt tunda, et kogu vaev oli täiega asja ette läinud. Win! Käivitub kenasti, veab edasi nagu rong, käigud lähevad ilusti ja konkreetselt sisse - mida sa 24 aastat vanast autost veel tahad :rokib Vana ja väsinud M20B20 Tühjus oli kapoti all 4 päeva Uus mootor pukis ... ja juba ametikohale rakendatuna Tänud tähelepanu eest
-
318i M42B18 cabrio '92 - tanel645
Issand, pütil audi rõngad peal, milline pühaduseteotus Väga kena töö, teeb kadedaks
-
BMW 325I Touring 1989 - blade14
Õhuta ära korralikult ja ega seal muud polegi...