Hüppa postitusse

m50 swapi legaliseerimine


Kristo0318

Soovitatud postitused

Tere foorumlased! Ei tea kas õige koht kuhu postitada, aga tundus kõige sobivam.

Probleem siis järgmine, sai tõstetud e30 kere peale m50b25 moto ja nüüd sooviks seda arkis passi kirja ka saada. Mida nad seal täpsemalt vaatavad ja mida ma ise võiks eelnevalt ära teha, et asi sujuks paremini? Keegi ise sama tee läbinud nkn? Hetkel ise leidsin arki lehelt blanketi, kuid seal all lisade all nõutakse "ümberehituse olemust näitavaid dokumente", mida sinna tuleks panna?

 

Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Ma regasin endal Tartu böroos mõni aasta tagasi. Ainult heitgaasitesi taheti näha ja küsiti, et kas mootorikäpad on ikka BMW originaalid vms. Mootori koodi vaadati ka plokilt. Enne kõike esitasin ka mootorivahetuse taotluse. Ei läinud tuimalt uus moto aiste vahel kohale.


Naljakas seik oli muidugi see, kuidas ARK-i mees mind seal manitses, et mul olid vales mõõdus rehvid (185/65R14 oli all, aga passi järgi peaks olema 195/65R14) ja et tegelikult nende rehvidega ei tohiks ta üldse mootorivahetust regada.


Nii, et mingit erilist peedistamist küll polnud, kuid samas päris nii libedalt ei lähe nagu mõnes kohas lugenud olen a'la "Meil siin {insert väiksem provintsilinn} küll mingeid rehve ega auto kaalu keegi ei kontrolli!"

Muudetud , muutis iknowthatfeelbro
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

  • 9 kuud hiljem...

Mina ostsin Leedust M52B28 swappiga '88 E30, mis Leedu passi järgi oli 318.
Esmalt sillakaalumine Metroserdis. Siis ÜV eelne kontroll ARKis, lasti ära vahetada esimesed suunad (liiga tumedad) ja esiklaas (mõraga). Näitasin ette, et need vead on kõrvaldtatud, siis võeti ümberehitusluba menetlusse. Ümberehituse sisuks kirjutasin, et "Mootorivahetus Uus mootr M52B28 142kW" lisasin pildi autost, kapoti alt ja mootoriblokil mootoritähisest.
Sain selle loa kätte, sain reg.nr-d, läksin ÜV-d tegema. Seal sain teada, et heitgaasid lõhki, mis oli ootuspärane tulemus, kuna katalüsaatorit ei olnud. 
Lasin paigaldada 300.- eest univ.katalüsaatori. ÜVs mõõdeti üle, kõik korras ja kutsuti aasta pärast tagasi. 

  • Meeldib 1
Kommentaari link
Jaga teistel saitidel

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks pead olema registreeritud kasutaja

Loo konto

Loo konto meie foorumisse. See on lihtne!

Registreeri uus konto

Logi sisse

Sul juba on konto? Logi siit sisse.

Logi kohe sisse
×
×
  • Loo uus...

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus