Kõik, mis Max. postitas
-
318i kupee '89 - Max
1/3 Õdak, härrased! Hooratta õgvendamine 8,4kg hooratas sai 0,9kg kergemaks ja mahtus ka nüüd väntvõlli otsa. Juhtmestiku osa sain ka selgeks. Üleliigne sai eemaldatud. Tänaseks võin kinnitada, et kõik paistab 99% toimivat. Mootorijuhtmestik Üleliigne sodi X60004 pistiku kerepoolse juhtmestiku sain ka tehtud kasutades ära üleliigseks osutunud atm kasti juhtmestikku, mis ideaalis tahaks uuesti ületegemist kuna kiud on kogu kaabli lõikes oksüdeerunud. EWS-i sain ka kodus lauataga eemaldatud. Tänasega võin kinnitada, et toimib ka. Kodune fläshimine X60004 ehk kerepoolse ajupistiku vajalikud harud E30nele. Nagu mainitud, siis hiljem koondan selle elektrivärgi kõik kokku. Ajutiselt kruttisin ghettolt otsad kokku ning hiljem kui sobib siis joodan soliidseks. pin: 7 - pedal value sensor (ground?) [pedal pin 1] 8 - 0-5v signal pedal value sensor 1 [pedal pin 4] 9 - +5v supply voltage 1 pedal value sensor [pedal pin 5] 12 - pedal value sensor (ground?) [pedal pin 2] 13 - 0-5v singal pedal value sensor 2 [pedal pin 6] 14 - +5v supply voltage 2 pedal value sensor [pedal pin 3] 10 - kütusepumba relee signaal 17 - tahho 26 - süütega +12v ajule (seda ei tohi unustada, muidu mitu päeva saba taga ajamist ) 32 - obd k-line PEDAAL(neid ka mitu erinevat versiooni, mulle sattus selline): 1 Brown-Green Ground 2 Brown Ground 3 Yellow-Green +5V Supply 4 White Signal Sensor 1 5 Yellow +5V Supply 6 White-Green Signal Sensor 2 X60004 pistik pedaali pistiku, kütuserelee, obd, tahho ning 12v otstega.
-
BMW 316 (M52B28 Maxxecu ) '90 - MehisK
Teeb kadedaks
-
318i kupee '89 - Max
Pendiks ise ongi õige. Lihtsalt starter ei ole enam päris sama konstruiga mis ta vanema otsa M5x pillidel oli. See võll millel pendiks jookseb on peenema nuudiga ning samuti puudub see plastikust võru. Siin pildil siis jäme nuut, minu starteril oli peenemaga. Kell oli 2 öösel kui me seda lammutasime ja ma ei olnud eriti tujus pilte ka tegema hakata Ma võin ta mingiaeg uuesti laiali kiskuda, et see ka fotodel dokumenteeritud saaks. Niiet seda modifikatsiooni saab teha küll, aga vanemate starteritega. 😄
-
318i kupee '89 - Max
2/2 Sellest ei taha ma enam rääkidagi Hooratta ja starteri kombo koos uue pendiksiga Hooratta kontakt BMW märkidega CCV. Uuel plaanin O2Pilot mod'i teha Hakkab valmima Enampa-vähempa Nüüd olen ma pusserdamas juhtmestikuga. Kuna müüja vist unustas mulle ka autovõtme saata, siis on mu poolik immokomplekt vist täiesti kasutuskõlbmatu. Tänasel päeval peaks arvutiga immo bypassimine päris lihtne olema. Enamus eluvajalikest juhtmetest on mul välja sorditud nüüdseks. Tahhoka, kütusepumba relee signaali ning OBD pordi kaabelduse pean veel välja praakima. Kütsipumba relee peaks nagu MS43 järgi aju X60004 pistikus pin 10 olema, aga loomulikult minul erandina see pinn tühi. Üks variant on, et tõstan mingi muu kasutu asja pinni sinna ja kasutan selle juhet, aga kas siis tuleks ka ajule arvutiga märku anda, et relee ootab nüüd signaali just sealt pin 10st? Või kust mujalt ma selle signaali nüüd saaks. Nii ka ei taha, et süüde sees pump terve aeg tühjalt irvitab. Täpselt sama jant on OBD jaoks vajaliku K-line signaaliga. Minul jälle X60001 pistikus pin 3 tühi - Diagnostic Link TXD - K-line. Mul jooksis endal lõng nii kokku selle benarelee singaali ja OBD kaabelduse tagaajamisega. Mootor pärit 2001 E39 530i atm pealt. edit: ok,sain jälile. See sinine x60004 pistik, kus ma pin 10 taga otsisin on hoopis automaatkasti mooduli pistik. Tundub, et vajalik pistik on jäänud auto kere külge.
-
318i kupee '89 - Max
1/2 Küsige julget lisa ka, ei ole kade. Ise võibolla ei taipa või ununeb kõike kirja panna. Üks päev kiskusime lahti ning järgmisel päeval ning ööl käis töö kui mõisa köögis lausa 16h. Sellel garaazipäeval ja ööl sai enamvähem suurem osa kokku laotud. Tegelt oli ilge tuhin üke hurraaga kapoti alla ka tõsta aga tekkisid probleeeemid. Kes küll neid oodata oskaks. Mootor sisu poolest ei ole halvasti üllatunud. Jahutussärk, karter jne on puhas ja sodivaba. Ketiajam on kunagi vahetatud ning termostaat ja pump ka arvatavasti 2018a tuuri. Küünlad on väga vanad ja mustad. Aga nagu kardetud hakkas ikka mõni alumiinium keere näkku panema. Üks õlijala poltide avadest läks pisut peesse. Tõmbas mul masti täitsa maha sel hetkel. Ma ei hakanud siin moodsate keermeparandus vahenditega jändama ning keerasin sisse tikkpoldi lootes, et põhjas veel piisavalt keermeid on ning pingutasin mutriga niipalju kui julgesin. Kui hakkabki ikkagi midagi lekkima, siis halleluujah ning hakkame auto küljes sitast saia tegema. Uus basic kama külge visatud: -veepump ja termostaat -kõik võimalikud o-rõngad (jahutus, õli, õhk) -kollektori tihendid -õlijala tihend -vända esimene ja tagumine simmer -klapika tihendid -kogu karterituulutuse möll -küünlad -õlivõttur -roolivõimu delete rihm 6PK1390 M54 swapi puhul võtab võibolla esialgu otsa higiseks õlivõtturi teema. Mõned teevad ise, aga tegelikult on lahendus ka osta E38 M52TU õlivõttur, mis A-osana napilt 50 euri maksab ning mure murtud(neid on 2 varianti - 1 on odav ca 50eur ja teine 5x kallim). Ise võiks teha siis, kui omaks tööks vastavat aparatuuri, TIGi näiteks. Minul kasutusel oleva võtturi kood: 11411432735. Kontrollisin ka mänguasja poest ostetud plastiliiniga kliirentsit. Kui mälu ei peta oli võttur vannist ca 8-9mm ning kenasti paralleelne E34 M50 karteriga. Plekitükiga sidusime õlivõtturi ka pumbakorpuse külge. Õlitorule tuleb veel karterituulutuse äravoolu voolikule ots keevitada. Mis nüüd viimasel päeval pidurit tõmbas oli starteri ja hooratta sobivus. Teadsin küll, et mingit tüüpi M20 hooratast on vaja tagant maha treida, aga olin selle suures tuhinas täiesti unustanud. Kuna M20 hammasvöö nõuab vastavat pendiksit või starterit, siis läks ka sellega nihu. Järgisin bmw foorumis kellegi hääd nõuannet M52 starterile sobiv pendiks sisse pookida. Pendiski täitsa sain, aga antud M54 starter on konstruktsioonilt ikkagi pisut erinev ning ei saanud ma seda pendiksit sinna sisse sobitatud. Mingi nuudivahe tekkis seal - peenike vs jäme. Muidugi kogu selle pettumuse teada saamiseks ke****in ja raiskasin aega tõmberelee poltide eraldamise peale. Oblä ma oleks midagi põlema tahtnud panna. Ei teagi mida nüüd teha. Bingotada ja loota see sobiv M52 või jumal teab mis sobiv starter leida, millele saaks uue pendiksi panna või siis pidi vist mingi vanema tüübi M20 starter ka sobima äkki. Hooratta hammasvöö vahetamisega ma ka eriti tegeleda ei viitsi. Klapikat ma veel lõplikult ei sulge. Värskendaks vanosed Beisani tihenditega ära. Mõneks ajaks saab ehk jälle heaks. Mõtlen, et huvitav kas M52TU kütuselatt istub külge. Pääseks iga aasta kalli 40-50eurise kütsifiltri ostmisest. M54 nö non return latt, mis tähendab, et FPR on integreeritud kütusefiltri sisse. M52TU aga vanamoelisem lahendus kus FPR on latil. Esiosa korrastamine Moll uue pudruga koos vee särk-värk Genekast pudises välja sügist ning saksajorsside koni E38 M52TU taskukohasem õlivõttur E38 M52TU taskukohasem õlivõttur E38 M52TU taskukohasem õlivõttur E34 õlivanni ning E38 M52TU õlivõtturi kliirents Jätkub...
-
320i kupee 1986 Marko S
Täitsa tuttav tunne, kui kaua aega kulub kõige orgunnimisele nagu mutrid, poldid, kronsad ja muu träni. Et nii kannatlik ma ise küll ei ole kunagi suutnud olla. Samas tasub see lisavaev end ära, sest hiljem kuluks oluliselt kauem aega nende samade asjade otsimiseks ja sobitamiseks. Julgeks isegi ülal toodud komplekti tellida. Oman ise ka tõenäoliselt täpselt samasugust kimpu köidetud vigurikomplektri nagu GTA mainis. Eks kannatlikust ole nii odavama kui ka kallima versiooniga nagunii vaja. Yuutuubis tundub kõik alati nii lihtne
-
318i kupee '89 - Max
Tahangi siia teemasse võimalikult palju infot pressida mida ise netist ja abivalmitelt kaasmaalastelt kokku olen ajanud . Seetõttu teen hetkel tihedamalt postitusi kui muidu, et voimalikult palju meeles püsiks. Koostan ka exceli tabelit, et sellisele swapile väike numbriline hinnang anda
-
318i kupee '89 - Max
Täna jõudis peategelane ka kohale. Stroker värkide-särkidega seekord jantida ei viitsi, seega läksin lihtsama vastupanu teed ning võtsin julguse kokku M54B30 siia pajatada. Mulle see M54 dünaamika vähemalt paberi peal meeldib. Pigem kohmakama läbisõiduga kone vist, aga seest täitsa kabe ning pistan talle enamuse eluks vajaliku uue külge. Küünlad paistsid küll rikkama poolse välimusega, aga teeme paremaks. Mõtlesin küll, et rsk seekord ei osta mitte ühte rihma ka uut enne kui kone vahel ja töötab, aga nooo läks nagu alati. 😄Hooldusele/remondile kulub ikka julge pool mootori hinda ära. Kiskusime enamus auxiliary kama küljest. Teeme kiire iluravi, uued tükid ning proovime veel selle aasta sees kapoti alla ka mahutada - kõik vajalik selleks peaks nüüd olemas olema. Töökorraldus läheb väga kiirelt näpust - eriti pimedas
-
Lobamokkade rubriik
Häid pühi, aastalõppu ning edukaid lõppevaid/algavaid projekte siinsele kontingentile ! edit: aaa, aina paksemat rahakotti ka!
-
Tagasilla camber ja toe plaadid
Äkki kellelgi leidub kasutajale @Sipuest
-
318i kupee '89 - Max
Tasapisi töö käib. Võimendi sai vist paika. Vana ajas treipingi käima ning keermestas "uuel" võimul varda M10 peale, et kasutada E30 kahvlit ja tihvti. Peab mainima, et moderne võimendi koos peasilindriga on märgatavalt kergem kui originaal E30 kama. Ühe hurraaga vahetasin ka siduri peasilindri välja - siduri käitumine oli aeg-ajalt kummaline. Mootorile ka kastitäis varuosi kokku krahmatud. Kone ise peaks lähima 2 nädala jooksul pukki jõudma. Tagasilla põhikomponendid on ka koos. Ketasõõtsadele saab hiljem ka üle minna. Treiali abi Salongist paistab kõik nagu õige Ristsugutis Side by side enne modifikatsioone Torujürka, M12-M10, mingit SEMA näituse taset taga ei hakanud ajama. ZF käimakotile sai uus tuulutusklapp ning muud vidinad. Vahetan ka käigulüliti simmeka ära. Tagasilla värskenduseks valmis
-
M: Turbosmart 40mm WG
Kuuse alla kvaliteetne wg vaid 225 euriku eest!
-
318i kupee '89 - Max
Hakkasime selle hooaja töödega vaikselt siis pihta. Krdi survekas oli vehkat teinud, miinused tulid ka nii äkki ning jäigi kapotialune pesemata. Ei viitsi liiga palju vaeva ka näha, nagunii kärme uuesti räpaseks muutuma. Suvi kohe käes ning aega ka eriti pole, igasuguste visuaalsete lahenduste pealt tuleb aega kokku hoida. Aastate jooksul olen kaaskannatajatelt ideid näpistanud. E83 võimendi(koos peasilindriga) sobitamine - väiksema diameetriga kui orikas, aga paksem. Muidu sobib, aga siit-sealt tuunida vaja. Kuna peasilindril ainult 2 väljundit, siis tuleb esimesed pidurid läbi jagaja vedada. M12 stutsid tuleb ka M10 peale üle viia. Salongis olev hark nõuab modifitseerimist. Rooste, rooste kõikjal. Esiosa tuleb suuremas mahus käsile võtta. Ühe lapiga siin ei pääse. Külmal perioodil ei viitsi sellega tegeleda, lükkan edasi. Mõtlen, et peaks ka vist tagasi lisama originaalis leiduva tagapidurite jõuregulaatori. Leidsin ta kunagi lahti ühendatuna sealt samast nurgast ning võtsin tookord eest ära. Kas midagi viga või ei viitsinud eelmised omanikud torude vedamisega jantida... . Iseenesest mingeid anomaaliaid pidurdamistega olnud ei ole, aga mine tea. Soodapritsitud karter, liivapritsitud käpad, 02 õlipott, M52TU võttur.
-
wg endiselt saadaval.
-
Lobamokkade rubriik
Järelturu müramati soovitusi tulemüürile mootoriruumis? Valik rsk liiga kirju.
-
O: E34/E38 M50/M52 karterit
Karter vardaga ja võib õlivõtturit ka pakkuda. Ps.
-
M: M20B27 (MÜÜDUD)
M20B27 ETA Värskendatud alumine ots. Saaled, rõngad, oe kepsupoldid, tasapinnalihv, simmekad jne. Kaasa veel mootori komplekteerimiseks vajalikud varuosad - lappimist vajavad torukolded, e30 käpad, katted, pihustilatt, rihmarattad, jne. 2 teadmatus seisus plokikaant sh. korralikud nookurvõllid ja peotäis nookureid. OE Sisse- ja väljalaske kolded. Korralik modifitseeritud alu karter + plekist karter. Uus rihm ja mingid tihendid veel kaasa. 450€ või parim pakkumine.
-
M: M20 2.8L 'stroker' mootorikomplekt (MÜÜDUD)
M20B28 155kw koos käigukastiga(ilma hoorattata). 10,5:1 CR M52B28 vänt 885 kaas (juhtpuksid ja klapid üle käidud) Torukolle DET3 piggypack, M50 TPS, AFM delete. Schrick 272 M52B28 pihustid Nuke rihmaratas Väntvõllile sobivaks treitud 9.7:1 kolvid Trompetiga õhufiltri koda. Rihm vahetatud 2021 suvi. kompressioonid 12,9-13,5 bar. Aastate jooksul saanud värske süütemängu, andurid, rõhuregulaatori, lõdvikuid jne. Peaaegu täiskomplektne plug and play mootorikomplekt E30 aiste vahele. 975€ *BRONEERITUD* Lisainff ja muu jutt läbi PS'i. Terviku müügi ebaõnnestumisel läheb juppideks.
-
WG - 222€ - Uus originaal, 1 bar. Flantsidele keevitatud rv torujupid külge. GT30 maxpeedingrods - 110€ - Uus, ilma sisese wg-ta. müüdud 550x300 cooler 3" otstega - Uus, 110€ - keskel all servas kerge transpordi kahjustus, ei midagi suurt. müüdud pm.
- M: m10b16 moto koos kastiga
- 316i kupee '90 - loonik
-
Paisupaagi värskendamine.
Kui mälu ei peta, siis oli see feik? Niiet tuleb aga kukrut tühjendada
-
318i kupee '89 - Max
2/2 ⬆️ Hooaja lõpus hakkas küll masin väsimusemärke näitama. Mingi aeg hakkas paak taas lekkima. Eile pani kaugtulede lüliti näkku ning analoog kella "+" nupp väsis ära. Pisematest "saavutustest" pookisin külge kojamehe mutri katte ning kunde ukse stopperi hoova tihvti - raibe ei paugu enam. Ning suunatulede probleem lahenes uue kangiga. Heast küljest pole heli enam turkis. Taga blästivad hertzi ovaalsed koaksiaalid ning ees "tambivad" 5.25 kompod. Kõiki elemente toidab 4-kanaliline võim ning kogu süsteemi aitab paindlikult juhtida uus makk. Projekt veel lõpetamata - twiitereid pole veel külge saanud. Vahest käin kräunutamas ka. See tähendab alati automaatselt ka pidurimahlade vahetust. Määritud coilide keermetele mähkisin ümber mingid sukad. Kas hea või halb idee näitab aeg. Kella "+" nupu lüliti liimisin ära, isegi reageeris mu vajutusele nüüd, aga pigem ei julge näppida. Tuleb kella lihtsalt tagurpidi õigeks ajada. Libe vl. poolne nookurvõllimees keeras end mingi aeg(äkki rajapäeval) jälle kummuli. Lukustustihtil vist üks nukk kumeraks kulutatud, tuleb uus panna. Kusjuures tundub, et "kaane lekkest" olen ka jagu saanud. Ei lekkinud mitte kaanetihend vaid hoopiski immitsesid nookurvõllide punnid(mis siis, et uued). Panin vanad orikad sillariga paika ning nüüd enam ploki esiots õlist ei nireta. Mootor muidu veel toimetab, komprekad korras, vaid pisut õli aeg ajalt janusele juurde andma Akukasti pesu on nüüd iga hooajane must-be. Jätan oma fantaasialisti ka siia (mitte)täitmiseks e enim häirivamad asjad: Uksetihvtid KKK leke, kaas kõver Tagasild Paak Käiguhoovastik Esitulede klaasid Plekitöid mootoriruumist kui ka pagassi poolt. Läveka liistud ning muud katted(sest põrannd vist nüüd tõesti kuiv) kapotitihend. Jõudu!
-
318i kupee '89 - Max
1/2 ⬇️ 'le continue 2022 lõpp - 381931km Täna pillid kotti, välimus üle lutsutatud ning põhjakonarused kereõlitatud.Jõudsin suvel ikkagi normil ajal kodomaale ning sai nauditud küll. Ammu pole ühtegi "müügipildi" stiilis pilti teinud. Igaks petteks sai siis midagi tehtud. see pole mina.
-
Lobamokkade rubriik
Ei tohiks olla, kunagi põrandal vales asendis hakkas välja ajama. Tasib muidugi üle kaeda.