Kõik, mis RaidoM postitas
-
Esipõll
Alumisel pildil on sul tegelikult M-tech II stange/põlle kate(kuidas keegi nimetab) Põllesid on jah kahte erinevat FL puhul. Kahe avaga ja ühe avaga. Kahe avaga peaksid diiselmasinatel ja 325i-del olema. Ilmselt seoses õliradikaga on see lisaava seal. Ühe avaga on 320i ja lahjematel R4 pillidel.
-
Lobamokkade rubriik
Mul need GSP-d all. Jäme veovõll on. 29mm oli vist. Aga mul olid nad suht algusest peale kerge lõtkuga ja nüüdseks aina süvenenud. Teist korda enam ei ostaks.
-
Kes, kus ja keda nägi
Ma kuulsin sind kui pöörasid Jälgimäe teelt Itella poole. Pilk läks kohe aknast välja.
-
Kes, kus ja keda nägi
SanderP oli vist paar tundi tagasi Tammsaare-Sōpruse Circles koos veel ühe E30-ga.
-
320i (M50B25) '90 - RaidoM
Eks ma pean hakkama kvaliteetsemaid ja kallimaid juppe ostma. Siis ehk kaovad ka kolksud Sōber-mehhaanik ütleb alati, kui ma mingi kolksu pärast virisen, et mingu ma UMi ja vōtku uus pill siis saan kolksudest lahti.
-
Tundub, et see pole siis minu kiiks vaid asi ongi algusest peale loksuga olnud. Eks peab tulevikus midagi paremat leidma.
-
Hetkel ei viitsi selle kastiga jebida. Las raibe undab siis. Pigem on see talve teema kui auto seisab. Aga jätan meelde, kust laagri saaks ja kes ära vahetaks. Ise ilmselt ei hakkaks lahti kiskuma. Vanad vōllid jah kasutuskōlbmatud. Korra küll møtlesin, et vahetaks vanal ja uuel veovōllil need sisemised otsad omavahel ära aga kahtlen, et sel mingit pointi oleks. Difri poldid olid jah viimati kinni.
-
Ma olen seal kõiki asju loksutanud ja mudinud korduvalt. No ei ole differ. Ma olen üsna kindel, et Mihkel ei müü rämpsu ja loksuvaid asju tervete pähe. Käik sees, rattad maas, keeran kardaani edasi-tagasi kõvad 2-3-4 cm, differ liigub kaasa, veovõllid liiguvad samuti kaasa. Aga rattad ei liigu. Pärast käimari vahetust läks loks siiski väiksemaks.
-
Detonatsiooni andur vahetatud ja midagi nagu muutus paremaks. Möödaminnes sai teine käigukast ka alla pandud, sest kolks käiguvahetusel muutus võimatuks. Auto all loksutades ja kangutades ja arutades tuli siiski välja, et suur osa sellest loksust tuleb ikka pooltelgedest ka. Seega ilmselt olid need GSP poolteljed juba algusest peale kerge loksuga ja 5000km-ga on asi aina süvenenud. Kasti siiski vahetasin ära ja kolks jäi natuke väiksemaks aga see-eest kast ulub. Netist natuke uurides pakutakse, et siseneva võlli laager teeb seda häält. On keegi seda vahetanud? Kas see peaks kindlasti olema BMW originaal(93euri) või lahendaks probleemi ka mõõtude järgi võetud laager(SKF jne)?
-
Lobamokkade rubriik
Netis ringi kolades leidsin sellise postituse: http://bigcoupe.com/phpBB2/viewtopic.php?t=23155&highlight=#p163864 Erinevad remondimanuaalid nii E30-le kui ka teistele vanematele bmw-dele.
-
325E`(M20B27)`85 Renxx
Kui 15" siis võid ju ka E30 originaal kärgvelje panna. Jääb välimuselt originaaliks ja natuke edevam kui pudelikork.
-
324td Touring '89 m50b25 - oismets
Veider gemüse. M52 peaks ju samuti vanosega olema. Veel uuemad isegi topeltvanosega. Vb oli m50 non-vanos kaas peal kuigi mul pole aimugi, kas need on omavahel vahetatavad.
-
Lobamokkade rubriik
Peaksid sobima ka teiste vanemate bmw-de keeratavad aasad. Endal vist e34 oma pagasnikus.
-
325i '86 - orub
Mul aasta aega need GSP-d all olnud. Siiamaani ei loksu ega ragise. Samas drifti ka ei tee.
-
Heitgaasidraama siin mõni aeg tagasi sai enamvähem korda. Pihustid käisid stendimises ja sai korduvalt elektriku juures käidud lambdaga seoses. Enam-vähem legaalsed näidud sai kirja ja asi sellega lõppes. Toivolt sai küll universaalne katalüsaator võetud kuid hetkel jääb riiulisse ootama. Oorele vedas pill välja ja Laitses sai Youngtimeri üritusel ka käidud. Tõmme on kuidagi kesiseks jäänud. Vahel nagu liigub hästi, vahel halvasti. Diagnostika näitas knock sensor 2 viga niiet algatuseks peaks selle vist ära vahetama. Uus OEM radika kork sai ka külge pandud. Temperatuur püsib linnasõidul rohkem keskel ja el.vent rakendub harvemini. Maanteel siiski tõuseb natuke üle keskmise. Pean uurima, kas on järsku õhk kuskil süsteemis. Lisan mõned pildid, mis on erinevate autorite poolt tehtud. Ise väga pilti ei mõista teha Taha on ikka veel flantsi vaja ja summutile säravamaid otsi
-
324td Touring '89 m50b25 - oismets
Pane veits kirjavahemärke ja suuri algustähti ka 3 korda lugesin, et korralikult aru saada
-
316/91a(m50b25) devil86
E30 tugilaager jah aga see tuleb teistpidi pöörata, et kardaani viltu ei hoiaks.
-
M50 temp andur/näidik
Seda ei oska öelda kahjuks.
-
M50 temp andur/näidik
Just. Ühe piniga andurit vaja. M20 pruun andur.
-
O: M40B18 mootoripatju
https://hlautoosad.ee/?page_id=10&m=40&typ_id=27&pg=10102&g=10635 Pole eriti kallid ja saab kiirelt kätte ka.
-
M50 mootori paigaldus e30-le
3.25 ja getrag 260 100km/h on ca 2100-2200 pööret.
-
O:Liistud ukse/põhjamati äärde jm
UP! Ühte aknavänta samuti vaja. Ja ikka vaiba äärde käivaid liiste.
-
Aku kaabli vedamine läbi tulemüüri
Õhkõrn rant peaks olema jah. Oleneb palju sul seda mastiksit/värvi seal on.
-
Valmidust ka pole? Enda omal ka polnud midagi eriti näha aga haamriga nats togides tuli ilusti ovaalne auk sisse.
-
Originaalkohast vast kõige õigem/lihtsam. Eks ta suht pusimine ole aga läbi läheb.