Kõik, mis RaidoM postitas
-
Lobamokkade rubriik
M-Tech II huvilistele: http://foorum.bmwclub.ee/viewtopic.php?f=56&t=215192
-
316i 141kw kupee '91 - TenZki
Jep, seda enam-vähem välimuse koha pealt mõtlesingi: velg, vedrustus, IS lip ja ongi juba tunduvalt etem. Toonklaasi ei poolda mina ka.
-
316i 141kw kupee '91 - TenZki
Ei soovita ka seda B20 sinna panna. Minu omal oli see peal kui ma ta ostsin ja peale R6 mootori hääle polnud seal midagi ägedat. Edasi ei liikunud ja kütust võttis mõtetult palju. Praeguse M50B25 sain 100euriga seega leiab neid 2.5l mootoreid ka soodsalt. Üldiselt ei soovita üldse midagi vahetada. Jäta mootor originaal, pane pigem rõhku välimusele jne.
-
Huvitavad pakkumised müügiplatsidel
http://www.auto24.ee/1844853 Korralik hind 1.6l kohta.
-
316 '90 - Kalev
Kahjuks ei näe minagi pilti. Aga jõudu ehitamisel ja mida rohkem õepoeg oma raha sinna matab seda paremini ta seda ka hoiab
-
Lobamokkade rubriik
Leidsin mingist suvalisest Austraalia külaspoest E30 M3 mudelauto Ammu olen sellist otsinud.
-
Lobamokkade rubriik
Selge. Ta pilt tunduski imelik. Eks pean kuskilt selle võtme leidma.
-
Lobamokkade rubriik
kas esipõlle saab nii ära võtta, et stange tala jääb külge? Hakkasin eile lammutama aga kuna mul polnud seda suurt torx võtit siis jäi asi pooleli. Just vaatasin lepa teemas,et tal põll küljest ära aga stange tala ikka küljes. Ja kuidas akna liiste eemaldada?
-
Kes, kus ja keda nägi
see olin ilmselt mina. Kablis käisin.
-
320i (M50B25) '90 - RaidoM
Kollektorid on M50 pealt ja ülejäänud summuti peaks originaal M20 oma olema. Täpsemalt ei oska öelda, sest selline kompott oli juba küljes kui ma masina ostsin.
-
Jagelesin mitu päeva jahutussüsteemiga. Vahetasin 2 korda termostaadi korpust, sest esimese suutsin katki keerata. Peale seda sai üks õhtu ja järgmine hommik süsteemi õhutatud. Peale seda hakkasin velgi korrastama, kuna nad olid ikka väga koledaks muutunud ilmastiku jm tõttu. Tegin nagu youtube õpetustes: tõstsin tagumise otsa üles, panin 4nda käigu ja hakkasin neid liivapaberitega lihvima. Ideaalsed nad ei ole aga üldiselt jäin päris rahule. Osad liivapaberid olid aastaga kuhugi ära kadunud niiet pidin P800 pealt P1200 peale hüppama ja peale seda poleerpastaga üle. Rehvid peale, kütus paaki, kindlustus ja tegin esimese 100km ära. Coilid on veel alla panemata. Loodetavasti saab nädala lõpus selle ka korda. Enne: Pärast:
-
Lobamokkade rubriik
Jep, panin ta jah sinna alla. Täitsa okei jäi.
-
Lobamokkade rubriik
Krt, sealt tundub natuke ohtlik tõsta. Tugijalg jääb täpselt ainult selle poldi peale kandma. Kas sealt kõrvalt kohe sillatala alla ei või panna?
-
Lobamokkade rubriik
Kuhu võiks tagasilla juures tugijalad paigutada nii, et ma midagi ei kahjustaks ega kõveraks pressiks? Sillatala alla mõlemale poole? Vaja mõlemad rattad õhus hoida.
-
Vahepeal mõtlesin ka taha 205 panna aga ei näinud nagu mingit eelist sellele ja võtsin ikka kõik ühes mõõdus. 15" on üsna odav jah. Mõni aeg peale rehvide ostmist leidsin isegi Nankangi lähedase hinnaga Toyo Proxes T1R rehvid. VIsko on mingi suht noname: OSSCA. Tahtsin asja kohe kätte saada ja ei viitsinud mingis tellimisnimekirjas olla ja leidsin foorumist uue visko. Ehk see "ohsaaa" kestab. Endal nagu mingit erilist häält ei tuvasta.
-
UMist mõned vidinad. Klambrid põlleliistu jaoks ja kummist ümbris tankimistoru ümber.
-
Täitsa võimalik jah, et see väike tiksumine peabki olema. Seismine on jah täielik auto surm. Plastikud pudisevad lihtsalt küljest ära
-
Tegin õlivahetuse täna ära ja tundub, et sai korda. Tiks mootorist kadus ära aga samas midagi nagu tundus seal veel tiksuvat aga see võis ka mu paranoia olla. Järgmine teema oli õhutamisega. Mingi hetk oli juba tunne, et asjal on surve sees ja kaas kõver ja sada häda veel aga internetist sain üsna hea õpetuse ja sõber oli ka toru otsas, kes andis nõu ja nüüd temperatuur keskel ja ei kuumene üle. Seejärel tegin mõnele plastikule uuenduskuuri. Prillid ja stange liistud olid väga halliks läinud kuidagi ja lasin nad mattvärviga üle. Lõpuks tegin ka proovisõidu ja tagasitulles oli kapotialune jälle jahutusvedelikku täis. Termostaadi korpuse õhutusnipli juurde oli pragu tekkinud. Ehk leian homme uue korpuse. Saab lõpuks sõitma ka hakata. Võrreldes eelmise aastaga on udukad ja põllelisa juurde tekkinud.
-
Ärge nüüd hirmutage nende nankangidega pole neid veel allagi saanud. Rehvi niikuinii ei põleta niiet ehk selle võrra kuluvad aeglasemini Tuttav remondimees arvas ka, et kuna auto pikalt seisnud siis õli kõik alla vajunud ja hüdrotõukurid suht kuival. Igatahes vahetan õli ära ja ehk saab selle asja korda. Mootori ajalugu tõesti ei tea. Ise olen ainult ühe õlivahetuse teinud.
-
Sain üle 15 kuu auto juurde. Kõik rehvid tühjad ja aku ka tühi. Ostsin uue aku, kuid käima ei läinud. Starter aina plõksus. Koputasin küll paar korda,et vb kinni jäänud aga ei midagi. Tuli välja, et starteri voolu juhe ei olnud päris korralikult kinni ja ei saanud hästi voolu. Peale kinnitamist läks hästi tööle. Järgmine viga: viskosidur oli läbi ja üks bensuvoolik oli rabedaks läinud ja lekkis. Vahetasin mõlemad ära ja peale visko paigaldamist läksin sõitma, et näha, kas jahutab või mitte. Ei jahutanud. Temperatuur läks 3/4 peale ja tulin koju tagasi. Kapoti alt tuli auru! Järgmine viga: termostaadi korpus oli otsast katki ja lõdviku vahelt lekkis tosooli. Ja siis kõige suurem viga: mootorisse oli tekkinud mingi tiks. Täpselt selline nagu siin videos: Mis seal tiksub? Siin on inimesel sama teema: http://foorum.bmwclub.ee/viewtopic.php?f=5&t=196279 Kui tõesti mõned klapid kõverad, siis millest nad kõveraks said minna? Sõitsin max 2km, paaru ei andnud. Peale sõitu tekkis tiks. Mott igatahes maas.
-
Kes, kus ja keda nägi
P2hkel sõitis täna Kopli tänaval mu taga. Ilus punane värv masinal.
-
Lobamokkade rubriik
Tänud info eest. kas pildil nr4 ongi? ainult üks klamber? http://bmwfans.info/parts-catalog/E30-2-doors/Europe/320i-M20/L-M/apr1990/browse/vehicle_electrical_system/battery/
-
Lobamokkade rubriik
mis mõõdus aku E30-le läheb? pikkus, laius, kõrgus? ja kust saaks seda klambrit, mis akut kinni hoiab. Mul pole seda kunagi olnud ja ei meeldi,et aku seal ringi sõidab.
-
316i (m20b25t) '89 - Magnus
OT: tundub, et tegid head tööd selle villisega mees jõudis kohale igatahes. : http://eestielu.delfi.ee/eesti/harjumaa/saue-vald/elu/kose-mees-joudiski-vanal-villisel-vladivostokki-valja.d?id=68833223 Aga jõudu ehitamisel. Ehk saab see masin lõpuks turbomootori tööle. Eelmine omanik selleni kahjuks ei jõudnud.
-
E30 väärtus
Palju korralik, nii tehnika kui kere poolest, facelift 316i Baur võiks maksta? Wikipeedia andmetel on neid 1805 tk tehtud.