Hüppa postitusse

Edetabel

Populaarne sisu

Näitan sisu kõrgeima reputatsiooniga 18.08.2026 kõikidest kohtadest

1. Tervitus, Kogu E30 projekt on veninud ikka päris pikale. Peale Saaremaalt tagasi toomist, pole suurt aega tegeleda olnud. Ja pole ka leidnud piisavalt usaldusväärset inimest, kelle juurde viia ning lasta teha kõik vajalikud keevitustööd. Kindlasti on neid, kes oleksid nõus tegema seda, kuid mis raha eest? Arvestades mahtu, ilmselt räägime summast 6000+ eurot. Aus olla, ma ei näe mõtet sellel. Tavaline tehasest välja veerenud 320i ju. Oleks M3, siis isegi kannataks ilmselt kulutada. Ja muidugi värvimine sinna otsa, mis pole ka odav töö, kui tahta ka kvaliteeti, mitte ainult värvikihti mis aasta pärast maha koorub. Lahendus? Järelikult tuleb ise teha nii palju kui oskan ja suudan. Kui hätta jään eks siis vaatan, kes raatsib õpetusõnu jagada. Ärge näkku lööge, kuid ma pole keevituskäppa oma elus väga palju käes hoidnud. Õnneks põhja all jääb enamus keeviseid põhjamastiksi alla peitu. Esimese asjana võtsin kätte ja eemaldasin käsipiduritorude kinnitused, mida olid üsna pahad. Lõikasin plekist uued tükid ning siristasin külge. Vanad kinnitused. Uued ja uhked tükid. Jah, keevitus pole esimese korra kohta kõige kaunim, kuid see jääb õnneks kõik keremastiksi alla peitu. 🙄 Tagasi omale kohale läksid ka kütusepaagikinnitused ning piduritorude kronkud. Sai testitud ka turvavööde kinnituse tala või kuidas iganes selle õige nimetus ka on? Tahtis omajagu eeltööd (loe: painutamist), et istuks nii nagu peab. Kui kõik sai sobima, tuli välja otsida drell ja keevituseks augud puurida. Mõned postitused tagasi kirjutasin ka, et see tala tahab pisut modifitsserimist, et turvavööde kinnitusplaadid istuksid korrektselt. Peale vaadates tundub tala olema sarnane originaalile. Mulle tundub, et tegelikkuses on liiga kõrge see ja need jupstükid istuvad viltu. Jube keeruline seletada. Selleks, et paremini istuksid, tegin talale sisselõike ning koputasin seda osa pisut madalamaks. Kui asi hea, keevitasin kinni. Minu arvates oli see ainuõige lahendus. Tegelikult ju lõpptulemus on enavähem okei ? Mina olen sisimas rahul selle tulemusega. Ja see ongi kõige tähtsam. Eelnevalt keevitama minnes uurisin, millist aerosooli kasutada nii keevituste alla, kui ka pärast kaitseks peale. Kiideti 3M Welding Thru II, aga kuskilt ma seda ei suutnud leida. Top 2 oli Würthi Roststop Quattro. Võtsin paar purki seda. Kiitke takka või laitke maha. Jätkub....
  2. Õdak! Täna jätkasin oma restaureerimise projektiga. Käisin ümber auto ja mõtlesin, millest alustada. Võtsin ette parema poole juhiistme kinnituse. Kronstein põhja all ise korras, aga toa poolt plekk nagu juust. Tahan jätta nii palju kui võmalik originaal plekki alles. Selle pärast ka lõikan maksimaalselt minimaalselt ära. Ja "uus" ning puhastatud tükk küljes tagasi. Ütleme nii, et tasapisi hakkab käppa tulema. Mis, kus kuidas jne. Aga õppida on veel palju. Ise olen tulemusega enam vähem rahul. 10 palli süsteemis annaks endale neli miinuse. Keevised ei ole alati ilusad nagu tahaks. Nagu Tammetõru Seiklustes tigu ütles:" Ikka edasi, ikka edasi, ei sammukestki tagasi!"
  3. Pärast 5+ aastat seismist Vãike update M3 klaasfiiber bodykit = cancel / sold Mtech2 plastic bodykit = go Rooste 99% eemaldatud Uued coilid Laiemad bbs liped Uus roolilatt z3 Müramatid Uus sumps Uued piduritorud Uued pidurid Uus kapott...
See edetabel on seatud Tallinn/GMT+03:00

Konto

Navigeerimine

Otsing

Otsing

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.