Natukene on aega mööda läinud ja auto oli suvekuudel ikka sõidus. Mingiaeg lubasin kõva häälega, et taastan ta originaali, aga kuna sellel autol oli liiga palju muudatusi juba tehtud, siis tundus mõistlikum mingi teine originaal kõrvale võtta ja sellega kiiresti sõidu stiilis edasi minna. Vahepeal pidi see auto oma 15 tollised Alpina veljed mu E10 2002 alla loovutama ja ajutiselt ostsin sellele Dare BBS replica 16 tollised veljed. Need on plaanis muidugi millalgi välja vahetada kui sobivamad silma jäävad.
2019 aasta lõpus sai ta millalgi tõstuki peale viidud MZ Autosse ja kuna mul kiiret polnud, siis seal ta seisis ja ootas uue südame siirdamist kuni 2020 aprillini. Jõuallikaks leidsin Lätimaal M50B25 põhjale kokku ehitatud 3,0 stroker mootori - sisust peaks seal olema M54B30 väntvõll, kaanega midagi tehtud, M52B28 pihustid ja ega muud väga ei teagi. Igaljuhul vaikselt pandi see mootor sellele kerele vahele:
- Mootor M50B30 stroker
- Hooratas JBRacing alu 4,5kg 240mm M3 siduri ja korviga
- E46 ZF 5 käiguline kast
- E36 TDS suur kardaan
- E36 suur radikas ja 16 tolli ventilaator
- E36 2,5 õhufiltrikorpus
- Väljalase 2,5 tolli Simons reso ja lõpupada
Minek on igaljuhul väga käre ja olles omanud E36 M3 3,2 manuaal, siis too jättis tunduvalt uimasema mulje (eks palju on selles hoorattas ka kinni). Tühikäik on nagu ta on selle väga kerge hoorattaga, aga muus osas tundub, et sai päris vahva. Kuna ma ise sügelesin, siis kapotialust lubati veel muidugi ilusamaks teha, aga see polnud mul praegu prioriteet. Pean veel sinna mootorijuhtmestikule katte leidma ja korraliku õlivarda. Küljes on praegu originaalaju, aga plaanis on esimesel võimalusel progreaju peale üle minna kui sobiva lahenduse leian. Nädala jagu olen saanud nüüd proovida ja avastasin, et raadiot pole sellel ajal üldse käima pannud, mootoriheli ikka kõige parem.