Hüppa postitusse
Postitatud
comment_11257

Tervist. Lisan siis enda isendi ka teile siia vaatamiseks.
Tegu siis 89a manuaal käigukastiga turbodiisel automobiiliga. Sai soetatud kuna eelmine E30 324td läks oma esivanemate juurde. Eestis olen selle auto 2 omanik. Auto plussidest siis niipalju, et autot on osatud hästi hoida. Salong korralik, istmed terved ja puhtad. Veermiku osa eelmise omaniku poolt korda tehtud, loksudeta ja vahetatud kõik kettad, klotsid, amordid. Ülevaatuse läbis vigadeta. Auto eelmise omaniku poolt ka üle värvitud, oli kriime siin seal. Kere on muidu üllatavalt heas korras, põhi ja küljekarbid roosteta. Ei ole täheldanud, et oleks kusagilt mõni plekk või detail väljavahetatud. Miinustest saaksin välja tuua ainult kõrgsurvepumba olukorra. See muidugi BMW diislite kaasasündinud probleem.

Lisadeks siis konks, udukad, mehaanilised vändaga aknad ja katuseluuk, kesklukk, signalisatsioon ja muidugi el. peeglid.

Mõned pildid ka siis.
bmw1.jpg
bmw2.jpg
bmw3.jpg

Paremal siis minu 324td ja vasakul venna 316i

bmw5.jpg
bmw6.jpg

Muudetud , muutis kruusmann

• Vastuseid 73
  • Vaatamisi 13,3tuh
  • Loodud
  • Viimane vastus

Teemas enim postitanud

Kõige populaarsemad postitused

• Teemat tuleks natukene tõsta. Auto siis liigub tänaseks uue turboga. Vanal hakkasid labad korpusesse käima ja maha võttes sain aru et geomeetria osa oli ka kinni natuke. Uus turbo peal ja asi liigub i

• ZF kastil viies k2ik 1:1 ylekandega, oletan et ka m51-l on ZF. M21 kasutab Getrag 260 kasti, millel neljas 1:1 ylekandega ja viies kiirendava ylekandega. Mul m21-l getrag 260 ja 2,93 ylekanne. Maantee

• Võib vist hakata teema pealkirja muutma. Nimelt oli siis mõned päevad tagasi oli see hetk kui sai esimesed ringid uue mootoriga teha. Auto sõidab, liigub, käivitub võtmest jne.   Elektroonika poole

Postitatud pildid

Esiletõstetud vastused

• Autor
comment_9443

tervist. pole ammu kirjutanud. vahepeal siis mootorile tehtud suuremat sorti remont. remondi käigus vahetatud rõngad, saaled, kaan lihvitud ja klapimajandus üle vaadatud. loomulikult kõik uued tihendid. saalede ja rõngaste hinnad suht kirved. rõngad olid mingi 2k ja saaled 3,5k.

sai ka soetatud typ 188 LSD differ. oli e34 m50b25 isendil peal. kaheratta vedu ikka parem kui ühe.

eelmine nädal sai ka kõrgsurvepumba tihendid ära lasta vahetada. nüüd käivitub pallju paremini.

• 3 kuud hiljem...
  • Autor
comment_6144

Auto on kenasti vastu pidanud. Vahetand olen tagumised suured puksid ja diffri puksi. Talvega on karpidele ja tiiva otstele rooste tüppe tulnud.

Peale mootori remonti ikka auto käitumine hoopis teine:

küttekulu väiksem

minek märkimisväärselt parem

vibratsioon autos väiksem

käivitub paremini(-32 käivitus ilma lisasoojenduseta)

Autoga igati rahul. ei ole veel tee äärde jätnud.

• 3 kuud hiljem...
  • Autor
comment_2919

Peale mootori tegemist ikka minek päris hea. Ei ole kellegi teise oma proovinud aga eelmisest 324td-st läheb paremini. Kiirendust ei ole mõõtnud (ei propageeri rullnoklust) aga venna 1,6 jääb jalgu. Küttekulu nati suur ainult, keskmine tuleb kusagile 8-9 kanti. See on tingitud kõrgsurvepumba olukorrast. Normaalses olekus pumpa suhteliselt raske saada. Peale talve hakanud autol defekte tulema, midagist hullu ei ole aga plaanis ülevärvida. kriipsud kraapsud ja muud jama seal näha.

• Autor
comment_2772

Odomeeter keris ette 300 000. Seoses sellega sai tehtud autole suuremat sorti hooldus. Vahetusse läksid kõik õlid ja filtrid, mootori rihm koos rulliku ja veepumbaga (termostaat eelnevalt juba vahetatud), generaatori ja roolivõimu rihm, esimesed kettad ja klotsid, esimesed õõtsa puksid, difripuks läks ka vahetusse, loomulikult ka LSD-le uus õli. Oskab keegi öelda palju LSD hooldusvälp võiks olla? Nüüd peaks mingi aeg muretu olema.

• 2 nädalat hiljem...
  • 1 kuu hiljem...
  • Autor
comment_32213

Sai siis soetatud Eix-i käest sport istmed, mis läksid otsejoones nahatamisse. Tutvuste kaudu sai istmed viidud Tallinna Hiiule ühe vanahärra juurde, kes oli nõus seda tööd tegema. Istmed saavad loomulikult tehtud naturaalse nahaga mitte kunst värgiga. Loodan et saab hea. Pilte saab siis kui istmed valmis ja komplekteeritud.

Mõnusat rullimist kõigile ja vaadake ette, teed on libedad:)

• Autor
comment_32241

Nahk on selle vanahärra poolt ostetud, loomulikult minu rahade eest. Nagu teada siis nahka ei saa osta ühe või kahe ruutmeetri kaupa. Seda müüakse konkreetsete tükkide kaupa ja minu ostetud tükk maksis vanas rahas 1800 eek. Sellest tükist pidavat piisama esimeste istmete jaoks ja pool tagumisest istmes umbes. Täpselt ei tea äkki tuleb isegi välja kõikidele istmetele. Tööraha tahtis saada 10 eur tund aga kui istmed valmis siis ütlen teile, mis oli täpne hind istmete nahatamisel. Nahatamisele kulub ju veel niiti ja porolooni ja mingit spets liimi. Kui istmed nahatatud siis saan teid kostitada piltidega ja konkreetsete hindadega. Ega ta loomulikult odav ju pole:)

• 2 nädalat hiljem...
  • Autor
comment_32817

Täna sain siis kätte oma istmed, mis käisid nahatamises. Töö korralik ja kena. Järgmisena lähevad nahatamisse tagumised istmed kuid pean vahepeal nati hinge tõmbama. Istmete nahatamine koos materjaliga läks maksma 300 EUR. Tagumise istme pidavat tegema kusagil 250 EUR-ga.

Muudetud , muutis kruusmann

• Autor
comment_32880

Uued istmed ikka uute istmete nägu, täitsa istmete moodi kohe. Laiendid nagu valatud külge, tegemist ju originaalidega (tänud eix). Auto on tänaseks hoopis teist nägu kui esimestel piltidel kuid krt mina sellest uuest pildi üles laadimise süsteemist aru ei saa. Postitaks ilusate piltidega aga krt olen mina loll vms. Kui keegi aitaks oleks tänulik.

To GTA: ei tegutse libatse kandis vaid elan selle südames :D juba 23 aastat.

• Autor
comment_32919

To e30fan: istmed peaksid ikka facelifti omad olema, eixi käest soetasin sellised millel riided ja värgid ei olnud enam esimeses nooruses. Natukene kõpitsesin neid ja siis lasin ära nahatada. Kokku läksid esimesed istmed mulle maksma kusagil 400 EUR. Tagumine iste ilma käetoeta ja selleks vist jääb ka....ei tea veel.

To GTA: Külliki mul lähedalt sugulane, isad meil kaksikud nimelt. Nii et vastus sinu küsimusele: Tean küll jah! :D

Kommenteerimiseks loo konto või logi sisse

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.