Hüppa postitusse

Midaasja

Foorumikasutaja
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis Midaasja postitas

1. Raisk, üle pika aja hea kommentaar - nii kümnesse et irvitasin tükk aega.
  2. Kust rem. komplekti võiks saada? Tartu poed seda ei paku, Ladu24 näitab- ainult sealt tellida? Mõõdud ka erinevad 20mm ja 22mm.
  3. Tänud igati asjaliku vastuse eest. See M20 teema tuleneb sellest et mootorit veel käbedamaks saada? Kas sobiksid ka M40 hooratas, sidurivärk ja starter? Või ka M42 oma? Eesmärk oleks igapäevasõiduk krapsakamaks saada, mingit sporti küll ei harrastaks. M20 tükkidega on see teema vist, et pigem nõudlus ületab pakkumist, lisaks veel treimine. Kas see annab piisavalt karmilt juurde et juppe otsida?
  4. palju rool maksab? Saan oma 1,6-sest ferrari teha.......
  5. Neid 316-neid on vähe mida ringi ei ehitata, aga ikkagi küsiks kui keeruline on 1,6 mootori asendamine E36 IS mootoriga? Laia rihmaga variant, vanemad olid vist veel kitsaga.Elektrivärgist tuli vist midagi ajus nokitseda, karteri saab 1,6 oma panna? Käigukast jääb vana või midagi muud? Differ jääb samuti vana või peab miski teine olema? Kirjeldaks keegi mida vaja ja mida saab vana jätta. Tüüpilise 2,5 paigaldamisest ei viitsi ajama hakata, veermiku ehitada jms. Kas IS mootor annab 1,6i-ga(M40) võrreldes ehitust väärivat edasiminekut? Mootorid on samas üsna odavad. M42 mootori paigaldamine on vist jupp maad lihtsam kui M44? Immod ja muudki asjad....... Oleks tänulik põhjalikuma vastuse eest.
  6. 15k puhul peaks ehk isegi totaalse restore puhul korralik kasum ka ära mahtuma....tea palju eestis sellisele turgu on? Kas kõik on juba oma säästud üle vaadanud
  7. Leketega minu arust tegu pole, vedelikku ei kao, pigem tahab see värk puhastamist, vedeliku vahetust, õhutamist. Kas sidurit õhutatakse samuti nagu pidurit? Ülemisel silindril mingit õhutusniplit justkui pole, see saab tehtud läbi alumise silindri?
  8. Kas pole hea materjal:
  9. Tegemist 316FL-ga ja kui muidu sõita ning sidurit lühiajaliselt vajutada on kõik ok. Kui siduriga pikemalt manööverdada, siis kaob ära. Põhjus arvatavasti suuresti silindris ja kui õieti aru saan on 2 silindrit - ülemine ja alumine. Alumine oli kuiv, suur tõenäosus et ära minestas ülemine? On veel mingeid võimalusi?
  10. kuidas siis uue mootoriga liikumine on? kas kiirendust kannatab juba stopperiga mõõta?
  11. Kui käik välja võtta siis miski undamine tekib natuke juurde, vist tüüpiline diffri hääl. Õli käib sinna raamatu järgi SAE80, mõtlesin kui lisada mingit imeainet mis kõik uueks teeb nt. Xado või on midagi veel vingemat. Kaotada pole ju midagi, saab teada ka sild muutub vaiksemaks, vaevalt et kast ulub. Tiiva ääred maksavad 47-60€, sisemiste koobastega on lugu nutusem, minu arust B-osa ei pakuta ja UM küsib vasaku eest 135.50€ ja parema eest 126.50€, kuigi parem on minu arust vähe keerulisema ehitusega. Vasaku ostmisest ma vist ei pääse, paremat vaatab kui tegema hakatakse.
  12. Panen välimusest ka tiba pilte...
  13. Ega kuskil ole kirjeldatud ümberpaigaldust, mis pulkasid peale mootori veel vaja on.
  14. Kas 316i pealt üleminek 318is-le on vaeva väärt üritus? Mõne E36 pealt ikka ehk leiaks, palju seal muuta tuleks, karter on ka erinev? Käigukasti saaks vana jätta?
  15. UM-st? odavamad? kallimad ? paremad? esitiibadega on vist B-osadega jama, aga kas taha kannatab B osa panna? ilmselgelt tuleb lahti lõigata ja vahetada sisemisi ja välimisi plekke
  16. Jääbki soiku, seda masinat on paras sügisel tegema hakata. Mu masin pole nii vana et vanatehnika restauraatorite poolt taastama hakata, eesmärk on et hea välja näeks ja see tähendab paratamatut võitlust roostega, unistus oleks keretöödele kulutada mitte rohkem kui auto ostu hind..
  17. Esialgu tööhulga poolest hull ei tundugi, ikka väga hull paistab. Meeletu töö ja originaalist jääb vist väga vähe alles, imelik et tagumised rattakoopad nii ühes tükis veel on. Tiivad ja uksed on vist lihtsam vahetada kui kobedamaid leiab. Pikk projekt.
  18. Kas originaalplekki ka midagi järgi jäi......ise plaaniks ka nagu värvimist ja paratamatult plekitööd, aga midagi nii radikaalset käib üle jõu ja midagi sellist teenusena sisse osta ajaks masina hinna vist hulluks. Tuleb vähe lihtsamalt hakkama saada, eks näis. Kuidas need katuseliistud ja ukse omad nii maha/külge saab et hiljem ilusad välja näeksid?
  19. Katsun mingil kenal päeval autost pilte ka teha, ilma nendeta on põdur teema. Täna ei tahtnud üldse käima jääda, ainult 3000 pöörde peal käis ja ennem üle 100km tartusse sõitis jumala ilusti. Meenus et olin õhufiltri seisu vaadanud ja kontrollisin kõik üle. Karteri tuulutuse voolik õhuvõtu toru alt lahti (lõhki ka pragunenud) ja vaakumvoolik mõradest ära murdunud. Peale vajalike ühendusi käis mootor jälle endiselt. Kleepisin rattakoopa pagasniku huvides uuesti kinni, katuse ühenduste tegemiseks bituumenmaterjal on hea, meenutab pistu pigimatti aga on painduvam, lased kuumapüstoliga üle ja püsib hästi. Otsustasin et 2-3 suvekuud sõidab sellisena nagu on, kere hakkab sügisel tegema, sest talvel temaga ju niikuinii ei sõida. Tagatiivad on esilagu kõige õnnetumad, ees aku juures ka auk muidugi. Vasak on hästi räbal, sest selle poolega on kunagi midagi juhtunud, ust on ka tehtud. Küljekarp on mudru täis, peab teist kuidagi välja koukima, üks väike auguke on ka. Alt esialgu hullu ei tundugi, aga eks tuleb salong välja tõsta. Parem mootoripadi on puruks ja tagumine summuti kandur keevisest lahti tulnud. Mootoririhma peaks vahetama, tahtsin pilgu peale visata kuid, bmw-l polegi see nii lihtne nagu sama ajastu VW või opelil. Esiuste all on roostet ja esitiibade alumised osad, aga neid annab ehk isegi päästa. Tervet õhuvõtutoru oleks vaja, õhufiltrist pritsungisse, minu oma on teibitud. Üks akna vänt on puruks.
  20. Kuule ega sa ei taha keevitada? Seda paremat tiiba tegid päris lahedalt......
  21. Lubasin et teemat ei tee, aga tõstsin pagassi tühjaks ja küsiks tegijatelt helgeid soovitusi. Taga rattakoopad korralikult teibitud, muidu oleks pagasnik vist kruusa täis olnud. Üldpilte pole, aga panen üles koledamad asjad. Kuna endal garaazi, keevitust ja töökogemust pole, siis pean ehitamise kellegilt sisse ostma. Kas neid sisemisi koopaid saab ka vahetada? Kui siin on põhisõnum, et pole E30-t millest kruvikat läbi ei lükka, siis minu omast saab juba läbi astuda: Pildid on jube väikesed, ei teagi kuidas neid suuremaks saab....... Tundub lihtsalt tehtav eks ole? Tartus näiteks? Tavaliselt tehakse masinast ilusama poole pilte, ma teen koledamast. Aga kaugemalt ja eriti parema külje pealt täitsa kena, salong korralik ja terve. Edasi veab 73kW, maantee peal olemuse poolest täitsa normaalne sõita. Kiirendust võib muidugi kalendriga mõõta. Lisasid pole, kesklukk ja katuseluuk. Eks ma kisun mingi aeg salongi puhtaks, vaataks kuidas seestpoolt välja näeb, altpoolt auke lausa polnud aga kes teab mis mastiku all toimub.
  22. Seda punast oleks tahtnud küll vaatama minna, lähedal ka: http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=2000146, huvitaval kombel auto24 otsingus ei näinud seda ja siit linkides avastasin, kuid on juba müüdud. Hobiautoks ostaks küll midagi sellist, käiks pühapäeviti kirikus ja surnuaial
  23. Täitsa lahedad veljed, ostaks ära aga mul ei ole E30, masin on sul ka kobe. Kui kena E30 leian olen huviline, aga karta on et seda alles sügiseks
  24. No aga hind tõuseb: http://www.auto24.ee/used/1969923 On see maksimum hind või saab veel minna? Ise pole üldse E30 spetsialist, aga jah, küljed on suht värske värviga kuni ülemiste mustade triipudeni, mis ongi seal värvi ülemineku katmiseks. Sisu on täitsa ok, ees külgedel õrnalt hakkab kulumist näitama aga on ok. Tagaistme välimus on ilus, aga mingist kuivanud asjast kange, võibolla pestav. Lisalülitid konsoolil lülitavad omaloomingulist lisavalgustit keskkonsoolil tuhatoosi ees, samasugune leiutis on ka laes. Mis auto all toimub ei tea, sportvedru pidavat olema, summuti värske, airbagi tuli armatuuris ei sütti. Külmalt mootor nati ebaühtlane, aga võibolla peab see ka nii olema, pole suuremat kokkupuudet (pagassis vana õhulugeja ja mingit mudru ehk on väheke ehitatud). Tagaluugi siseservi vähe roosakama värviga kunagi üle käidud, eks mastiksiribade alt mingit roostet nati tulemas olnud, kuid ilma igasuguse defektita touringu luuki vist ei eksisteeri ka. Sellesama roosakama värviga on osaliselt üle käidud ka karpide alumiselt poolelt. Vasakul küljel on paar kriimu ka, nii et kes teab millal teda värvitud on. Kõvem autode ettevalmistus käib Karksis, kuid Karksi-Nuia on siiski teine koht.Sõitis täitsa normaalselt, nii nagu 1,6 dünaamika seda võimaldab. Nostalgiline retropill, mis päris nii ilus nagu piltidel tundub siiski pole (mis on ka tüüpiline), hetkel tunnen et nati kallis õue peale suviti max 2000km sõitmiseks. Samas siledamad pillid sinnakanti maksavad ka juba. Lisaks õlid, rihm, tavavedru ja midagi veel mis hetkel välja ei pruugi paista. See siis selline kiire pinnapealne kokkuvõte.

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.