Kõik, mis soonikx postitas
-
O:coiloverid
http://foorum.bmwclub.ee/viewtopic.php?f=56&t=222332&hilit=technix&start=60 TA Technix 280 euri.
-
Lobamokkade rubriik
antehnika.ee 22 euri tk vist olid. http://antehnika.eu/toode/1144/autopukid-3t-geko
-
Lobamokkade rubriik
Mul on päris suures koguses meditsiinilise kvaliteediga alumiinium plaati. Paksus vist 3-4mm. Asub see mul Lõuna- Eestis hetkel, päälinna poole saaks tuua ülejärgmine nv.
-
M: E30 M3 EVO klaaskiust antitiib
ANTITIIIIIIIIIIIB!
-
Parandasin arusaadavamaks
-
318is (M50B28 turbo) 1990 - soonikx
-
Mis mõttes mõlemad pooled?
-
179km/h. 60ft oli 2.3sec.
-
No minu pill kaalub ka julgelt 1400. Passi järgi tühimass on 1120kg. Siia liida nüüd otsa kõik see pigimatt,woofer/võim, lisa pumbad, 2x raskemad pidurid, kettad ning kõik see kaal mis kapoti all on võrreldes 1.8is-iga ( M50 ,turbo, cooler, kolle,) + veel need jurakalt rasked veljed. Pole ma veel eriline sirge sõitja kah ilma shortshifterita käigu vahetused... ning teise käigu pidamine ikka hea pole (ma ju koguaeg harjunud külg ees ringi ajama paput siis tundus sirgel pidamine ju väga hea ). Startida ka ei julge veel nii nagu võiks, kuna mul pooltelgesid kaasas teisi polnud. Praegused suht kena lõtkuga. Samamoodi eitea veel mis hetkel käiku oleks tark vahetada. Ma tean, et see turbo graafik kukub ära veits enne 6 tuhandet, kas nüüd venitada piiraja ligidale käiguga või vahetada ära varem. Meil garaasis üks turbo rull veel 220kw rattasse. Tagumiku tunnetuse järgi parem mul hetkel pole. Plaan nüüd mootor pulkadeks täiesti kaan ära teha,nukk ära vahetada, võibolla ka väljalaske kolle uus teha, rõhku kuskil 1.3 bar keerata ja elektriliselt juhtida ning siis korralikult rulli peal seadistada. Praegu polnud mõtet nii täpset seadet ajada paari nädala sõitmise jaoks kui nagunii laiali võtta tuleb. Mina olen ka selle 13nega rahul, esimest korda ju sirget sõita üldse. Rohkem olen tegelikkuses reaktsiooni aegadega rahul. Oleks pidand sinisega ka minema sirget proovima korra aga mul oleksid esitiivad tuulega minema lennanud.
-
Aeg ei ole midagi head tõesti, minu auto muidugi kaalub ka päris hästi. Mootor talvel pulkadeks vaja võtta, rõngad on ära.
-
Hea kuulda, et meeldib ka teistelegi, annab motivatsiooni juurde veel Startisin kohe teise käiguga. Külma rehviga käis teine täis tühja. Põletades kuumaks siis sai päris hästi pidama.
-
Pea 1000km maha vuratud nüüdseks. Nv-l sai ka lõpulaksul käidud ning mõned korrad sirget proovitud. Parim 400m aeg 13.3sec reaktsiooni aeg 0.017 sec. ( kõige halvem reaktsiooni aeg oli 0.18sec).
-
O: M20B25 Turbo projektiks vajalikud vidinad
Kõik sõltub ehitaja rahakotist. Omast ja teistest kogemusest tean kui kallis turbotamine on (enamik arvad, et 1500 euroga saab hakkama) mis reaalelt pole ligilähedalegi. Võid ju ehitada mootori valmis, kap remondi, teine sisu, turbod asjad aga selleks, et mootorit käivitada on reaalselt vaja ikkagi aju ja juhtmestikku ( umbkaudu 700-800.-). Kapremonditud mootoriga ning ajuga saad juba reaalselt sõita ning rohkem jõudu ikka kui tehase ajuga. Siinkohal pead ise läbi mõtlema selle plaani, et pärast projekt ei seisaks mootor aiste vahel ning turbo ka uhkelt küljes aga muu jaoks ressursid hakkavad kahanema. Neid poolikuid projekte leiab iga nurga pealt mis lõpuks ikka varuosadeks jne.
-
http://foorum.turboclub.ee/viewtopic.php?f=40&t=14109 Tegeleb megasquirt ajudega ning teeb juhtmestiku.
-
Esialgu proovi see 2.5l tööle saada turbotatuna, kui sul see asi töötab ja käib ja liigub siis oled juba piisavalt end asjaga kurssi viinud ning saad täpsemalt aru mis kuidas kuna jne. Pole mõtet kohe hakata suurte rahadega eksperimenteerima kui ise kõike veel läbi ei taju. Tehasest 125kw mootoril on juba piisavalt madal surveaste, et sinna kohe turbo peale lajatada ilma suuremate muudatusega. Esimese asjana soeta endale programmeeritav juhtaju, näiteks megasquirt või vems. Ilma selleta pole järgmistel etappidel väga mingit mõtet.
-
Just mida vähem takistust seda parem. Kollektoris on muidugi surve see on ilmselge kuid turbost edasi peaks olema takistust võimalikult vähe. Kuldreegel, et sisselaske rõhk väljalaske kollektori rõhuga suhtes 1:1,5 bar (ehk 1 bar sisse 1,5 bar välja). Tõstan rõhku nagunii kuskil 1,2 bar peal ning vahetan nuka ära, seega hakkab mootor päris hästi hingama. Jõudu hakkab siis läbi käima kuskil 500. See nüüd küll hästi 2,5" täispikkuses summutist vabalt läbi ei lähe. Ork- soovitasid siin kuskil kellegile vabalthingavale 2.5" ning nüüd pakud samast asjast läbi käima 500 jõudu? Natuke tehnikamaailmas ringi uurida ning õhtulugemist tehes avastate tarka infot. Garreti enda insener ütleb täpselt nii : As for 2.5" vs. 3.0", the "best" turboback exhaust depends on the amount of flow, or horsepower. At 250 hp, 2.5" is fine. Going to 3" at this power level won't get you much, if anything, other than a louder exhaust note. 300 hp and you're definitely suboptimal with 2.5". For 400-450 hp, even 3" is on the small side.” Tehkem omad järeldused. Saab selle 3" ka kena häälega toimima, lihtsalt vale püti valik hetkel.
-
316i '91 - metsakutsu
Enamasti näeb jah, sest võetakse see eesti järeltoode kus puuduvad igasugused kinnitused, mis tõttu kruvid ja silikoonid käiku tulevad. Ebayst saab Inglismaalt natuke paremat versiooni kus kinitus valmidus, et originaal tüüblitega kinnitada. Kindlasti päris jõhker töö, et asi saaks reaalselt 99% ilus.
-
Kes, kus ja keda nägi
Toivoku pre liivalaial täna, naisterahvas oli roolis.
-
Kui see silencer panna siis pole mu 3" väljalaskest mingit kasu enam, eesmärk on, et hingaks läbi. Silencer aga surub kõik gaasid kinni tagasi lihtsalt. Pikk reso peaks asja ilusti korda tegema.
-
Lobamokkade rubriik
Omab siit keegi Tallinnas musta kupeed?
-
Mul ongi asi selles, et keskel pole ühtegi pütti. 3" otse läbi ning lõpupütt, see ei hoia kinni häält. Kellegil juhuslikult 20m randiga flantse vedelemas? Nende universaalsetega krutib tagumised rattapoldid lahti.
-
320i (M50B25) '90 - RaidoM
Natuke diffrist, natuke kastist, natuke kardaanist ja ongi olemas see loks. Suurem osa siiski tõenäoliselt differ. Driftikal pole ma 2 aastat sellest loksust lahti saanud näiteks. Aga väga viisakas
-
Üritan teha pilti mingiaeg. Ruumi on vähe. Praegu madalaim koht isegi mitte ei ole sillatala juures vaid kasti juures (mul suur diisli ZF kast). Muidugi mul auto praegu üsna kõrge ka. Teen summuti talvel ümber 2x2.5" peale, ainult downpipe jätan 3".
-
Hääl liiga julm. Panen järgmine nädal meetrise 3 tollise reso juurde veel, siis võiks saada hea.
-
Täna sain UM-is sillad ka paika aetud. Keegi hea närviga inimene mul uksed ja tiivad ajaks paika?