Kõik, mis Henrik postitas
-
325e '87 - SinineBMW
Ok, loodan, et hoolitsetakse hästi
-
325e '87 - SinineBMW
Ma niisama huvist küsin, et kas auto muidu igapäeva kasutuses? Lihtsalt väga korralik tundub.
-
316i '88 - Henrik
Kuna vanad amordid said täitsa ära sõidetud läksid täna uued alla. Ostsin siit foorumist juba ammu Boge amordid ette ära, aga ise amorte nüüd ei vahetanud ja selgus et need Boged liiga laiad( sobivad alates 318 is :roll: mudelile ja siis suurematele, endal tavaline 1.8, ise midagi selle suuruse koha pealt ei tea), aga õnneks oli tuttaval lukksepal paar KYB heas korras amorte olemas ja sai need alla ja tulemuseks vähem kolinat ja rehv ei käi vastu tiivaäärt enam :wink: Ja Boged panen müüki lähiajal. Vahepeal ostsin korroõli ja tegin tiibasid seest ja karpe üle ning samuti pagasnikust seest mõned kohad.
-
Rullid tulevad kokku kolmapäeviti 20:00 ALeC Areenal
Kas pilte või midagi on ka tulekul ?
-
BMW 318 1990 - Lauri
Vaatan, et peale ilusa BMW leidub sul seal aias veel eriti karme masinaid
-
BMW 318 1990 - Lauri
jällegi üks väga kena isend. Jõudu!
-
BMW 320 '86 - t2gt2g
Tundub kena masin olevat. Esiosa on väga ilus minu arvates Edu autoga!
-
316i '88 - Henrik
Täna igavusest puhastasin klapikambri kaant nii seest kui väljast. Väga hull nühkimine igatahes, eriti seestpoolt, seest oli paksu saastakihi all. Aga nüüd enam-vähem puhas. Mingi aeg teen autole ka mootoriketi ja rullikute vahetuse 8)
-
316i '88 - Henrik
Oi, täna oli hea päev Lõpuks ometi sai autol mootoris tähtsamad tihendid ja nookurid ning nukkvõll vahetatud. Klapid ka regullitud ja mootor teeb nüüd mitu korda vaiksemat häält kui enne ja väga mõnus on sõita. Võtsin autol kulmud ka eest, alguses lihtsalt selleks, et neid uuesti üle värvida sest vana kiht pragunes, aga nii, kui kulmud maha kruvisin, hakkas auto kohe rohkem ilma nendeta meeldima Aga võibolla see mingi hetkemeeleolu ja kunagi äkki panen uuesti külge.
-
316i '88 - Henrik
Mõtlesin, et peaks teemat veidi värskendama 8) Vahepeal polegi midagi suurt juhtunud, aga vahetasin ühe esitiiva ära ning ostsin plokikaane tihendi, klapikambrikaane tihendi ja klapisääre tihendite komplekti. Aga plokikaan ise on endiselt vahetamata, sest käin koolis ja nädala sees vähe aega. Ja võibolla ongi õigem, et laseksin üldse kellegil kogenumal seda teha, sest ma küll alustasin selle maha võtmisega, aga vaja läheks veel niikuinii erinevaid võtmeid ja ise ei ole päris kindel ka, kuidas see plokikaan täpselt ära käib :roll: ning erinevate tööriistade jaoks pole raha ka nii vabalt kulutada. Üks tuttav ka tegeleb autoremondiga ja ütles, et saaks võibolla ise millalgi ära teha, aga sellest möödas mitu nädalat ja tal endal ka palju tööd ning kahtlen selles, et ta viitsib lähiajal jännata ja kui keegi näiteks arvab, et ta äkki tahaks ise proovida mingi summa eest selle töö ära teha, siis võib teada anda :wink:. Üksi ei tahaks siiski esimest korda teha, sest kardan, et teen veel midagi valesti :oops: Kuid loodan see aasta kellegi abiga korda teha, et jälle sõita saaks. Henrik.
- 316i '88 - Henrik
-
316i '88 - Henrik
Selge. Selliseid asju ise näind, nii et nüüd saan kindel olla, millised need on, aga endal neid pole, vaatan kas laenan kellegilt tuttavalt või siis ostan endale :wink: Loodan, et saan see nädal midagi ära teha. Henrik.
-
316i '88 - Henrik
Tänan, aga tekkis küsimus,et millised need tõmmitsad üldse on :oops: , leidsin kuskilt ladu24.ee mingeid, mis maksid üle 1000 eek aga kas need on tõesti sellised või on vaja midagi teistsugust amortide vahetusel.(päris kallid tundusid). Ei hakka küsimuste rubriigis nii väikseid asju küsima. Või on kellegil mingit pilti nendest jne. ( võibolla väga lollid küsimused mul :oops: , aga kuidas ma muidu õpin ).
-
316i '88 - Henrik
Selge aga nagu ma aru sain, on vaja mingeid tõmmitsaid. Ja eks loodan siis see nädal auto alla vaadata, aga olen kuulnud vist, et peale amortide võiks juba ka koos uute amortidega vahetada ka mingid leevendid ja tugilaagrid või midagi sellist? On mul õigus? Henrik.
-
316i '88 - Henrik
nojahh, pean lähemalt uurima, endal olekski ainult esimesed vahetada. Aga otsin foorumitest, kuidas vahetada jne. Henrik.
-
316i '88 - Henrik
Praeguseks sain tänu kasutaja buumer'ile plokikaane ja üritan millalgi peale panna ning tahaks amordid ka ära vahetada. Aga ei tea kas peaks amordid kuskil remontijatel laskma vahetada või vahetaks ise? Ja uurin natuke selle asja kohta ning siis otsustan. Muidu pole kunagi proovinud, aga eks näeb :wink:
-
316i '88 - Henrik
Vahepeal juhtund siis niipalju, et juhipoolne esitiib oli üsna roostes/kole ja keldris seisis veel üks samasugune, kuid selle lihvisin puhtaks, pahteldasin, kruntisin, värvisin ja lakkisin ja tulemus oli minu arust üsna korralik, kuid värvitud sai asi sprayga(valisin värvikoodi järgi täpse värvi!), kuid minu arust jäi üsna ilus ja vanast tiivast kindlasti kenam. Korda tehtud tiiba täna veel vana asemele ei jõudnud panna, aga varsti jõuab. Ja lisaks tuli meelde, et uus tiib tahab siiski altpoolt ka natuke iluravi saada(see koht, mis küljekarbi juurde kinnitub), sest alt veidi lömmis ja siis värvin mingi kivikaitsme või asjaga selle koha üle. http://album.ee/node/17857195/50124808 http://album.ee/node/17857199/50124808 http://album.ee/node/17857215/50124808 http://album.ee/node/17857227/50124808 http://album.ee/node/17857243/50124808 Arvatavasti pean vahetama/korda tegema ka kõrvalistujapoolse esitiiva, sest ka tema pealt võib roostet ikka tublisti leida. Ja talvel kavatsen auto kerel kõik sellised kahtlased kohad üle käia. Mootori ja tehnika poole pealt oskan öelda seda, et vahepeal sain uued(kasutatud, kuid korras) BOGE esiamordid, mida veel alla ei ole pannud, kuid loodetavasti töötavad ilusti ja siis lähiajal peaks saama nüüd nukkvõlli ja nookurid. Tegemist ühesõnaga on
-
316i '88 - Henrik
Ei ole ausalt öeldes ja vist ei saa ka selle lause poindile päris täpselt pihta.
-
316i '88 - Henrik
Ma arvan, et lähiajal müügimõtet ei tule, sest see auto on meil aias olnud minu mälu järgi alates 90'ndate lõpust ja mäletan veel sedagi, kui sai selle auto tagaistmel lasteaeda sõidetud oleks üsna kahju seda ilma mõjuva põhjuseta müüa, kuna auto väga suure väärtusega minu jaoks. Henrik.
-
316i '88 - Henrik
Tänan. Ei, mina olen sellesmõttes korralik poiss . Nüüd vaikselt hakkan osi kokku ajama ja ehk saab mootori varsti normaalsesse korda. Vahepeal tegin siin juttu, et bensukulu suur, kuid nüüd kui asjad vahetatud saab, hakkab mootor ikka loodetavasti vähem jooma ja bensufiltri vahetan ka äkki ära. Henrik.
-
316i '88 - Henrik
Praegu ikka üritaks need vajalikud osad välja vahetada ja korda saada ning päris uut mootorit kohe ostma ei hakka. Üldsegi on lood nii, et ise alles väga noor( 9.klassis praegu :shock: ) ja pole veel väga teadjamees tehnikavaldkonnas ning üritan autoga kooli kõrvalt tegeleda ja rahaga on mul ka lood nii , nagu on, vahest saab mingit juhutööd tehtud ja suvel kuskil kergemal tööl käidud, et auto peale natuke panustada saaks. Ja autol mingit võimsust taga ei aja , lihtsalt see auto oli algselt isa oma ja viimati oli see tal regulaarses kasutuses umbes 3-4 aastat tagasi ja nii ta peale seda sinna aeda meil vedelema jäi. Ning siis kuskil 13.aastaselt hakkasin asja lähemalt uurima ja interneti foorumites kolama ja igast raamatuid lugema ning autot lähemalt tundma. Ühesõnaga tärkas auto vastu suur huvi ja praegu käin sellega lihtsalt vahel radadel sõitmas ja harjutamas ning üritan teda korras hoida, et kunagi tulevikus sõita. Vahel juhtub ka isa sellega niisama sõitma, kui tal tuju on ,kuid ega ta üldiselt eriti sellega pikki vahemaid sõita taha, sest tal endal ikkagi praegu 15. aastat uuem auto ning pealegi tema selle autonduse vastu niikuinii suurt huvi ei tunne ja seetõttu tegelengi enamus ajast mina selle vana autoga. Teen nii palju, kui ise suudan ette võtta ja isa on siis rohkem see, kes autot vajadusel ühest kohast teise transpordibb, kuna endal vanust veel liiga vähe. Henrik.
-
316i '88 - Henrik
Auto käis täna ühe tuttava autoremontija juures, kuna mootor viimasel ajal tegi VÄGA kahtlaseid hääli ja siis remondionu tõmbas plokikaane pealt ja vaatas mootori üle ja tegi nimekirja, mis kõik läbi on. Vaja on: uus nukkvõll, klapisääre tihendid, nookurid, plokikaane tihend, esiamordid. Ja hakkan uusi jubinaid otsima. Henrik.
- BMW 325i cabrio-M-technik
-
316i '88 - Henrik
Rajalt ära tulles hakkas kostuma ka mingi kahtlane lörin ja siis kuulasin pikka aega ja tundub nagu summuti oleks kuskilt katki :?
-
316i '88 - Henrik
Täna sai käidud Tabasalu ringrajal ja mõned pildid kahh. http://www.album.ee/node/16815195/50124808#browse Siin albumis pildid.