Kõik, mis Eff postitas
-
318i kupee ´88 - Eff
Ma loodan, et mul R4 puhul nende vedrudega karter päris mööda maad lohisema ei hakka Selline 4-6cm originaalist madalam varjant mulle sobiks juba ja loodetavasti töötab ka tava amort nendega. Päris jäika ja sportvedrustust ei soovi nagu, mingi pehmus võiks ikka säilida. Pole see auto mul mingiks rajamasinaks mõeldud, vaid lihtsalt kulgemiseks. Kerge madaldus võiks olla lihtsalt, et silmale ilusam oleks, mitte kõrge nagu mõni maastur Kui nendega jääb esimene ots sama kõrgele, nagu hetkel nende lõigatud vedrudega ja vähemalt kõrgemale enam ei tõuse, siis juba OK, kui saab veel paar senti alla, siis juba oleksin täitsa rahul, sest siis oleks esimesed tagumistega paremini tasakaalus oma kõrguste suhtes
-
318i kupee ´88 - Eff
Keerde on neil 6 ja materjali paksus on umbes 12-13 mm (värvi kihiga ja mõõdulindiga mõõtes). Ja vedru otste vaheline pikkus 28cm. Vot ei tea, palju nad madaldada võivad Oskab keegi pakkuda nende andmete põhjal, kas tegu on R4 või pigem R6 mootoriga autole mõeldud vedrudega?
-
318i kupee ´88 - Eff
Tekkis üks küsimus veel seoses madala vedruga. Kas läbilöögipuksi/puhvrit tuleks ka lühemaks teha, et amordi käik natuke pikem oleks, mitte ei põrkaks auto kohe selle puhvri otsas?
-
318i kupee ´88 - Eff
Okei. Eks paistab, kui alla panen. Taga olid musta värvi bilsteini amordid ja mingid punased madaldused, aga esimesi ei tea, mis seal püstakute sees on. Jäigapoolne on igast nurgast ja õõtsuma kohe kindlasti ei jää. Hetkel 45 mm püstakud all, on nendesse mõistlikku amorti ka olemas üldse? Mingit kanget puuhobust ka nagu ei taha ehitada. Mingi vedrukäik ja mugavus võiks ikka säilida, mitte et peab hambakaitsmetega sõitma
-
318i kupee ´88 - Eff
Lühema käiguga? Need jäävad sinna vahele logisema?
-
318i kupee ´88 - Eff
Minuni jõudsid täna esimesed madaldusvedrud kasutajalt Buumer. Uurisin huvi pärast ühes netipoes müüdavate vedrude pikkusi ja seal oli neid erinevas pikkuses (378, 370, 354 ja 343mm). Tahtsin teada, palju nad reaalselt lühemad on Viskasin lindi peale ja kõige pikem mõõt oli 280mm. Ehk siis kui mõõdu järgi arvestada, peaks nad madaldama 6-9 cm Eks see selgub siis, kui need alla saab. Madaldavad palju tahes, ikka parem, kui lõigatud vedrud, millest üks R4 ja teine R6 oma
-
324DA '87 - krislinB
Kui laia/kõrge veljega tegu ja mis mõõdus see rehv seal peal on?
-
318i kupee ´88 - Eff
Vaatasin teist 240 kasti, mis tuli koos doonor mootoriga kaasa. See küll mõni aasta uuema cabrio pealt, aga vahet ei tohiks olla. Sellel ATF silti külje peal ei paistnud ja ka korgid olid sisekuuskandiga. Sellist võtit polnud käepärast, et vaadata, mis õli seal sees hetkel on, aga ju sinna ikka tavaline õli käib Viskasin teised neerud ka ette tagasi ja auto muutus rohkem BMW nägu
-
M40B18 miinus kraadidega säde kadunud
Äkki viga süütelukus, et süütepoolile vool peale ei tule?
-
318i kupee ´88 - Eff
Tänud vastamast ATF sildi olemasolust hetkel ei tea, pole uurinud ega otsinud. Kast tuleb nagunii alt ära mingi hetk, et vända ja kasti simmerid ära vahetada, survelaager uus panna, mis häält teeb ja vaadata ka mis seisus sidur üleüldiselt on. Siis peseb kasti ka puhtaks väljast, ehk tuleb see ATF õli silt välja, kuigi mu teada see automaatkasti õli on rohkem ZF kastide teema, aga võin ka eksida muidugi Koos sellega tuleb ära vahetada ka karteripõhja tihendid ja õlifiltri jala tihend. Enne pole mõtet mootorisse ja käigukasti uut õli panna, kui mõlemad leemendavad nagu mahlakask kevadisel aal Mis puudutab neere, siis need tunduvad mullegi seal ees võõrkehana ja ei sobitu kroomliistudega kokku jne Pole jõudnud neid ära vahetada, aga plaanis juba oli Ja kriitika on alati teretulnud, pole hullu midagi
-
318i kupee ´88 - Eff
Sai nv porriga tegeldud ja see velg ka korra mustaks värvitud. Ei sobi see värv sinna peale Oleks aga küsimus suurele ringile hoopis, et millist õli keegi Getrag 240 käigukastis ja tavalises lahtises diffris kasutab?
-
E36 roolilati install DIY
Milliseid toimivaid lahendusi keegi veel on kasutanud, kui pole originaal E30 võimuga lati kardaani kohe võtta?
-
O: R4 esimesed vedrud fl kupeele
Tervitus. Otsin odavalt R4 esimesi vedrusid lõikamata kujul. Võib ka esimesi madaldusi pakkuda. Hea, kui asuksid lääne osariikides (lääne, harju, pärnu, rapla). Kiri koos hinnasoovi ja pildiga palun postkasti
-
318i kupee ´88 - Eff
Keegi küsis mis ET velgedel on või kas kasutan flantse, ET-d ei tea endiselt, flantse ei kasuta ja täna alla proovides oli vaade selline, nagu alljärgneval pildil paistab. Jämedama püstakuga ilmselt vajaks flantse juba, sest 45-se püstakuga oli vahe vaevalt pool sentimeetrit Sai ka üks velg prooviks velje hõbeda spayga üle lastud ja alla pandud, et aimu saada, mismoodi selle värviga sobib. Rehv peal 205/50R16 Minu meelest sobib hõbe palju paremini, kui valge Kui keegi neid just originaal BBS-ide vastu ära ei taha vahetada, siis lähevad kõik pulbris hõbedaseks ja suveks alla
-
MÜÜDUD 15" Borbet A + 20mm Sparco flantsid
Vahetada 16x9 tolliste Azev E velgede vastu ei soovi?
-
318i kupee ´88 - Eff
-
V: 16x9 Azev E-d 15 tolliste BBS-de vastu.
Up. Võib ka ilma kapsliteta bbs-e pakkuda. Peaasi et sirged ja normaalses seisukorras oleks
-
318i kupee ´88 - Eff
Okei, selge, järgmine kord olen targem jälle. Aga kas see pidurikonn ei jää ette, või tuleb see ka eest ära, kui pika poldi lahti võtan?
-
318i kupee ´88 - Eff
Suurem kepp oli salongiradika vahetusega. Võtsin mootori poolt ventika juurest lahti ja keskkonsooli ning roolialuse katte ära, et kuskilt äkki oleks näha, kas märgab midagi või mis põhjusel aknad kergelt uduseks lähevad. Ei hakanud midagi silma. Siis mõtlesin, et puurin pisikese augu ahju põhja, kui sealt jahutusvedelikku tuleb, siis on asi selge. Nii ka oli ja radikas lekkis. Sai siis edasi lammutama hakatud. Kogutud info ja tarkuste najal, mida netist olin otsinud. Järgmiseks sai küljest katkutud roolisammas. Kuradi jama oli roolikardaani kätte saada, aga lõpuks see õnnestus siiski. Edasi voolikud ja torud lahti radika küljest. Ja siis hakkas pihta. No ei tule see radikas välja nii lihtsalt. Läheb vastu pedaale ja ei kuskile. Uuris neid pedaale ja ei osanud seisukohta võtta, et mismoodi edasi. Kuna kapoti alt oli mul juba lahti kistud, siis mõtlesin proovida seda, mida keegi foorumis oli teinud, et lasen ahju ülevalt lahti. Mõeldud tehtud, pika väänamise ja meelitamise peale tuli see radikas siiski välja, nippa-nappa pedaalidest mööda. Teine radikas sisse ja järgmised jamad, mitte kuidagi ei tahtnud enam soojendusahi oma kohale tagasi minna, tükk aega pusimist, kuni ta lõpuks paika läks ja sai asju kokku panema hakata. Koos muude tegemistega läks korralik päev ära ja mina küll seda radikat mingi 45 minuti või tunniga ära ei suutnud vahetada, nagu kuskil juttu oli Õhtupoole pilte kahjuks enam teha ei märganud selle pusimise käigus. Päeva lõpuks sai auto ikka peaaegu kokku, salongis jäid mõned tükid oma kohale panemata, homme ka päev PRE lisa sai ka eest võetud ja asemele tavaline põlle liist pandud, et oleks viisakam Keskelt natuke katki, aga muidu ok. Kui kellelgi seda lippi vaja siis võib selle paari sixpaki eest ära viia
-
318i kupee ´88 - Eff
-
318i kupee ´88 - Eff
Ei oskagi seletada nii. Seal mingi õhem plastik klemm passib selle kroom klemmi taga. See tuleb tagasi painutada seal taga ette vaatlikult, siis tuleb see võre vaikselt välja, aga need õhukesed klemmid kipuvad kahjuks ära murduma. Ma ei teadnudki, et eri aastatel on need võred erinevalt kinnitatud. Kui auto küljest teise tõin, siis avastasin, et sellel need võred plastik tüüblitega kinnitatud ja klemmidega võred sinna ei istunud otse. Pidin need klemmid maha lõikama ja tüüblite jaoks augud puurima, et need külge saada.
-
318i kupee ´88 - Eff
-
V: 16x9 Azev E-d 15 tolliste BBS-de vastu.
Upitaks teemat. Endiselt oleks huvi originaal 15 tolli BBS velgede vastu
-
318i kupee ´88 - Eff
Sai täna ka radikas ära vahetatud Salongituled ka ei hakanud uksi avades põlema. Sai siis lülitid/konnad ära puhastatud ja nüüd ka need toimivad. Paar huvitavat asja tuli ka välja. Miskipärast oli kõrvalistuja salongitule konnast veetud mingi lisajuhe, seda sikutades tuli see välja, sai alguse maki tagant ja polnud ühendatud mitte kuskile. Teine asi, mida pole enne ühegi E30 juures täheldanud, oli see, et kapotti avades hakkavad laetuled põlema Ees kapoti all on samasugune konn/lüliti nagu uksepostil. Vat ma nüüd ei tea, kas see on tehasest nii või mõne targa poolaka järjekordne aretus Paar salanuppu ja lülitit on veel. Üks kahe asendiga lüliti on kindalaekas, mille taga posu juhtmeid ja üks salanupp on käigukangi naha all, mida all hoides kustub mõneks ajaks armatuuri topitud üks kahest punasest tulest. Gaasi andes hakkab taas põlema see tuluke. Avastamist jätkub igatahes
-
M43 mootori paigaldus E30-le
Netis ringi kolades sattusin lehele, kus oli M43-le paigaldatud M40 sisselaske kollektor Väikeste muudatustega ilmselt teostatav, kes soovib kapotialuse originaalilähedasemana säilitada http://bimmers.no/forums/topic/652821-e34-518i-m43-turbo-prosjekt-blir-z3-19-m44-i-stede/?page=11