Hüppa postitusse

Ats

Foorumlane
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis Ats postitas

1. Doonoril oli kõik sobilik ju peal, miks tolle kardaan ei sobi ? Samuti kas juhtmestiku said toimima ?
  2. Teema lukku, auto läinud. Üks video ka lõpetuseks: https://www.facebook.com/photo.php?v=828089310542267&set=vb.100000236186137&type=2&theater
  3. Ats vastas P2hkel teema asukohas Vaba teema
    Teemast loeb välja, et tema ise ei sõitnud. Pole siin foorumis esimene kord kus sõber läheb tiirule ja siis jupid taga.
  4. Ats vastas P2hkel teema asukohas Vaba teema
    Kasutaja blade äkki, automaat manuaaliks teemas mainib ka paugust midagi.
  5. Ats vastas P2hkel teema asukohas Vaba teema
    Nüüd on teada miks see seisis parklas ja starti ei tulnud. Muidu mõnda audi turbokat oli küll väga lahe vaadata, paukusid ja ronisid üles kiirelt
  6. Välimine osa oli ära uppunud jah, kuna auto seisab väljas siis jäätus see ilmselt ära ning natuke sõites sulas ja ei andnud sädet küünlale edasi. Igatahes võtsin vee ära ja auto käib ilusti, kuid tihend tuleks ikkagi ära vahetada.
  7. Vedrude kohta ei teagi, üks võimalus oleks otsi kuumutades muuta. Patjade kohapealt tuleb võimendi poole nii 10+mm pikem kui e34 padi. See lihvimine võib isegi midagi juurde anda, ehk kui e34 patjadega on pidurivõimendi vahel mul u 5mm vahe, siis sul oleks see natuke suurem. Aga tõe saab teada alles kui mootor on vahel.
  8. Vahepeal on mõned probleemid ilmnenud, jupid saabunud ja palju uusi ideid juurde tulnud. Viimane kord kui jääpeal sai paugutatud, lõi lõpus nagu ühe püti tagant ära, ei käinud ja liikunud hästi. Hakkasin viga uurima ning selgus et viimane küünal oli ära uppunud vee ja õli sisse, samuti oli ainult 3 küünal kuiv, kõik teised natuke õlised. Viga on nimelt siis klapikambri kaane tihendites, keegi on hermetsiga asja parandand, kui tulutult. Vahepeal tuli postiga kohale ebayst tellitud käsipidur, asi mida ma antud auto puhul väga igatsesin, sest tihti külge lastes ei saanud kuidagi hoogu pidurdada. Veel tulevad taha ka jäigemad vedrud, kuna nad on pikemad kui e30 omad, peab neid ka natuke lõikama. Sõita tänavatel aga veel ei saa, kuna ennem tuleb ära teha summuti, mis on plaanis 2,5 tolline. Kunagi tahaks ka ette ja taha struti ära teha ning praeguseks kõik.
  9. Kütusesurve regulaator on see, mis piirab surve 3.0 või siis 3,5 peale (m20b20 on lausa 2,5 bari) Pump peaks ikka rohkem bare lööma.
  10. Voolu tuleb ikka peale ? Mul endal selline jama, et kaitsmele ei tule voolu peale.
  11. Kuna paljud on ikka küsinud kuidas mul eelmine mootor (m40 turbokas) liikus, siis siin on üks natuke halb video, aga midagi peaks ikka aru saama. Teine auto oli 525 (141 kw) Vahepeal pole eriti midagi auto juures teinud, ainult mõned pisiasjad korda teinud ja talverehvid alla pannud. Paar vahepealset pilti ka:
  12. Ats vastas P2hkel teema asukohas Vaba teema
    Tegin proovisõitu täna, tulin just maanteelt suure kiirusega ja lasin kurvis veel külge kuni vaatan et vilkurid taga. Jäin seisma ja rääksisin et teen üv kõlbuliseks jne, sumbutajat muidugi all polnud. Igatahes sain hoiatuse ilma üv, kindlustuse ja suurel kiirusel sõitmise eest Sõber jäi pärast mind võrriga vahele ja 200 euri trahvi
  13. Kahjuks mootoripadjaga pole veel jõudnud tegeleda, aga sinna pidurivõimendi poole tuleks võtta natuke pikem, kuna võib ennem käia kergelt vastu silda. Sidurisilinder jäi originaal 1.6 oma,samuti on käigukasti padjad ja tala m40 omad. Kõik on mootorist tagapool sirgelt, mitte kaldu nagu m20 m40 käigukastiga oli (avastasin liiga hilja siit foorumist et antud kooslus ei käi kokku). Käigukasti hoovastik on m20 oma koos shortshifteriga. Samuti on kardaan m20b20 oma ja kui saaks kõrgema padja ette siis on mootor väga ilusti vahel, midagi ei käi vastu jne. ( umbes 50km on juba läbitud pärast mootorivahetust autoga) Mul oleks ka küsimus, et mis väljalaset kasutada, et saada kollektorist torud põhja alla?
  14. Kindlasti oleks vea üles leidnud, kuid tahtsin ikkagi rohkem m50 rulli vahel näha ja kuna sõbral seisis üks e34 aianurgas, saigi diil tehtud. Jõud peaks praegusel hetkel olema sama mis m20 turbotades plaanisin. Ventidest on mul kasutusel opeli kliima vent, sain ka teisi proovida kuid nad olid nii suured ,et ei mahtunud ära. Kahjuks ta ei kata kogu pinda ära, kuid sobis radika ette ning puhub ka hästi.
  15. Mul on m40 radikas, toed tuleb jah ümber teha et radikat paremale poole saaks, muidu jääb rihmale üks punn ette. Samuti on mul elektriline vent ja radika ees.
  16. Hoki litrit mõtlesin isegi, niva patju pean järgi uurima külapealt kui pikad nad on. Aasta lõppedes sai ka õnneks esimene tiir tehtud, kerib edasi küll,ainult taha oleks vaja plokkdiffrit, sest kui vajutada, siis käib ainult üks ratas tühja. Keegi teab kas mul temperatuuri näidik hakkab ka tööle, või pean midagi muud kasutusele võtma? Natukene näidik tõusis, kuid see oli ka kõik. Aasta lõppedes võib teha ka väikese kokkuvõtte: Kokku oli autol peal 4 erinevat mootorit, toimus 3 mootorivahetus ja kaks korda lendas õli esiklaasi läbi õlimõõte varda Paar pilti ka poolikust kapotialuses
  17. Ats vastas P2hkel teema asukohas Vaba teema
    Mingi r4 mootori isetehtud hoovastik?
  18. Esimene käivitus tehtud, töötas väga hästi, isegi korralik tühikäik oli, kuigi õhulugeja puudus Selle patjade kohapealt arvan ise et tuleks vist mingid teised otsida, võibolla mitte mõlemad, aga siiski see pidurivõimendi poolne natuke pikem. Varsti saab proovisõite teha, eks siis näha ole.
  19. Kuna see m50 oli alguses automaat kastiga, siis tahtsin sinna otsa ikka manuaali ning sellejaoks oli vaja hooratast ja sidurit. M20 hooratas tuli sellepärast et m50 omaga ei mahuks vist enam ka m40 käigukast alla, samuti on m20 oma palju kergem. Ma ei tea kas nüüd järgmised andmed on täitsa õiged, kuid netist leitsin et m20 hooratas on kuskil 7 kilo ja m50 oma 12 kilo.
  20. Nii, mootor on vahel, aga käima pole veel jõudnud panna. Eks paljud asjad on veel puudu, näiteks genekas, õhulõdvik ja veepump, Veepump pidi tulema diisli oma, kuna seal olevat rohkem labasid ja ajab vedelikku siis rohkem ringi. Nädala alguses alustasin käigukasti kinnitamisega. ei tahtnud ta ültse otsa minna kuna üks polt oli veel mootori küljes Muidugi oli see üsna hea, sest vahepeal hakkasin vaatama veel survelaagrit, mis oli suht läbi, ime et ta veel m40 peal häält ei teinud. Riiulist leitsin pm uue survelaagi, polt välja ja m40 kast läks m50 otsa. Eile hakkasin komplektset mootorit koos käigukastiga peale panema ja see läks sinna üsna ilusti, kartsin hullemat, See möödas, hakkasin kartma et mis nüüd mootoripatjadega ja pidurivõimendist saab. Kasutusse läksid e34 pealt tulnud padjad ja ka originaal pidurivõimendi mahub ära, napilt aga siiski Edasi tuli loota et m20 kardaan läheks otsa ja see istuski sinna, kuidagi väga kerge on see m50 mootorivahetus. Ainuke asi mis koos mootoriga pidin juurde ostma oli e36 m50 mootori käpad. Samuti juhtmestik on c101 pistikuga ehk plug and play. Pisike probleem tekkis ainult käigukangiga, kuna see oli tehtud m20 jaoks koos m40 käigukastiga, siis nüüd on pm 5 käik peaaegu konsoolis, aga vast harjub sellega ära.
  21. See shortshifter oli juba mul m20 peal ja kuhugi vastu ei käinud. Starteri kohta on sul täitsa õigus, eelmine mootor oli veel le-jetronic ja aastast 86
  22. Natuke uuendusi: M20 sai kaugele ära müüdud, uus omanik pidi selle e36 peale panema, tundus natuke kahtlane, aga eks ta ise teab. Uuel mootoril on aga juba m20 hooratas, kartsin et peab midagi veel treima, aga kuhugi vastu õnneks ei käi, küljes sellel ka nüüd m20 sidur ja korv. Samuti tuli väike m50 starter ära võtta ja m20 suure kolaka vastu vahetada . Paari asja pole siin veel maininud, mis tegelt olid juba ammu plaanis. Üks oli shortshifter, mille tegin ise originaal käigukangist ja tuli 20mm pikem. Teine asjandus on hüdrauliline käsipidur, mille tegemisega olen juba pikalt jamanud ja kuna ei leidnud sobivat pumpa ning ebayst nende hindasid vaadates tellin hoopis uue komplektse. Jõuludel paneb vast mootori e30 vahele
  23. Bentsupumba relee peaks olema mootori juures,mitte kaitsmekarbis, kõige paremini aitab vastavalt mootorile google Muidu nr 11 kaitse on benapump.
  24. Proovi teist aju, mul ka tahhokas ja tujurikkuja ei töötand kuna aju oli põletada saanud.
  25. Pean kahjuks ütlema, et antud mootor läheb siiski vahelt ära. Jamasin temaga üsna pikalt, kuid siiski jäid mõned probleemid ja ainult wot ajal töötas ilusti, eks oleks vast probleemi ka lahendama hakanud, aga sain odavalt uue mootori. Läbisõit oli mul antud mootoriga on ainult 100 km ja rõhuga sellest 10km. Kui keegi tahab seda m20b20 ära osta või mõnda juppi siis antke teada, annan odavalt ära Aga natuke ka uuest mootorist, tulemas on m50b25, vabalthingav, aga kevadeks on kurjad plaanid Täna sai mootor 5-se pealt maha tõstetud, järgmine nv vast saab hakata e30 peale tõstma.

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.