Kõik, mis -Kaido- postitas
- M: MiM 1400 15" 80.-
-
Tartu kokkutulek??
Ma kolmap operatiivis tööl ja lõpetan kl 19 paiku. Mul vist mõtekam kohe selku juurde minna?
-
Huvitavad pakkumised müügiplatsidel
Edit: -elav- jõudis ette
-
BMW 316i 1988 - SiimT
Tervist! Nii huvi pärast küsin, et kus kandis nokitsed seda rulli?
-
Tartu kokkutulek??
Kui huvilisi tekib, siis oleks ka käpp vist
-
BMW 320i (2,5e) Pre Facelift Coupe '86 - Mark
Plaanid head, ootaks veel pilte ning soovin juba edu ette!
-
Tartu kokkutulek??
Tuleks ka, aga radikas jõuab hiljem kohale, aga kui tulevikus plaanite siis suur huviline.
-
Suvine Kokkutulek 13-14 Juuli 2013
Tänud heade sõnade eest! Kuna olin esimest korda, siis ei oska eelnevatega võrrelda, aga üritus oli minu jaoks täiesti super, sebitud vabad päevad läksid 100% asja ette. Seiklusi tekkis ka piisavalt, alustades enne kokkutulekule tulemist relee tööülesande lõppu ning tagasi koju sõites märgistasin Valga linna ära (radikal plastosa murdus pooleks). Eriti tänulik olen kõigile kes kohale tulid, sain päris palju uusi tutvusi!
-
Suvine Kokkutulek 13-14 Juuli 2013
Käisin enne piilumas, asjad edenevad päris kiiresti.
-
Lobamokkade rubriik
Kuradi kahju, et nii kaugel asub, muidu oleks proovi mõttes Borbetid viinud.
-
2013 riided, meened, trükised
Juhul kui tellimiseks läheb, oleksin ka käpp paarile särgile ja pusale.
-
BMW 316i '91 - -Kaido-
Niisiis kuna sain paar vaba päeva nokitsemiseks, siis sai hakatud tagasilla pukse vahetama mis nagu tavaliselt kujunes edasi juba suuremaks remondiks. Kanali peale ajades selgus, et bensupaak lekib, kkasti tagumine otsasimmer lekib tugevalt, keegi põder oli vedru peal olevad õlituspunnid tagasi panemata jätnud ning nüüd see kõik seest sõna otseses mõttes paska täis ja ussitab. Ühesõnaga garaazi sõnavara võibolla et oli isegi naabrile kuulda... Paagi äärtel väga tugevad roostekahjustused (õnneks mitte läbivad veel) ning tankimistorul augud. Kuna mul pole aega asjaga pikemalt tegeleda, siis augud joodan kinni ja läheb roostekrunt-värv peale. Leiab isegi roostet kui otsida:
-
BMW 316i '91 - -Kaido-
Pühapäeva masinat sellest ei tule niipea, vaja millegagi tööle ka käia. 5000km ühe autoga? Ma sõidan oma töö Isuzuga päevas keskeltläbi 200 kuni 800km (olenevalt ilmast ja muudest näitajatest muidugi). Velgede kohta mainiks veel, et esimesed on kitsamad ning samuti olemas. Panin nad suure hurraaga töö juures alla, aga mõlemad käivad umbes 2cm osaga vastu amorti. Otsin mõne viisaka koha, kus lasen kõik 4 üle vaadata ja värvida, siis vähemalt endal süda rahu.
-
K: Tartus velgede sirgestamine pluss värvimine
Tervist! Täna tuttavatele tean, et normaalse hinnaga saab velgi sirgestada võru tänaval, kuna ise sinna veel jõudnud pole siis küsiks paar küsimust. Tahaksin siis oma veljed lasta ära sirgestada, vanad värvikihid maha lasta (neid on päris mitu kihti ja erinevad) ning siis pulbervärvida ja lakkida. Küsimus olekski selles, et kes sellise asja Tartus ära teeks (kui üldse on selline ettevõte olemas)? Eelistan tugevalt kvaliteeti ning et kõik saaks tehtud ühes kohas. Ette tänades, Kaido
-
BMW 316i '91 - -Kaido-
Nonii nonii, ttänase pärastlõuna seisuga on maha vuratud ~1600km ning siiamaani auto ennast kenasti üleval pidanud. Kuna eile oli ka palgapäev, siis said suure tuhinaga ostetud tagasilla puksid (mis on täiesti läbi hetkel) ja uued esimesed piduriklotsid (vanad uueväärilised, aga laulavad jubedalt). Otseloomulikult nagu juba minu puhul tavaks kujunenud, siis pidurisadula rem komplekti jätsin jälle ostmata... Erki käest sai soetatud ka touringu tagavedrud( praegu mis all, mõlemad puruks) ja üks tagatuli, sest vana oli mõrasid täis.
-
Lobamokkade rubriik
Päris kobe tädi tundub igatahes. Jääme siis uusi pilte ootama, äkki isegi e30 taustale võtta?
-
BMW 316i '91 - -Kaido-
Suva see ülevaatus, selle autoga pole seal nagunii mitte midagi karta. Aga põhja alla on tõesti hea vaadata, kõik tüüpkohad originaalid ja korras. Ühtegi pehmet kohta pole, kere peal punnid näha, kust on vaha sisse lastud. Iga päevaga üha rohkem pean tõdema, et talveks on vaja järgmist igapäevaautot...
-
BMW 316i '91 - -Kaido-
Kristjan: http://www.mnt.ee/?id=10776 Ehk siis kokku läks midagi ümmarguselt 180eur. No mis sa lolliga ikka teed kui ei saa üle sellest autost... Eks tuttavad ole ka maininud, et uuemat diislit ei taha ikka osta, et odavam tööl käia jne. Aga ma ise ei oska kommenteerida, see 1,6 käib päris viisakalt edasi ning kütteseier vaevaliselt ainult langeb. Peale palgapäeva tuleb teemasse ka suurem uuendus.
-
BMW 316i '91 - -Kaido-
Tervist! Sai siis pikalt otsitud endale igapäeva/tööautot. Eestis mitmed ja mitmed masinad üle vaadatud ning Erki soovitusel hakatud Soome poole vaatama. Oli muidugi ka seal erinevaid huvitavaid pakkumisi, kuid nagu Kertu juba ka kõnelenud on, siis soomlased võivad kohati ikka parajad ... olla. Lõpuks ühel õhtul istusin niisama facebookis (jutukas oli audis) kui Kert saatis lingi, et vaataks ühte helesinist rulli. Mõeldud, tehtud ning auto oligi reede õhtuks Valgas. Esmamulje oli väga positiivne, ainult mõned tühised roostekohad- auto käis kenasti kui välja arvata see vahepealne jõnksutamine. Sai paberimajandus korda aetud, Kerdi kabriot imetletud ning asusime Erkiga Tartu poole teele, et rull arvele võtta ja mõned pisemad remonttööd ka kohe ära teha, sest tegemist ikkagi ju igapäevaautoga. Kuni Elvani oli jõnksutamist vähe, siis läks aina hullemaks ning Tartust tagasi Elva jõudes oli juba suhteliselt võimatu sõita. Erki pool hakkasime viga otsima- sai vahetatud õhulugeja, küünlad, õhufilter, kontrollitud lambdat, kütuserõhku. Kuna teine mootoriaju oli kohapeal võtta, sai ka seda proovitud ning ennäe imet- korras! Autost endast: Tegemist siis 1.6 73kw kupee kerel veereva rullikaga mis on esmaselt arvele võetud 1991 aastal. Läbisõit on 291t km ning hooldusraamatu järgi täiesti õige. Kere on autol kuldne keskmine- põhja all Dinitroli poolt tehtud 1999 aastal korrosioonitõrje, roostet põhja alt ei leia, näpuga tugevalt vajutades ühtegi pehmet plekki ei tuvastanud. Tõstekohad samuti kõik korralikud. Kuna ma eriti osav kirjutamise poole pealt pole, siis pigem lisan mõned pildid ning lisainfot saab alati küsida: To do list: - hüdrotõukurid aegajalt annavad teada, et nad on olemas - amordid - roostekohad likvideerida - tagasilla puksid - kkasti otsasimmer - pidurid vilistavad - tankimistoru otsavoolik räbal ja lekib Hetkel vist kõik, eks tulevik näitab mis üllatusi veel tulemas on- Tänaks veelkord Kerti ja Erkit, kes abiks olnud!
-
BMW E30 325i '88 - -Kaido-
Solgin veel seda teemat korra. Ma ei tea kas on mõtet eraldi teemat teha, tahtsin lihtsalt autopargi suurenemist ära mainida ja Kerti tänada. Otseselt mingit projekti ega nokitsemise autot temast ei tule- lasen ainult roostekohad ära teha ja jääb sõitmiseks.
-
Mõtlesin rooli raskust võrreldes 325 peal oleva e36 latiga, too jookseb ikka väga kergelt ja mahedalt. Eix ma pean Sind kahjuks natuke kurvastama, võtsin istmetelt katted maha ning kahjuks olid all räbalad tavalised hallid. Aga kui huvi on, siis uksepolstrid tunduvad olema korralikud- nii esimesed kui tagumised. Puhastasin siis pagasnikut täna ning avastasin, et istmete poolse seina kate on korralik. /// Enne jäid mainimata ka originaal põhjamatid.
-
Lammutamine edeneb tasa ja targu ning eks ka üllatusi vaikselt tuleb, aga mitte miskit hullu. Uue postituse tegemise põhjus oli tegelikult teine. Tahaksin tänada Kerti, kes nõu ja jõuga aitas ning tõi mulle kaugelt Soomemaalt igapäevaauto, millega saan tulla kokkutulekule! Tegemist siis 91 aastal registreetitud 316i rullikaga, lisasid peale plokisoojenduse ja kärukonksu pole ning ausaltöeldes üldse ei kurda. Auto on mugav, sees vaikne ja pehme, ainus harjumatu asi on ilma roolivõimuta sõita (suveks olen juba musklis mässaja valmis ). Antud sõidukile läksime siis Erkiga koos järgi Valka, nägime ka Kerdi ilusat kupeed. Kerdile- jõnksutamist ja vahele jätmist tekitas mootoriaju, vahetasime ära, korras. Tahakski Erkit veelkord tänada, kellel kõik detailid võtta olid ning aitas ka vahetusega!
-
Lobamokkade rubriik
Ma ka Sauele minnes imestasin, et teeäär silte täis. Algul oli Audi omasid ja siis tulid teised vaikselt järgi. Näha neid just Trt-Tln maantee ääres, spreiga kirjutatud automark vineertahvli peale mis omakorda lauajupi küljes.
-
Lobamokkade rubriik
TGS numbrimärgid peaks liikluses olema juba aastaid tagasi, ei usu väga, et Kerdi toodud kabrio on.
-
Huvitavad pakkumised müügiplatsidel
Eile Erkiga jällegi käisime seda vaatamas- ma muidugi läksin ilma pilte nägemata seda vaatama, sest omanik nagu ikka kiitis seda autot ja tema seisundit. Originaalis on ta tehasest olnud 1.6 kuid peale pandud 1.8 83kw. Impulsi andur oli millegipärast lahti ühendatud ja rippus niisama. Esipidurid olid kergelt kinni kuna auto väga kaua seisnud, üks tagumine pidur immitses õli kusagilt. Differ oli tugevalt õline. Kere muidu oli selline suhteliselt keskmises seisundis, igapäevaseks kasutuseks kõlbaks, aga kui hobiautoks võtta, siis kõvasti rohkem tööd kui Eixi kupeega. Lisasid mina ei tuvastanud peale rooli. Samuti oli kõrvalistuja istme juures sammalt. Ning sellel autol juhiukse juures üleval katses üsna pikk mõra, kõrvalistuja poole peal mõlk- saab järeldada et kunagi väga tugeva avarii teinud. Hind lasti ilma rehvide-velgedeta 1000 peale. Rohkem infot kere seisundi kohta saate Erki käest, kes orienteeruvalt saabub töölt kuskil kella 15 paiku.