Hüppa postitusse

Priitv01

Foorumlane
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis Priitv01 postitas

1. Eks vanadusest ikka jah tükivad ära minema need simmerid ja tihendid. Tavaliselt oma autodel kasutan alati täissünt õlisid, aga sellele just nimelt panin poolsündi, et õli oleks paksem. Aga ikka tuleb seda kõikjalt välja. Pigem just mõtlesingi, et võibolla mingi muu tootja oma oleks vanale mootorile parem. Täna sai auto puhtaks pestud ja üritatud teha mõned pildid telefoniga. Kuigi jah ei ole ma fotograaf ja töödelnud ma neid ei ole. Midagi head just ei saanud. Aga kuna mulle meeldib lugeda teemasid kus on autost ka pilte, siis lisan ka enda omast mõningaid foto jäädvustusi.
  2. Selline probleem või pigem küsimus. Nimelt mootor on hakanud viimastel aegadel palju õli lekkima igasuguste tihendite vahelt. Varasema paari tilga asemel on nüüd tihti peale mitu loiku all. Tekkis küsimus, kas näiteks karterituulutusel on mingi klapp või filter ka kuskil mis võib kinni olla? Varem tuli ainult mootori tagant otsast (kas väntvõlli otsatihend või karteritihend). Nüüd tuleb lisaks veel eest otsast (tõenäoliselt väntvõlli esimene otsa tihend) ja kogu karteri tihendi ümbrus on ka niiske. Karterituulutuse toru, see mis alla karterisse läheb, on kergelt õline ja ka õlikorgi vahelt pressib midagi välja. Või mis marki õli üldse on vanemale mootorile hea? Võibolla praegune liiga vedel (Mobil Super2000 10W-40). Mootori alumise otsa tihendid lähevad hetkeseisuga vahetusse hilissügisel või talvel. Kui auto on juba talvepuhkusel. Uued tihendid olemas. ------------- Nii, aga vahepeal sai autole alla uus esimene summuti pütt. Tundub täitsa asjalik ja originaali lähedane olema. Ainult kahjuks ei ole enam sellega nii palju sellist mahedat r6 müdinat kuulda. Kuigi enne tuli kõrgematel pööretel vastik häiriv tirin sisse, mida enam ei ole. See oli ka üheks põhjuseks miks sai korralik summuti alla kruvitud. Vana nägi nii jube välja, et sellest ei tahtnud isegi pilti teha. Ideaalis oleks vaja veel ka kolektori ja esimese püti vahelisi torusi ka uusi.
  3. Tere, kas E30 pre-fl '84a sedaanile neist asjades on midagi pakkuda: * Korraliku ekraaniga 6-nupuline OBC; * Kesklukuga variandile pagassi lukku/nuppu. Siit Nr 16/17 detaili Mis hindadeks on?
  4. Eriti oodatud pakkumised: * Korraliku ekraaniga 6-nupuline OBC; * Kesklukuga variandile pagassi lukku/nuppu. Siit Nr 16/17 detaili
  5. Oh jah pole ligi kuu ega siia midagi kirjutanud, pole muidugi midagi väga palju teinud ka. Aga auto ei ole sellegi poolest üldse unarusse jäänud. Sõitnud sellega ikka pidevalt. Nüüd annan autole nädala või paar puhkust ja liigun vahel igapäeva autoga, et sellel pidurid kinni ei jääks Aga e30ga sõitnud juuli kuu jooksul 825 km. Vahepeal sai juhi sisemine lävepaku liist paika pandud. Polnud seda veel siiamaani jõudnud teha. Ostsin selleks uued originaal tüüblid. Oma varudest sobilike ei leidnud. E36si kunagi paar tükki ära lammutanud, et nende omasid oli, aga need veidi teised. Ja sellele ei sobinud. Nii et tuli ikka uued soetada. Nüüd kuu lõpu poole sai uus visko sidur ära ostetud. Sai küll täpselt margi ja aasta järgi otsitud, aga ei sobinud ta ikka minu originaal punase vendika külge. Sai algul pandud siis e36 vendikaga auto külge, aga sellega see jama, et oli liiga lähedal radikale ja kuumaga läks mingi trikiga sinna vastu. Midagi hullu õnneks ei juhtunud. Täna sai veidi retsitud viskot ja sai sobitatud ikka minu punase visko külge. Vast ikka sellega töötab. Punane originaal, keskmine kiles olev uus visko ja must e36 oma. Summuti keskmine osa peaks ka järgmisel nädalal uus tulema. Kasutatud korralikke ja sobilike asju vist ei leidu enam väga. Mul omal siis selline variant, mis läheb peale esimest pütti ühe toru peale ümber. Leidub neid ainult 2.0 bensiinil ja 2,4 diislil. Vahel mõtlesin, et võiks olla ikka lõpuni kahe toruga. Aga mul tagumine osa veel täitsa korralik ja seetõttu ei näinud hetkel mõtet kulutada selle peale, et osta mõlemad osad uued. Tundub, et mul PS ei tööta, sest üks kõik kellelt varuosi küsinud, pole vastust saanud. Aga vaja oleks leida kuskilt sellised detailid: * Korraliku ekraaniga 6-nupuline OBC; * Kesklukuga variandile pagassi lukku/nuppu. Siit Nr 16/17 detaili Tahtnud vahepeal autost korralikke pilte ka teha. Aga alati kui auto puhas on pole piisavalt aega ja ka kaamerat käepärast. A jah sellega seoses sai vahepeal autot jälle isuga poleeritud. Kapott, katus ja tagaluuk said taas üle käidud. See kord siis vähe karmimalt asjale lähenetud. 2000-se paberiga korralik vesilihv tehtud ja seejärel poleer. Tundub, et see kord ei tõmmanud enam tagasi matiks ja lõpptulemus jäi täitsa viisakas. Auto läbisõiduks 222030 km
  6. Kas klaasikiilud on ka uued? Esindusest soetatud või leiab kuskilt soodsamalt?
  7. Käsitsi olen tühikäiku keeranud umbes ühe ringi maha. Enne seda vshetasin selle reguleerimis klapi ära. Mida väidetavalt polnud näpitud varem. Kokkutulekule hetkeseisuga polnud plaani tulla. Palju veel teha selleks autol. Kapott ja katus on uuesti väga matiks läinud. Ei ole just kuigi ilus. Aga pole aega olnud nendega tegeleda ja visko ei tööta. Kolonnis sõites võib temp üles minna. Elektrilist klappi mõtlesin seetõttu, et mul neid mitu üle ja saaks teha nii, et jahetamatel hommikutel avan nupust klapi ja pöörded tõusevad. Et autot nii kaua soojendama ei peaks. Aga see oli ainult üks mõte.
  8. Kriban vahel siia ka midagi. Praegu autoga pea igapäevaselt sõitnud, nii et juunikuu läbisõiduks tuli pea 1000 km. Vahel väga palju just teinud ei ole, pigem sellist pudipadi ja teinud autot enda jaoks paremaks. Lisatud said salongi polstritele korgid, et katta kinni akna vända augud. Kohe läks salong ilusamaks, vähemalt endal parem vaadata. Ostetud said fiksusest. Enne ja pärast: Ette said muretsetud uued kõlarid (Pioneerid). Taha tulevad ka kunagi, võibolla järgmine nädal. Mingeid väga erilisi ei ostnud, ei näinud mõtet kuna sealt alt jalgade juurest nigunii väga midagi ei kostu. Läks nendekagi hääl kohe paremaks, aga ikka originaalmakk ei anna eriti bassi läbi. Uudiste kuulamiseks piisavalt aga muusika jaoks võiks ikka veidi olla rohkem bassi. Täna panin oma kunagise vanema aja Pioneeri maki sisse ja sellega hakkasid need kõlarid veel paremat häält tegema. Ka tagumised poolpidused originaalid tegid häält. Et hetkel jääb see makk sisse, kuigi tegelikult tahaks välimuse poolest BMW enda oma tagasi. Sobib hästi välimuse ja valgustuse poolest. Eks tuleb originaalile vaadata mingi võib vahele. Ega seal vist väga muud polegi teha. Ostetud sai veel 6 nupuline kompuuter kogu paigalduseks vaja mineva komplektiga. Kahjuks ainult kõige tähtsam, displei, on vigane. Nagu neil ikka tavaliselt. Tõenäoliselt tuleb korralik kompuuter otsida, aga uuriks ikkagi. Kas neile displeisid kuskilt eraldi on saada? (vahetada iseenesest väga lihtne.) Või on keegi üritanud neid korda teha? Osa juhtmestikku sai juba autosse ära veetud aga salongist mootoriruumi ei osanud veel kuskilt juhet läbi vedada. Ei leia sealt nagu sellist kohta, kust ta originaalis peaks minema. Ja teine asi on see, et kongile ei leidnud kohta. E36el on see roolialuse katte küljes, aga siin nagu küll kohta ei näe ja jube suur on ka sinna kinnitamiseks. Vaatasin, et antennist pole pilti, niiet sellest ka üks kesine pilt avatud asendis. Aga see tühikäigu kõikumise jama on parast müstika. Mul hetkel tühikäiguklapist tulevas voolikus pime ees, nii on pöörded ilusti madalal. Aga külm käivitused on tüütud. Peab jupp aega gaasi peal hoima ja korraks pedaali järgi lased, sureb välja. Mootor veidi soojeneb jääb juba käima. Aga miks ma sellest räägin on see, et sai siin ükspäev veidi uuritud seda asja ja seda enam ma kahtlustan, et mu tühikäiguklapp võib olla korras ja viga on ikka kuskil mujal. Ma ainult ei tea kus. Nimelt sai külge proovitud mõnda uuema auto elektrilist tühikäiguklappi. Normaalasendis oli klapp suletud ja ikka mul pöörded kõikusid (enda oma oli segaduse vältimiseks vahelt ära võetud). Kui vool peale anda, siis klapp avanes ja autol pöörded tõusid ilusti nii nagu peab. Uuesti vool pealt ära ehk klapp sulgub, hakkab jälle jama peale. Pöörded küll korraks langevad, aga hakkavad ikka kõikuma. Sai uuritud, et neil ei sulgu klapp täielikult, nii nagu ka minu originaalil. Mingi väike pilu jääb sisse õhu liikumiseks. Ja nii oli kolmel elektriliselt klapil (paar erinevat BMW oma ja üks Audi). Et need vigased ei saanud olla. Aga auto mul tahab, et voolik oleks soojana täielikult suletud. Nii et siit tekib kahtlus, et viga on milleski muus kui selles klapis. Mis võib veel probleemi tekitada?
  9. Ootan pakkumisi! Nimekiri esimeses postituses.
  10. Tegu on jah vent ketastega. Eks jah äkilisematel pidurdamistel on tõesti oht neil kõveraks minna. Seda eriti just märja tee korral. Pagassilukul tegelikult oligi koht olemas. Vaatasingi, et saan seda kasutada ja vedasin juhtmed ära. Pumpa ühendama hakates vaatasin, et ma ei jõua seda lukku sealt hoovast oma jõuga juba lükata ja tõmmata. Ammugi siis ei jõua keskluku pump seda teha. Eks sellel kesklukuga variandil on see luku ots veidi teine. Minu võtme peale ümber tehes mõtled sa mida? Netist pilte vaadates, peaks saama luku südamiku ära vahetada, mis mul ka mõttes oli. Eks see kahe juhtmega ei ole tõesti päris õige kesklukk. Aga esialgu käib see ka. Originaalsüsteemi kasutades on talle juurde vaja mingit keskluku moodulit, mille saadavust ma ei tea. Iseenesest mingis ulatusel on mul originaal keskluku juhtmestik riiulis olemas. Ja üks originaalpump kah. Mille korras olekut ma ei tea. Aga mis võimalusi selle originaal süsteemiga veel oleks peale uste avamise lukustamise? Originaalis kindlasti el. akende korral nende sulgumine-avamine, veel midagi? Originaal tulede tihendit pole ma ausalt öeldes isegi otsinud. Aga on see ainult esinduse rida? Kas kuskilt Eestist võib saada peale esinduse saada kroom/hõbedasi klaasikiile? Ühte klaasi paigaldusfirmasse saatsin kunagi kirja, aga pole senimaani vastust saanud. Neid rullis meetrikaupa ei leia kuskilt?
  11. Endiselt pakkuda!
  12. Lisaks võib pakkuda kesklukuga variandile pagassi lukku/nuppu. Siit Nr 16/17 detaili
  13. Esimesed pidurikettad ja -klotsid vahetatud. Vanad oleks ka veel täitsa head olnud. Kulunud väga vähe aga jah vähemalt üks oli kahjuks kõver. uus ja vana ketas: Ammu juba tähele pannud, et peale suuremat sadu on pagassis asjad märjad. Eelmine nädal ühe vihmase ilmaga nägin ära, et tuleb tagatulede vahelt vett sisse. Nüüd nädalavahetusel võtsin tuled küljest ja tihendid neil suht otsas. Ega muud ei osanutki hetkel teha, kui sai ehituspoest võetud liimiribaga uksetihendid pandud lisaks tule tihendite alla. Täna sai laus vihmaga ~200 km ring tehtud ja ei tulnud enam tilkagi pagassi vett. Nii, et hetkel käib küll ja ei hakka veel uusi originaal tiheneid otsima. Tule tihend: Ja uus tihend: Nädalavahetusel sai veel tagaluugi jaoks ära veetud pagassi keskluku juhtmed. Hakkasin pumpa ka külge panema, aga kahjuks selgus selline jama, et pole mul selle pumpa hooba kuhugi kinni panna. Netist varuosakoodide järgi vaadates on kesklukuga variandil erinevad pagassi lukud. Nii, et sellega seoses on mul vaja kesklukuga variandilt pärit pagassi nuppu/lukku.
  14. Tänud vastuste eest Mul tuleb seda õli just pigem tagumisest otsast. Algul ma olin kindel, et väntvõlli tagumise otsatihendi vahelt, aga ma kunagi võtsin sealt selle sidurikoja kaane eest ära, et olla kindel kust õli tuleb. Aga siis ma enam ei olnud kindel selles, kuna sealt oli näha, et see karteri tihend oli kuidagi tükkideks ja poldid olid ka suheliselt lahti. Aga siis jah selle vahetusega nii lihtsalt ei pääse. Õli kadu ei ole küll suur, aga häirib veidi see, et auto jätab endast igale poole märgi maha. Antenni tellisin ebayst. Kuna ma Eestis mingis neljas-viies autovaruosade poest käisin küsimas ja ei olnud seda kuskil pakkuda, siis ebay tundus ainuke ja kõige lihtsam variant olema.
  15. Ai krt, siis vähe kehvasti, seda õlipumpa kahlustasin ise ka, et jääb segama. Või peab lisaks mootori tõstmisele sillatala ka alla laskma?
  16. Kunagi eelmise nädala lõpul sai teine peegliklaas ka külge. See siis juba originaalse kinnitusega. Tagumiste piduritrumlitega sai veidi tuuningut tehtud. Kõige pealt puhastasin ketas traatharjaga suurema rooste maha ja värvisin üle. Sai igaljuhul parem kui enne. Vähemalt ei ole enam roostekarva. Ma ei tea mis värvi need originaalis olema peavad, aga mul said nad üle võõbatud mustaks. Ja parempoolne amordipadja vahetasin ka ära. Midagi taga kolksus ja mitte ei saanud aru kus see tuleb. Sest heebliga pukse väänates seda kolksu ei leidnud jaa ülevaatuse ajal veel ei olnud. Teine pool sai enne ülevaatust vahetatud. Trumlid enne ja pärast: Vana amordipadi: Autole sai uus teleskoopantenn. Taaskord mitte küll originaal, aga parem kui enne. Levi läks ka veidi paremaks, kuigi oleks võinud veel parem olla. Seekord sai siis elektriline antenn valitud. Õnneks on sellel autol kunagi olnud elektriline antenn ja juhtme valmidus oli pagassi, akupeale ning maki taha olemas. Täna sain ette uued pidurikettad ja klotsid kätte, eks mõnipäev vahetab ära. Vanadega rool väriseb pidurdades, eks aeg oma töö teinud ja kõveraks läinud. Aga küsimus ka, kas sel mootoril tuleb karter ilma mootorit tõstmata maha? Või vaja ikka veidi kergitada mootorit? Karteri kaane tihendi tahaks profilaktika mõttes ära vahetada. Kuskilt tilgub õli, aga ei saa aru kust. Kahtlustan rohkem küll tagumist väntvõlli otsa tihendit, aga see kaane tihend ka veidi kahtlane.
  17. Eelkõige ootaks hetkel pakkumisi välistemperatuuri näidikuga OBC-le (6-nupuline) kogu vajamineva kupatusega.
  18. Mis mootoriga auto alt tulevad ja palju madaldavad?
  19. Kriban vahel siia ka midagi, et see teema välja ei sureks. Ega väga midagi erilist teinud ei olegi, eelmine nädal sai ainult kallatud ja tallatud. Igapäeva autol sai keretöid tehtud ülevaatuse ja muidugi ka endajaoks, siis sai e30 kasutatud tööl käimiseks Tartusse. Väga ilusti pidas ka pikemat trassi vast. Kokku tuli nädalaga kuskil 300 km. Juhi peegliklaasi lõhkusin oma rumalusest ära. Tahtsin ära vahetada neid korralikke vastu ja kohe mitte ei saanud seda klaasi sealt maha ja nii kui vähe painutasin, läks klaas puru. Tegelikult tuleb väga lihtsalt ja kavala nipiga see klaas eest. Sain poest paar tükki prooviks, üks neist sobis teine mitte. Juhi oma sai ära vahetatud, uus b-varuosa klaas küll enam sellise trikiga tagasi ei läinud. Kui homme aega, siis tellin teisele poole ka sobiva klaasi ära. Autol küll mõningaid vigu on, aga üldjuhul mulle millegipärast väga meeldib sõita sellega. Läbisõit: 220240 km
  20. Seda viimast pidasin silmas jah. Kahjuks originaalis kesklukustust ei ole sellel autol.
  21. Seda peab mõnikord kohe täitsa vaatama, võib olla saab minu oma ka reguleerida. Saaks viga veidi vähemaks.
  22. Hetkel igapäeva autol keretööd käsil, siis sai e30 Tartus tööl käidud. Nii et sai tehtud vähe pikem ring, kokku mingi 80 km. Polegi sellega veel nii palju korraga sõitnud. Aga ei pidanud pettuma, kui mõned pisiasjad välja arvata, siis sõitis väga hästi. Aga mõned häirivad asjad ka: * Kütusenäidik tõmbleb palju. Näidikul kuskil umbes 10 L vahel. Ei teagi täpselt palju seal paagis kütet on. Kindluse mõttes külastasin tanklat, et ka homme sellega Tartu jõuaks. * Ja veel häirivam asi oli see, et spido valetab kiirust suht palju. Tee peale jääb kaks kiirustablood. Üks 50 alas, seal näitas spidot 50 peal hoides 44 km/h. Teine 70 alas ja spidot sel kiirusel hoides ainult 59 km/h. 90 peal tõenäoliselt valetab veel rohkem. Millest see tulla võib, või peabki asi nii olema? Auto tootjatel on muidugi erinev, aga üldjuhul üle 7 km/h spido valetada ei tohiks 90 peal. Spidoplokk on mul küll mitmest kokku tehtud, aga näidikud kõik on originaalid. Rehvid on peaaegu originaal mõõdus. 185/65R14 on autol all. Uksepostil oli vist 175/70R14 ja 195/60R14. Selle tõttu ka nii palju ei tohiks kiirusenäit erineda tegelikusest. Vahepeal sai autole valve peale, eelkõige just keskluku pärast. Paari asja veel sellega seoses vaja, aga vast saab nädalajooksul need ka. Igaljuhul kesklukk töötab ja saab uksed puldist kinni-lahti lasta.
  23. Autol peaks tehase järgi olema mingi madaldusvedrustus all (S230 Low-slung sports suspension). Praegu pole sellest muidugi haisugi. Oskab keegi öelda kui palju need peaksid madaldama autot standart vedrustusega võrreldes? Googlest ei leia midagi tarka selle kohta. Ja teine rumal küsimus oleks peeglite kohta. Pole peegliklaase eest kiskunud, muidu saaks kindlasti ise ka teda. Aga peeglisse tuleb, kui õieti mäletan 4 juhet. Kas võib olla see peegel ka soojendusega? Klaasid on kunagi eelnevatel omanikel jääd kraapides väga ära kriibitud. Hea meelega võtaksid uued soojendusega klaasid ligi, aga ei tea üldse kas peeglitesse tulevad soojenduse juhtmed. Kas võib nende nelja juhtme seas olla mõni soojenduse juhe, või kõik on peegli liigutamiseks? Tänades, Priit
  24. Siit peaks nägema veel midagi http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:OwX_W76XnHkJ:www.auto24.ee/used/2538465+&cd=1&hl=et&ct=clnk&gl=ee

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.