Hüppa postitusse

Joel

Foorumlane
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis Joel postitas

1. Joel vastas Nurgatagune teemale, kohas Autod
    Pildid mõlemast pillist:
  2. Miskit autoga toimund pole kuna hetkel volvo ehitamine käib kibekiirel käel. Siiski vahelduseks juhtusid ühed veljed näppu.. kui ära ei müü vahepeal siis lähevad alla rullile
  3. Viimases piltidega postituses ongi pilt milline see kapotialune hetkel jäi, alt kolmas pilt siis. Korralikumalt tegemiseks peaks juhtmestiku karbi jaoks juba kronsteine ehitama jne, see aga pole hetkel prioriteet.
  4. Nagu ma sulle juba ütlesin, siis sul on see rull samas staatuses nagu mul volvo praegu Et jubedalt tahaks ja oleks vaja tuunida ja ehitada, aga kuna igapäevaselt vaja sõita siis tuleb kõik suht üleperse teha, et midagi tehtud saaks Noh ok sul hetkel enamvähem korralikult tehtud kõik siiani aga point remains the same
  5. Nonii ma siis uuendan Kõik sai alguse sellest, et oli reedene päev õhtusse jõudmas. Kui enne ühikasse roomamist Selverist läbi hüppasin, siis juba kassajärjekorras seistes, kuulsin peas häält mis käskis järjeokorrast ära tulla, natuke ringi vaadates siiski taipasin, et seljataga seisab härra Nurgatagune koos oma järglastega. No seejärel tuli juba tekst, et mis ma seal ühikas ikka passin ja lähme parem tema poole vedelematsorti leiba mekkima ja lihtsalt tiksuma. Lisaks muidugi teatas ta suure õhinaga, et tegi jubeda investeeringu ja lasi ajul EWS'i ehk sisuliselt immolaadse asja maha võtta, no see selleks. Pärale jõudes sai hooga kohe garaasi lennatud, et viskame aju sinna riiulipeale oma aega ootama. Kuna härra ka natuke tossata tahtis, siis istusime garages mõned minutid, arutades ikka kui äge oleks see mootor juba peale panna nii ja naa.. kuni ma siis ühel hetkel käisin välja mõtte, et aga why not pihta hakata? Oi sellepeale tuli igasugu miljon põhjendust, et siin garaasis ikka ei saa, et kola täis nii ja naa ning kuidas üldse nii järsku pihta hakata ilma võtmeteta. Kui ma pakkusin, et garaasist saab kola ju ühte nurka kokku visata ning mul autos keskpärane võtmekomplekt olemas, siis tuli järgmine vabandus, et mootorit ju ei ole tõsta millegagi aga selle suutsin ka lahti seletada käsitsi tõstmiseks. Peale natukest vingumist sai kiire kolavedu tehtud, garaas puhtaks ning auto hirmsa kolina saatel sisse sõidetud(põhi käis mööda lävepakku). Esimese asjana kruvisime kapoti küljest.. vaatasime asja natuke siit ja sealt ning saigi pihta hakatud. Alustamise hetkel võis kell olla kuskil kolmveerand kümne paiku. Juba mõned tunnid hiljem oli suurem osa vidinatest mootorilt eemaldatud istusime sellise probleemi otsas, mille otsa ainult meie võisime sattuda. Nimelt üks mitte kõige paremas kohas käigukasti polt, otsustas, et tema meie piiratud võtmevariantidega avaneda ei kavatse ja nii see torxi pea maha saigi keeratud. Edasi järgnes mõnetunnine maraton poldi läbilõikamiseks.. rauasaega. Rauasaega sellepärast, et kell oli juba öö ning relakaga lõikamine poleks vist majaelanikele meeldinud ning muidugi fakt, et relakat meil polnud. Otseloomulikult poleks relakaga sinna ligi pääsemine kõige lihtsam ka olnud, aga no jätkame saagaga. Kui ükskord selle poldi läbi saime saetud, siis tuligi lõpuks aeg mootor vahelt välja tõsta. No peale kõvemaid punnitusi leidsime, et mootorikäpa ja kere vahele on keegi debiilik paigaldanud mootoriamordi.. oleks teadnud, et seal selline asi olema peaks siis oleks osanud otsida. Aga no mitte sellisest kohast. Kui see eemaldatud, siis veel üks kõvem jõupingutus ja oligi mootor käes. Kell oli selleks hetkeks saanud juba 3 öösel ja otsustasime minna ära unedemaale, et järgmine õhtu jätkata. Esimese õhtu stardipakett. (Märgiks ära, et nelipakk on minu jagu ja bompsupomm on austatud autoomaniku janukustutus ) Lisaks juba eelnevalt olnud pilt kapotialusest seisust täpselt kell 3.31 Meie oma "twilight saga" jätkus, nagu nimestki järeldada võiks, öösel. Sedakorda siis laupäeva öösel. Sai tehtud selline lüke, et vedasime auto ikkagi korralikku garaasi ja töö võis jätkuda tõstuki, normaalse valguse ja korralike tööriistade saatel. Mina hakkasin tegelema juhtmestikuga ja autoomanik tegeles edasi mootoriga. Tema siis vahetas ära mootorikäpad, karteripõhja ja vahelduseks nokkis mootori eelneval omanikul sisse murtud vl kollektori polte välja. Otseloomulikult poole joote pealt peksti mind sealt jootekolvi juurest minema, et nüüd on aeg mootor peale tõsta. No sai see väike lüke ära tehtud ning jätkasin juhtmetega, autoomanik pani asja tehnilist poolt kokku niikaua. Hellitasime kõik lootust, et sel õhtul peab tulema vähemalt esimene turtsatus sellest mootorist, enne garaasist ei lahku. Paraku kui kell hakkas lähenema viiele hommikul ja ühendada olid veel mõned pistikud ning paika vedada küttetorud ning veel ühtteist, siis loobusime ja kobisime koju mõttega, et vähemalt on uuel päeval lihtsam alustada. Kella kahe ajal muidugi olid veel unistused suured ja turbod veel suuremad.. Paraku kell 4.49 jäi pilt selliseks Kui lõunaks sai ennast natuke välja magatud, siis lendasime uuesti garaasi ja jätkasime lõpusirgel, veel viimased pistikud ja jubinad ning võiski proovida starterit, paraku jäigi proovimine vaid üheks turtsatuseks summutist ja muidugi kuni juhtmestiku mahakiskumiseni oli aku peal ning muss mängimas, siis oli ka aku üpriski otsas. Kuna oli tarvidus mõneks tunniks Nurgataguse jõnglasi valvata koduterritooriumil, siis jätsime aku laadima ja otsustasime, et saabki väikse mõttepausi teha. Mõtetes olid vaid kaks asja, kas mina panin juhtmestikus kuskil pange või on nukaga midagi valesti, sest nukkvõll nimelt oli mahavõetuna vedelenud ja peale sai ta pandud mälu järgi. Otseloomulikult sai mootorit ka käsitsi ringi aetud, kontrollimaks ega klappidel pole huvi kolbe teiseltpoolt vaadata, aga kahtlus näris hinges sellegipoolest. Uuesti garaasi naastes tegime veel mõned näppimised mootorile siitsealt ning kuna aku oli ka piisavalt laadinud, siis tuli käivituskatse number kaks. Seekord tuli summutist rullikale kohane möiratus ja mootor käis.. meil muidugi kivi südamelt langenud hetkega ja kõhus hakkasid justkui liblikad lendama, kuna oli see siiski minu esimene mootoriswapiga seotud juhtmestiku tegemine ja olgugi, et skeemid olid ees ning üpriski lihtsad, siis untsumineku võimalus on alati olemas. Seejärel läks asi juba ruttu, sai hakatud juhtmestikku kenasti paika sättima kapoti alla, kõikvõimalikke pisividinaid paigaldama jne. Õhufiltri korpus m43 oma ei istu rullika kapoti alla kuna kinnitused teised, aga sellevastu aitas koonusfilter, mis lisaks ruumi kokkuhoiule ka natuke välimust annab. Lõpuks saabuski aeg, kui auto oli piisavalt ühes tükis, mahlad sees ja kõik OK, ning sai mindud proovisõidule. Esmamuljed olid mõnusad, sõitis sujuvalt, kiirendas ilusti ja üleüldse kõik toimis suht tõrgeteta. Sellega see saaga siis lõpuks läbi saigi. Antud pilt on tehtud kell 1.48 ja peale seda sai juba kodinad kokku pakitud ning sõidetud koju ennast välja puhkama üpris unevaesest nädalavahetusest. Hetkel on käes teisipäeva õhtu ja autoga on endiselt kõik tip top. Kuna esialgselt polnud sellele autole ette nähtud ka lambda andurit, siis sai uue mootori tõttu summutitoru külge säristatud sobiv mutter ja andurgi paika krutitud. Kuna auto juba tõstukil oli, siis sai diffril kaas maha tõmmatud ja satelliidid kinni säristatud, et toredam oleks sõita uue mootoriga. Sellest toredusest muidugi autoomanik pajatab ise rohkem Igatahes minupoolt hetkel kõik, kes viitsib lugeda see loeb, kes mitte siis ega midagi ei juhtu.. kui just autoomanik teisiti ei arva
  6. Kas ja mis juhtmed sul üle jäid muidu?
  7. Me ei pidand küll ühtegi juhet pikendama aju kindalaekasse saamiseks See juhe kuhu lisapluss tuleb vedada, on aju klemm 87 ehk DLC ehk data link connector, valge juhe kollase triibuga. Lisaks jäävad veel mõned juhtmed üle m43 juhtmestikust nagu näiteks traction control module kaks juhet, üks juhe on "not connected" ja immo juhe jäi ka üle kuna antud juhul oli ajust immo maha võetud. Hetkel on muidugi veel üleliigsena tilbendamas kaks pistikut mille jaoks pole nagu vasteid ja lisaks kaks juhet millest arvatavasti üks on tembiandur, kuna see mitte toimima Eks kui asi lõplikult valmis ja kõik toimetab siis võib ühe pisikese täienduse kokku kirjutada siia teemasse Täpselt step by step.
  8. Asi pole selles kas nõuandeid anda või mitte, vaid kui näha on, et juba asi on ära tehtud siis ei ole väga kasu sellest nõuandest MÕNES mõttes oleks muidugi lihtsam mootor koos kastiga võtta vahelt välja, aga kui seda on vaja teha väikses kanaliga garaasis ja mootor on välja vaja tõsta kondijõuga, siis on igasugune lisakaal natuke liiast Poldid jah siiski kuuskandid, läks sassi
  9. Ega vist ei pole jah sellist plekki.
  10. Kuna tal need lollakad 12kant poldid siis lihtsalt keeras pea ümaraks ilma lahti tulemata ja korras oligi. Ei ole see mootori mahavõtmine ilma kastita nii suur jebla ka nagu te siin kisate, kogu elu niimoodi saand ja ilma tõstukita ei jõua seda koos kastiga lihtsalt tõsta. Asja tuleb lihtsalt rahulikult ja läbimõeldult teha. Aga kuna hr nurgatagune juba garaasis kükitab siis lähen ühinen ja täna saab first starti teha
  11. Pole siiani ühegi siduri paikasaamisega probleeme olnud, ju on silmamõõt piisavalt täpne, et saab asja keskele VL kolle kohta ma leidsin, et lihtsam on moto küljest need poldid lahti lasta ja ongi olemas, sest reaalselt ette ta ei jää tõstes küll millelegi. Muidugi eks see tõstmine oli juba päris viimase piiri peal ka üleval oldud 17+ tunni ja kerge õlle mõju tõttu Arvan, et värskelt välja magatuna oleks see lumme kusta
  12. Hetkel areng suht kesine kuna tööl kiired ajad olnud ja eks omal ka seda laiskust praegu tiba rohkem kui muidu. Siiski olen vahepeal parempoolset karpi vaikselt lappinud, paar plekki veel väänata ja siis esimene ots on valmis. Tööd jagub ja seetõttu ei hakka ka kiirustama kuhugi Kui teha ei viitsi parajasti siis ei hakka vastu tahtmist sinna paska ka kokku keerama
  13. Aind volla viskas otsast ära, mootor raibe on sitkem
  14. Ma ei ütle, et keegi peaks siin midagi takka kiitma või midagi, aga ma ei saa lihtsalt aru millest selline probleem on. Aga no las jääda see, ma ei viitsi kirjutada rohkem ja ega see arutelu siin kuhugi ei vii kah nagu näha
  15. Ise oma auto lõpetasid varuosadena ja tuled nüüd teisele inimesele ette heitma seda, et ta oma autol vahest torusid puhtana hoiab? Kas sa ei leia, et natuke silmakirjalikuks kisub juba asi.
  16. Mootor käib veel viimaseid nädalaid..(või ka päevi?), need rehvid mis seal all olid, on sellised pastlad, et isegi prügimäele ei kõlba Puksid, sarniirid jne mis seal kangutamise käigus vb natuke piina said on nagunii kuluosad ja kui ta sellise asja peale otsad annab siis oli minekul niiehknaa, niiet ma ei näe milles probleem? Okei, maine, no rullika maine on nagunii selline nagu ta on ja jääb ka selleks, sellepeale võiks ilmselt mürki võtta Ma ei osta küll autot maine pärast ja igaüks kes ennast sellest kõigutada laseb, on tõenäoliselt ka naise tuhvlialune ja ülemusel tallalakkuja niiet kasvage suureks ometi.
  17. Karta on, et enne saab ühikaaeg otsa kui mu rull valmis
  18. Või et siin lausa teema olemas rullist Tere ühikakaaslane
  19. Kindlasti sellist jura ei tule, ärge seda üldse kartke Ma annan isiklikult talle üle kupu kui mingi siuke pask peaks külge ilmuma.
  20. Selline ta siis on nüüd
  21. Sain, natuke pidin küll plekki sinna juurde väänama kuna eelnevalt sai liigapalju maha lõigatud, aga see selleks Pilt sellest kohast jäi paraku tegemata.
  22. Tööd eriti teha mul ei lasta, aga eks ma teen nii kuis saan Seepoolne karp on siis nüüd lõpetatud
  23. Poro sai omale vingema sumpsi ja tagaotsast avastasime coilid kah Ja sound-check
  24. Niipalju siis tegeldud praegu
  25. Räägivad küll, et never say never aga no seda ma luban käsi südamel, et pooleli see pill ei jää Mul on lihtsalt selline iseloom, et ma ei jäta üldiselt pooleli asju.

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.