Hüppa postitusse

Edetabel

Populaarne sisu

Näitan sisu kõrgeima reputatsiooniga 13.09.2021 kõikidest kohtadest

1. Hommikut härrased ja prouased! Ma loodan, et keegi ei pahanda suure hulga piltide ja pikkade mölarivide üle? 🙄 PS! Pildile klikkides avaneb uus ja suurem pilt uues aknas. Juhtus siis sedasi, et tegin auto katki. 😁 Aga mitte sedasi nagu teie ilmselt mõtlete! Kuna nädalavahetusel olin taas garaazis, siis pidi ju miskit tegema. Istuda võin kodus ka. Alustasin siis tagumistest küljeklaasidest. Kuna enne pole väga E30 kerel olevat isendit lammutanud, siis eks avastamist on palju. Aga kui hakkad tagantjärgi mõtlema, siis on igavesti lihtsad lahendused asjadele. Kes pole lammutanud, siis ega küljeklaaside eemaldamine pole mingi ülejõu käiv ülesanne. Natukene mõistust ja pisut jõudu kätes. Ühesõnaga B piilaris on kaks mutrit. Üks üleval konksu taga ja teine ca piilari keskel, turvavöö taga. Keerad need lahti, aitad veidi tihendit kaasa ja tuleb. 😎 Tagaklaasi sain ka ilusti tervelt kätte. Sellelt tuleb toon maha kiskuda ja jääb akvaarium. Sellisele autole sobib ilus ja läbipaistev klaas. Vahel on ikka hea, kui on ka eelnevad omanikud olnud mõistusega. Ma juba esimesel vaatlusel aimasin, et vist tagumine aknalaud on jäetud terveks. Aknalauda maha kiskudes sain ka sellele kinnitust. Aitäh selle eest, kes iganes see eelnev vend oli, kes muusikat installeeris. Nukid r*isk! Või siis mitte päris ? 🙄 Tegelikult pole sellega hullu midagi. Ilmselt kellelgi on olnud võnkeelement autos, sest aknalaual on ka avaus selleks. Ilmselt lasen plekul selle kinni keevitada. Tagumised kõlarid on aastast üks ja kaks, aga vähemalt Pihuneegrid. Ega tagumine klaas ilma esimeseta jää. Seda maha võttes, läks see muidugi kakti. Aga kuna suvel ringi sõites sain aru, et ega sealt suurt s*ttagi läbi ei näe, siis tuleb ära ta nagunii vahetada. Üldjuhul on tihendi all igasuguseid üllatusi, mis kipuvad meele mõrudaks tegema. Peale tihendi eemaldamist vahetasin mõruda meele, üllatunud emotsiooni vastu. Mitte täppigi, mis on minu jaoks hea uudis, aga pleku jaoks mitte. Tal ju vähem tööd, tähendab vähem raha, mis omakorda tähendab õhemat vorstiviilu leival. Järgmiseks siirdume salongi poolele. Põhjamatt ja selle alune on alati olnud igale rullimehele kõneainet tekitav. Põhja alla kiigates, ei pruugig olla vaatepilt kõige halvem. Aga tõde selgub siis, kui vaibanurka kergitad ja sinna alla piilud. Ma siin ilmselt väga pikalt ei peatuks sellel teemal. Pildid räägivad enda eest. Üks asi, millele tahaksin tähelepanu pöörata on see tagumise osa hõbedane värvitoon. Tundub, et keegi on kunagi juba seal kallal käinud ? Gaasipedaali kinnitus. Juhipoolne jalgealune. Nüüd ma tean, miks mul vihmasel ilmal sokid sõites niisked olid. Välimine juhinurk. Ega see oli ette arvata, et need kohad on nagu nad on. Kunde tahaks ka ju kuivade jalanõudega kohale jõuda, mitte igal vihmasel ilmal autos kummikuid kanda. Ilmselt suurema lombi korral saab ka näo poripritsmetest täpiliseks. Ning üldine vaatepilt plekkpõrandast. Jätkame. Nina sai ka enamuses laiali lammutanud. Juhtmestik sai ilusti maha märgitud, et mis on mis ja kes käib kus. Seal ka on vaja uusi pistikuid ja pinne. Ilmselt juhet siit ja sealt lappida ja remontida. Maha võttes täheldasin paaris kohas, et on juhtme isolatioon haiget saanud või läbi kulunud. Mootori pool sai samamoodi valmis pandud maha tõstmiseks. Peaks olema kõik küljest võetud, mis mootori ja kere vahel käib ja on. Mootorijuhtmestik sai ka kõrvale tõstetud. Eks see tuleb ka kriitilise pilguga üle vaadata, ning ka ilmselt osaliselt uuesti teipida. See hunnik ka siin aina suureneb ja suureneb. Ma ei tea, kuidas nii väikeses autos nii palju asju on ? Samas heidan pilgu kõrvale, seal seisab sõbranje pill. Seal on VEEL rohkem asju. Jõuan järeldusele, et mul ei olegi väga palju pudinaid. 😁 Alates esimesest küljest keeratud mutrist, kruvist ja poldist on kõik ilusti kotikestesse pakitud ning peale kirjutatud. Ma tean küll neid hea mäluga mehi. Mõne kuu pärast Sa h*i mäletad, kuhu mingi kruvi ja tüübel käis, kui neid terve ämber täis on. Ja nende järgi on ka hea uusi ja läikivaid polte ja asju organiseerida. Ei tahaks mingeid roostest käkke sinna tagasi toppida. Nüüd on hirmasti kirjutatud lammutamisest. Vahepeal olen ka mõne uue jupi ka juurde soetanud. Riiulile oma aega ootama sai toodud udutulede elemendid koos klaasidega, tootjaks HELLA ning udutulede raamid. Neid enam kahjuks uuena ei saa, tuli leida alternatiiv. Õnneks on tänapäeval moodi minemas 3D printimine. E30 foorumis ongi üks kodanik, kes neid prindib. Tänud @Leks 😎 Ühesõnaga, tänaseks kõik. Nüüd on paar nädalat garaazist puhkus. Saab tegeleda ka liikuva pildi editeerimisega. Loodetavasti saab kokku ja vaadatav ka. Olge muhedad!
  2. 2 punkti
    Suurt progressi ei toimu, aga vaikselt ikka midagi. Käib varuosade ja muude juppide kogumine. Kapotialuse korrastus on ka natukene edasi liikunud.
See edetabel on seatud Tallinn/GMT+02:00

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.