Hüppa postitusse

Edetabel

Populaarne sisu

Näitan sisu kõrgeima reputatsiooniga 19.10.2016 asukohas Postitused

1. Pole ammu teemasse kirjutanud, aga lobamokkade rubriigist võib lugeda veidi seiklustest maanteeametiga. Võtan lühidalt kokku: Juulis üritasin autot minna Saue maanteeametisse registreerima. Vaadati auto üle ja saadeti pikema jututa pikalt. Põhjuseks mootori vahetuse ja rehvimõõtude mittevastavus. Mootorivahetuse kohta käsiti tehnikaosakonda taotlus kirjutada, mida ma ka tegin. Tehnikaosakonna esimene vastus oli selline, et auto tuleb üle kaaluda Metroserdis. Täitsin selle nõude, kuid maanteametist tulnud vastus oli mitterahuldav. Nimelt vähenes auto kandevõime mootorivahetuse tulemusel sedavõrd, et teda ei saa registreerida 5-kohalisena. Ainukese lahendusena pakuti auto registreerida 2-kohalisena. See tähendas tagaistmete eemaldamist ja kinnituskohtade kasutuskõlbmatuks muutmist. No kohe kuidagi ei tahaks seda. Samamoodi ei kujuta ma ette selles autos 5kesi sõitmist, aga 2 kohta võiks ju taga olla. Tegin ka ettepaneku auto 4 kohalisena arvele võtta, aga see polevat võimalik. Saatsin ka maanteeametisse pildid pigimattide paigaldusest koos toote kirjeldusega, et tõestada, et lisakilod ei tule mootorivahetusest vaid pigimattidest, aga see oli põhimõtteliselt sama mõistlik, nagu vastu tuult kusemine, Vastuseks tuli, et kui olete kindel, lisakilod tulevad sealt, siis eemaldage matid ja minge uuesti kaaluma. Debiilsus kuubis. Kogu triangel käis 27 kg pärast. Metoodika, kuidas auto tühikaalu arvutatakse on järgmine: kaalutakse auto esisild ja tagasild, liidetakse nende kaal, millele omakorda liidetakse kujutletav juhi kaal 68kg ja juhi pagasi kaal 7kg. Kusjuures, auto peab olema täidetud kõikide tehnovedelikega ja paagis peab vähemalt 90% kütust olema. Minu auto sildade kaal oli esimesel kaalumisel kokku 1220kg ja sellele liideti 75kg, mis teeb tühikaaluks 1295kg. Kuna auto täismass on 1540kg, siis kandevõimeks jääb 1540-1295=245kg. Ühe hüpoteetilise kaasreisija kaal on arvestuslikult 68kg, seega 4 reisija kaal on 4x68=272kg. 272-245=27kg ülekaalu. Leidsin oma kilod mujalt ja läksin uuesti kaaluma. Õnneks tehti väike allahindlus Metroserdi poolt ja teiskordsel kaalumisel täit hinda ei pidanud tasuma. Uus auto tühikaal 1249kg, mis tähendab, et leidsin 46kg. Möödunud kolmapäeval sain positiivse vastuse, võin minna autot registreerima. Kui arvate, et siit edasi läks kõik nagu õlitatult, siis eksite. Olin hommikul kell 9 angaari ukse taga ja sain kaheksanda järjekorra numbri. Kella 10ks oli tehniline läbitud ja siirdusin maanteameti peakontorisse autot arvele võtma, kus selgus, et andmebaasis on mingi tõrge ja just nagu tüübikinnitus on aga ei ole kuidagi seotud ja sada häda. Selgus et viga on IT-alane ja läheb pisut aega, tunnike või ni, et see korda tehtaks. ootasin kolm ja pool tundi tühja, kuniks mind lõpuks koju saadeti ja lubati helistada, kui asi korras. Tunnike hiljem laekuski kõne, et võite tagasi tulla. Lõppkokkuvõttes kulutasin kogu selle jama peale terve päeva ja eile avastasin, nad on mulle passi pannud 4 ust! Korras! Lähipäevil pean jälle võtma maanteeametiise minemiseks vaba aega, et see korda tehtaks. Lõppkokkuvõteks vähe positiivset nooti ka - auto on ikkagi lõpuks arvel ja võin julgelt väita, et järgmine hooaeg enam vahele ei jää!
  2. Aga talve plaanidest nii palju, et esitiivad tuleb a-osad panna. B-osad on ikka täis pask! Ei teagi kas otsida korralikud a-osad või saab olemasolevad mädanend alumiste otsadega tiivad b-osa tükkidega ära parandada, eks näis. Lisaks vaja half-ass lahendusi parandada, pagasnikusse õiged akukatted jne jne..
  3. Nii, olen avatud 2017. aasta kalendri ideedele. Minu ettepanek oleks 2017 kalender teostada ainult kokkutuleku piltidest. Koguks igasuguseid pilte, mis keegi kokkutulekul tegi ning teeks neist miskit. Kas just igas kuus oleks mosaiik aga selline mõte küll, et mitme auto pildid igas kuus. Hetkel ei jõua näidist teha, alles peale 28. oktoobrit. Või on kellelgi muid ettepanekuid?
  4. Ostaks krossi autole E30 stangesi, Esi ja taga oma. Koos tala ja amortidega. Ei pea olema korralikud ja mida odavam seda parem. Võimalikult lõuna eesti, aga sobib ka tallinn. Parimat Rauno 59028313
  5. Ei tea veel, pole passi vahetamas käinud, aga telefoni teel rääksin tehnikuga, siis ütles küll, et ahjaa, teil oli ju kupee. Ma ütlesin et ei ole kupee, see on 2 ukseline sedaan. Vastus oli umbes, et no ükskõik, ma teen tehnilise ülevaatuse akti ümber ja saate tasuta uue paberi.
  6. Nelja istet ei saa aga neli ust, pole probleemi Soovin õnne kadalipu läbimise puhul!
  7. Seal surve sama kui sinu jahutus süsteemis, ehk 1,4 bar nagu sul radika kork on Oht on suur, kui jopab siis peab. Kui lendab siis jääd teeäärde, olen seda juba kogenud E36ga. Koht on ka sellel seal ebamugav teeääres lapimiseks. Mina isiklikult vahetaks ära ja alles siis sõidaks.
  8. Täna käisime ja tegime paar klõpsu, täna siis kahe autoga. Loodame talvel juba 3 autoga. Hetkel otsime talverehve, kui kellelgi pakkuda 195/55/r15 naaste siis pakkuge pliis.
  9. Eks siis on mida järgmine aasta püüda ? Talvel saab siis mootor jõulisa ka seade ja düno mõttes. Siis saaks slikiga proovida järg aasta Kuid kas slikiga vist hakkab juba pooltelgi ja diffreid lendama ? Poolteljed saaks lasta teha mis pidavat kannatama 1000hp - 200 kuni 300€ tk Ning plaanis ka siis sildadega tegelema hakata talvel (tagasilla puksid juba nii vedelaks ära läinud) ja ega esiots ka teab mis tihke ole. Küll midagi peale tagasilla suurte pukside häält ei tee. Sillad pulbervärvi ja kõik uued puksid sisse. Taga piduri torustik ja kütuse torud, põhja korrosjooni tõrje ehk, velgede valem 5x120 peale koos uute velgedega ja suuremad pidurid taha ning arvatavasti veel suuremad ka ette. Plaanis oli ka BC coil kuid kerge mõte juba BC õhkpadjadega vedrustuse peal kui teaks ,et auto jääb nendega ka juhitav ... (Nb: ei plaani teda põrkama panna vaid lihtsalt vastavalt teedele sobivaks kõrguse sättida) Madal auto ilus kuid ju mitte eriti praktiline ja mugav tihtipeale. Lisaks sai ka talveks võetud üks 320 touring jälle ligi
  10. Ma ei saa aru kuidas sellised ajakapslid ikka leiavad tee inimesteni kes esimese asjana mõtlevad et oh, see ei kõlba ikka kuhugi . Tõesti ilus masin on aga loodan et nii jääb ka Otsi netist pilte ja vaata kui palju lahedamad tegelikult alguse otsa masinad välja näevad, ja neile leidub palju ägedamaid kerepakette kui MT2. Näiteks mida ise nägime, laivis ikka väga pilkupüüdvad : Pbefa 8-osaline kerepakett: Seda pole isiklikult näinud aga noo, rsk. BBS bodykit, mis võiks veel etem olla. Sorry, et su teema nüüd võõraste piltidega ära vallutasin aga noh, kui märku antakse siis võin postituse tühjaks ka kustutada
See edetabel on seatud Tallinn/GMT+02:00

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Konto

Navigeerimine

Otsing

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.