Kõik, mis FRand postitas
-
320i kupee ´85 - FRand
Mootor mille pealt ma selle võtsin oli keti pooleks löönud ja otsakaanel seestpoolt paar kohta katki, seega pole mõtekas. Lammutasin ka veidi mootorit, ebavajaliku küljest. Algselt mõtlesin, et pean paar lisakinnitust tegema, aga siis tuli meelde, et see kliimapumba oma, mida ma niikuinii ei kasuta. Teiseks veidi uurisin ja teise mootorikäpa saan ka ilusti ära, pean aint X5 V8 pealt õlifiltri plokipoolse kinnituse ostma. Eile sai auto tööle ka viidud ja saab vaikselt keretöödega peale hakata. Ärge neid jubedaid tagumisi koopa sisemisi ääri tähele pange Eest vajab põll ka veidi tegemist, mõnest kohast keevitada ja paar auku poltide jaoks tegema.
-
320i kupee ´85 - FRand
Panin tähele jah, et vesijahutusega. heameelega tahaks ´´tavalise´´ geneka sinna panna, aga pole uurinud veel kas saaks jne. Vändaandur käib jah kastiküljes m62-l, aga mul on m60 otsakaas ja rihmaratas olemas, kust saaks jupi maha lõigata ja selle külge keevitada. Progeaju tegelt halba ei teeks, mõnesmõttes lihtsustaks ka tulevikusplaane. Aga eks näis, mis saama hakkab.
-
320i kupee ´85 - FRand
Ma teen selliselt, et puurin selle välja, kas siis keevitan tikkpoldi sinna sisse või panen keerme remontpuksi sisse vms. Hetkel korralik offroader oma teise auto kõrval Sai eile Pärnust toodud M62B44. Panin tähele, et tõesti see genekas on jõhkralt suur sellel. Samuti on tal elektroonliline trossel, seega ma ei tea, kas ja kuidas nüüd selle toimima saaks. Paar pinguti kronsteini peaks ka ümber tegema, kuna osad kinnituvad käppadele, aga kuna lähevad oma käpad, siis ei saa enam neid kinnitusi kasutada. Võimalik, et midagi peab veel ümber tegema, aga hetkel jääb ta garaazi edasi seisma. Ennem teen keretööd ära ja siis vaatab edasi, mis teen.
- M: rummud ja el. Vent.
-
320i kupee ´85 - FRand
Eks mõtleb jah selle pidurivõimu asjus. Kas teha ise midagi valmis, ostagi see v8 remote booster, osta pedal box jne. Hetkel jebin supportitega. Ette vaja teha veel supporti ja käändmiku flants. Nüüd enamvähem kõik olemas, et saab aretama hakata. Taha ostsin vaheflantsi, seal öeldi, et E46 325 supportid. Ostsin siis mina 2.2 pealt , tootekood neil sama, aga no ei lähe. Kinni poltida ka ei saa, kuna ennem läheb ketas kanduri vastu ja siis flantsi ja kanduri vahele jääb ka ca 1cm tühimik. Mõtlesin,et kuna 3.0d supportid on suuremad ehk need sobivad, aga ei, need veel vähem sobisid. Nüüd ei teagi, kas valed supportid, rattarumm ei ole piisavalt põhjas vms. Ning ennem, kui ma lõikusin E36 esimesi õõtsasi, et saaks auto maa peale, siis keerasin ühe esimese õõtsapuksi poldi kere sisse pooleks. See vaja ka kuidagi sealt kätte saada. Ühe poldiga vähe jama, kui see õõtsapuks seal kinni on. Sain õigel hetkel jaole ning @devil86 andis mulle oma neliku vanad esitiivad, muidu oleks vanarauda läinud. Need on suht halvas seisukorras, kuna tasuta saadud ja nagunii widebody jaoks hakkan neid lõikuma, siis ei vingu ka väga. Vaatab, kui palju seda tiiba alles jääb. Kui talutav, siis teen korda ja kui ei, siis ostan mingid teised tiiva/d. Ennem keevitasin taha kõik uued tiivakaared jne. Oli plaanis alguses stock väljast jätta. Aga töömahu suhtes lõikasin ikka uuesti widebody jaoks maha 😭. Sai sisemist koobast välja toodud ja widebody ajutiselt külge pandud. Eest lõikasin need vedamisaasad ära ning teen sellise lahenduse nagu uuematel bemmidel. Bamperi tala amordi küljes oleva keerme osa lõikan maha ja keevitan rullile enamvähem samasse kohta, kus originaalis. Sinna taha, kus on piduri jahutusavad. Kui vaja autot tõmmata vms, siis võtab selle plastiku eest ära ja keerab vedamiskonksu külge. Pikemat aega juba otsin garaaži, äkki kellegil on rentida. Ühe kontakti sain, aga peale kuud ootamist ja talle pinda käimist, ütles ikka ära. Nüüd sain ühe teise kontakti, aga eks näis kuidas sellega läheb.
-
M: rummud ja el. Vent.
Asjad 85a. 320i pealt El. Vent töötab Vist ketasõõtsa rummud Hinda ei oska määrata, kui pakub huvi, paku midagi. Asuvad keilas
-
Lobamokkade rubriik
puusalt pannes,äkki kellegi poolt pandud massilülitit kuigi miks tal 3asendit olema peaks, ei tea
-
320i kupee ´85 - FRand
Hmm, isegi koos selle vaakumvõimendiga mahub turbo ära. Kuigi see ainult driftile mõeldud, mul tuleks seda tavaari sinna kapoti alla rohkem. Ehk vb saab isegi asja sellest, kuigi eelistaks ilma selleta,aga noh, see vääääga kauge tulevik. Tahaks panna ise ka tgtl pedalboxi,aga mingi aeg vaatasin hindu, siis veebileht läks kiiremini kinni kui see lahti tuli😄 Päris full rajapill see ei oleks, aga tahaks ringrada küll oma lõbuks sõita. Ning stock rulli pidurid mulle ei jää, hetkel on mul nii ehitatud, et ees oleks E38 4kolvilised supportid 325mm ketastega ning taga E46 ühekolvilised 294mm ketastega. Need peaks piisavad olema, mis kannataks 1.5t elukat ning peaks pikemalt vastu piinamisele vastu. Vb osta ka siis vähe teisest materjalist klotsid.
-
320i kupee ´85 - FRand
Head uut ja vana ka minu poolt!! Mul oli algselt mõte panna E34 V8 pealt pidurivõim koos peasilindriga, mis istub seal E34-l nina pool (remote brake booster). Aga samas see on suhteliselt suur kobakas ja kuna V8 võtab niigi palju ruumi ära, siis võiks vähem asju seal olla. Siis tekkis mõte, et võiks panna ilma võimuta peasilinder. Aga siis varasemalt ära mõõta ja arvutada, kui suurt silindrit vaja oleks, et korvaks võimu. Kuidas aga üv onudele selline asi meeldiks, kuigi nvn mul kõik pidurid juba ümberehitatud ja tuli see uus seadus üle 30 a. vanade autodele. See lahendus teeks mootoriruumi vähe siledamaks ja jääks äkki tulevikus ka väikesele puhurile ruumi 🤣. Oskab keegi kaasa rääkida nii üv teemal kui ka kiita/ laita ideed või midagi soovitada?
-
Lobamokkade rubriik
Selge, 4.0/4 ja suurtemate piduritega läheb mul siis suht kitsaks
-
Lobamokkade rubriik
Oskab keegi praegult umbes puusalt panna, palju see sillakaalude erinevus üldse võib olla? Siis tean palju ma fiibrit kasutama peaks
-
320i kupee ´85 - FRand
Kui auto ostsin, ss seadsin omale 2 eesmärki selleks aastaks. Üks oli, et saaks keretööd tehtud ja juhul kui ei saa, siis auto rataste peale. Täna sain lõpuks auto 4 ratta peale (5x120). Keretööde pealt tegelikult väga palju teha pole. Mingi aeg mõtlesin, et värvin auto ära ja siis kunagi hiljem panen widebody peale. Aga nüüd vaatasin veidi teise pilguga, et ma peaks jõhkralt pahteldama ja mässama selle jaoks. Veidi kahju, et tegin juba tagant kõik korda, uued koopaääred jne. Aga noh, ongi parem, ei pea enam roostega möllama hakkama. Muidugi mingi aeg peavad veel osad asjad alt tulema, kuna esimestele amortidele ei ostnud tolmukaitsmeid, pole esimesikäändmikke (hetkel lükkasin alla mingid vanad e36 juustud) ning taga puuduvad amordid. Ega siis see auto mul nende paigaldust lihtsaks ei teinud. Kõik asjad, mis ära värvisin, said omale kindlasti mingi koha kus värv maas. Siis esisilla tagumise puksi polt murdus kinni keerates sisse ära( seega peab kuidagi selle sealt välja saama). Ning tagasilla ühe õõtsa puksi koht oli veidi liiga koos ja õõys ei läinud sisse, seega sai seda taotud ja sinna mu ilus pulbervärv läks😄 Tellisin asjad aeromotorsist ja sain esimest korda seal üle. Nimelt tellisin mayle tagumised rattalaagrid ning need karbid olid juba varasemal lahti tehtud ning stopperrõngad olid puudu. Kuna pühadeaeg ja laagrid otseselt väga palju ka ei maksnud siis säästsin aega ja närve, et nendega selle teema peal jaurama hakata. Üks huvitav asi oli ka see, et taga on mul Z4 rummud ja igal pool mujal küsitakse põhimõtteliselt 100€ tk nende eest, siis aerost sain GSP rummu 11 euriga. Ma ei teagi, mis vahe siis nende vahel on( materjali valik, tootmise kval, vms). Kuna auto nii pea omal jõul ei liigu, siis käivad küll praeguseks.
-
320i kupee ´85 - FRand
Ma ei suuda niisama kodus istuda, käed peavad midagi tegema. Hakkasin mingeid ideid 3d-sse ka sisse viima, ei viitsind palju vaeva näha, lihtsalt algideed ära näha
-
M: Silla tugevdused
Võib pakkuda ka rulli juppe vahetuseks
-
320i kupee ´85 - FRand
Ahjaa ja kaitsmekarbi tahaks salongi tuua. Praegult ei tee ma enam midagi keretööde kohapealt, ootan suve või siis kui rendin teise sooja garaazi.
-
320i kupee ´85 - FRand
Kuna mu garaazi auto ära ei mahu, et keretöid teha, siis mõtlesin, et võiks juhtmestiku ette võtta. 3st juhtmestikust üks valmis voolida( 2tk 320 pre kupee kere oma ja m60b30 mootori oma). Jama see, et ma väga elektriteemat ei taju ja skeemid tundusid ka suht segased minu jaoks. Aga noh, terve talv ees, et sellega jebida😄
-
Huvitavad pakkumised müügiplatsidel
- 320i kupee ´85 - FRand
Treitud jupid keevitasin püstakutele ja sai värviga veidi loominguline olla. Värvisin mustaks ja kuna kodus oli mingit veneaegset pronksi pulbrit. Sai seda peale puhutud ja lakika üle tõmmatud, nii mitu korda. Oma silmaga näeb kordades parem välja kui pildi peal😄- Lobamokkade rubriik
Ise trein ka kodus (keilas), hetkel ainult enda ja sõprade jaoks teinud.- 320i kupee ´85 - FRand
- 320i kupee ´85 - FRand
Nii palju kui ma praegult vaatasin, siis kaks asja limiteerisid tahapoole liigutamast. Üks oli karter, hakkas roolilati vastu minema ja tagant jahutustoru, mis hakkas tulemüüri vastu minema. Veidi googeldasin ja nägin, et paljudel oli samamoodi karter suht roolilati ligidal. Seega eeldan, et on enamvähem õiges kohas. Ma saan käpad valmis teha ja kui tulevikus peakski mingi probleem tulema, siis pole mingi probleem, kas uued teha või vanasid muuta. Juhul kui peangi veidi muutma, siis mootori kõrgus peaks sama olema, aga lihtsalt peaks ette või tahapoole veidi tooma. Ise arvan ka, et 1cm on sitaks ruumi ,kuna nvn polu puksid.- 320i kupee ´85 - FRand
Nonii 4tk E36 käändmikku hiljem ja 2 tk võlli valmis, et saaks ette 5x120. Esimesed 2tk läksid omadega rappa, esimesel treisin liiga palju materjali maha ning teisel ei jätnud piisavalt materjali, et pakkude vahele keerme jaoks kinni võtta. Tegin nii, et otsapealne osa läheb E30 võlli otsa keermega ja siis tagumise osa keevitan kinni E30 käändmiku külge. Sai mootor ka ette lükatud. Reedel ajan auto loodi ja mootori loodi ja siis saab käppasid tegema hakata. Käppade otsaplaadid lasin välja lõigata ja keerasin juba külge, nüüd ainult vaja need ära ühendada. Pean samuti välja mõtlema, kui palju ruumi ka karteri ja alusraami/roolilati vahele jätan.- 320i kupee ´85 - FRand
@sasskui tudengi palk oleks suurem, siis oleks kiiremini esimene siinmaal😄 @tisler kuna ma teen 5x120 peale, siis ei otsi 4x100 velgi. Aga eks kui midagi head näen annan teada. Ja kuna mul lähevad ette brembo supportid siis miinimum velg oleks ka R17😀Enda E46 all on 9tolli laiad veljed ja suure randiga😄- 320i kupee ´85 - FRand
Kuna pakuti mega hea hinna pandem widebody kit´i, siis võtsin selle endale ligi. Hetkel proovi pärast panin korra peale, aga seda ennem külge ei pane kui enamus autot valmis. Oma silmaga nägi jube hea välja. Arvatavasti osadele ´´purest´idele´´ ei meeldi, et autot nö selliselt tuunin. Kuna tuleb ´´vähe´´ võimsam mootor kui tehasest, siis see võimaldaks mul panna laiemat velge autole alla, mis soodustaks haarduvust.- Lobamokkade rubriik
kellegil tallinnas -keila kandis mingit läbiroostetand esimest poritiiba on ja on nõus niisama ära andma või mingi kommirahaga? tahaks lihtsalt korra pildi jaoks. - 320i kupee ´85 - FRand
Oluline teave
Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus