Hüppa postitusse

martin13

Foorumikasutaja
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis martin13 postitas

1. Nonii. Kokkulappimine käib väikse eduga. Olingi juba unustanud kui palju aega võtab igast juppide puhastamine ja taastamine. Puhastusvahtu peale ja harjaga nühkima. Mul kõik jupid asuvad garaasi peal kus siis maja otsad on lahti, tuul käib läbi. Asjadele tõmbasin kunagi kile peale aga vahepeal suurte tormidega oli kile jooksu pannud poolenisti ja armatuur oli kile alt välja tulnud. Nägi siis välja selline. Tegin vahuga kokku ja tõmbasin lapiga puhtaks aga ei muutunud midagi. Lõpuks peale kolmandat pesu ja rohkesti harjaga nühkimis, sain ka sellegi puhtaks. Kuna auto lahtivõtmisest nii palju aega möödas siis ei tea enam mis jupp kuhu käib ja mis järjekorras neid panna sai nii mõnigi asi jälle lahti kruvitud, et mingi teine jupp paika saada. Õnneks juppidel originaal koodid peal ja saab guugeldades vastuse kus mida käib. Lisaks vedasin kõik uued kütusetorud ja voolikud, paika sai ka kütusepaak. Mootor leidis ka oma koha mootoriruumi. Kast tuli praegu touringu alt. Juhtmestiku ühendus: Pin minu E30 Värvus Nimetus M50 pin Pin1 Sinine Genekas Pin25 Pin2 Kollane/sinine Staatiline õlitase Pin16 Pin4 Lilla/pruun Jahutus temp Pin12 Pin6 Kollane/roheline Süüdeläbi kaitsme Pin22 Pin7 Lilla/punane Kütusepumba toide Pin13 Pin8 Must/kollane Starter Pin18 Pin10 Roheline Süüdeilma kaitsmeta Pin21 Pin15 Roheline/lilla Dünaamiline õlitase Pin10 Pin16 Must/pruun Õlisurve Pin23 Pin17 Sinine/valge Servictule nullimine Pin19 Täna tulen ka esimest korda E30 kokkutulekule ilastama ja motivatsiooni koguma Küll mitte see aasta kahjuks enda autoga
  2. Mis põhjusel see juhtus?
  3. martin13 lisas teema asukohas Varuosad
    MÜÜDUD Tere jõudu. Keegi juhuslikult huvitatud m20b20 mootorist? 2017a sõitis garaasi ja siis võtsin maha ning sellest ajast seisnud. Jalutama on läinud starter, hooratas ja temp andur. Muud nodi pole omateada küljest kruvind. Asub Haapsalus
  4. Noniiii. Vahepeal vähe pikem vaikus olnud. Proovin järgemööda minna nii palju kui meeles. Telefoni vahetusega muidugi terve hunnik pilte kaduma läinud, proovin messengerist leida miskit, vabandan ette juba kvaliteedi pärast. Mootoril sai tihendid ülekäidud ja plokk värvitud ja kõik agregaadid seest ning väljast puhastatud. Siis veel sai juurde soetatud aluline 16x9 veljed. 4x100-5x120 adapterid ka sinna otsa. Proovisin alla ning enne värvi sai veel koopad ka ära rullitud. Talvel mõtlesin et mina ikka ei viitsi seda lõpuni pahteldada. Koll oli nii ees. Nii saigi värvijaga ühendust võetud ja viisin masina talle tegemisse. Tegi mulle kaks pakkumist, kuna mina polnud tiivakaari vahetanud ja ei teadnud mis keevituste peale pandud on: a) pahteldab mu pahteldamised lõpuni, värvib ära ja aasta pärast võib kuskil roosteuss sees olla. b) lihvib kõik maha ja alustab nullist. Viisin talle jaanuaris auto ja variant b läks käiku. Ja hea oli ka et läks. Tiivakaarte keevitused olid jubedad ja oli näha juba roosteelgeid. Vahelduva eduga tegi seda autot ja nüüd lõpuks 6 juuni sain masina kätte. Proovin mingi aeg päris fotokaga värvist pilti teha. A et miks sinine? Kaalusin ka mõnda teist varianti aga kuna sinine ikkagi lemmik värv siis läksin sinist metalliku teed. Ja see peaks kroom stangede ja pronks klaasidega kokku minema küll. Eile juba panin õige esisillatala ja 36 roolilati külge ning vedasin juhtmestiku ära. Vaikselt hakkan muid juppe värvima ja kokkuladuma seda puslet. Nüüd mul oleks vaja kedagi, kellele kirjutada ja lolle küsimusi küsida auto kokkupanekul on vabatahtlikke? Kuna pole enne rulliga kokku puutunud ja vältida lolli tööd siis oleks lihtsam kellegiga vajadusel otse suhelda ja küsida. Eks ma sukeldun nüüd garaasi ja hakkan toimetama.
  5. Mis huvitav esilisa see selline on? Päris uhke värk, tahaks omalegi sellist.
  6. https://m.nettiauto.com/bmw/535/11394145?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=postaus
  7. Ahoi. Vahepeal megalt aega mööda läinud. Selle aja peale võiks juba olla midagi suur korda saadetud aga oh ei... 😒 Esiteks masinapark liiga suur. Teiseks aega ainult nädalavahetuseti garaasis käia. Siis peab veel teisi autosi tegema, sõprade autosi, pereliikmete omi, küll pole motivatsiooni jnejne. Kere sai lükatud küll ühe ja siis teise külje peale aga keevitatud ta sai ja ratastele tagasi saamiseks loopisin mingid suva sillad alla. Hakkasin välja valima sobivaid kereplekke. Proovisin kõik tiivad, kapotid ja uksed ette mis mul kõik olemas olid ja valisin paremad välja. Lappasin ka esiotsa kokku, et saaks vaadata kas asjad omavahel istuvad ning kas ka kerejooned kokku jooksevad. Tegin mis suutsin, loodan et jääb ka hea. (pildil juhipoolne prill lahti) Järgnevalt alustasin minu jaoks ühe kõige nõmedamajubedamavastikuma tööga auto ehituse juures-pahteldamine ja lihvimine. Selle protsessi juures kadus ka kõige rohkem motivatsiooni ära. Tundide viisi nühkimist ja pahteldamist on see rull saanud. Aga suurespildis võin öelda, et sellega hakkab ühelepoole saama. Kruntisin vahepeal pilli ära ja nüüd tulid veel mõned kohad välja mida parandada. Vahepeal soetasin ka M50B25 vanos mootori E36 pealt. Juurde ostsin juba E34 karetri koos õlivõtturi ja vardaga. Mootoril käin ka kõik tihendid ja simmerid üle ning tuiskan värskenduseks värvi peale. Nv plaanis kapoti alune ära pesta, korrastada ja ära kruntida ning mõned kohad veel ära parandada mis kruntimisega välja tulid. Varsti hakkama ka pukse ja laagreid tellima, et saada auto juba õigete sildade peale. Veel vaja bensupaak ära värvida ning külge panna, lisaks põhja alla kõik vajalikud voolikud vedama. Hetke kõige suurem probleem on see, et mis värvi auto teha? 🤔 Varasemalt teiste autodega on mul ikka juba varem selge pilt silme ees olnud milline masin peaks välja nägema aga seekord see puudub. Mõtteid peas erinevaid.
  8. Ilma on ikka palju ässam 😀
  9. Veel ei taha jupitada ega müüa, väike mõte veel peas🙂. Tava sillad alla ja enne talve varjualla
  10. Auto kiskusin juppideks ja hakkasin keevitama. Touringult eemaldasin sillad (jämedad püstakud ja ketassild) ja saatsin liivapritsi, hiljem kruntisin ja värvisin. Suvel pole väga palju aega garaasis olnud või ehitan teisi autosi ning seepärast ka kogu protsess praegu nii aeglane olnud. Keevitada pole õnneks enam palju jäänud, saab varsti ehk kapotialuse ja seest salongi värviga üle tuisata. Nüüd pean natuke netipoes surfama ja vajalikud puksid ja laagrid tellima, et uuesti ratastele saada.
  11. eile õnnestus tallinnas esimest korda oma silmaga näha kandiliste tuledega rulli, üritasin käppa ka visata aga juht oli nii ametis
  12. Rool mis hind? Ja kere ise mis seisus on ja hind?
  13. Tere foorum. Otsustasin ka lõpuks teema teha. Vana BMW omamis soov juba lapsest saati olnud, kuna onul oli E28, vähe edevam 😎 Oligi soov saada kas e28 või e30. Aga saatus otsustas rullika kasuks. Esimese e30ne ostsin ajateenistuse ajal 2016a. Tegemist 318 touringuga. Oli plaan peale väge ehitama hakata. Põhi ja karbid osaliselt juba tehtud eelmise omaniku poolt. Aga kahjuks on ta sest ajast seisnud, vahepeal käima pannud ja sõitnud mõned tiirud. Viimane kord jäi siduri pedaal põhja ja ei saand tiirule minna. Sügisel loodan ta garaasi saada. Aga ajateenistus läbi sai, pakuti 320 prekupeed. Käisin vaatmas, igatepidi mäda ja roostes aga tehtav, asjavastu nagu huvi on ja tahtmist ja omaarust kõik näpud pole põidlad ka mul. Mõtlesin et võtan ära ja teen valmis. Vedasin ta siis 2017a talvel garaasi. Jõudumööda ikka keevitasin teda kuni mingi umbes kuu tagasi võtsin aja maha ja vaatasin seda kaine pilguga- liiga palju teha ja käib ülejõu. Ja kuna ma ainult nädalavahetuseti saan garaasis käia, siis ma arvan et ma saaks selle alles 2050 aastaks keevitatud. Mõtlesin, et uurin siis "uut" pre kere, lootused muidugi väga suured polnud. Kui ei leia, siis toon touringu ära ja teen selle korda. Kuulutus üleval siin foorumis ja kasutaja @mareknii kirjutas et tal pakkuda üks 323I kere. Käisin vaatamas ja tunduvalt parem, kui minu oma. Ja nii ma reedel endale kolmanda rulli tõin Kuna auto oli haljaks lihvitud, siis Marek lasi mingu suva värvi talle selga, et kojuvedamisega rebaseks ei tõmbaks. Hetkel mingeid suuri plaane ei ole teinud, sest nagu näha eelmiste rullidega pole plaanid täide läinud Aga eks nii kiirelt kui võimalik tahaks ta korda saada. Idekas oleks, kui saaks hakata talvel kokku lappima juba seda. Aga iga asi omal ajal. E30ne alal olen suhteliselt võhik. Olen siin palju teemasid lugenud ja üritanud ennast harida. Nii et ärge pange pahaks kui väga lollid küsimused tulevad Tervitades Martin.
  14. Up
  15. Ma veel ei tahaks seda tükeldada. Kui uus kere olemes siis vast võib
  16. martin13 lisas teema asukohas Autod
    Tere. Tõmbasin suure hurraaga enda kere laiali ja hakkasin taastama. Reaalne maailm mingi hetk kohale jõudis siis sain aru et sellest ikka asja ei saa. Mäda mis mäda. Keevitada pole kuskile. Äkki kellelgi jäänud vedelema pre kupee kere, mida kannataks taastada. Võib olla ilma dokkideta, ilma sildateda, ilma sisuta jne jne. Endal pm kõik asjad olemas, aga kere pole 😞 Martin
  17. Tere. Kas keegi on kokku puutunud ektsentrik poltidega? Minu jaoks täiesti võõras teema, ei ole ise kasutanud neid ega keegi tuttavatest pole. Kas on ka head asjad? Olen kuskilt kuulnud et iga 100km tagant peab pingutama, tõsi jutt või vale? Autol auguvalem 5x118 ja tahaks alla panna 5x120 veljed. Martin üles
  18. martin13 vastas ervin teema asukohas Varuosad
    Mis esipõll maksab?
  19. Tere. Kas keegi teab, on võimalik seda plekki ka kuskilt tellida? või siis ainult ära lõigata kuskilt doonorilt? Enda oma täitsa hapu, autoks 84a kupee.
  20. 50€ tüki eest peaks olema normaalne hind.
  21. Mul muidu miskid sellised dezent pakkuda. Olid touringul all. Veljed korralikud sirged, mõni väike täke värvil sees. Et ei mäleta hetkel aga kui huvi siis saan pühapäev järgivaadata. Siin mõned pildid velgedest http://nagi.ee/photos/matuj/25267069/

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.