Hüppa postitusse

Priitv01

Foorumlane
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis Priitv01 postitas

1. Peale kolme nädalast ootamist sain nüüd mõned päevad tagasi ebayst kätte ühe paki, mis sisaldas e30 uut OBC ekraani. Nägi väga korralik ja originaalne välja. Sai kohe ka OBC-l ekraan ära vahetatud. Töötab ilusti nii nagu peab. Displeiga tegelikult kõik korras, telefon on miskipärast selle koha väga üle valgustanud. Juhtmed olid juba jupp aega tagasi auto külge ühendatud, nüüd oli vaja ainult uus 6 nupuline OBC pistikusse panna. Aga üks mure selle OBC-ga, nimelt ei näita välistemperatuuri. Või noh näitab, aga -30.0 C. Garaažis oli sel hetkel ~ 0 C. Kohe esimese asjana hakkasin kahtlustama välistemperatuuri andurit. Proovin mingit nelja andurit ja kõigiga ikka -30.0 kraadi. Ajasin ka oma e36 garaaži ja võtsin sealt kindlalt töötava anduri, ka sellega e30 ei hakanud asi tööle. Ka teised proovitud andurid olid töökorras, proovin e36 peal ära. Aga milles võib probleem olla siis? Andurilt OBC-le minev juhe sai ära proovitud, see töötab. Tunduks nagu plokis olema viga. Kahtlasemad jooted (külmjooted) ja rajad said üle käidud, aga ikka ei midagi. Kunagi on keegi selle OBC-l trükkplaadil juba kallal käinud. Tõenäoliselt vaja ikka OBCle uut töötavat trükkplaati, kuigi seal ei tundu oleva väga midagi sellist mis läbi läheks. Olen ma ehk midagi valesti teinud või midagi tegemata jätnud? Kõik muu töötab ilusti (nupud, kell, kuupäev, gong).
  2. Tänud, kolmapäeval maale lähen, vaatan üle mõõdud. Kus poes see pilt tehtud on?
  3. Ehk keegi teab kus on originaalis pandud pre-fl e30-tel välistemperatuuri andur? E36l on see stange külge kinnituva õhukanali küljes. E30-el ei tundunud ühtegi ava olema seal selle jaoks. Ja täitsa huvipärast uuriks, et mis pistikud need rooli aluse katte all on? Mille jaoks autol valmidus veel on? Tundub, et juhtmed lähevad edasi kapoti alla.
  4. Mis pump-pumbad? Kui nii tähte närida, siis parandasin veidi sõnastust. Ikka töötavad nad elektriga.
  5. Tere taas. Ei olnud veel plaanis siia midagi kirjutada, aga kirjutan siiski, kuna kevadel ei pruugi ehk kõik tehtu meeles olla Vahepeal sai siis isukalt autoga tegeletud. Selleks siis nii odavamaid kui ka kallimaid varuosasid muretsetud. Ning need loomulikult ka auto külge kruvitud. * Kõigepealt sai hakatud tegelema sügisel tekkinud siduri probleemiga. Kohalt minnes ragises miskit ja siduripump oli väga õline. Selleks siis kõigepealt kast maha. Ja nagu arvata oligi oli mu ~3000 km sõitnud survelaager otsa saanud. Miks ta nii ruttu otsa sai seda ei tea. Omast arust ma ise ka sidurit kuidagi ei piina. Siduripumbaga see kuidagi seatud ei olnud. Viimane oli lihtsalt vanadusest lekkima hakanud. See sai uus ostetud. Samuti ka survelaager sai uus, seekord siis veel kallim Sachsi oma. Enne oli SKF, mis ei olnud ka kõige odavam. Uus sai ka üks käigukangi hoovastiku padi, mis oli samuti puru läinud. * Järgmisena said muretsetud esimesed originaal mustriga E30 sportistmed, sobiv tagaistme põhi ja tagaluugi keskluku variandiga luuginupp. Siinkohal tänud kasutajale Eix22. Istmed väga heas korras, Eixi poolt ülekäidud ja taastatud. Amordid ainult väsinud. Nende saadavusega on raskusi. Või vähemalt ma ei leia normaalse hinna eest kuskilt. Ebayst ja Amazonist annaks tellida, aga hind pole mulle hetkel veel sobib. Kui just keegi teine kange ei näpi, siis saab ka ilma nendeta hakkama. Kevade poole kui auto garaažist välja saab, teen paremaid pilte. * Pagassi nupu/lukuga oli rohkem tööd. Mõtlesin küll, et ma saan enda omaga südamiku ringi visata, aga ei saa ikka, pikkused erinevad neil. Tuli hakata ikka luku kiile (või kuidas neid nimetatakse) muutma. Teine variant oleks olnud ka enda originaali seest uue sisse kiilud ümber tõsta. Aga selle variandi jätsin hetkel kõrvale ning proovisin ikka uue peal neid sobivalt ümber muutu enda võtme järgi. Mis enamvähem ka õnnestus. Üks kiil ei sobinud ühesegi auku ja seetõttu jäi ka üks pesa tühjaks. Ju minu lukul pidi seal siis olema mingi muu numbriga kiil. Aga midagi teha, võti igaljuhul hakkas lukku keerama. Uus ja vana: Aga mis seal ikka kui sai siis kõik ära kokku laotud ja auto külge monteeritud. Ühendasin kesklukumootori külge, juhtmed ka, mis olid ennem valmis veetud ja hakkas asi ilusti toimima. Kasutatud sai e30 originaal kesklukumootorit. Ühe hooga said ära vahetatud ka tagumiste uste universaalsed keskluku mootorid originaalide vastu. Universaalidega liikusid ukse nupud raskelt lukku ja lahti. Originaalidega toimub see pehmelt ja vaikselt. Tõenäoliselt vahetan ka esimesed välja. * Kõige viimasena sai summutiga tegeletud. Vahetatud välja summuti esimene pütt. Oli mul seal küljes ainult ühe hooaja all olnud summuti, aga juba mingid sõelad tegid ebameeldivat häirivat häält. Väljast nägi välja nagu uus. Aga see kord sai siis samu torusid ära kasutades ehitatud vahele veidi sportlikum resonaator. Mõtlesin, et ehk tulevad sellega ka rohkem r6 mootori hääled esile, aga otse vastupidi veel vaiksemaks läks asi. Muidugi see ebameeldiv heli kadus ära. Tuleb ikka mingi aeg tagumine pütt ka välja vahetada sportlikuma vastu. Aga seda juba kunagi hiljem. Hetkel olen autole veel huvitatud sellistest asjadest: Pruuni tooniga parempoolse tagaukse kolmnurk klaasi; Korraliku ekraaniga 6-nupuline OBC – sellega veel kindel pole, kui kuskilt ikka tervet plokki ei leia, tuleb kulutus ära teha ja tellida uus displey netist. Diisli kapotimatt – võiks tellida netist ka uued originaalmatid, aga hind pole hetkel päris meelepärane. Eks vaatab mis turul pakutakse. 15" e30 originaal Style 5, BBS velgi. Praeguseks siis kõik.
  6. Hulga juba olemas. Aga pakkuda võib veel esimeses postituses olevaid asju!!
  7. Selleks aastaks on ka selle auto hooaeg läbi. Kindlustus lõpeb ka lähiajal. Aga hooaeg sai tegelikult läbi ühe ootamatu tehnilise rikke tõttu paar nädalat tagasi. Muidu oli plaan veel kindlustuse lõpuni sõita. Nimelt üks päev töölt koju sõitma hakates kuulsin kohapealt minnes, et mingi metalne ragin käib läbi. Seda eriti tagurpidi liikuma hakates. Järgmine päev veidi põhjalikumalt uurides selgus, et hääl tuleb sisse juba siduri pedaali alla vajutades. Käigud lähevad endiselt väga hästi sisse ja mingit libisemist ka pole. Kasti maha pole veel võtnud, aga kahtlustan, et läks katki survelaager, mis sai talvel uus pandud. Miks katki läks seda ei tea. Kas seoses sellega või mitte, aga lekkima on hakanud ka siduripump. Varem ei ole selle lekkimist täheldanud. Täpsemalt saab teada siis kui kasti maha võtab, aga ma arvan, et see töö jääb pigem talveks. Kui on loodetavasti rohkem aega autoga tegeleda. Peale selle probleemi lahendamise tahaks talvel teha autot veel paremaks ja ilusamaks. Varuosasid olen pidevalt otsinud, aga leidmisega miskipärast probleeme. Summuti keskmise pütiga tuleb miskit ette võtta. Mingidel pööretel käib häiriv kumin läbi. Tundub, et sõelad või midagi seest lahti. Sai küll läinud aastal uus pandud (sõitnud ~4000 km), aga tundub vist tehase praak olema. Mõtlesin vahepeal ka miskit sportlikumat alla vaadata, et saaks paremini neid R6 hääli mootorist kätte. Välimuse poolelt häirib, et üks klaas on teist värvi. Nimelt on vaja pruuni tooniga parempoolse tagaukse kolmnurk klaasi. Salongi poolelt tahaks ette E30 istmeid. Tavalisi pole väga mõtet. Kui juba istmeid vahetada, siis ainult E30 originaal sportistmete vastu. Samuti tagaistme põhja on endiselt uut vaja, selle värv võiks seljatoe ja uksepolstritega klappida. Esiistmetel pole asi nii oluline. Kuigi hea oleks kui kõigil istmetel oleks sama värvus ja muster. Eks pudinaid ole veel vaja, aga need varuosa teemas niigi olemas. Ei hakka siia eraldi välja tooma. Seniks aga kõik. Ahjaa hetkeseisuga tuli selle hooaja läbisõiduks 3020 km.
  8. Ootan endiselt pakkumisi esimeses postituses olevatele varuosadele!!!
  9. Kuhu kõik varuosa müüjad kadunud on? Tõesti kellegil ei ole mulle sobivaid asju pakkuda?
  10. Keegi teab kas revers rds c52 makil displeid saab parandada või on midagi uut vaja sinna? Ostes oli üks riba piksleid puudu, nüüd juba suht hulga läinud kaduma.
  11. Ootan endiselt pakkumisi esimeses postituses olevatele varuosadele!
  12. Tänud, hetkel siiski viga neis ei olnud. Kuigi kesised need juhtmed seal on. Tulevikus võiks nad kunagi koos küünaldega ära vahetada. Aga vaatab seda kunagi hiljem. Aga praegu oli viga hoopis viienda silindri pihusti pistikus.
  13. Lisaks esimeses postituses olevatele asjadele võib pakkuda ka: * Esimesi sportistmeid (tumedamat tooni tekstiilist (eriti ideaalne oleks Anthrazit 0150), nahka ei taha. Riie võiks enamvähem korralik olla); * 15" e30 originaal Style 5, BBS velgi (Ei pea olema ideaalsed, kuigi võiksid olla enamvähem sirged ja soovitavalt koos kilpidega).
  14. Tere, pole siia ammu midagi kirjutanud. Ei ole väga teinutki midagi, auto ka seisis vahepeal mingi kuu aega. Aga nüüd on peale seismist tekkinud mingi jama. Tundub, et üks küünal ei tööta, või küünlajuhe? Eks homme uurin täpsemalt. Aga miks ma sellest siin kirjutan on see, et kui vajavad küünlad vahetust, siis mis küünlaid soovitaksite. Mark ja mudel? Hetkel peal NGK, sõitnud nendega ainult mingi 5000 km. Kas uusi küünlajuhtmeid ka kuskilt saada on? Ei ole otsinud veel poodidest. E-poodides esmavaatlusel silma ei hakanud.
  15. Tere, kuna sa ps-ile ei vastanud, siis küsin siin. Kas sa ühe kaupa ka klaase müüd, juhul kui terve komplekt ära ei lähe? Oleks vaja parempoolsele tagauksele seda tooni kolmnurk klaasi.
  16. Pole ise väga aega olnud asju otsida. Aga ehk on kellegil siin miskit mulle vajaminevat pakkuda.
  17. Mul see sama uus bosali pütt praegu all, mingi 5000 km sõitnud ainult, aga mingid sõelad või midagi sees lahti juba ja teeb vastikut häält. Häirib veidi, muidu poleks hullu midagi. Väljast nagu uus. Aga otsiks jah mingit kasutatud korralikku originaali või siis mingit sport varianti.
  18. Lisaks muudele asjadele esimeses postituses võib pakkuda ka summuti esimest osa R6, (ilma katita variant, soovitavalt peale potti ühe toruga). Võib pakkuda ka mingi tuntuma tuuningfirma sport pütti.
  19. Väga huvitav, võibolla siis pole kah enam saada. Ma omale ostsin läinud sügisel. Ühele poole sain pre klaasi. Aga kuna seda rohkem ei saanud tellida, siis tellis pood mulle teisele poole fli klaasi koos tulega.
  20. Kui ma nüüd hinnaga ei eksi, siis uus fli depo tuli maksis mingi 14€. Klaasi saad sealt kasutada ka pre-flile. Enda omale sai ühele poole nii.
  21. Tellisid selle displei selle sama lehe pealt? Palju postikulu juurde tuleb?
  22. Täna kuskil peale kümmet tuli Tartust Räpina poole tumesinine või must e30 kupee vastu. Ise olin halli e30-ga.
  23. Teinud vahepeal väga palju polegi. Rohkem sõitnud. Kui siis sai ainult klaasi tihenditele uued kiilud pandud. Spetsiaaltööriista kuskilt ei saanud. Tahtsin ise teha, aga ei leidnud sobivat materjali. Nii siis sai ikka kruvikeeraja ja seebiveega. Aega läks, aga üldjuhul sai täitsa viisakalt ära paigaldada. Ei saanud tihend ka kuskilt haiget. Nüüd veel vaja tagaamordid ja -vedrud ära vahetada. Aga sellega tegeleb kunagi siis, kui igapäeva auto saab ülevaatuseks korda tehtud. Mõned pildid ka lõppu, telefoniga kahjuks paremaid ei suuda teha.
  24. Muud hetkel teinud polegi, kuid täna sai autoga ülevaatusel käidud. Läbis ilusti puhta lehega. Ühtegi norimis kohta ei leitud, kõik oli korras. Läbisõiduks 222970 km. Üks pilt ka mustast autost:

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.