Hüppa postitusse

Krst

Foorumikasutaja
  • Registreerus

• Viimati külastas

Kõik, mis Krst postitas

1. Tulemusega olen ise ka rahul. Tegelikult on üks tegur veel, mis kõvasti heppasid juurde annab, nimelt mootori töö temp. Samal päeval sai mõõdetud ühte Porschet, esimene tõmme versus kolmas tõmme, ilma vahepeal midagi tegemata, oli erinevus 7hp rattast :shock: . Minul sai mõõdetud esimene tõmme e. maantee seadistusega 148hp rattast, see siis tehase originaal. Mootor oli soe kuna oli raskusi sinna üless tagurdamisega Kuni 158 hp-ni tuli ilusti , edasi hakkas liikuma ühe hp kaupa
  2. Jah , täiesti stock, 8.8 CR
  3. Kevad käes, jätkame sealt kust pooleli jäi: Sõber maksis mulle ilusti uue tagaklaasi raha ära aga kätte saades otsustasin, et akvaariumis ma enam sõita ei taha, mõeldud tehtud. Klaasid küljest ära ja Airo kätte toonimisse. Kuna klaasid olid eest ära siis mõtlesin ka ühtlasi elektriakna tõstukid installida, tehtud. Kuna el.aknad vajavad voolu siis tuli ka põhjamatt välja võtta, et sealt alt ilusti uus kaabeldus vedada. Põhi oli ilus, esines ainult pindmist roostet. Kuna nii palju olin juba lammutanud , otsustasin ka pigimatti natuke installida. Ustesse ja põhjamati alla läks kokku umbes 4 ruutmeetrit, pagass hiljem, kuna selle paigaldamine on nüri töö. Talvel sai ka pidureid natuke uppkreiditud: 312*25mm Brembo ketas Ferodo racing ds2500 klotsid Ate Blue racing vedelik SS pidurivoolikud 25,4mm peasilinder Suppordid said uued tihendid ja kolvid. Minu treiali versioon suppordi adapterist Tagasillajaoks on ka kõik jupid olemas ,et kettaks teha aga üks õõts veel lahti saamata. Amordiks said valitud Bilstein B8-ad, kettad Brembo ning klotsid DS2500. Õõtsad saavad ka lisa tugevdused. Reedel sai ka dynos käidud. Tulemuseks siis 161hp/228nm rattast. Loomulikult sai ka SR avalaksul käidud, 2.5 tundi ootadud oma sõitu, mis ka muidugi ei tulnud kõige paremini välja, ikkagi esimest korda kuusepuu n stuff. Rohkem pilte võib leida kellegi teise fotokast SRi foorumist.
  4. Täiendaks teemat veel. Vahetasin oma 4.10 diffri 3.45 vastu, palju mugavam on sõita kohe. Diffrile panin uued simmekad ja puksi, sisse läks mingi lamp Teboil õli ,mida oli öösel bensujaaamast saada. Bensupump hakkas ka vaikselt märku andma, et tema eluiga hakkab otsa saama, vahetasin ta Walbro paagivälise pumba vastu, mille talve jooksul asendan paagisisese pumbaga. Nädal tagasi juhtus üks väike õnnetus: Sõbra auto ratta alt sain kivi. Aga see probleem lahenes kenasti, sõber ostab mulle uue klaasi. Järjekordselt imestasin kui odavad jupid e30 on . Aga see insident lõpetas hooaja, kuna uus klaas tuleb alles novembris, millal täpselt ,ei tea. Selle suve saak oli siis 2400km, 2korda rohkem kui eelmine suvi, positiivne .
  5. Tänud heade kommentaaride eest aga kui juhtute seda irl nägema siis ärge ära ehmuge, seis ei ole tegelt nii roosiline kui pildilt paistab (17a vana auto ikkagi).
  6. Täiendaks oma teemat siis väheke. Auto on igapäevases kasutuses ja tundub ,et peab ilusti vastu. Peale viimast postitust olen siis teinud järgnevat: Starter käis teist korda renoveerimises, seekord vahetati ära elektroonika pool ja ühtlasi olen ma see hooaeg juba viis korda starterit maha-peale installinud, rohkem ei taha Suve alguses vahetatud kütuse tagasivoolu voolik läks katki, muidugi ennem selle märkamist sai kõvasti ringi sõidetud ja umbes 20l kütust voolas mööda mootoriplokki maha. Uskuge veel lambi autovaruosa poodide müüjate juttu , ma küsisin mingi 2 korda üle, et kas see voolik kõlbab kütuse jaoks. Vahetasin korraliku hydroscandia vooliku vastu ümber ja rahu majas. Hea ,et midagi põlema ei läinud kuna see õhtu kui ta katki läks toimus mingi üritus ja sai kõvasti sõidetud, sellest järeldasin ka ,et kütusekulu on suur ja ei pööranud väga tähelepanu sellele. Tagasillas vahetasin ära vedrud,stabika kondid, amorditugilaagrid ja suured tagasilla puksid. Viimase vahetus läks eriti libedalt tänu Mihkli ehitatud tõmmitsale(Suured tänud talle). Nüüd on mõnus vaikne sõita, kuigi ei tasu märkimata jätta ka seda ,et amordid on suht läbi ja piduristend näitas taha mingi 23% . Aga sellega tegeleme siis kui ma oma ketastega õõtsad tagasi saan. Jälle ma suutsin kirjutada mingi romaani aga noh elab üle. Mõningaid uusi pilte. Minu siiamaani kõige kahesaja kroonisem ost üldse. Käetugi Ja nagu piltidelt näha siis sain lõpuks oma veljed sirutusest kätte (nüüd juba mingi kuu tagasi).
  7. Väga hea näeb välja. Udutuled juba olemas? Soovin edu Tallinna tänavatel liigeldes .Piltidelt tundub ,et isegi tikupakk ei mahu lisa alla. Mis taustvalgusega vdo-d on? Need tavalised vanakooli kollased?
  8. Njah Kristjan sa pole ainuke kellel niisuguse ilmaga garaazis ei meeldi istuda. Mihkel räägib ka õiget juttu, mul on tõesti lausa kaks jooksu ketastega tagasilda, milledel ma neid mutreid lahti ei saa. WB kohapealt niiapalju ,et ta natuke ikka kalab, st soojeneb jube kaua aga kui tööle hakkab siis töötab ilusti. Ma kahtlustan firmware selles, 1.0.36 ja 69-ga ta mul selliseid trikke ei teinud.
  9. Launch controli seadistasin.
  10. Palju aega mööda läinud viimasest postist, eks ma nüüd parandan seda. Auto seisis mul 1 kuu ning selle käigus sai teda natuke nokitsetud. Sai installitud e36 roolilatt koos uute rooliotstega ning loomulikult sillaregull. Õlivahetus sai ka täna ära tehtud, sisse läks mingi Motul 8100 täissünt. Ülevaatus on tehtud. Juba pikemat aega mõtlesin omaette ,et võiks lauapeal kasutult seisva kempsu(loe: vems) ära installida(1 aasta on möödas tellimisest), mõeldud-tehtud. Siin tahaks tänada Mihklit kes nõu ja jõuga kaasa aitas ning veel suuremad tänud Kuunole, kes mu auto ära seadistas. Finetuningust on asi kaugel aga asi seegi. Liigub p***edyno järgi oluliselt paremini, no muidugi ma olen selle viimase kuu ainult diislitega kulgenud vb on tunne petlik. Ära tasuks märkida ka veel selle ,et originaal pihustid ei kõlba kuhugi. WOT-iga ~5700rpmi juures on 100% dudy cycle, täpselt nii kaugele on mu auto seadistatud. Pikk jutt, s**t jutt , nüüd mõningad uued pildid. Hetkel on 16" all sellepärast ,et 17" on sirgestamises.
  11. Läbilöögipuks jah. Ma teadsin ka seda selle nimega aga poes määriti leevendi pähe maha
  12. Kindlasti tuleks ära vahetada tolmukaitse ja selle leevendi. Mina vahetaks tugilaagri ka ära kuna need ei maksa eriti palju. Eelmine aasta ostsin Aavest 2*tugilaager,2*leevendi ja 2*tolmukaitse ning kokku läks 880.- .
  13. Mina olin seda käetuge näinud realoemi piltidelt, suht vähe levinud asi jah. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=1411&mospid=47283&btnr=51_4662&hg=51&fg=95
  14. Kirjutaks ka mis siis vahepeal juhtunud on. Radiaatori vahetasin ära aga unustasin ,et tropical versionil on üks lõdvik väheke pikem. Esialgu panin kahest lõdvikust kokku ühe pikema aga see variant ei sobinud mulle eriti ja seadsin sammud ikka UMi. Vana radikaga juhtus siis nii Tavaline vs tropical Paar päeva tagasi õnnestus leida üks varuosadeks e30 ,millel oli absoluutselt kõik lisad peal ,mis vist e30nele oli võimalik tellida. Nii ma siis kruttisin sealt ära taga akna kaardina,originaal käetoe ja 4*el.aknad (muidugi jäi sinna ka veel palju lisasid maha nt: kont, tempomaat jne). Siit ka küsimus, et kas keegi on endale paigaldanud vänt to elekter aknad? On see väga hull töö? Maha oli küll kerge võtta ja mehhanismide paigaldamine ka ei ole midagi rasket aga see juhtme teema paneb natuke kahtlema(võtsin doonorilt juhtmed kaasa). Lisaks on see kuu veel läbisaamas ülevaatus ning selle tarbeks sai hangitud uued numbrituled ja tagurdus tulede lüliti ning kuna sissesõit on ka tehtud siis peaks ennem õli ära vahetama, õli+filter olemas aga mida pole on viitsimus . Tuli veel meelde ,et vahepeal suri ka aku ära ning kindlustus sai läbi, need olid siis kaks põhjust miks ma kolmp. kokkutulekule ei tulnud .
  15. Kas ka sõites jätab vahele ja tõmbleb(madalamatel pööretel)? Mul oli kunagi sama jama ühe M50 mootoriga, viga peitus süütepoolides.
  16. See auto ei väsi mul lagunemast, nimelt seekord läks radiaator katki(murdus ära see plastik osa kuhu peale lõdviku kinnitad klambriga). Võibolla põhjustas selle Pärnust tagasi sõit , 5k rpm 120kmh tundaega järjest, igatahes kui selverisse jõudsin siis ta katki läks ja kodutee jätkus omal kahel jala (tel. aku sai ka tühjaks, hea ,et kuskil teepeal ei juhtunud). Tellisin www.radiaator.ee -st uue radika ära, tänaseks on käes Tegu on siis nn tropical versioniga.
  17. 51711953889 - on see plastik alus akule. 61211374934 - aku kinnitus.
  18. Täna käisin veelkorra paldiski mnt-l. Nüüd saab julgemalt kurvi võtta teades ,et aku ei lenda küljepealt välja. Hommikul viisin starteri remonti ja juba peale kolme helistati ,et on valmis. Genekaga läks sama kiiresti. OÜ Aleklena Türi 7 (tln) - soovitan kui on kiire .Mõistlikud hinnad on seal nt geneka remont 600.- ,starteril 500.-(mul vahetati järjekordselt mingi kollektor,puks,harjad jne). Kuna mul katuseluugi vända otsast kukkus koguaeg see kummist asi ära, siis mõtlesin ,et tellin uue. Vaatan hinda 600.- :shock: , jääb ära. Kuna ma olen ka laisk inimene siis otsustasin ,et ehitan el.luugiks. Summa kokku 300.- + enda jebimine mõni õhtu. Kokkuvõttes olen rahul. (OK UMist pidin veel tellima mingi väikese katte ka +70kr )
  19. Kuidas stange kerekülge kinnitub?
  20. Vahet pole. Ega mul kuhugi kiiret ei ole ja starterit ma ei viitsi mitukorda peale-maha kiskuda. Küll neid üritusi veel tuleb.
  21. Ei, alarm on õnneks olemas ja ta ei ole eriti killer ,et keegi teda kardaks
  22. Kirjutaks siia ülepikaaja ,et mis vahepeal toimunud. Kuna auto vilgutas tulesid seistes siis lasin generaatori ära renoveerida (läbi oli mingi laager,kollektor,pingeregulaator jne). Ükspäev käisin paldiski mnt-l soppamas ja sai toodud mõned puuduvad pisidetailid. Tagumisi stange katteid ei olegi nii lihtne installida kui ma arvasin. Mõtlesin ,et teen nüüd kähku veel 300km sissesõitu ära ,et jõuaks laupäevaks Raplasse rajale aga tutkit, auto otsustas ,et ta ei taha veel rajale minna. Nimelt nüüd tuleb siis starter renoveerimisele saata.(Ootan pikisilmi millal veel viimane asi õhtale läheb(rv pump) siis peaks olema kõik võimalikud asjad kapotiall ülekäidud )
  23. (Eelmises postis ei mõelnud klapivahesid vaid klapipesi-parandatud) Ei ole kahjuks pilti. Ja nii muuseas võib mu jutt ka saja protsendiline pulli see sammune olla, kuna ma ei süvenenud eriti kui mulle seda seletati(aega ka natuke möödas) , kõige kindalm on Tiidu käest ise järgi uurida ja kui minu jutust muud kasu ei olnud siis said teada ,et vähemalt niukest asja tehakse/on tehtud.
  24. Imelik, et Tiit sulle seda varianti ei pakkunud. Ma ei jõudnud talle öeldagi, et mida ma tahan kui ta selle idee välja käis. Klapi puksid asendadakse hülssidega, muud mitte midagi keerulist .Üks pluss oli ,et saab paremini klapipesad paika ja miinuseks oli ,et külma mootoriga ei tohi hagu anda(vajavad soojenemist ,et paisuda vms). Ma tean paljusid ,kes otsustas nende kasuks(k.a mina ise) - keegi ei nurise. Rohkem ma midagi nende hülsside kohta öelda ei oska. Pead Tiidu käest ise küsima!
  25. Kas Tiit ei pakkunud välja ehitada need hülsside peale? Ta mainis ,et tal endal on mugavam nii klapipesi paika saada ja need pidid oluliselt paremini kestma... Ei maksnud ka midagi erilist....

Oluline teave

Selle veebilehe kasutamisel nõustute meie küpsiste kasutamisega. Meie ja meie partnerid kasutavad küpsiseid, sealhulgas analüüsi, isikupärastamise ja reklaamide jaoks. Kasutustingimused & Privaatsus

Brauseri push-teavituste seadistamine

Chrome (Android)
  1. Vajuta aadressiriba kõrval olevat lukuikooni.
  2. Vajuta valikuid Load → Teavitused.
  3. Muuda oma eelistusi.
Chrome (Arvuti)
  1. Vajuta aadressiribal tabalukuikoonil.
  2. Vali Saidi seaded.
  3. Leia Teavitused ja muuda oma eelistusi.